Seier i siste seriekamp mot Åssiden!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 24. Okt 2016

Hallingdal FK-Åssiden 8-2(3-1)

MÅL HFK: Sunneiv Syversrud 4, Frida Strendo 2, Cheyenne Gonzales, selvmål Åssiden

Corner: HFK (12), Åssiden (0)

Kort: Gult, HFK Marthe Botten

Dagens dommer: Tor Jarle Hauge, Modum FK

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Katrine Mikkelsen, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Vilde Thorberg, DM Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Åsne Børtnes, Sunneiv Syversrud, Hanne Vedvik, Spiss Frida Strendo

Innbyttere; Ida Brenna, Helene Magnetun, Sunniva Bekkevold, Cheyenne Gonzalez

Årets siste kamp for HFK-damene gikk hjemme på Hallingmo og det var Åssiden som vertene skulle prøve å hamle opp med. Åssiden lå på 4. plass før dagens kamp og har hatt en god sesong, med unntak for noen kamper der de har prestert under pari. Vårens oppgjør mot HFK-damene var nok en av de kampene, og HFK vant hele 10-3 på Åssiden stadion. HFK-damene har hatt en formidabel høst og står med ett tap før dagens oppgjør. HFK og Gol IL hadde tidligere på dagen arrangert en jentefotballdag og mange av deltagerne på dagen var blitt igjen som publikum, så rammene rundt kampen var fine.

HFK starter i godt tempo og skaper flere sjanser rett etter kampstart. 1-0 til HFK kommer etter fire minutter da Marthe Botten sin corner går i en Åssiden spiller og i mål. Åssiden reduserer ca. fem minutter senere på sin første sjanse. En lang ball når opp til Åssidens spiss som greier å score på et ikke alt for hardt skudd som HFKs keeper Ida Berg er litt uheldig på. HFK svarer umiddelbart og Sunneiv Syversrud viser nok en gang hvorfor ho er toppscorer på laget. Ho fører ballen forbi et par spillere og fyrer av et skudd fra ca. 20 meter. Det er godt plassert og umulig å ta for Åssidens keeper og HFK er i ledelsen igjen. Frida Strendo vil ikke være dårligere og prøver også på det samme som Syversrud. Fra ca 17 meter setter hun 3-1, like vakkert som forrige HFK-scoring. Åssiden sliter veldig med HFK sin raske og pasningsdyktige midtbane og setter da sin beste spiller, Tonje Simensen som «frimerke» på Syversrud. Dette resulterer i tøffe dueller og at Syversrud gang på gang går ut som vinner av disse. Simensen blir mer og mer frustrert og må ty til stadig mer ufine triks i forsøk på å stoppe vår midtbanespiller. Dette lykkes hun dårlig med og HFK dominerer spillet omgangen ut uten at det blir flere scoringer. Lagene går til pause på stillinga 3-1 etter en omgang der HFK har dominert stort.

2. omgang er fem minutt gammel når HFK får straffe. Den plasserer som «vanlig» Syversrud sikkert bak Åssidens keeper. Åssiden får så et litt tvilsomt frispark rett utenfor 16-meterslinjen. Kaptein på Åssiden Tonje Simensen setter den i mål mellom HFK-muren og vår keeper i 2.omgang, Ida Brenna. HFK fortsetter presset og er nære flere ganger, men både tverrliggeren og en god keeper forhindrer dette foreløpig. 5-2 scoringen kommer på nok en straffe ved Syversrud. 6-2 er det innbytter Cheyenne Gonzalez som setter. 7-2 er en lekkerbisken av HFK-damene. Gonzalez kommer rundt på høgre kant, slår et perfekt innlegg som Strendo slår på volley i nettveggen bak Åssidens keeper. Syversrud er i storform om dagen og det viser hun med sin fjerde scoring da hun setter 8-2, etter nok et godt forarbeid av sine medspillere. Kampen ender 8-2 til HFK, en seier som kunne vært mye større med litt mer marginer på vår side.

