Uavgjort i siste seriekamp!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 19. Okt 2015
18/10 Tønsberg FK damer – Hallingdal FK damer 3-3(3-1)

Tønsberg stadion

Dommar: Nils Egil Vedvik, Ål il

Mål HFK: Mucho Lixiene 2, Sunneiv Syversrud

Corner HFK (3), Tønsberg FK (4)

Gule kort HFK; Ida Marie Pretorius, Tønsberg nr 20

Startoppstilling; MV Vilde Granberg VB Tonje Hagen, MS Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pretorius, HB Tonje Intelhus, Def MB Sunneiv Syversrud, Marte Botten, Off. MB, Hanne Vedvik, Linnea Johansson Thorset, Ingvild Kvåle Myksvoll Spiss Mucho Lixene,

Reserver: Ingrid Johansson Thorset, Åsne Børtnes

HFK-damene skulle møte Tønsberg FK i sin siste kamp denne sesongen. HFK var til denne kampen noko redusert på grunn av skader og sjukdom i troppen. Det skulle vise seg at damene måtte jobbe hardt mot eit ungt og godt lag frå Tønsbrg som berre har eit tap på heimebane heile sesongen. Tønsberg har vist bra form i haust og har slått både serieleiar Urædd 2 og serietoar Lier heime på Tønsberg stadion i år.

Tønsberg startar kampen i eit forrykande tempo og ruller opp fleire gode angrep på sin høgre side i starten av kampen. Tønsberg tar leiinga etter fine kombinasjonar på høgre kant og ein pasning 45 grader ut som enkelt kan plasseras bak HKFs beste spiller for dagen keeper Vilde Skrindo Granberg. Tønsberg fortsetter der dei slapp, er raske og pasningsdyktige. Dei kjem til fleire gode sjansar dei første 15 minuttane. HFK-damene får etter kvart opp tempoet og skapar fleire gode sjansar dei òg. Det er Sunneiv Syversrud som sørgjer for 1-1 da ho rundar eit par spelarar og plasserer ballen lekkert til side for Tønsberg keeperen. Like etterpå lurar Ingvild Kvåle Myksvoll offsidefella til Tønsberg og ho får stå aleine med keeper på 7 meter, men keeper klarer så vidt å vippe ballen til side for stolpen. HFK-damene er no for fullt med i kampen. Så er det Linnea Johansson Thorset som får ein stor sjanse til å sørgje for HFK leiing, men skotet går dessverre via tverrligger og ut. Når HFK i stor grad styrer spelet er det Tønsberg som tar leiinga igjen. Scoringa kjem litt ut av ingenting og nok ein gang er det frå sin kjappe høgre kant det skjer. Ballen blir spelt langs kortlinja og finn en umarkert Tønsberg spelet og det står 2-1. Dette gjer vertane ein vitamininnsprøyting og dei presser på for fleire mål. 3-1 er ein delikatesse! Tønsberg kombinerer fint og ballen går på ein «touch» fem-seks gangar før den finn ein Tønsberg speler aleine på ca. 7 meter. Laga går til pause på stillinga 3-1.

I starten av andre omgangen blir det i stor grad ein stillingskrig og kampen er tett og jamn. Når HFK midtvegs i omgangen legg inn ein offensiv sluttspurt opnar det seg litt i vårt forsvar og Tønsberg er farlig frampå fleire gongar. Med 20 minuttar igjen så flytter HFK enda fleire spelarar høgare opp i banen. Dette gir utelling. Mucho Lixiene kan redusere etter presist gjennomspel frå Syversrud. HFK fortsett presset og både Syversrud og Lixiene er nær ved å score igjen. Det drøyer til det 88 minuttet før kvitteringen kjem. Nok ein gong finn Syversrud Lixiene med eit flott gjennomspel. Lixiene i duell med Tønsberg stopparar blir ein «lett» match og ho kan plassere ballen til høgre for Tønsbergs keeper. Kampen ender 3-3. Eit resultat som vi med dagens føresetnadar kan være fornøgde med.

Med resultatet i dag sørgjer HFK-damene for at dei tar fjerdeplassen på tabellen. Vi er svært godt fornøgde med plasseringa på tabellen, men kanskje aller mest med måten vi har opptredd på gjennom heile sesongen. Det har vore både kvalitet, full innsats og bra innstilling i så vel trening som kamp.

Ref. Henrik Johansson Thorset


Tønsbergkampen.jpg

Klare for kamp!Sterk borteseier mot Åssiden for HFK-damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 12. Okt 2015

10/10 Åssiden damer – Hallingdal FK damer 1-5(0-2)

Mål HFK: Cheyenne Gonzalez 2, Linnea Johansson Thorset, Hanne Vedvik, Sunneiv Syversrud

Corner HFK (5), Åssiden (2)

Dommer: Tommy Bøe Urdahl Lier FK

Startoppstilling; MV Vilde Granberg VB Gro Rasmushagen, MS Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pretorius, HB Katrine Mikkelsen, Def MB Sunneiv Syversrud, Marthe Botten, Off. MB, Hanne Vedvik, Linnea Johansson Thorset, Ingvild Kvåle Myksvoll Spiss Mucho Lixene

Reserver: Cheyenne Gonzalez, Silje Modalen, Ingrid Stake


Sist lagene møttes var det Åssiden som trakk det lengste strået og stakk av en 2-0 seier. Åssiden har et godt lag med en god miks mellom rutinerte og yngre spillere. Åssiden spiller en fysisk fotball som ofte baserer seg på lange oppspill mot en jagende og sterk spiss. HFK-damene har i år slitt litt med å møte denne spillestilen, men på Åssiden stadion fungerte det bedre. HFK var mer nøyaktige i bakre ledd og kommunikasjonen var tydeligere.

HFK starter kampen bra og produserer flere gode sjanser innledningsvis. Etter 5 minutter ligger ballen bak Åssidens keeper i mål. Det er Linnea Johansson Thorset som plasserer ballen til høgre for keeper på et skudd fra ca. 16 meter. 3 minutter senere er det nære igjen; denne gangen er det Mucho Lixene som er svært nære på å øke HFK ledelsen, men ballen stryker stolpen. HFK styrer nå kampen og burde ha økt ledelsen flere ganger. Det går mot det 23 minuttet då Hanne Vedvik plukker opp en feilpasning i Åssiden forsvaret. Den forvalter hun fint og lobber lekkert over Åssiden keeperen til 0-2. De siste 10 minuttene jobber Åssiden seg mer inn i kampen og kampen jevnes ut frem mot pausen. HFK beholder ledelsen 0-2 da lagene går til pause.

Andre omgangen starter med at Åssiden får en corner tidlig i omgangen. En litt dårlig klarering ender i beina til en Åssiden spiller som ikke treffer ballen helt godt, men det er nok til at ballen finner vegen mellom mange spillere og bak HFK keeper Vilde Granberg til 1-2. Granberg spiller fø. en god kamp i mål og gjør at HFK unngår flere baklengs på Åssiden stadion denne dagen. Det er Åssiden som så tar over spillet midtveis i andre omgangen og det er bra keeperarbeid som redder oss når Åssiden er farlig frem et par ganger. Det skal sies at Granberg nok er litt heldig som slipper unna med gult kort når hun feller Åssiden sin spiss som kommer alene med keeper i det 68 minuttet. De siste 20 minuttene tar HFK helt over kampen igjen og produserer flere store sjanser. Cheyenne Gonzalez viser prov på både styrke og hurtighet når hun to ganger løper fra Åssiden forsvaret og scorer 1-3 og 1-4, i løpet av 5 minutter. Sunneiv Syversrud setter punktum på en sterk HFK-innsats med sin 1-5 scoring rett før fulltid. HFK vinner fortjent 5-1 på Åssiden stadion og tar et godt grep om fjerde plassen i serien. Neste helg venter Tønsberg FK bort for HFK damene.
Nok ein storseier til HFK-damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 6. Okt 2015


