TREDJE STRAKE FOR HFK

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 13. Jun 2015

TREDJE STRAKE FOR HFK

HFK-Oldenborg(3-0) 3-0

HFK: 7 min 1-0 Kyrre Sataøen (Markus Thorberg), 14 min 2-0 Kjetil Lien (Chris Magnetun) og 46 min 3-0 Sondre Dokken (Simen Renslo)

Old:

Gule kort:

HFK:18 min Stian Bråten, 22 min Jonas Bergane, 57 min Kjetil Lien, 66 min Sondre H Dokken, 67 min Simen Renslo

Old: 53 min Liridon Veljia, 68 min Kjetil Astrup og 90 min Lars Eide

Rødt kort: 85 min Sondre Dokken

Cornere: (4-3) 5-3

Sjanser: (4-1) 9-3

Tilskuere: 60. På Geilo

Dommer: Nils Arne Solberg, Slidre/Røn, Ad 1 Hans Egil Drolsum Vikersund og Ad 2 Ole Jonny Ulleberg Skrim. Litt vel glad i kortstokken i en rolig og lettdømt kamp.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Linus Hedlund (MS) sondre Dokken (kap) og Jesper Taaje (VB) Chris Magnetun (Def MB) Kyrre Sataøen og Simen Renslo (Off MB). Kjetil Lien, Markus Thorberg og Jonas Bergane (Spiss) Stian Bråten (Alfred Scriven 70 min) Reserver: Ahmed Ahmed, August Fosse, Anders Mastrup, Abdirizak Isak,

HFK tok en viktig og meget fortjent seier hjemme på Geilo mot Oldenborg. Geilo er en lykkebane for oss!! Vi har den siste tiden fått til mer stabile økter og mindre utskiftninger på laget. Det har ført til bedre resultater og spill. Det var ikke vår beste kamp mot Oldenborg, men vi ble sjeldent truet av et fintspillende Oldenborg lag og holdt nullen. Tre nye poeng er også viktig og vi biter oss fast midt på tabellen.

KAMPREFERAT

På et vindfullt Geilo stadion tok HFK tak i kampen fra start. Men Oldenborg var gode til å holde på ballen og spilte tidvis meget bra fotball. Men de manglet fremdrift til å true oss io særlig stor grad. HFK tok ledelsen allerede etter 7 minutter ved Kyrre Sataøen. Etter at Markus Thorberg hatt brutt nesten igjennom og skutt, endte ballen opp hos Sataøen som dro seg forbi en mann før han fyrte av et godt skudd som Oldenborg sin keeper bare greide å videreføre opp i krysset og 1-0 til HFK. Kampen var forholdsvis jevnspilt, men HFK virket mer gjennombruddshissig og farlige. 2-0 kom i det 14 minutt etter godt spill. HFK innvolverte mange spillere med hurtig et touch spill før Magnetun fikk ballen på kanten. Han dro seg forbi backen og la flott inn på bakre der Kjetil Lien hadde en lett jobb med å bredside ballen i mål. Like etter kunne HFK økt til 3-0, Stian Bråten vant ballen høyt i banen før ballen endte opp hos Thorberg som skjøt over fra god posisjon. I det 33 minutt er Bråten nærme, men keeperen får slått til corner. I det 46 minutt øker HFK til 3-0. Renslo fyrer av på et frispark fra 25 meter, keeperen gir retur og der dukker Dokken opp og 3-0. Det blir også pause resultatet.

I andre omgang åpner HFK bra uten å skape de helt store sjansene. Nærmest var Oldenborg i det 20 minutt på et legg som falt opp tverrliggeren. I det 23 minutt burde HFK ha punktert kampen helt, Magnetun kjører kjapt oppover vår venstreside og slår fri Simen Renslo som ikke er helt heldig med touchet og roter bort en sjanse alene med keeper. I det 30 minutt får HFK frispark på 18 meter og det tar Renslo kjapt, han slår til Jonas Bergane som kommer alene med keeper. Men han også får et dårlig touch og skuddet avverger Oldenborg keeperen mesterlig. I det 35 minutt er det Thorberg som spiller fri Magnetun på venstreside, men Oldenborg keeperen redder nok engang. I det 37 minutt blir Sondre Dokken utvist på noe som for oss ser ut som en grei takling, men selv med en mann mindre på banen ror HFK seieren greit i land.

Det ble en fortjent 3-0 seier, best på HFK var Dokken og Taaje

Neste kamp nå er hjemme mot Frigg lørdag kl. 1600 på Gol.