Damene har hatt en fantastisk sesong og det er nesten synd at sesongen er over, for nå er damene i storform :-). Sesongen har vært jevnt god og begge opprykkslaga Hønefoss og Hallingdal FK har vært i en klasse for seg selv i 3 div.

Vi vil takke sponsorer, publikum, foreldre, sjåfører mfl. for støtten i år. Vil også takke Hallingdølen som har gitt damene oppmerksomhet i lokalavisa og på nettsida. Det setter vi stor pris på! Nå skal vi lade batteriene og jobbe godt videre frem mot neste sesong. Takk for oss..


Referat: Henrik Johansson Thorset

Jentefotballens dag på Hallingmo, lørdag 22/10

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 17. Okt 2016

På lørdag arrangerer vi jentefotballens dag på Hallingmo. Se fil under for mer info om program og påmelding m.m.

Velkommen til jentefotballens dag.pdf

Vel møtt!


Seier og opprykk til 2.divisjon for HFK-damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 26. Sep 2016


Hallingdal FK- Teie IF 6-2(4-1)

MÅL HFK: Sunneiv Syversrud 3, Frida Strendo, Cheyenne Gonzales, Ida Berg

Corner HFK (9), Teie (0)

Kort 0

Dagens dommer: Hans Erik Drolsum Vikersund IL

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Hanne Vedvik, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Åsne Børtnes, DM Marte Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syvers Rud, Anja Flæthe, Spiss Cheyenne Gonzales

Innbyttere; Connie Skredderberget, Ida Brenna, Helene Magnetun, Vilde Thorberg


Med seier i dagens kamp vil HFK-damene sikre opprykk til 2 divisjon til tross for at det gjenstår 4 runder i årets serie. Da lagene møttes i vår var HFK klart best, men Teie sin superspiss Marie Sundby var meget god og klarte nærmest på egen hånd å sikre et poeng til Teie da kampen ende 6-6. Hfk-damene har hatt en formidabel høst og har nå 8 strake seirer på rad.

Det var HFK som startet kampen best og Cheyenne Gonzales er nære scoring da hun kommer alene med keeper et par minutter ut i omgangen, men det blir Teie som scorer kampens første mål på et av sine sjeldne besøk rundt HFK-målet. Og det er ikke overraskende at det er Marie Sundby som løper i fra HFK-jentene og fyrer av en kanon som ender bak Ida Berg i HFK-målet. HFK svarer raskt og få minutter etterpå så scorer Sunneiv Syversrud vakkert på hodet etter en corner fra Marthe Botten. Like etter er det dags igjen. Denne gangen er Hanne Vedvik som fører ballen langs sin høgre kant og slår et perfekt innlegg mot bakre stolpe. Der dukker Frida Strendo opp og banker ballen i mål. 3-1 er nok en flott heading fra Syversrud. Denne gangen er det Gonzalez som slår et perfekt innlegg fra venstre kant. HFK er gode og produserer mange sjanser i denne omgangen og Teie sin keeper må varte opp med flere gode redninger. Rett før pause er det dags igjen. Ingvild Kvåle Myksvoll skyter og keeperen må gi retur, der er Gonzales og snapper opp ballen og plasserer den til side for keeper. Lagene går til pause på stillinga 4-1 etter en meget god omgang av HFK damene.