4/10 Hallingdal FK damer- Tollnes 8-1

Mål HFK: Sunneiv Syversrud 3, Cheyenne Gonzalez 2, Ingvild Kvåle Myksvoll 2, Mucho Lixiene

Corner HFK (7), Tollnes (1)

Dommar: Emil Huso Opsahl Lillehammer FK

Startoppstilling; MV Ida Berg VB Katrine Mikkelsen, MS Marte Botten, Ida Marie Pretorius, HB Tonje L Hagen, Def MB Sunneiv Syversrud Ingvild K Myksvoll, Off. MB Linnea Johansson Thorset, Cheyenne Gonzales, Hanne Vedvik, Spiss Mucho Lixiene,

Reserver Gro Rasmushaugen, Silje Modalen, Ingrid Stake

Tollnes er tabellkollega med HFK-damene og er eit av fire lag som saman med HFK knivar om fjerdeplassen på tabellen. I vårens kamp i Skien så vant Tollnes med 5-4 etter scoring på overtid. HFK-damene har vist storform dei to siste kampane med seier i begge og 15-0 i målforskjell. Tollnes var redusert til ti kvinner denne dagen og sleit veldig mot HFK-damene på Hallingmo og det skulle gå mot ein ny storseier til damene frå Hallingdal.

HFK starter kampen bra og allereie etter 6 minutt så går damene opp i leiinga da Ingvild Kvåle Myksvoll finner Cheyenne Gonsalez med ein stikker i bakrom. Det går berre eit par minutt til det står 2-0. Denne gongen er det Sunneiv Syversrud som løper i frå eit stilleståande Tollnes forsvar og plasserer ballen sikkert til side for Tollnes’ keeper som f.ø var beste Tollnes spiller denne kampen. Etter 25 minutt er det dags igjen. Dagens beste HFK-spiller Marhte Botten slår ein flott langpasning til Cheyenne Gonsalez som enkelt rundar keeperen og det står 3-0 til HFK. HFK har så fleire moglegheiter til å auka leiinga, men heimepublikum(ca. 40) må vente til det 40 minuttet før HFK scorar på nytt. Denne gongen er det Mucho Lixiene som rundar keeper og setter 4-0, som og er resultatet til pause. En leiing som godt kunne vore større utan godt keeperspel frå Tollnes keeperen.

Andre omgangen starter med HFK-press mot Tollnes målet og damene kombinerer fint pasningspel og gode løp fleire gongar innleiingsvis i omgangen. Tollnes får så ein corner etter eit sjeldan besøk i HFKs 16 meter. Etter litt klabb og babb hamner ballen på 18 meter og Tollnes reduserer på et flott skot i krysset utakbart for HFKs keeper Ida Berg. HFK svarer umiddlebart og Kvåle Myksvoll scorar sitt første av to mål på ein fin overgang. HFK sin toppscorar denne sesongen Sunneiv Syversrud viser stor teknikk og balanse når ho driblar 3-4 Tollnes spelarar og lurar keeper nok ein gong til 6-1. HFK styrer spelet på Hallingmo heilt og fullt og kostar gjerne på seg eit par dragningar ekstra når moglegheita byr seg. I det 78 minuttet får HFK straffe etter at ein Tollnes forsvarer handsar inne i 16-meteren. Straffa sett Syversrud like sikkert som ho har gjort kvar gong denne sesongen og det står 7-1 til HFK. I det 86 minuttet får HFK corner. Corneren detter ned i beina til Kvåle Myksvoll som banker den inn i net-taket frå ca. 5 meter til 8-1.

HFK vinner 8-1, ein komfortabel seier mot eit Tollnes som i dag framstår som svakare enn da laga møttes i vår. Dette var siste heimekampen og HFK-damene har no to tøffe kamper igjen, borte mot Åssiden IF og Tønsberg FK. HFK ligger med dagens seier på fjerdeplass, to poeng foran Åssiden og med sju poeng opp til tredjeplassen på tabellen.

Referat: Henrik Johansson ThorsetKnusende seier til HFK-damene over Holmestrand søndag 27/9

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 1. Okt 2015

27/9 Holmestrand - Hallingdal FK 0-10

Mål for HFK: Mucho Lixene 4, Cheyenne Gonzalez 2, Sunneiv Syversrud 2, Ingvild Kvåle Myksvoll, Ingrid Johansson Thorset

Dommer: Chris Robert Øvrid, Falk SK

Startoppstilling med formasjon 1-4-2-3-1

Keeper: Ida Berg

Forsvar: Tonje Lauvdokken Hagen, Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pretorius, Katrine Eliassen Mikkelsen

Defensiv midtbane: Marthe Botten, Sunneiv Syversud

Offensiv midtbane: Ingvild Kvåle Myksvoll, Cheyenne Gonzales, Hanne Vedvik

Angrep: Mucho Lixene

Reserver: Gro Rasmushaugen, Vilde Thorberg, Ingrid Johansson Thorset


Holmestrand er i likhet med damenes forrige motstand, Drangedal, et lag som ligger helt i bunnen av tabellen. De har kun tatt 6 poeng så langt i sesongen og har med sine 12 noteringer scoret færrest mål av alle lagene i serien. I kontrast har de sluppet inn hele 85 mål. Da lagene møttes i vår på Nesbyen kunstgress vant HFK 11-1. Men denne dagen skulle ikke vertene få slippe til i det hele tatt.

Holmestrand består både av jenter på alder med de yngste av våre spillere, og av damer en god del eldre enn våre. Det virket som et nokså delt lag hvis man skulle vurdert de etter både motivasjon og ambisjoner på banen. En del av dem var tydelig frustrerte over hverandre.

Kampen ble blåst i gang kl 1400. Det første kvarteret bar preg av en stillingskrig der begge lag var relativt jevne i dueller og ballbesittelse. Utover i førsteomgangen roet våre jenter ned og spilte ballen mer og mer langs bakken. HFKs første mål kom etter 18 minutter etter at Ingvild Kvåle Myksvoll spiller seg fri på midtbanen og slår en lang stikker til Mucho Lixene som fint tar med seg ballen fremover og avslutter kontrollert i mål. Etter dette festet jentene grepet rundt kampen, og Holmestrand ble løpende mye i mellom vårt pasningspill. Vertene ble raskt slitne og jobbet ikke godt nok sammen. Det ble derfor svært store rom, spesielt mellom midtstopperne deres, og dette passet vårt løpssterke radarpar Lixene og Gonzales helt utmerket. Det andre målet for dagen kom etter 21 minutter spilt, da HFK får et frispark litt forbi midten på deres banehalvdel. Marthe Botten slår med sin presise innleggsfot og det er Syversud som kan juble for sitt første mål for dagen. I løpet av de neste ti minuttene kommer to raske mål av Lixene og Gonzales. Hurtighet ble som nevnt en svært stor styrke for oss, og Holmestrand maktet ikke å kontrollere dette i stor nok grad, selv om vi ble blåst av for opp mot ti offsider i løpet av kampens 90 minutter. Mange var åpenbart ikke korrekte. Gonzales setter inn to mål før pause, Lixene og Myksvoll ett hver. Det skal sies at dagens dommer likte seg godt i midtsirkelen, og at han hadde hatt godt av litt hjelp på sidene. Blant annet vinket han videre et helt tydelig tilbakespill til Holmestrands keeper (der også spillerne på Holmestrand ropte «ikke plukk opp ballen» til sin egen keeper). Både våre spillere og vår trener for dagen, Jan Bæra, ble selvsagt mer og mer frustert, men når vi denne gangen vinner 0-10 er det helt ok å legge det bak seg.

Til pause står det 0-6 til HFK-jentene. Det var generelt god stemning i laget denne dagen, men jentene var tydelige på at det bare var å fortsette presset i andre omgang.

