Hallingdal møter toppserielag og "alle jenter på banen" - torsdag 31.mai

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 24. Mai 2018

Etter at våre jenter slo Hønefoss ut av cupen i 1.runde, ble det mandag 7.mai klart at HFK-damene får storfint besøk på Hallingmo den 31.mai. Da kommer nemlig toppserielaget Stabæk på besøk!

Vi håper på folkefest og minst 1000 tilskuere. Inviter alle venner og kjente for å heie frem damene våre. Vi lover god stemning og åpen kiosk!

I forkant av kampen inviterer vi jentene i Hallingdal (1.-10.klasse) til "ALLE JENTENE PÅ BANEN". Bli med på en treningsøkt fra kl. 1630-1745 med trenere fra HFK. Ingen påmelding og ingen kostnad. 

Innmarsj og avspark kl. 18.00. Kom kom!

Billettpris på kampen: Kr 50,- for de over 19 år.

Sterk seier for HFK-damene i 1. runde NM mot Hønefoss

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 4. Mai 2018


KAMPSPONSOR for dagen: Sparebank1 Hallingdal Valdres 

HFK – Hønefoss BK 2-1 ( 2-0)

Målscorere : Cheyenne og Camilla

Lagoppstilling : (K) Lillian Holden (HB) Kaja B. Ness (MS) Svanhild Stave og Camilla L. Jensen (VB) Kristine Bekkestad  (DEF MB) Ingvild K. Myksvoll og Marte Botten (OFF MB) Sunneiv Syversrud, Emilia Tyribakken, Frida Strendo  (SPISS) Cheyenne Gonzales ( Nora E. Blakkestad 5 min )

Ubenyttede reserver : Vilde Thorberg og Jenny Strandheim

 HBK var gjester på Hallingmo i 1. runde i NM og var nok av de fleste sett på som store favoritter.

Kampen startet jevnt med mye dueller men med et lite spillemessig overtak til HFK.

Første store målsjanse kom etter ca. 15 min spill da Cheyenne ble spilt igjennom alene mot keeper av Kristine men HBK-keeperen vartet opp med en god redning.

Etter ca. 20 min kom neste store målsjanse for HFK. Cheyenne snapper et dårlig utspill fra HBK keeperen og spiller Emilia gjennom. Emilia får avsluttet men keeper redder igjen. Returen ender hos Marthe som fyrer av men skuddet blir blokkert på 5 m.

HBK skaper lite (ingen) sjanser og sliter med å få til spillet sitt mot aggressive HFK damer. Ingvild har full kontroll på HBK sin stjernespiss og da stopper mye av flyten deres.

Etter et HBK-innkast høyt i banen kontrer HFK med Cheyenne. Ho mottar ballen på egen banehalvdel og setter fart. Når det ser ut som om hun har rotet seg litt bort så fyrer ho av gårde en lompe fra skrått hold som går inn og ender i fortjent 1-0 ledelse.

HFK fortsetter å stresse HBK-spillerne og kjemper seg til nok en corner. Godt slått corner av Marthe som faller ned foran Camilla ved straffemerket og ho banker den inn.

HFK går til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

I 2. omgang så skrur HBK opp tempoet og tar over styringen av kampen. Etter ca. 15 min putter de etter et glimrende hodestøt.

HBK trykker på videre og bare en vannvittig redning fra keeper Lillian hindrer dem i å utligne.

Det blir en tøff 2. omg men HFK-damene holder hodet kaldt og hindrer flere store målsjanser. Dermed ebber kampen ut med 2-1 seier og laget er klare for en historisk 2. runde i NM.

Nesten urettferdig å plukke ut noen til dagens HFK-spiller som ble Camilla etter en sånn kamp der alle bidrar med utrolig mye innsats, løpsvilje og spilleglede.

Ref: Helge Jensen.