Andre omgangen åpner med HFK-trøkk og skudd fra bla. Myksvoll og Livgård Jensen stryker tverliggeren og stolpene. Mot spillets gang så scorer Teie nok en gang. Det er Sundby som løper seg fri på venstre kant og slår et vakkert innlegg som blir møtt på bakre stolpe av Teie sin nysignering fra Eik Tønsberg, Siv Kaarstad som kan sette inn 4-2 bak Ida Berg i HFK-målet. HFK svarer umiddelbart. Kaptein Camilla Livgård Jensen finner Syversrud med en lang pasning på venstre kant. Syversrud runder 3 spillere og plasserer ballen til side for keeper. Dette er Syversrud sin 3:de scoring i dag og hennes 33:de(!) i år. HFK bytter keeper og Ida Brenna erstatter Ida Berg i HFK-målet. Berg trer på seg utedrakt og går rett inn på spiss-plassen i HFK-laget. Det går ikke lang tid før også Berg tegner seg for scoring i sin nye rolle. Hun mottar en nydelig pasning fra Syversrud på ca 9 meter, og der gjør hun ingen feil. Berg skyter HFK opp i en 6-2 ledelse. Denne ledelsen står seg ut omgangen og HFK vinner kampen fortjent.

3 målscorer Sunneiv Syversrud kåres til banens beste. Hun mottar DBC sin bestemannpris for fjerde gang i år.

Seier og 3 poeng betyr at jentene kan slippe jubelen løs på Hallingmo. Laget er klare for opprykk til 2 div neste år! HFK var solide i denne kampen mot Teie og viser at høstformen holder i seg. Neste fredag skal damene til Hønefoss for å møte serieleder Hønefoss på AKA arena. Vi har stor tru på at vi skal bite godt i fra oss der.


Referat: Henrik Johansson Thorset


Åttende strake seieren for damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 19. Sep 2016

Åttende strake seieren for damene!

18/9 Snøgg 2-Hallingdal FK

MÅL HFK: Cheyenne Gonzales 3, Marthe Botten, Sunneiv Syversrud

Corner HFK (12!), Snøgg 2 (1)

Kort 0

Dagens dommer: Pavel Breivik, Folkets IL

Startoppstilling; MV Ida Brenna, HB Helene Magnetun, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Hanne Vedvik, DM Marte Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syvers Rud, Anja Flæthe, Spiss Cheyenne Gonzales

Innbyttere og spilletid; Åsne Børtnes(45), Sunniva Bekkevold(40), Vilde Thorberg(35)

HFK damene er i en fin flyt om dagen og mot Snøgg 2 i Notodden tok laget sin 8 strake seier. Snøgg 2 stilte med 5 av damene som var i troppen i 2 div kampen mot Grei Elite 2 dagen før. En kamp som f.ø. Snøgg vant 1-0. HFK stilte stort sett med samme troppen som tidligere i uken vant mot Modum FK. Unntaket var Hanne Vedvik og keeper Ida Brenna. Brenna spilte sin første kamp i HFK-drakt.

Kampen starter forrykende. Allerede i første angrep så finner Ingvild Kvåle Myksvoll Cheyenne Gonzales med en nydelig stikker. Gonzales er sterk og løper fra Snøggs forsvar og plasserer ballen knallhardt til side for keeperen i Snøgg målet. Så sover HFK litt i timen. Det starter med at damene lager et unødvendig frispark nede ved cornerflagget på høgre side. Frisparket slås parallelt med vår 5 meter og når en umarkert Snøgg spiller på bakre stolpe som enkelt kan kvittere til 1-1. Da viser kampklokken 3 minutt. HFK- damene tar raskt tak igjen og viser gang på gang styrke og fart. Det er spesielt når Gonzales kommer rundt på vår venstre side og slår gode innlegg HFK er farlige. Vi får vente til det 15:de minuttet på neste HFK scoring. Det blir Marthe Botten som skrur den rett inn fra venstre cornerflagg og HFK leder 1-2. 1-3 kommer etter at Gonzales skyter fra ca. 5 meter i tverrliggeren og ballen går via keeper i mål. Snøgg er tidvis farlige frempå med raske kantspillere, men et godt forsvar og ikke minst en meget god debutant i HFK målet Ida Brenna sørger for at det ikke blir mål. Rett før pause er det dags igjen. Denne gangen på en av de 12(!) cornerne som HFK har denne dagen. Botten finner Gonzales som header ballen via en aktiv Snøgg hand i mål. Dommer Breivik velger å dømme mål i stedet for rødt kort til en av Snøggs spillere og straffe. HFK-damene leder 1-4 til pause, men vi er ikke helt fornøgde med deler av omgangen da vi slepper til Snøgg litt for lett langs kantene.