I løpet av de første femten minuttene i andre omgang gjør vi tre bytter. Både Thorberg, Rasmushaugen og Thorset kommer inn på banen og gjør en god figur. Laget fortsatte å være samspilte og spilte hverandre gode. Fine kombinasjoner og pasninger ble det mange av. Selv om Holmestrand var ufarlige fremover, var en del av dem tøffe i duellene og gode i armbruk. Men det var et lag som ikke hang godt nok sammen, der leddene ikke var jevne nok til å spille god og presis fotball. Det ble derfor mye måking fremover, men HFK-jentene svarte med å spille ball langs bakken. Første mål i andre omgang kommer etter ca åtte minutter spilt, og det er Syversud som scorer sitt andre mål for dagen. Lixene er ikke fornøyd med sine to, og putter like så godt både et åttende og tiende mål, vel og merke etter fint samspill fra langt bak i vår banehalvdel. Ingrid Johansson Thorset får også et mål denne varme høstdagen, som etter en pasning med litt sprett fra Myksvoll, chipper ballen kontrollert over keeper og inn i mål. Det var god lagmoral og jubel etter alle scorte mål! Selv om vi møtte et lag som gir oss tid til å spille ball sammen, er det mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Vi kommuniserer godt, vinner, og tar duellene, og vi viser oss frem som et spillende og godt lag med jevne ledd. Tendensen når man møter litt mindre gode lag er gjerne at tempoet automatisk blir lavere fordi man opplever å ha bedre tid. Utfordringen videre blir derfor å opprettholde presist pasningsspill selv med betydelig høyere tempo.

Det endte altså med 0-10 til HFK-damene, som i skrivende stund ligger på en fjerdeplass på tabellen. Den skal det kjempes godt for å beholde med tre tøffe kamper igjen denne høsten. Førstkommende søndag tar vi imot Tollnes på Hallingmo, og er klare til å revansjere det sure 5-4 tapet i vår. Senere venter to bortekamper mot Åssiden og Tønsberg, som begge er med i kampen om den «sure» fjerdeplassen (som vi selvfølgelig hadde blitt alt annet enn sure for å vinne :))

Vi oppfordrer folk til å ta turen til Hallingmo søndag 04.10 kl 1300 for å heie HFK-damene opp og frem!

Ref: Ingvild Kvåle Myksvoll5-0 til HFK-damene på ein «middels» dag!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 21. Sep 2015

19/9 Hallingdal FK damer- Drangedal IL 5-0

Mål HFK: Cheyenne Gonzalez 3, Mucho Lixiene, Marthe Botten

Corner HFK (5), Drangedal (1)

Dommar: Emil Huso Opsahl Lillehammer FK

Startoppstilling; MV Ida Berg VB Hanne Vedvik, MS Marthe Botten, Ida Marie Pretorius, HB Silje Modalen, MB Sunneiv Syversrud Ingvild K Myksvoll, Linnea Johansson Thorset, Ingrid Johansson Thorset, Spissar Mucho Lixiene, Cheyenne Gonzales

Reserver Gro Rasmushaugen, Vilde Thorberg, Tonje Intelhus

Drangedal sine damer har innleia hausten med 4 poeng på 3 kamper og ligg no på ein 9. plass på tabellen før dagens kamp på Hallingmo. HFK manglar blant anna sin midtstopper og kaptein Camilla Livgård Jensen til denne kampen. Derfor danna Marthe Botten midtstopparpar med Ida Marie Pretorius i eit HFK som spelte i en 4-4-2 formasjon mot Drangedal.

HFK hadde ingen store problem med Drangedal og slepper ikkje til nokon ting bakover i denne kampen. Drangedal sitt lag sliter veldig med tempo og fart. Når HFK damene setter opp tempo på ball og bevegelsar utpå banen får Drangedal store problem, men Drangedal prøver stadig vekk å dra tempoet ned og Hallingdal lar seg dessverre lure med til tider i denne kampen. 1-0 setter Cheyenne Gonzales bak en litt uheldig keeper i Drangedal målet da ho tok i mot eit gjennomspel frå Mucho Lixiene. HFK misbrukar så mange sjansar til å auka leiinga og det blir nok ein gong Gonzales som scorar da ho utnyttar eit dårleg utspel frå keeper til 2-0. 30 minuttar ut i omgangen får Vilde Thorberg sin debut på seniorlaget. Ho takkar for tilliten ved å servere ein flott 30 meters pasning i bakrommet som Lixiene enkelt kan plassere til side for keeper. Sunneiv Syversrud har mulighet til å auke på til 4-0 rett før pausen, men skuddet går dessverre knallhardt i tverrliggaren. Laga går til pause på stillinga 3-0 til HFK.

I pausa får HFK beskjed om å sette større tempo på ballen og at dei må ha fleire og raskare bevegelsar både med og utan ball. Andre omgangen starter dessverre litt der den første slapp, og HFK blir nok ein gong litt med på det lave tempoet som Drangedal har. Det er Marthe Botten som scorar 4-0 på eit langt frispark. Eit frispark som kanskje Drangedal keeper borde ha boksa ut, men den smetter inn rett under tverrliggaren over keeperen til Drangedal som nok er litt feilplassert. Siste del av kampen setter endelig HFK-damene opp tempoet og produserer eit hav av sjansar, men Drangedals keeper reddas fleire gongar av stolpen, tverrliggaren og litt dårlige avslutningar. I det 80 minuttet sitter ballen i mål og det blir Gonzales som scorar sitt tredje mål for dagen etter ein flott pasning frå Syversrud. Kampen ender 5-0 til Hallingdal, et resultat som kunne ha vore mykje større med litt meir presisjon i avslutingane.

HFK-damene er sjølvsagt fornøgde med tre poeng mot Drangedal, men det mangla litt tempo i pasningar og bevegelsar innimellom i denne kampen. Dette retter vi opp mot Holmestrand neste helg:-)

Referat: Henrik Thorset
Stortap for damene mot serielederen Lier.

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 11. Sep 2015Lier fk damer- Hallingdal fk damer 9-0

Cornere HFK 4, Lier 3

Dommer Finn Rune Karlsen (Mjøndalen)

Vårsesongens kamp mot Lier FK sine damer var en jevn og tett affære som Lier så vitt vant med 2-1 på Hallingmo. Vi hadde derfor forhåpninger om en ny jevn og velspilt kamp mot et Lier lag som er temposterkt og pasningsdyktige.

Men det skulle vise seg at når Lier virkelig hadde dagen, så når vi ikke helt opp til det vi kan.

Lier starter kampen som ventet med høyt press og kjappe overganger. Hfk damene henger greit med helt i starten av kampen og vi kommer til et par halvsjanser de første 5 min. Men dette er dagen da alt stemmer for Lier. Vertene scorer ikke mindre enn seks ganger før pause og har et par virkelig fine scoringer og fint spel til tross for at 6-0 til pause nok var i overkant og flere av målene kommer av personlige feil fra Hfk sin side. Hfk damene er farlig frempå et par ganger i første omgangen uten å kunne redusere ledelsen til Lier damene.

Hfk damene starter andre omgangen mye bedre og starten av omgangen er jevnspilt, men også i denne omgangen straffes vi hardt da vi blir litt «lette» i duellene, samt at vi i enkelte posisjoner og plasserer oss feil. Lier sørger for at Hfk keeper Ida Berg må plukke ut ballen av målet 3 ganger i andre omgangen og. Lier vinner kampen fullt fortjent selv om 9-0 er i overkant mye.

I denne kampen viser Lier hvorfor de leder serien og hvorfor de fortjener opprykk. Vi skal glemme det svake resultatet i dag, men ta med oss de erfaringene vi har gjort og jobbe hardt for å klare 4:de plassen i serien. Neste helg venter Drangedal heime på Hallingmo. Da skal vi revansjere tapet og skuffelsen vi opplevde i Tranby i kveld!
Jenteavdelingen i HFK inviterer til felles møte fredag 18/9

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 8. Sep 2015

Hei!