 
Andre seriekamp for HFK-damene borte mot Fjellhamar endte med poengdeling

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 25. Apr 2018

Fjellhamar – HFK ( 2-0 ) 3-3

Målscorere : Marte B, Sunneiv, Emilia
Lagoppstilling : (K) Ida Brenna (HB) Kristine Bekkestad (MS) Svanhild Stave og Camilla L. Jensen (VB) Kaja B. Ness ( Ida L. Jensen 10 min ) (DEF MB) Emilia Tyribakken og Marte Botten (OFF MB) Sunneiv Syversrud, Ingvild K. Myksvoll, Frida Strendo (SPISS) Nora Blakkestad (Jenny Strandheim 30 min ) (Linnea J. Thorset 15 min )


HFK tar tidlig tak i kampen og produserer flere cornere og et par store målsjanser.
I det 20. minutt blir Nora spilt alene igjennom men en god redning av keeper sørger for at står 0-0. Rett etterpå kommer Ingvild til avslutning med et skudd som også blir reddet.
Kalddusjen kommer etter 25 min når Fjellhamar scorer på sin første målsjanse i kampen.
Før HFK har kommet seg etter sjokket så står det 2-0
En preget gjeng går til pause og ligger under 2-0.


I pausen blir laget enige om å heve seg og gjøre ting litt enklere.
Allerede etter 10 min blir Sunneiv felt på ca 20 m og frispark til HFK.
Marte får et kjempetreff og skyter i tverrligger og ned i ryggen på keeper og i mål.
Dette gav HFK en skikkelig vitamininnsprøytning og bare to minutter etterpå er det Sunneiv sin tur. Sunneiv fører ballen på tvers av Fjellhamar sin 16 m og får fyrt av et skudd helt ned ved stolperoten og 2-2. Det går bare nye to minutter før Sunneiv er på farten igjen og avslutter fra skrått hold i tverrligger. Emilia plukker returen, drar seg forbi en spiller og litt ut i banen før hun putter ved lengste stolpe. HFK er i føringen og har brukbar kontroll på kampen etter det.
Kristine kombinerer fint fremover etter 25 min og avslutter over.
Når det er igjen et par minutter får Fjellhamar et billig frispark skrått utenfor HFK sin 16-meter.
Presist slått og et godt løp HFK ikke greier å avverge og Fjellhamar banker ballen kontant i mål.
Bittert å ikke få med seg tre poeng i denne bortekampen men allikevel spillemessig fremgang.

Dagens HFK-spiller ble Sunneiv Syversud men vi må også nevne Ingvild Kvåle Myksvoll, Marthe Botten og Camilla L. Jensen.

Ref: Helge Jensen


​Uavgjort borte mot serieleder Kolbotn 2

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 15. Mai 2017

Kolbotn 2 – HFK damer 4-4(2-2)

Mål for HFK: Cheyenne Gonzalez,(32, 70), Ida Livgård Jensen, (7), Frida Strendo,(67)

Cornere: HFK 3, Kolbotn 1

Gult kort HFK: Svanhild Marie Stave

Dommer: Jan Erling Kristiansen (Skeid) Ass.dommer 1: Qadir Ali Bunyadi (Frigg Oslo FK) Ass.dommer 2: Herman Berger Danielsen (Skeid)

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Åsne Børtnes, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Marie Stave, VB Vilde Thorberg, Def MB Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, Off MB Ida Livgård Jensen, Sunneiv Syversrud, Frida Strendo Spiss, Cheyenne Gonzalez

Reserver; Benedicte Saue Jacobsen, Ida Berg, Sunniva Bekkevold

Kolbotn 2 regnes som en av seriefavorittene i 2. divisjon avd. 1 i 2017. Laget er ubeseira i avdelinga og har et ungt lag med mange store talent i troppen. HFK hadde denne helgen mange spillere ute med skader og konfirmasjonsoppdrag mm., men mønstret likevel et godt lag mot serielederen på Sofiemyr KG.