I andre omgang er det nesten berre et lag på banen. HFK kjører til tider over sine motstandere. Snøgg spillerne blir stadig vekk springende mye i mellom pasningssikre og bevegelige HFK damer. Omgangen er ca. 10 minutt gammal når 1- 5 scoringen kommer. Angrepet starter med en pasning langt ut på venstre kant som Gonzales møter. Hun veggspiller med Sunniva Bekkevold, og ballen går raskt mellom flere HFK spillere før Myksvoll trer igjennom ballen til Syversrud som på lekkert vis plasserer ballen til side for keeperen. Resten av omgangen forsett i samme spor og HFK er nær scoring flere ganger ved bla. Thorberg, Gonzales og Syversrud. Snøgg på sin side er farlig frem på ved et par tilfeller, men Ida Brenna i HFK målet er tidlig ute og avverger alt av lange oppspill inn i egen 16 meter. Kampen ender 1-5 etter en meget god andre omgang av HFK-damene.

HFK-damene er nå hele 11 poeng foran Modum FK på tredje plass med 5 kamper igjen å spille. Dette betyr at neste helgs kamp mot Teie kan bli en opprykkskamp dersom damene får med seg alle poengene. Dagens beste en dag hvor alle presterte godt var 3-målscorer Cheyenne Gonzales. Gonzales var en konstant trussel mot Snøggs forsvar med sin fart, styrke og gode skuddfot. Hun mottar DBC sin bestemannspris for innsatsen.


Referat: Henrik Johansson Thorset

Seier mot tabellnaboen og opprykkskandidat Modum FK!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 16. Sep 2016

Seier mot tabellnaboen og opprykkskandidat Modum FK!

14/9 Modum FK-Hallingdal FK

MÅL HFK: Sunneiv Syversrud 3, Cheyenne Gonzales 2

Corner HFK (6), MFK (1)

Kort 0

Dagens dommer: Thomas Sjelle Slemmestad IL (grei dømming)

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Helene Magnetun, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Åsne Børtnes, DM Marte Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syvers Rud, Anja Flæthe, Spiss Cheyenne Gonzales

Innbyttere; Vilde Thorberg(70 min), Inga Køso(23 min), Connie Skredderberget(26 min) Sunniva Bekkevold(30 min)


Det var mye spenning knytta til dagens viktige kamp mellom opprykkskandidatene Hallingdal FK og Modum FK. Lagene ligger som nummer 2 og 3 på tabellen, bak allerede opprykksklare Hønefoss BK. Vårens oppgjør endte 6-5 i favør Hallingdal. I vårens oppgjør var Hallingdal det klart førende laget og Modum satset på lange baller opp mot jagende spisser. Modum gjorde den gangen en formidabel opphenting på sluttet av kampen i det som så ut som en klar seier til HFK.

I kveldens kamp var det derimot ingen tvil, HFK var best i alt. Kampen er snaut 7 minutter gammal når Cheyenne Gonzales kan sette 1-0 utakbart til side for Modum keeper flott assistert av Sunneiv Syversrud. HFK styrer omgangen helt og fullt og skaper flere gode sjanser innledningsvis. Og blant anna Åsne Børtnes, Syversrud og målscorer Gonzales er nær scoring flere ganger. I det 31 spilleminuttet så finner Vilde Thorberg vår notoriske målscorer Syversrud med en pasning sentralt i banen. Syversrud fyrer av et skudd som ikke ser alt for vanskelig ut, men det er godt nok til å lure Modum keeperen og HFK leder 2-0. Frem mot pause så prøver seg både Botten og Flæthe med noen langskudd uten at de klarer og lurer en god Modum keeper. Lagene går til pause på stillinga 0-2 i favør Hallingdamene.