Et gryende fotballmiljø også på jentesiden er vi nå vitne til i Hallingdal. Vi i HFK ønsker derfor å invitere hele jenteavdelingen til møte fredag 18.september kl 1800, i forbindelse med oppstart av høstens sonetrening.


OPPSTART SONETRENING FOR JENTER 03-01

HFK starter opp igjen med sonetrening for jenter født 03-01 fredag 18/9-15 17.30 – 19.00. Etter det tar vi fri i høstferien og neste trening blir da 9/10, deretter hver fredag frem til og med 4/12.
Prisen for dette er 600,- inkl HFK akademiet t-skjorte.
Hovedtrenere er Jan Bæra, Tore Ness og Helge Jensen.
11402293_10155654896470175_1020497081739795762_o.jpg
HFK damespillere og trenere vil også bidra på øktene.

MØTE HFK JENTESATSING

I forbindelse med oppstarten av sonetreningen ønsker HFK sin jente / dame avdeling å kalle inn til et møte med ledere av fotballgruppene, trenere for jentelag og foreldre til jenter i alderen 12 år og oppover.

Møtet starter 18.00 og vi regner med å være ferdige samtidig med sonetreningen kl. 19.00
HFK ønsker å informere om våre tilbud som pr nå er damelag, juniorlag og sonetrening, samt hvilke muligheter som er tilstede for jenter som ønsker å satse litt ekstra på fotballen.
HFK ønsker også at klubbene i dalen har med en oversikt på jentefotballen i sin klubb, hvor mange lag, hvor mange spillere på hvert lag, neste sesong osv

Agenda :

- Informasjon og presentasjon av klubbene i Hallingdal, status jentefotball, antall spillere på de forskjellige lag, tanker rundt neste år osv.
- Sonelag, treninger og cup, info v/ Jan, Tore og Helge
- HFK dame og juniorlag, info v/ Jan, Ingvild og Henrik
- Hospiteringsmuligheter mot HFK og andre lag v/ Henrik


VEL MØTT
ida mp.jpg
Med vennlig hilsen

Henrik J. Thorset – Trener HFK damer
Ingvild Kvåle Myksvoll – Adm HFK, trener / oppmann HFK damer
Jan Bæra – Trener HFK junior, sonetrener
Tore Ness og Helge Jensen - Sonetrenere

Uavgjort mot serieleiaren for HFK-damene i Porsgrunn!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 31. Aug 2015


30/8 Urædd 2- Hallingdal FK damer 3-3

Mål HFK: Sunneiv Syversud 2, Anja Flæte

Mål Urædd 2: Sara Elisabeth Idris 2, Martine Rambekk

Corner HFK (2), Urædd 2 (3)

Dommer: Aziz Seker, Gulset IL

Startoppstilling; MV Vilde Granberg HB Hanne Vedvik, MS Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pretorius, VB Tonje L Hagen, Def MB Marthe Botnen, Sunneiv Syversrud Off. MB, Ingvild K Myksvoll, Linnea Johansson Thorset, Anja Flæte, Spiss Mucho Lixiene

Reserver Ingrid Johansson Thorset 10 min, Katrine Mikkelsen 30 min, Silje Modalen 25 min

Urædd 2 er serieleiarar i 3 div BFK/VFK/TFK og første laget deira leder 1 divisjon og ligg godt an til opprykk til toppserien neste år. Urædd hadde mønstra 4 av sine 1.-divisjonspillere til kampen mot Hallingdamene i håp om å revansjere 4-2 tapet som Hallingdamene påførte Porsgrunndamene i vår. Kampposteren utlova og publikumet forventa «payback time» på heimebane. Men HFK damene ville noko anna…

HFK damene starta kampen i eit forrykande tempo og dominerte kampen totalt i første omgang. Urædd 2 sine rutinerte 1.-divisjonspillere vart meir og meir frustrerte. 1-0 til HFK-damene kjem allereie etter 12 minutt da ballen går på 1 touch mellom fleire HFK spelarar før den ender opp hos Ingvild Kvåle Myksvoll som finner Sunneiv Syversrud med ein stikkar. Syversrud gjer ingen feil og set ballen enkelt til side for Urædd 2 keeperen. HFK-damene slår ikkje av på tempoet og Syversrud kan nok ein gong sette ballen til side for keeperen da ho mottek ein flikk frå Mucho Lixiene til 2-0 i det 17 minutt. På dette tidspunktet sender Urædd trenaren alt han har i oppvarming. Han er tydeleg ikkje fornøgd med det han ser. Mucho Lixiene og Anja Flæte har fleire stor sjansar utover i omgangen, men 3-0 kjem etter ein corner frå høgre som Linnea Johansson Thorset slår inn i feltet. Den hamner til slutt hos Flæte som «hamrar» ballen i mål frå kort hold. Før laga går til pause scorar Urædd etter ein svært merkeleg situasjon. Dommar signaliserer offside på ein Urædd speler men bestemmer seg plutseleg for å la spelet gå vidare når HFK-keeper har ballen i hendene. Dette får ikkje HKF- spelarane med seg og ein Urædd speler tar ballen som ligg klar for frispark og ruser mot mål. Granberg reddar og ser ut til å ha begge hender på ballen når angriparen tilsynelatande sparkar den ut av grepet til Granberg. Ein for dagen litt svak dommarinnsats blir ikkje betre av dette.

Laga går til pause på stillinga 3-1 i favør HFK-damene. Urædd gjer 5 stk. bytter i pausa og setter sine 1.-divisjonsspelarar i sentrale posisjoner på banen. Urædd 1 spelarane Synne Lyng og Åse Marit Lia Kasin får etterkvart betre kontroll i bakre rekker og Amalie Snøløs og Sara Elisabeth Idris får meir ballinnehav på midtbana. Kampen jevner seg ut i starten av andre omgangen med nokon mindre sjansar til begge lag. Urædd damene skrur opp tempoet og tar over midtvegs i andre omgang og Sara Elisabeth Idris scorar 3-2 via stolpen etter ein litt dårlig klarering i HFK-forsvaret. Same Idris kan utlikne med ca. 10 minuttar igjen av kampen til 3-3. Begge lag begynner å merke «kjøret» og det blir gjort ein del enkle feil på begge lag. Urædd 2 har eit visst press mot HFK-målet utan å være direkte farlege på slutten av kampen.

Kampen ender 3-3, eit resultat som er svært bra av HFK-damene til tross for at vi slepper ein 3-0 ledelse. Urædd 2 sitt lag er eit godt ungt lag som speler ein fin og tempofylt fotball. Det har vore to artige kampar mot Urædd 2 i år der begge lag vil spele teknisk med mykje bevegelsar og hurtig pasningspel. HFK-damene ligg fortsatt på 4. plass i serien. HFK-damene skal møte tabelltoer Barkåker i Hemsedal neste laurdag kl. 17:00. Vi håper at mange tek turen dit for å støtte jentene mot eit rutinert lag med tidlegare toppseriespelarar.Referat: Henrik Johansson Thorset
Bilder: Trond Albert BlekenLaguttak til søndagens bortekamp mot Urædd 2

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 29. Aug 2015

Laguttak til Uræddkampen søndag 30/8 kl 15:00 på Urædd KG

Vilde, Silje, Katrine, Ida MP, Camilla, Tonje H, Hanne, Sunneiv, Marthe, Linnea, Ingvild KM, Anja, Mucho, Cheyenne, Ingrid JT
Storseier for HFK-damene mot Stokke/Vear!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 24. Aug 2015

HFK damer-Stokke/Vear damer 15-0(6-0)

Målscorarar for HFK: Sunneiv Syversrud 6, Marthe Botten 2, Mucho Lixene 2, Cheyenne
Gonzalez 2, Anja Flæte 2, Ingvild Kvåle Myksvoll

Tilskuere: ca. 50
Dommar: Emil Huso Opsahl Lillehammer FK
Lag oppstilling: Ida Berg, (HB) Hanne Vedvik (MS) Camilla Livgård Jensen, Ida Marie
Pretorius(VB) Tonje Hagen (Def MB) Marte Botten, Sunniev Syversrud (Off MB). Anja
Flæte, Linnea Johansson Thorset, Ingvild Kvåle Myksvoll (Spiss) Mucho Lixene Reserver:
Silje Modalen(35min), Helene Gjengedal(32 min), Cheyenne Gonzalez (40min)

HFK-damene innleia haustsesongen sist helg med 3-3 mot Modum heime på Hallingmo. Det
var ein kamp som ikkje svarte heilt til forventningane. Derfor var HFK-damene fulle av
revansjelyst da dei tok imot Stokke/Vear sitt unge damelag på ein heimebane i strålande sol
og 25 grader.