JansenUTTAK TIL A KAMP HJEMME MOT FRIGG LØRDAG KL. 1600 PÅ GOL

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 11. Jun 2015

Lørdag får vi besøk av det gamle storlaget Frigg. Frigg er et av favorittene til å rykke opp i år og ligger pr dags dato på 4 plass tre poeng fra førsteplassen og 4 poeng foran oss. Men vi ser frem til å ta dem, for på vår hjemmebane er det vanskelig å ta poeng for bortelagene vi får på besøk.
Vi har tre strake seiere og er virkelig i siget, vi går for nummer 4 nå!!

Vi har fått inn en ny spennende spiller i form av Christian Nesselqvist og han kommer med i troppen til denne kampen. Christian er en rask backtype, med gode basisferdigheter, han kommer fra Universitetsfotball i Seattle (PLU). Han er norsk statsborger, men snakker ikke norsk. Han har far fra Nesbyen, Kim Nesselqvist som på 70 tallet spilte på det sterke Nesbyen laget som ble kretsmestere i Hallingdal og Valdres i 1979.

Oppmøte er kl. 1445 i garderoben. Vi mangler dessverre kapteinen vår Sondre Dokken som må stå over på grunn av det røde kortet han fikk i forrige kamp. Ellers er alle klare.
De fire siste møter også til B-kamp på Geilo.

Følgende spillere møter til kamp;
Jarle E Stanes, Linus Hedlund, Kyrre L Sataøen (kap), Jesper Taaje, Pawel Kaczorowski, Markus Thorberg, Kjetil Lien, Chris Magnetun, Stian Bråten, Jonas Bergane, Simen Andreas Renslo, Alfred Scriven, Torleif Rullestad, Fredrik Garnås, Christian Nesselqvist, August Fosse, Anders Mastrup og Ahmed Ahmed.


UTTAK TIL A KAMP MOT OLDENBORG LØRDAG KL 1600 PÅ GEILO

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 5. Jun 2015

Enda et nytt lag og spennende bekjentskap kommer på besøk lørdag i form av Oldenborg. Oldenborg har spilt noen år i 3 divisjon og har et ok lag. De har åpnet sesongen greit og har 9 poeng og ligger på 10 plass i serien. De slipper inn forholdsvis få mål, men har også scoret få. Uansett er dette et av de lagene vi må gi alt for å legge bak oss inneværende sesong.

Selv om vi ved dette tilfelle skal spille på Geilo, så er det vår hjemmebane og hjemmekampen vi hadde mot Kongsberg i fjor på Geilo, gikk jo greit ;) (vant 5-2) hjemme skal vi ha seier, uansett hvem vi møter.

HFK har funnet formen etter en periode med mye sykdom og skader har vi tatt to strake seiere. Spesielt borteseieren mot Nordstrand forrige helg var sterk. Vi har også fått trent bedre de siste ukene og går optimistisk til verks lørdag mot Oldenborg.


Oppmøte er kl. 1445 på møterommet i Geilohallen. Vi mangler Fredrik Garnås på grunn av tre gule kort og Torleif Rullestad som er i England.

Følgende spillere møter til kamp;
Jarle E Stanes, Linus Hedlund, Sondre Dokken (kap), Kyrre L Sataøen, Jesper Taaje, Pawel Kaczorowski, Markus Thorberg, Kjetil Lien, Chris Magnetun, Stian Bråten, Jonas Bergane, Simen Andreas Renslo, Alfred Scriven, Jonas Rodegård, August Fosse. Anders Mastrup og Ahmed Ahmed. En spiller til vil supplere troppen.


UFORTJENT CUPTAP MOT GJØVIK LYN

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 1. Jun 2015

G/L - HFK (1-1) 3-1

G/L:27 min Jesper Sydbøge, 84 min Sydbøge og 92 min Andreas Kleppe

HFK: 45 min Jonas Bergane(August Fosse corner)

Gule kort:

G/L:16 min Mohamed Abdullahi, 42 min Gard Simenstad, 86 min Anders Mendoza Sveinhaug og 90 min Mathias Svennby.

HFK:

Rødt kort:

Cornere: (0-4) 0-7

Sjanser: (1-5) 5-9

Tilskuere: 40

Dommer: Kim Andre Østhagen Stange FK, Ad 1 Stian Drake og Ad 2Jens Storås Sommer. Dømte en god kamp selv om avgjørelsen om å ikke gi Linus Hedlund straffe tidlig i andre omgang kan diskuteres.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Kjetil Levorsen, (HB) Ahmed Ahmed (MS) Anders Mastrup og Jesper Taaje (kap) (VB) Linus Hedlund (Def MB) Markus Thorberg og August Fosse (Off MB). Chris Magnetun, Jonas Bergane og Kristian Svenkerud (Spiss) Alfred Scriven Reserver: Lasse Fjeldstad 17 min, Abdirrizak Izak 15 min, Adrian Aaserud og Teodor Brekke