I pausen så er HFK-laget fortsatt veldig friske og har stor tru på at det løsner skikkelig i andre omgang. Nå får HFK-damene virkelig vist at de er i storslag om dagen. Allerede i det første spilleminuttet av omgangen så klinker Syversrud til på nytt. Denne gangen går skuddet i stanga og ut. I neste angrep er det debutant Sunniva Bekkevold som presenterer seg med et skudd som keeper så vidt redder ut til corner. Nå har HFK-damene en virkelig god periode. De vinner alt av dueller, og Modum kommer ikke til en eneste sjanse i andre omgang. I neste øyeblikk kommer Helene Magnetun alene med keeper som redder mesterlig. Det drøyer til det 75 minuttet før første scoring i andre omgangen kommer og nok en gang er det Syversrud som scorer. Denne gangen på et fantastisk langskudd. Det skjer etter at HFK har rullet et flott angrepp med spill på 1-2 touch mellom 7-8 spillere. De to neste scoringene er også av det vakre slaget. 0-4 kommer etter at Gonzalez mottar en stikker fra Ingvild Kvåle Myksvoll som hun kontant skyter tett opp i venstre kryss. Da har vi spilt 86 minutt av kampen. Men damene vil mer. I det 90 minutt får HFK-damene sin 6 corner og endelig sitter den også på corner. Camilla Livgård Jensen slår corneren perfekt inn i feltet og der står Syversrud helt umarkert og kan på hodet plassere den på mesterlig i nettveggen bak Modum keeperen. Kampen ender med 0-5 seier til HFK damene noe som må sies er fullt fortjent.

HFK-damene befester dermed sin posisjon på tabellen og ligger fortsatt på opprykksplass med 7 kamper igjen å spille. Dagens beste på et meget godt HFK lag er Helene Magnetun som mottar DBC sin bestemann pris. Neste kamp for damene er førstkommende søndag borte mot Snøgg 2 i Notodden.


Ref: Henrik Johansson Thorset


Lagmoralen er høg i HFK-laget!

Tre viktige poeng på en middels god dag for HFK-damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 29. Aug 2016

Tre viktige poeng på en middels god dag for HFK-damene!

28/8 HFK damer- Langesund IF 6-1(5-0)

MÅL HFK: Sunneiv Syversrud 3, Ingvild Kvåle Myksvoll, Marte Botten, Helene Magnetun.

Corner HFK (5), Langesund IF (2)

Kort 0

Dagens dommer: Erlend Stegavik Rygg Geilo IL

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Hanne Vedvik, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Tonje L Hagen, DM Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syversrud, Helene Magnetun, Spiss Cheyenne Gonzales

Innbyttere; Vilde Thorberg(65 min), Inga Køso(30 min), Åsne Børtnes(15 min, ut med skade)


Laget fra sommerbyen Langesund ligger midt på tabellen og er et hardt kjempende lag som aldri gir seg og tråkker til godt i duellene. Når lagene sist møttes vant HFK 3-0 i en kamp preget av mye tøft spill. Til dagens kamp har begge lag byttet ut noen spillere av ulike grunner.

HFK kommer best i gang og Ingvild Kvåle Myksvoll kan score 1-0 enkelt fra ca. 10 meter allerede etter 11 minutter. Berre fire minutter senere drar Sunneiv Syversrud seg fri og kan sette 2-0 bak Langesund keeperen. I det 18’ minuttet får HFK et frispark sentralt i banen på ca. 35 meter. Marthe Botten tar frisparket og legger den litt overraskende for keeperen på mål. Skuddet er høgt og bra plassert hvorpå det står 3-0 til HFK. HFK har god kontroll på kampen og produserer flere sjanser midtveis i omgangen. Med 10 minutter igjen av omgangen så finner Frida Strendo toppscorer Syversrud som på nytt sørger for at Langesund sin keeper må plukke ballen ut av eget nett. Like etterpå er HFK farlige igjen. Denne gangen på en corner, men headingen til Myksvoll sniker seg dessverre på feil side av stolpen. Helene Magnetun gikk opp som spiss midtveis i omgangen og hun viser seg tilliten verdig. I det 39 minuttet så mottar hun ballen på ca. 35 meter, drar av en spiller og ser at keeperen står lang ute. Skuddet til Magnetun fyker opp i venstre kryss og dagens vakreste mål er et faktum. HFK leder 5-0 til pause etter en omgang hvor damene har god kontroll på kampen.