KAMPREFERAT

HFK-damene tok tak i kampen frå start og det skulle vise seg at gjestene skulle få ein tøff dag
på Hallingmo. 1-0 blir rulla opp frå venstre kant da Tonje Lauvdokken Hagen finner Mucho
Lixene med eit gjennomspel og ho plasserer ballen til side for Stokke/Vear keeperen allereie
etter 7 minutt. 2-0 og 3-0 scorar Anja Flæte frå høgre kant begge mål etter gjennomspel av
Sunniev Syversrud. HFK kan spela ut heile sitt register og har bod på fleire mål før damene
får en velfortent drikkepause midtvegs i omgangen pga. varmen på Hallingmo. HF-damene
fortsett storspillet og det er Ingvild Kvåle Myksvoll som enkelt setter 4-0 frå ca. 7 meter etter
halvtimen spelt. Marthe Botten scorer sitt første mål i HFK-drakt denne sesongen på eit
langskot som keeper ikkje klarer å holde til 5-0. Like etterpå snappar Sunneiv Syversrud opp
returen etter eit frispark og setter sitt første for dagen og til 6-0 for HFK. Det skulle vise seg at
nemnte Syversrud skulle sørgje for at Stokke keeper fekk nok å gjere denne dagen, og utover i
kampen. Lagene går til pause på stillinga 6-0, ein leiing som kunne ha vore mykje større med
litt større presisjon i avslutningane frå HFK-damene si side. Etter pausa økte Lixene og Botten
på til 7-0 og 8-0. Så var det dags for Syversrud å betra på toppscorarstatistikken sin.
Syversrud scora ikkje mindre enn 5 gangar dei neste 30 minuttane. Cheyenne Gonzalez
noterer seg også for 2 mål mot slutten av kampen etter eit gjennomspel frå Myksvoll og på eit
innlegg frå Botten. HFK-damene var totalt overlegne sine motstandar i denne kampen og går
med seier i dag opp til 4 plass i 3 div. 3 div BTK/VFK/TFK er ein tett serie som blir svært
spennande å følgje med på utover i haust. Neste helg skal HFK-damene gjeste serieleiaren
Urædd 2 - eit lag som HFK damene slo heime i vår.

Referat: Henrik Johansson ThorsetUttak hjemmekamp Hallingdal - Stokke/Vear

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 21. Aug 2015

Laguttak til kampen mot Stokke/Vear søndag: Ida B, Camilla, Ida MP, Silje, Tonje H, Helene, Sunneiv, Hanne, Linnea, Ingvild KM, Anja, Cheyenne, Mucho, Marte. Troppen kan evt bli utvida med 1 spiller frem mot søndag. Oppmøte kl 14:15. Kampstart endret til 15:30.Kvinner senior A trenger kioskhjelp!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 17. Aug 2015

Da braker det snart løs med høstens kamper, og det betyr at vi også trenger kioskhjelp på våre hjemmekamper. Tusen takk for hjelpen vi allerede har fått - dette går ikke rundt uten dere.

Håper at de som ikke meldte seg i vår, vil rope høyest nå. Her er følgende datoer vi trenger hjelp til: (2 stk per kamp)
- Søndag 09.08 mot Modum kl 1500.
- Søndag 23.08 mot Stokke/Vear kl 15.00
- Lørdag 05.09 mot Barkåker kl 15.00 (Hemsedal Stadion, usikker på kiosk).
- Lørdag 19.09 mot Drangedal kl 15.00
- Søndag 04.10 mot Tollnes kl 15.00


OBS: det kan komme endringer.

Jeg skal ikke delta nå på søndag og kan derfor ikke vise rundt i kiosken før kamp. Hadde derfor satt pris på hvis noen som har vært der før kan hjelpe til da.

Hvis noen ønsker eller kan ta litt hovedansvar rundt kiosken ut denne høsten hadde det vært aller best, da det ikke er optimalt for meg å bruke tid på dette midt i oppvarmingen til kamp.

På forhånd tusen takk :-):-)
Full pott for HFK-damene i helga!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 16. Jun 2015

12/6
HFK damer – Urædd 2, 4-2(1-1)


HFK mål Sunneiv Syversrud 2, Anja Flæte, Mucho Lixene

Cornere HFK 5, Urædd 2, 2

Gule kort: 0

Startoppstilling; MV Vilde Granberg HB Tonje Intelhus(Tonje Hagen 45), MS Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pertorius, VB Ingrid Stake, Def MB Tora Amalie Killingberg, Sunneiv Syversrud, Off MB Hanne Vedvik, Anja Flæthe, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Mucho Lixene,

Reserver; Tonje Hagen, Ingrid Johansson Thorset, Silje Modalen, Linnea J Thorset, Marie Navrud Engdal, Marthe Botnen.

Camilla HFK damene møtte Porsgrunnlaget Urædd 2 heime på Hallingmo seint fredag kveld. Urædd 2 sine rekrutter er eit kjempegodt lag der fleire av spelarane har spelt med topplaget Urædd i
1.divisjon. På Hallingmo deltok også Urædd 2 sin 16 år gamle forsvarssjef Silje Bjørnebo som er tatt ut til J16-landskamper for Norge.

Dette var ein kveld som HFK-damene skulle vise seg frå si beste side. Kampen byrja med at Urædd 2 satte opp et høgt tempo og pressa HFK-damene tøft i oppspillsfasen. Det tok HFK litt tid å tilpasse seg dette, men etter 9 minutter er det nær scoring for Ingvild Kvåle Myksvoll etter corner. Like etter er det nær scoring igjen da Sunneiv Syversrud dribler seg igjennom halve Urædd laget, men skuddet går rett på keeper. Urædd scorer etter 21 minutter ved Sandra Vale etter litt ubesluttsomhet av HFK spelarane innan eigen 16 meter. Kampen er jevn med høgt tempo og sjansar til begge lag, men 10 minutt før pause kan Anja Flæte redusere frå kort hold til 1-1 som også vart resultatet
til pause. Andre omgangen starter der den første slapp, men i denne omgangen var HFK det klart dominerende laget og HFK leverer sin beste omgang til nå denne sesongen. Men det er Urædd som på nytt scorer etter gjennomspel på venstrekanten. Nå våknet HFK til for fullt o
g Syversrud reduserer til 2-2 etter 65 minutter. Så er det Mucho Lixene som får en flott pasning fra Tonje Hagen på høgre kanten som ho dundrer i mål til fortjent HFK ledelse 3-2. Men HFK var ikkje ferdige med dette. Når Lixene finner Syversrud uten markør inne i feltet står det 4-2 til HFK damene som også blir sluttresultatet. Dette var HFK-damene sin beste kamp til nå denne sesongen, mot et meget raskt og ballsikkert Urædd lag som fikk møte skikkelig Hallingtrøkk på Hallingmo!