Det ble et meget bittert tap for HFK på Gjøvik søndag i junior NM. Det er sjelden vi taper kamper som vi dominerer så totalt. Jeg var kanskje noe urimelig i garderoben etter kampen i min kritikk til spillerne. Men var meget skuffet og jeg håper dette var en følelse vi vil gjøre alt for å unngå for å oppleve igjen. Det kommer mange spennende kamper fremover selv om vi nå er ute av cupen. Kanskje vi får revansje mot Gjøvik Lyn på Norway Cup. HFK gjorde det meste riktig og spilte tidvis bra fotball, men var ikke gode nok i begge ender av banen. Det sier seg selv at det var ekstremt bittert at Gjøvik går opp i en 2-1 ledelse 5 minutter før slutt når det står 8-1 i målsjanser til HFK. En mer gylden mulighet til å gå videre til tredje runde i NM får vi sjelden. Men hvis vi oppsummerer årets NM innsats så skal vi være meget stolte og ønske Gjøvik Lyn lykke til videre. De var tross alt best på det som er viktigst i fotball, nemlig å score mål!!

KAMPREFERAT

HFK meget bra og dominerte banespillet kraftig. HFK er nærme etter 2 minutter på en corner. Etter 8 minutt scorer nesten Taaje på en nye corner. HFK trøkker på og er nærme ved flere anledninger uten å lykkes. I det 15 minutt slår Thorberg et perfekt slått frispark som finner Hedlund som stusser ballen bakover fra 10 meters hold. Men dessverre rett i hendene på keeperen. I det 23 minutt tror alle at HFK tar ledelsen ved Taaje som på et nytt godt slått frispark stiger til værs og stanger ballen i mål. Dessverre ble han avvinket for offside, en hårfin en. Gjøvik hadde ingenting, men kommer til en god sjanse etter 27 minutter. Etter litt rot på midten og i forsvaret kommer Gjøvik spissen seg igjennom på høyre siden og dundrer ballen i mål. Flott scoring og 1-0 til Gjøvik. Meget ufortjent men sånn er fotballen. HFK fortsetter å dominere spillet, men kommer ikke til de helt store sjansene før Jonas Bergane header en corner i mål like før pause og 1-1. Noe som også ble pauseresultatet.

I andre omgang er G/L noe mer med, men det er fortsatt HFK som er det beste laget. I det 48 minutt drar Linus Hedlund seg flott igjennom og blir lagt i bakken. «Alle» i hvert fall fra HFK venter bare på at dommeren skal dømme straffe, men han vinker spillet videre. I det 52 minutt er HFK veldig nærme igjen også denne gang på corner. Hedlund header hårfint utenfor. I det 71 minutt har HFK en ny sjanse etter frispark fra Thorberg, men Mastrup greier ikke å få ballen i mål. HFK fortsetter å styre, men greier ikke å få ballen i mål. Derfor er det forferdelig surt når G/L går opp i 2-1 etter 85 minutter, når de får et noe enkelt mål. HFK prøver å satse alt fremover nå, uten å få til de helt store sjansene. Istedenfor er det Gjøvik som skaper de største og øker også til 3-1 på overtid. I det 93 minutt er HFK nærme redusering, men alene igjennom blir Taaje lagt i bakken av keeperen.

Best på HFK var Linus Hedlund, Jesper Taaje, Ahmed Ahmed og Markus Thorberg, som til tross for en tordentale etter kampen ikke spilte en aller verst kamp. Men det er en veldig bitter kamp å tape mot et lag vi bør slå greit.

Jansen

GODT GJENNOMFØRT KAMP, MEN EN LITT HELDIG BORTESEIER MOT NORDSTRAND

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 1. Jun 2015

NIF- HFK(1-1) 2-3

NIF:31 min 1-1 (etter corner) og 70 min

HFK: 27 min Kjetil Lien (Chris Magnetun frispark) 61 min Jonas Bergane (Fredrik Garnås frispark) og 90 + 4 min Lien (Pawel)

Gule kort:

NIF:27 min Nimer El Haj

HFK: 12 min Fredrik Garnås, 36 min Kyrre Sataøen og 86 min Pawel.