Det var HFK som startet best og får umiddelbart flere gode sjanser ved Sunneiv Syversrud og Cheyenne Gonzalez. Kampen er 7 min gammel da Gonzalez kommer ned på venstre kant og får slått inn ballen. Den går forbi flere HFK-spillere i feltet, men heldigvis dukker Ida Livgård Jensen opp på bakre stolpe og kan sette sitt første mål i HFK-drakt. Etter dette så har HFK flere gode sjanser til å gå opp i både 2-0 og 3-0, men det blir Kolbotn som scorer på sitt første ordentlige angrep, når vi blir alt for opptatt av ballfører og glipper i markering i boksen. Kampen jevner seg ut etter dette med sjanser til begge lag, men med Kolbotn som det førende laget. Etter 30 min så glipper det i boksen igjen og Kolbotn kan gå opp til 2-1. HFK gir seg ikke og Syversrud finner Gonzalez med en flott pasning. Gonzalez gjør ingen feil og banker ballen i tverrliggeren og i mål til 2-2. Kolbotn er farlige på overganger og kommer til et par halvsjanser, men lagene går til pause på stillinga 2-2.

Andre omgang starter med trykk fra Kolbotn mot HFKs mål. Lillian Holden i HFK-målet får ved et par tilfeller vise frem både rutine og gode ferdigheter. HFK rir av den første stormen og kampen blir jevnere igjen med noen halvsjanser til begge lag, men med Kolbotn som det førende laget. 3-2 til Kolbotn kommer dessverre etter nok en litt uheldig situasjon. Det er et langt tilbakespill som blir for upresist og kan snappes opp og enkelt plasseres til side for en sjanseløs Holden i HFK- målet. HFK svarer raskt et par minutter etterpå. Marthe Botten finner Frida Strendo med en god pasning og Strendo gjør ingen feil når hun setter inn 3-3 i det 67. minuttet. HFK har en god periode nå og får uttelling nok en gang. Det er Gonzalez som mottar en pasning sentralt på Kolbotn sin halvdel. Hun viser både styrke og klasse da hun alene runder forsvaret til Kolbotn, og når ho kommer alene med keeper står det 4-3 til HFK. Spillet bølger så frem og tilbake en periode. Kolbotn flytter flere spillere lengre opp i banen og presser på for utligning, men HFK har relativt god kontroll. I det 83. minutt skyter en av Kolbotns spillere et skudd som Svanhild Stave i en refleks verner seg med armene mot. Det er det dessverre innenfor 16 meteren og dommeren dømmer straffe. Den påfølgende straffen er hard og godt plassert og går i mål til 4-4, men det skal sies at det er svært nære at Holden tar den da hun så vidt får fingrene på ballen. Mot slutten får begge lag noen halvsjanser uten at det fører til endring i resultatet. Kampen ender 4-4 mellom Kolbotn 2 og HFK damer.

4-4 er et resultat som på forhand ville vært meget godt for HFK-damene. Som kampen utvikla seg kunne Hallingene fort ha fått alle 3 poengene på Sofiemyr. Vi slepper inn noen billige mål og gir bort noen enkle baller sentralt midtveis i kampen. Innsatsen og innstillinga er dog upåklagelig. HFK-damene står på hele kampen og legger ned mange kilometer. Vi viser kvalitet og skaper mye når vi har tempo på ball og bevegelser. Dette lover godt fremover:-)

Neste helg er det selveste Lillestrøm som gjester Hallingmo med sitt andrelag. LSK 2 vant både Norway Cup og 2. div avdelinga i fjor.