14/6
HFK damer – Tønsberg FK, 3-2(2-0)


HFK mål Camilla Livgård Jensen 2, Mucho Lixene

Cornere HFK 6, Tønsberg 2

Gule kort: Tønsberg nr 7
Startoppstilling; MV Ingvild G Bekken HB Marie Navrud Engdal MS Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pertorius, VB Ingrid Stake, Def MB Tora Amalie Killingberg, Sunneiv Syversrud, Off MB Hanne Vedvik, Linnea J Thorset, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Anja Flæte,

Reserver; Cassandra B Fekene, Ingrid Johansson Thorset, Silje Modalen, Mucho Lixene, Helene Gjengedal, Tonje Intelhus

Tønsberg FK ankom Hallingmo allereie laurdag og innlosjerte seg på «casa del klubbhuset» på Hallingmo etter at A-laget herrer hadde spelt ferdig sin kamp. Tønsberg FK sitt damelag er ungt lag som består av juniorspillere med et par seniorer ikkje ulikt vårt damelag i alderssamansetning.

Kampen på Hallingmo blei ein jevn affære med et visst overtak til HFK-damene gjennom heile kampen. HFK-damene opnar best og Tora Amalie Killingberg kjem på eit flott raid på venstre kant som endar med corner etter 6 minutt. Tønsberg er dog farlig frampå fleire gonger med lange baller mot lynraske spissar, men HFK sin unge og likevel rutinerte forsvarsgjeng har bra kontroll. HFK presser etter kvart fram fleire cornere og kaptein Camilla Livgård Jensen scorer ikkje berre ein, men to gonger direkte på corner som ho skrur i mål til fortent 2-0 leielse for HFK-damene til pause. I andre omgangen er Tønsberg fortsatt farlige på kontringer og lange baller i bakrom, men reduseringen kjem på eit langskot som går over HFK-keeper til 2-1. HFK svarer raskt da Camilla Livgård Jensen finner Mucho Lixene med eit gjennomspel der HFK-spissen runder keeper og setter inn 3-1 til HFK damene. HFK kunne ha avgjort kampen fleire gonger, men Tønsberg blir redda av stolpene 2 gonger da Lixene og Syversrud er farlig frampå. Like etterpå kunne kampen nok ein gong ha blitt avgjort da Ingvild Kvåle Myksvoll header rett over tverrliggeren etter corner. Det er Tønsberg som reduserer på ein av de mange lange oppspillene og det kan sjå ut som HFK har kontroll på denne óg, men litt kommunikasjonssvikt mellom forsvar og keeper gjer at Tønsberg-spissen snappar opp ballen og sett den i ope mål i det 90:de minutt. Tønsberg flytter mange spillere i angrep i håp om kvittering og skapar trykk mot HFK-målet, men HFK klarer å halde unna i overtidsminutta. HFK vinner fortjent på ein dag som vi ikkje er heilt på topp, men vi er godt fornøgde med 6 poeng og fjerde plass på tabellen etter denne helgen.Referat
Henrik Thorset
Tosifret for HFK-damene mot Holmestrand

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 8. Jun 2015

7/6 HFK damer – Holmestrand 10-1(5-0)

HFK mål Cheyenne Gonzalez 5, Sunneiv Syversrud 2, Ingvild Kvåle Myksvoll, Linnea Johansson Thorset, Anja Flæte

Corner HFK 5, Holmestrand 2

Gule kort:

Holmestrand 1

HFK:

Startoppstilling; MV Vilde Granberg(Ingvild G Bekken 45), HB Tonje Intelhus(Tonje Hagen 45), MS Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pertorius, VB Ingrid Stake (Silje Modalen 20), Def MB Tora Amalie Killingberg, Sunneiv Syversrud, Off MB Hanne Vedvik(Ingrid J Thorset,) Linnea J Thorset(Cheynne Gonzalez), Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Anja Flæte, Reserver Tonje Hagen, Ingrid Johansson Thorset, Cheyenne Gonzalez, Silje Modalen, Ingvild G Bekken

HFK damene tok imot Holmestrand på Nesbyen søndag ettermiddag i til dels hard vind.

Dei unge vertene fra Hallingdal gav det mer rutinerte Holmsetrand laget ingen sjanse på gressbanen på Nesbyen stadion denne dagen. Damene åpnet kampen forrykende med scoring allerede etter 2 minutter. Det var Ingvild Kvåle Myksvoll som starta målfesten med en flott hel volley i mål etter corner fra Linnea Johansson Thorset. 2-0 kom noen minutter senere etter et gjennomspill som Linnea J Thorset snappa på venstre kanten. Ho plasserte ballen i det lengste hjørnet bak Holmestrands keeper. Anja Flæte la på til 3-0 etter pasning av Sunneiv Syversrud i det 20 minutt, og før omgangen var over hadde Syversrud lagt på til både 4-0 (straffe etter at Flæte vart felt innen 16 meteren) og 5-0 etter et flott gjennomspill av Hanne Vedvik. HFK damene hadde flere store sjanser til å øke ledelsen i en omgang som de dominerte helt.
I starten andre omgangen virket det som Hallingdal tok litt for lett på oppgaven og «vinden» og Holmestrand fikk en «billig» scoring etter et skudd som endret retning i et HFK bein og satte HFK keeper litt ut av spill til 5-1. HFK flyttet etterhvert opp flere spillere høgre opp i banen, økte tempoet i pasningene og press og Holmestrand damene slet med tempoet til HFK. Innbytter Cheyenne Gonzalez utnyttet at Holmestrand damene begynte å bli slitne og scoret hele 5 mål i løpet av de siste 30 minuttene! HFK damene vant meget komfortabelt 10-1 mot Holmestrand. Nå venter 2 kamper neste helg mot Urædd 2 og Tønsberg FK på Hallingmo.

Veldig artig med ca 100 tilskuere på Nesbyen gress denne søndagen. Det ønsker vi oss mer av!Referat: Henrik Thorset
Tap og seier for HFK damene i Telemark

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 2. Jun 201530/5 Tollnes- HFK damer 4-5(2-2)

HFK mål Sunneiv Syversrud 2, Cheyenne Gonzalez, Ingvild Kvåle Myksvoll

Sjanser: Tollnes 6, HFK 7

Corner Tollnes 3, HFK 8

Gule kort:

HFK: Cheyenne, Ingvild, Tora

Tolles: 2 gule

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Tonje Hagen, MS Camilla Livgård Jensen, Ingrid Stake, VB Tonje Intelhus (Helene Gjengedal 60, Def MB Tora Amalie Killingberg, Sunneiv Syversrud, Off MB Hanne Vedvik(Linnea J Thorset 45,) Anja Flæte, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Cheyenne Gonzalez, Reserver Linnea Johansson Thorset, Ingrid Johansson Thorset(ubenyttet pga skade), Helene Gjengedal

HFK damene møtte Skien laget Tollnes i tett regn på en kunstgressbane som var meget mett av vann. Den våte banen stilte store krav til pasnings presisjon og var til dels tung å spille på.

HFK åpnet best og Sunneiv Syversrud hadde scoret 2 mål på corner fra Camilla Livgård Jensen og på et flott langskudd før halvtimen var spilt. På 2-0 hadde HFK god kontroll på kampen og førte spillet uten å skape de store sjansene. Tollnes spillerne er fysisk tøffe og får et par gule kort tidlig i første omgangen. HFK blir nok litt satt ut av det fysiske spillet og sliter med pasningene og å komme i tidlig og samla press utover i kampen. Rett før pause er Tollnes litt heldige som scorer 2 mål og stillinga er 2-2 når damene går til garderobene i pausen. Tollnes forsett det tøffe spillet og klarer å ligge kompakt i forsvar og gjør det vanskelig for HFK damene å finne fram til Tollens målet. 3-2 til Tollnes kommer ut av ingenting etter at det som er tenkt som et innlegg går over HFK-keeper Ida Berg i mål. HFK-keeperen er også litt uheldig når hun skal plukke opp en ball langs bakken som glipper ut av hendene, til en Tollnes spiller som setter den i åpent mål til 4-2 til Tollnes. HFK begynner etter hvert å legge større press på Tollnes og i det 75 minuttet så kommer Cheyenne Gonzales igjennom på venstre kanten og kan plasser ballen til venstre for keeper fint assistert av Ingvild Kvåle Myksvoll. 4-4 kvittering kommer etter en bra HFK periode da Kvåle Myksvoll scorer etter innlegg fra Linnea Johansson Thorset frå høgre kant. Men kampen er ikke over. På overtid av overtiden får Tollnes et meget tvilsomt frispark rett utenfor 16 meteren og den blir plassert rett under tverrliggeren i HFK målet og Tollnes vinner kampen 5-4.31/5 Drangedal-HFK damer 0-4(0-2)