Andre omgangen er 10 minutter gammal når Syversrud setter sitt tredje og HFK sitt sjette mål for dagen. Etter dette kommer Langesund bedre med i kampen og utlikner ca. 5 minutter senere. Langesund viser at de kan spille ball og at de er et lag som aldri gir seg. På tross av at de ligger 5 mål under så kjemper de hardt og presser HFK-damene til å gjøre noen enkle feil. Damene fra Telemark er farlig frempå et par ganger og ved et tilfelle kommer Langesunds spiss alene med HFK-keeper Ida Berg, men skuddet går utenfor mål. Resten av kampen blir det litt krampaktige forsøk fra HFK-damene uten å lykkes helt. Presisjonen i pasningene og tempoet i kampen daler betraktelig siste halvtimen og kampen ender 6-1 i favør HFK.

En god og en mindre god omgang av HFK-damene i dag, men 3 viktige poeng er sikra i kampen om opprykk til 2. divisjon. Med dagens resultat ligger HFK fortsatt på 2. plass, fem poeng bak ledende Hønefoss BK og seks poeng foran (med en kamp mindre spilt) Modum som ligger på tredje plass på tabellen. HFKs beste kvinne og mottaker av DBC sin bestemannspris gikk til Ingvild Kvåle Myksvoll.


Referat: Henrik Johansson Thorset
Oppstart for jentene på høstens HFK-akademi

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 29. Aug 2016

Hei!


Trykk her for å laste ned en pdf av invitasjonen.


Vel møtt i høst!
Infoskriv til nye jenter!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 29. Aug 2016

Trykk her for å laste ned ein pdf.


13653272_10207049895902228_2494922060033511493_o.jpg
God kamp heime mot Snøgg 2!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 20. Jun 2016

19/6 HFK-Snøgg 2 3-0(0-0)

MÅL HFK Frida Strendo, Cheyenne Gonzalez, Sunneiv Syversrud

Corner HFK (4), Snøgg 2 (2)

Kort 0

Dagens dommer: Tor Jarle Hauge, Modum FK

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Tonje L Hagen, MS Camilla Livgård Jensen, MS Katrine E Mikkelsen, VB Åsen Børtnes, DM Hanne Vedvik, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syvers Rud, Anja Flæte, Spiss Cheyenne Gonzalez
Innbyttere; Vilde Thorberg, Linnea J Thorset, Ida Marie Pretorius, Marte Botten, Helene Magnetun

Snøgg 2 er nyopprykka i 3 div VFK/BFK/TFK og ligger i skrivende stund på 8 plass på tabellen. Til dagens kamp har de tatt med seg mange 1:e lagspillere som til vanlig spiller 2 div, en serie som f.ø Snøgg leder. HFK hadde en litt trøblete oppkjøring med bla Marte Botten som mistet et korresponderende fly i Frankfurt på veg heim fra fotball EM i Frankrike, endel skader og sykdom gjorde at flere spillere spilte jr kamp dagen før mm. Dette stoppet ikke HFK damene som hadde en meget god dag på jobb og presterte tett opp mot årsbeste mot laget fra Notodden.