Ref. Henrik Johansson Thorset
Stortap mot Øvrevoll/Hosle 2 for HFK-damene

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 3. Mai 2017

ØHIL 2-HFK 12-1(6-1)

Mål HFK: Marte Botten 2min

Cornere: HFK 2, ØHIL 4

Kort 2 gule til ØHIL 2

Dommer: Samir Taghizadeh (Tveita IL) ,Ass.dommer 1: Shadi Mahmoud Alzaghari (Vålerenga Fotball) , Ass.dommer 2: Kaisa Filtvedt (Fana Fotball)

Startoppstilling; KEP Lillian Holden, HB Katrine E Mikkelsen, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Marie Stave, VB Sigrid Kvåle Myksvoll, Def MB Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, Off MB Åsne Børtnes, Emilia Tyribaken, Frida Strendo Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Livgård Jensen, Kristine Bekkestad, Vilde Thorberg, Ida Marie Pretorius, Malin Mikkelsplass Green

Øvrevoll/Hosle er en klubb som har store ambisjoner i damefotballen i Norge. Klubben satser på opprykk fra 1 divisjon til toppserien i år og er ubeseira der. ØHIL 2 hadde tapt de 2 første kampene i årets andre divisjon mot Kolbotn 2 og LSK 2. Derfor mønstret det et veldig godt lag mot Hallingene denne søndagen i Bærum med mange spillere med 1 divisjons erfaring i håp om å snu trenden.

Det var HFK som kom best i gang, og Marte Botten scora på et langskudd som en ellers bunnsolid keeper slepper litt lett mellom fingrene. I neste øyeblikk er HFK nære på igjen når Cheyenne Gonzales kommer alene med keeper, men skuddet går rett på keeper denne gangen. Så skjer det mye på motsatt banehalvdel. ØHIL får litt enkelt score ikke mindre enn 3 ganger då vi glipper i markering og ikke klarer å følge de gode løpene til et meget aggressivt ØHIL. Så på 3-1 til ØHIL får HFK et par fine sjanser nok en gang, men også nå blir våre avslutninger litt for svake. Så venter noen «svarte» minutter for HFK først må Åsne Børtnes ut med kneskade etter en smell mot kneet. Så er Sigrid Kvåle Myksvoll uheldig og får en stygg vridning i sitt venstre kne. Som om ikke dette var nok så må Cheyenne Gonzales ut med strekk. Dette gjør at det rakner litt for HFK damene. ØHIL fortsett sitt aggressive spill og scorer ikke mindre enn 3 ganger til innen omgangen er over. Stillinga er 6-1 til pause.

Andre omgang starter der den andre slapp med først en ØHIL scoring og så må også Frida Strendo byttes ut med strekkskade. Vi får nå en veldig vanskelig resterende andre omgang der ØHIL sine gode første lagspillere får styre spillet og vi må løpe mye imellom. Det er unntaksvis vi klarer å flytte opp spillet og komme oss til noen halvsjanser. Kampen ender hele 12-1 til ØHIL som ifølge trenerne der spiller en av sine beste kamper på veldig veldig lenge.

Dette var en kamp der vi fikk kjenne på hva vi kan forvente oss i enkelte kamper på bortebane mot " 2:de" laga i serien. ØHIL var best på det meste i dag. 12-1 var dog i overkant mye. Vi glapp i markeringene i boksen, noe vi ellers sjelden gjør og det var vanskelig å følgje løpene til ØHIL på vår tredje del. ØHIL sine 1 div spillere var gode og styrte det meste i dag. Våre skader preger og kampen mye i dag. Dagens beste Halling var keeper Lillian Holden som hadde mye å gjøre denne dagen. Nå må vi ta nye tak og jobbe godt inn mot kampen mot Lunner neste helg heime på Hallingmo. Lunner spilte uavgjort i sin første kamp i serien mot LSK 2.ng å ta med seg vidare i serien.

Vi sliter med småskader om dagen og lider endel av dette mot så gode lag som i dag. Dessverre måtte Sigrid og Åsne ut med kneskade i dag og Cheye og Frida med strekk. Dette preget og kampen mye. Vi håper at de er raskt tilbake for oss. Nå lader vi om og satser på revansje mot Lunner heime på Hallingmo neste søndag.


Ref: Henrik Johansson Thorset