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Tonje Hagen, MS Camilla Livgård Jensen, Ingrid Stake, VB Tonje Intelhus, Def MB Tora Amalie Killingberg(Linnea J Thorset 15), Sunneiv Syversrud, Off MB Linnea J Thorset,(Hanne Vedvik 45) Anja Flæte(Cheyenne Gonzalez 5), Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Cheyenne Gonzalez(Ingrid J Thorset 45), Reserver Hanne Vedvik, Ingrid Johansson Thorset, Helene Gjengedal(ubenyttet pga skade)

HFK mål: Anja Flæte, Cheyenne Gonzalez, Sunneiv Syversrud 2

Sjanser: Drangedal 2, HFK 14

Cornere: Drangedal 3, HFK 11

Gule kort: Drangedal 1

Det var en revansjesugen HFK gjeng som inntog Sparebank arena i Drangedal i strålende sol og 15 varmegrader. Denne dagen hadde HFK damene bestemt seg fra start, og gav Drangedal sine damer ingen sjanse. Cheyenne Gonzalez var farlig frampå allerede etter 5 minutter og kunne ha satt 1-0 til HFK, men skuddet suste over tverrliggeren i målet til Drangedølene. Det var Anja Flæte som viste hvorfor hun er toppscorer i HFK damer denne sesongen da hun klinket inn et skudd fra 25 meter utagbart bak en for dagen god Drangedal keeper og dermed sto det 1-0 til HFK. HFK-presset fortsatte utover i omgangen, men Drangedal keeperen var som nevnt god denne dagen. I det 44 minutt viste damene seg fra sin beste side, et oppspill fra Tora Amalie Killingberg til Linnea Johansson Thorset på høgre kanten og HFK damene spiller ballen 15-20 trekk mellom seg i ren «Tiki taka» stil før Flæte serverer Gonzalez en pasning som hun dundrer i mål. Dermed var det 2-0 HFK damene til pause med et overlegent HFK trykk mot vertene sitt mål. I den andre omgangen fortsetter damene det fine spillet og Sunneiv Syversrud scorer HFK-damene sitt tredje etter corner fra Camilla Livgård Jensen. Men Syversrud var ikke ferdig for dagen for da hun etter et flott dribleraid setter sitt andre mål for dagen fastsetter hun sluttresultatet til 4-0 til HFK damene mot Drangedal.

Henrik Johansson Thorset


Referat fra sesongens første hjemmekamp: Hallingdal-Lier damer 3.div

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 26. Mai 2015

1-2 tap i jevn kamp mot topplag 2.de pinsedag!

25/5 HFK-LIER 1-2(0-0)

Cornere HFK 5, Lier 5

HFK mål Anja Flæte(Ingvild Kvåle Myksvoll)

Dommer Emil Huso Opsahl(Lillehammer FK)

Ca 60 publikum

Startoppstilling; 4-2-3-1

MV Vilde Skrindo Granberg , HB Tonje Hagen(Marie Engdal Navrud45), MS Camilla Livgård Jensen , Ida Marie Pretorius(Marie Engdal Navrud 10,) Ingrid Stake, Def MB Tora Amalie Killingberg, Sunneiv Syversrud, Off MB Hanne Vedvik(Linnea J Thorset 45,) Anja Flæte, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Mucho Brown(Cheyenne Gonzalez,(30) Reserver Ingvild G Bekken, Linnea Johansson Thorset, Marie Engdal Navrud og Cheyenne Gonzalez

I sin første seriekamp på Hallingmo for sesongen tok HFK damene imot Lier som er serieleder i 3 div BFK/VFK/TFK. Lier har et svært godt lag som består av unge talentar med bla J15 landlags uttatte Eline Bjørmark og meir rutinerte spillarar frå tidlegare toppserienivå. Lier har rekruttert fleire gode spillarar til denne sesongen frå bla 2.div laget Stoppen SK.

I regn og haglbyer starta Lier kampen med et høgt press og tempo hadde et par gode sjansar før 10 minuttar var spilt. HFK damene brukte litt tid på å finne tempoet og presisjonen i pasningane, men var fullt på høgde med motstandarane når kvarteret var spilt og skape fleire store sjansar. I det 16 minutt var Sunneiv Syversrud fri på høgre kanten, men ho klarte ikkje å sette ballen under tverrliggaren. Både Anja Flæte, Cheyenne Gonzlaez, Mucho Brown, Ingvild Kvåle Myksvoll og nemnte Syversrud hadde fleire store sjansar i første omgangen. Kampen var jamn med gode sjansar til begge laga og det var berre litt mangel på presisjon og gode keeperar som sørgja for 0-0 til pause. Det underholdande spillet fortsette i andre omgang og begge lag fortsette å produsere sjansar. I det 55 min tok Lier leiinga 0-1 på en corner og rett etterpå kom 0-2 på en rask kontring. Etter dette tok HFK damene meir og meir over spillet og fortsette med fint spel og gode kombinasjonar. Det er fortent når Anja Flæte reduserer til 1-2 etter fint forarbeid av Mucho Brown og Ingvild Kvåle Myksvoll etter 70 minuttar. Resten av omgangen presser HFK på for utlikning og verter opp med fleire store sjansar og Lier slepper unna med skrekken da dei reddar på streken når det gjensto et par minuttar av kampen. Kampen ender 1-2 til Lier, men damene har vist at dei blir til å regne med i år og klarer å by topplagen i 3 div på godt motstand. Vi er fornøgd med vårt spel og innsatsen i kampen. Lier trenarane var veldig godt fornøgde med resultatet og var imponert over de unge HFK damene sine kvaliteter og deira innsats.

Ref. Henrik


Referat fra dobbelt bortekamp for HFK-damene 2&3 mai

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 7. Mai 2015

HFK damene tapte jamn kamp mot rutinert topplag!

2/5 Barkåker- Hallingdal FK damer 3-0(1-0)

Cornere HFK 2, Barkåker 3

Gule kort HFK, Sunneiv 80 min

Startoppstilling; Ingvild G Bekken(Vilde Skrindo Granberg 45 min), HB Tonje Hagen(Helene Gjengedal 80), MS Camilla Livgård Jensen(kap)(75 min Helene G) , Ida Marie PretoriusVB Ingrid Stake, Def MB Hanne Vedvik, Sunneiv Syversrud, Off MB Monika Strand(Helene 25 min, Linnea JTJ 65 min) Anja Flæte, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Ingrid J Thorset(Tonje Intelhus 60 min) Reserver Vilde Granberg, Tonje Intelhus, Linnea J Thorset, Helene Gjengedal og Silje Modalen(sjuk)

HFK damene møtte et rutinert Barkåker fra Tønsberg på en svært ujamn bane som gjorde det vanskelig å holde ballen langs bakken. Barkåker er serieleder i 3 div og består av damer som har erfaring fra 1 og 2 div fotball i mange år. HFK slet med det ujamne gresset i starten av kampen og Barkåker tok raskt ledelsen på corner etter 5 minutter. HFK kom etter hvert inn i kampen og var betydelig raskere og mer bevegelige enn sin motstander. HFK hadde flere gode sjanser til utligning med bla. skudd i tverrliggeren av Sunneiv Syversrud, men en god Barkåker keeper tok alt av HFK forsøk. Barkåker damene viste mot slutten av omgangen tegn til å bli slitne, men vi gikk til pause med 0-1 til tross for flere gode HFK sjanser. Vi hadde derfor troa på utligning i 2:de omgangen. HFK klarte tidvis presse Barkåker med fart og raskt pasningsspill, men Barkåker damene greidde å holde unna ved å slå langt mot en svært rask og god høyre kant som stod for det meste av Barkåker sjanser. 2(80 min) og 3-0(87min) til Barkåker kom helt på slutten av kampen da HFK presset på for utligning. Barkåker var hele tiden farlige på overganger og ved å slå presist og langt mot den raske høgre kanten sin. HFK var med i hele kampen og prøvde å spille seg igjennom langs bakken, men vi var litt upresise i siste del av banen mye takkvare en rufsete bane. Vi er godt fornøgde med innsatsen, men kunne fint ha fått med oss minst 1 poeng fra denne kampen.3 sterke poeng til HFK damene mot Stokke/Vear borte