HFK gikk som vanlig ut i 4-2-3-1 formasjon. Damene fra Hallingdal tok raskt tak i kampen. Første omgangen bar preg av at HFk spilte ball og stanget litt mot den sterke og robuste backlinjen til Snøgg 2. Snøgg i sin tur prøvde å finne raske spisser i bakrom med lange baller. Det bør og nevens at Snøgg 2 sin keeper i første omgang som hadde en av sine første kamper for klubben etter overgangen fra Skarphedin(2 div) var god i mål og stoppet en del gode forsøk fra HFK sin side. Bla så er Frida Stendo alene med keeperen uten å lykkes i å overliste henne. Flere skudd fra Cheyenne Gonzales, Frida Strendo, Anja Flæte og Sunneiv Syversrud reddes av den solide keeperen. HFK er best i 35 minutter av omgangen og er aggressive i press og er flinke i bevegelser. Siste del av omgangen jevner spillet seg ut og begge lag har noen halvsjanser. Lagene går til pause på stillinga 0-0.

I pausen så har jentene trua på at dette skal gå vegen. Beina føles pigge og innstillinga er på topp.

Andre omgangen blir en god forestilling sett med HFK øyner. Snøgg 2 har en sjanse tidlig i omgangen, men den ender i stolpen bak Ida Berg i HFK målet. Fra der av og ut handler det om HFK. Både Strendo, Flæte og Gonzales er svært nær scoring, men ballen vill ikke inn. HFK pøser på og skaper mange gode sjanser i hele omgangen. Til slutt så «sprekker ballongen». Syversrud finner Strendo med en flott pasning til venstre ca. 20 meter i fra mål. Strendo avanserer og plasserer fint ballen til venstre for keeperen til 1-0 i det 60 minutt. Etter ca. 5 minutter så er det dags igjen. Nå er det Strendo som assisterer Gonzales som hamrer inn 2-0 til HFK damene. Med 10 minutter igjen kommer Marte Botten inn på midtbanen. Ha har nok kjørt på rekordtid fra Gardermoen for å rekke de siste minuttene. Hun får i hvert fall med seg at Syversrud tar med seg ballen inn i Snøgg sin 16 meter, lurer et par spillere før hun vakkert plasserer ballen til side for keeperen. Kampen ender 3-0 etter en meget god andre omgang av damene.

Dette var en flott kollektiv seier, hvor HFK jobbet som et lag i hele kampen. Det blir kaptein Camilla Livgård Jensen som fortjent kåres til HFK beste og kan motta DBC sin bestemanns premie.

Nå blir det vel 3 uker med fortjent ferie og egentrening. HFK damene ligg på andre plass på tabellen, 5 poeng bak ledende Hønefoss BK som er ubeseira til nå. Oppkjøring til høsten og Norway cup starter 18/7. Vi gleder oss til fortsettelsen…..

Ref Henrik
Tre viktige poeng mot Tønsberg FK!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 17. Jun 2016

12/6 TFK-HFK 1-3(0-3)

MÅL HFK Sunneiv Syversrud 2, Ingvild Kvåle Myksvoll

Corner HFK 3, TFK 5

Kort 0

Dagens dommer: Faris Dzamalija Ølen IL

Startoppstilling; MV Vilde Granberg, HB Katrine Mikkelsen, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius , VB Ingrid Stake, DM Marte Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syvers Rud, Hanne Vedvik, Spiss Cheyenne Gonzalez
Innbyttere; Vilde Thorberg, Tonje Hagen, Inga Køso

Tønsberg FK var en av favorittene til opprykk før årets sesong, men skader og sykdom har ødelagt mye for det unge laget fra Vestfold. Laget ligger på 5 plass på tabellen og er et energisk og løpsvillig lag som ofte gjør det vanskelig for sine motstandere med et godt kollektivt press og raske overganger. HFK damer har og en litt redusert tropp pga. skader på flere sentrale spillere om dagen. HFK damene viser til tross for dette stor vilje og løpskraft i denne kampen.