Rødt kort:

Cornere: (2-0) 5-4

Sjanser: (3-1) 5-5

Tilskuere: 60

Dommer: Yahya Swajet, Grue IL Ad 1 Jan Martin Knashaug, Brandval IL og Ad 2 Nicolai Bratvold Furnes fotball

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Sondre Dokken(kap) (MS) Fredrik Garnås og Jesper Taaje (VB) Chris Magnetun (Def MB) Kyrre Sataøen (Pawel Kaczorowski 72 min) og Simen Renslo (Off MB). Kjetil Lien, Markus Thorberg og Jonas Bergane (Spiss) Stian Bråten (Alfred Scriven 68 min) Reserver: Torleif Rullestad, Joakim Skaret og Linus Hedlund

HFK tok en ekstremt herlig borteseier mot et godt Nordstrand lag som har ambisjoner om topplasering i år. Det var dog av den noe heldige sorten, med et seiersmål som kom nesten fire minutter på overtid. Selv om vi var heldige så var det ikke helt ufortjent. Vi gjennomførte en meget god kamp på en særdeles dårlig bane mot et fintspillende NIF. Vi tok hensyn til forholdene og spilte noe mer kynisk enn tidligere. Vi er også meget godt fornøyd med at et såpass godt lag ikke greier å spille seg frem til en eneste sjanse mot etablert.

De tre poengen smaker også godt og vi har nå plassert oss som nr 7 på tabellen, med 13 poeng. Det er 7 poeng opp til Valdres på førsteplass og 7 poeng ned til Skårer på 12 plass som er siste nedrykksplass. Fortsetter vi sånn så skal vi si oss meget godt fornøyd.

KAMPREFERAT

På en bane av den gamle typen som det var vanskelig å spille god fotball på tok NIF kommandoen fra starten uten å skape de helt store sjansene. I det 13 minutt bryter Garnås flott et NIF angrep, men blir lagt i bakken uten å få frispark. Det fører nesten til en store NIF sjanse, Garnås får også gult kort for en ettersleng etter at han selv ikke fikk frispark. Med en riktig avgjørelse først så hadde man sluppet den påfølgende situasjonen. NIF får noen cornere som de er farlige på. Men banespillet har jevnet seg noe ut når klokken nærmer seg 30 minutter. I det 27 minutt drar Markus Thorberg seg igjennom og forbi to NIF forsvarere, men blir lagt i bakken. Det blir gult kort og frispark i en meget god posisjon. Magnetun gjør seg klar og slår et hardt frispark som treffer toppscorer Kjetil Lien i feltet han får med seg ballen og scorer fra kort hold 1-0. Ikke helt fortjent ut fra spillets gang, men det var tendenser i HFK. Dessverre utlignet NIF i det 33 minutt på en corner etter at vi først hadde reddet på streken 1-1. I det 42 minutt har NIF en ny stor sjanse etter corner, før de på enda en corner i det 44 minutt kommer veldig nærme. Men heldigvis redder Sataøen på streken. Lagene går til pause på 1-1 noe som HFK var mest forøyd med.

I andre omgang kommer HFK bra i gang og presser NIF noe mer. Gutta jobber iherdig over hele banen og det er mange tegn på at spillerne er i ferd med å finne tilbake til formen igjen etter en tung periode. I det 61 minutt får HFK frispark på midtstreken, Garnås slår et perfekt frispark med silkefoten sin og Jonas Bergane stusser ballen fra 14 meter i mål rett foran en utrusende keeper og 2-1. Minuttet etter er NIF nærme på en ny corner og Magnetun redder på streken. I det 70 minutter er Garnås uheldig når ballen ikke spretter som den pleide å gjøre på banen og NIF spilleren snapper ballen. Alene med Stanes gjør han ingen feil og 2-2. Det var veldig synd i en periode vi hadde godt taket på kampen. Det gav blod på tann for NIF som kjørte på for seiersmålet, noen som førte til meget gode kontringsmuligheter for HFK. I det 78 minutt kunne Garnås ført HFK opp i en ny ledelse da han fikk en stor sjanse etter en dødball fra 8 meters hold skjøt han dessverre via en NIF spiller og utenfor. På corneren får Alfred Scriven en stor sjanse, som igjen blir avverget til corner. NIF greier ikke å skape noen store sjanser på slutten, men satser mer og mer fremover. NIF får corner tre minutter på overtid og nervene står i høyspent på HFK benken skal poenget ryke. Men etter mye klabb og babb får HFK avverget. Mens HFK kanskje var veldig godt fornøyd med et poeng tok vi allikevel en kontring 4 minutter på overtid. Thorberg setter opp et godt angrep, men innlegget når ikke helt frem til Lien. Returen ender hos Pawel som innenfor 16 meteren tar seg god tid og prikker inn en perfekt pasning til Lien som fra en meters hold fomler ballen i mål og 3-2. Det var vanvittig deilig. Dette var tre ekstremt viktige poeng for HFK. Best på et meget godt og hardtarbeidende HFK lag var Kjetil Lien, Jonas Bergane og Markus Thorberg.

Neste kamp nå er hjemme mot Oldenborg på Geilo førstkommende lørdag kl. 1600. Den måtte flyttes fra Gol på grunn av et nasjonalt turnstevne.

Jansen