3/5 Stokke/Vear- Hallingdal FK damer 2-3(2-1)

Mål HFK, Ingrid J Thorset(38), Anja Flæte(69), Ingvild Kvåle Myksvoll(79)

Cornere HFK 4, Stokke

Gule kort HFK, Anja 82 min

Startoppstilling: Vilde Skrindo Granberg(Ingvild G Bekken 45min) HB Tonje Hagen(Helene Gjengedal 80min) MS Marie Navrud Engdal, Ida Marie Pretorius, VB Tonje Intelhus(Ingrid Stake 60min) Def MB Camilla Livgård Jensen, Sunneiv Syversrud, Off MB Ingrid Stake(Linnea J Thorset 60min) Anja Flæte, Ingvild K Myksvoll, Spiss Ingrid J Thorset(Silje Modalen 65min)

Reserver Ingvild G Bekken, Monika Strand, Linnea J Thorset, Helene Gjengedal, Silje ModalenHFK damene hadde for dagen flyttet opp kaptein og midtstopper Camilla Livgård Jensen og sin venstre back Ingrid Stake på midtbanen i håp om å sette press på Stokke/Vear sine damer til denne kampen. HFK startet kampen friskt og tok raskt kommando i kampen. Ingvild Kvåle Myksvoll fyrte av et skudd etter ca 5 min som Stokke keeperen så vitt fikk rydda unna. Det var der for overaskende når Stokke/Vear tok ledelsen 1-0 på sin første sjanse etter 7 minutter. HFK damene fortsatte det fine spillet og Camilla Livgård Jensen hadde et frispark rett utenfor mål etter 9 min. Like overaskende som 1-0 målet kom 2-0 til Stokke/Vear etter litt misforståelse mellom keeper og forsvar. 2-0 til Stokke/Vear var et resultat som ikke gjenspeila kampbilde. HFK damene gav aldri opp dei fortsatte å produsere sjanser jevnt og trutt. Det var derfor godt når Ingrid J Thorset kunne sette inn reduseringa til 2-1 etter fint gjennomspill av Anja Flæte etter 38 minutter spilt. Vi gikk til pause med 2-1 til Stokke/Vear, men fulle av optimisme og tru på eget spill. Andre omgangen fortsatte der den første slapp med HFK som dominerer og presser på for mål. I det 69 minutt slår Marie Navrud Engdal et frispark som Anja Flæte møter og dunder i mål til 2-2. Nå er det et voldsomt HFK press for utligning og vi kommer til flere store sjanser. Det er i det 79 minutt da innbytter Linnea J Thorset slår et frispark på bakre stolpe der Ingvild Kvåle Myksvoll dykker opp og setter ballen til venstre for en god Stokke/Vear keeper som HFK tar ledelsen i kampen. En ledelse som de holder til dommeren blåser av kampen og HFK damene vinner meget forkjent 3-2. Damene kjempet heroisk hele kampen og gav aldri opp til tross for tidlige baklengs mål og trette bein etter 2 harde kamper 2 dager på rad. HFK damene har fått en bra start på sesongen ligger p.t på 4:de plass i 3 div BFK/TFK/VFK.Referat Henrik

HFK-damene klinket til med seier i seriestarten

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 17. Apr 2015

Modum FK- Hallingdal FK damer 2-6(1-3)

Mål HFK:

Ingvild KM,(11)(26), Anja, (37)(75), Ingrid JT,( 65)(87)

Dommar: Vidar Støa, Birkebeineren

Startoppstilling; Vilde Skrindo Granberg, HB Tonje Hagen Lauvdokken (Marie Navrud Engdal 45 min), MS Camilla Livgård Jensen(kap)(Ida MP 30 min) , Ida Marie Pretorius (Silje Juvet Modalen35 min)VB Ingrid Stake,
Def MB Tora Amalie Killingberg, Sunneiv Syversrud, Off MB Hanne Vedvik(Monica Johansen Strand35 min) Anja Flæte, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Tonje Intelhus(Ingrid J Thorset 45 min) Reserver Ingrid Johansson Thorset, Monica Johansen Strand, Marie Navrud Engdal og Silje Juvet Modalen


Modum FK - Hallingdal FK seriestart 16.04.15.jpg


HFK damene tok raskt kommando i kampen og hadde to store sjansar ved Sunneiv Syversrud før 10 min var spelt, etter fine kombinasjonar på uttar begge kantar. Det er derfor fortent når Ingvild Kvåle Myksvoll enkelt kan score 1-0 etter innlegg frå Anja Flæte. HFK har god kontroll på kampen og produserer fleire store sjansar og cornerar, men Modum er litt heldige og scorar 1-1 på eit langskot som går over HFK keeper Vilde Skrindo Granberg. 2-1 til HFK kommer på corner da Kvåle Myksvoll aukar på leiinga etter litt klabb og babb innan 5 meteren. Flæte legger på til 3-1 etter ca 37 minuttar på et flott langskot frå høgrekant. Damene kan dermed gå til pause med en fortent 3-1 leiing.


HFK damene startar andre omgang der dei slapp, og fortsetter å kombinere fint på midtbanen. Modums keeper slepp med skrekken da ho så vidt får vippa ut eit skot av Syversrud frå ca 12 meter. Etter 65 minuttar finn Kvåle Myksvoll Ingrid Johansson Thorset, slår ein stikkar og HFK aukar til 4-1. I det 70 spilleminutt må HFK sin kaptein Camilla Livård Jensen ut med ein kneskade og like etter må Marie Navrud ut med ankelskade. Dette pregar HFK litt, men når Flæte blir spelt igjennom på 16 meteren av Syversrud gjer ho ingen feil og det står 5-1 til HFK. Modum er igjen litt heldige som scorar 5-2 på et nytt langskot, men HFK damene fortsetter å produsere sjansar. Johansson Thorset sett punktum for kampen med 6-2 til HFK etter eit fint forarbeid og pasning frå Flæte i det 87 minutt. Dette var ein solid gjennomført kamp av damene som aldri slapp Modum inn i kampen. HFK hadde kontroll frå kampstart og produserer mange sjansar og flott spel gjennom heile kampen. Litt skår i gleda er skadene vi fekk i andre omgangen, men vi får håpe at begge jentene er raskt tilbake på banen igjen.

HenrikSeriestart 16/4 for Hallingdal FK damer

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 16. Apr 2015

Tid for seriestart borte mot Modum FK 16/4


Ingebrigt Garnås er snill og kjører bussen. Det vil si at vi har plass til 15 spillere. Laguttaket blir som følger: Vilde, Tonje H, Marie, Camilla, Ida P, Ingrid S, Silje, Tora, Sunneiv, Ingvild KM, Hanne, Tonje I, Ingrid JT, Monica og Anja.


Hjemmeværende reserve: Helene (som er klar ved forfall)


Avreise fra skysstasjonen på Gol kl. 15.45. Henrik kjører forbi og plukker opp folk, og nesningene tar buss evt sitter på med Tora som kjører før.
Avreise fra Nes shell kl. 16.15.


Kampstart kl. 1900! Ta med drikke og mat, slik at vi er godt forberedt og full av energi. Modum SKAL vi slå :-)

De som ikke skal spille kamp trener på torsdag med HFK junior bredde kl 15.45.