Ute - Nysgjerrig - Aktiv

Vi på IFO har noe vi tror er viktigere enn masse annet. Vi tenker at god mat, god aktivitet og masse utetid er viktig for dagens barn. I dagens samfunn er barn i mindre grad aktive på eget initiativ og er veldig vant med å bli organisert av oss voksne. Vi prøver å tilrettelegge slik at barn i større grad ønsker å igangsette aktiviteter selv. Barn i dag er også mye mer innendørs enn tidligere generasjoner - alle mennesker trenger utetid!

Ute:

Vi er ute nesten hele tida ettersom det er verdens beste klasserom for barn. Her kan vi ha alle fag og lære av og i naturen. På vinteren er hovedaktivitetene aking, ski og skøyter. På sommeren er det mer skogsleker som gi et lite vink, klatring i trær og lage hytter og bondegårder.

Nysgjerrig

Hos oss er hvorfor og hvordan helt essensielt. Vi prøver så langt vi klarer å ta oss tid til å finne riktige svar på alle spørsmål. Vi har også gjort en del eksperimenter og forsøk innenfor fysikk og kjemi. Vi driver også både med matteøvelser og sjakk som hjernetrim + gåtestunder ved matbordet!

Aktiv:

Vi er en aktiv gjeng, men det er ikke toppidrett vi driver med. Vi driver med løpeleker, klatring, bryting, ballspill og forskjellige sistenleker. Her er det påbudt å være med for alle, både store og små barn.

+ Mat:

Vi serverer mat hver dag til alle som går på IFO. Dette er for å sikre at alle som går hos oss får et næringsrikt og godt måltid i løpet av dagen. Alle må smake på den maten som blir servert. Dessverre er det slik at en del ikke er så nøye på hva barna får i seg av mat, bare de spiser. Hos oss er sjokoladepålegg o.l. regnet som desserter og ikke mat.

Vi på IFO jobber etter tankegangen om at alle er ansvarlige for hva de selv gjør og sier. Det gjør at hvis noen av barna har noe uoppgjort hos oss, havner de i et meklingsmøte der de selv må finne en løsning. Og der er det ikke noe med et unnskyld og så går verden videre…..Nei, de må finne en reell løsning på problemet slik at vi kanskje unngår samme situasjon igjen.