Kampen starter med et meget aggressivt Tønsberg lag som går i angrep rett etter start. Et innlegg fra venstre ender opp hos en litt upressa Tønsberg spiss som på volley slår ballen i en bue før den går i tverrliggeren. HFK bruker et noen minutter til å komme seg etter sjokket, men etter 5 minutter så er HFK laget godt med, og tar over føringen i kampen. Sunneiv Syversrud som er i scoringsform om dagen fører HFK i ledelsen etter 20 minutt da hun raider Tønsberg forsvaret på kjent Syversrud vis. HFK er gode nå og produserer flere sjanser. Etter ca. 30 minutter så tar Syversrud med seg ballen ut på vår venstre kant og finner Cheyenne Gonzalez med et gjennomspill. Gonzalez finner i sin tur en umarkert Ingvild Kvåle Myksvoll som åpner sin målkonto denne sesongen med sin 0-2 scoring. Så er det Frida Strendo som er nær scoring, men skuddet går så vidt utenfor Tønsberg målet. 5 minutt før pausen så jobber Hanne Vedvik godt på sin høgre kant. Hun løfter ballen inn til Syversrud som vakkert lobber ballen bak en litt feilplassert Tønsberg keeper til 0-3. HFK damene går til pause med en fortjent 0-3 ledelse.

Tønsberg starter andre omgangen som den første, med et voldsomt trøkk og tempo. HFK damene blir nok litt tatt på senga og sliter med å finne tilbake til struktur og balanse i starten av andre omgangen. Tønsberg er til tross for dette ikke spesielt farlige foran mål, men kommer til en del halvsjanser. Tønsberg sin redusering kommer da et litt svakt tilbakespill blir snappa opp av Tønsberg spissen som enkelt kan plassere ballen til side for Vilde Granberg i HFK målet. Tønsberg fortsett å stresse HFK på vår midtbane og klarer å vinne flere dueller enn før i kampen. Det er varmt på Tønsberg stadion og lagene får en velfortjent drikkepause midtveis i omgangen. HFK damene får beskjed om å øke intensiteten, trøke til mer i duellene og vinne flere baller på midtbanen under pausen. Dette ser ut til å virke. HFK tar nå helt over kampen og er best i alt de siste 25 minuttene. Tønsberg keeper må flere ganger varte opp med gode redninger for å unngå flere mål baklengs. Dette klarer hun, og kampen ender 1-3 i favør HFK damene.

Dette var en meget viktig kamp å vinne. Som betyr at HFK damene får litt armsleng bakover i fht Tønsberg laga på tabellen. HFK er klart bedre en sin motstander i ca. 65 minutter av kampen. I den perioden vi blir spilt litt lave og må løpe i mellom så tar de allikevel tak og klarer å forhindre at Tønsberg skaper store sjanser.Som sist helg er det mange gode i dag og både kaptein Camilla Livgård Jensen og Ingvild Kvåle Myksvoll aspirerte til dagens beste på HFK, men det er Marte Botten som med sin ro, kontroll og gode fremspill fortjent får DBC sin beste mann pris i dag.

Nå skal HFK damene ta imot Snøgg 2 heime på DBC Hallingmo arena førstkommende søndag kl 13:00. Dette blir siste kamp før sommer ferien og Norway cup.


Ref. Henrik Thorset
Surt poengtap mot Teie

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 30. Mai 2016


25/5 Teie IL damer-Hallingdal FK damer 6-6(2-4)

Mål for HFK: Sunneiv Syversrud 4, Cheyenne Gonzalez, Linnea J Thorset

Startoppstilling HFK: Ida Berg(keeper), Hanne Vedvik(HB), Camilla Livgård Jensen(MS), Ida Marie Pretorius(MS), Katrine Mikkelsen(VB), Sunneiv Syversrud(DM) Ingvild K Myksvoll(DM), Frida Strendo(OffMB), Linnea Johansson Thorset(OffMB), Vilde Thorberg(OffMB), Cheyenne Gonzalez(Spiss)

Innbyttere: Mucho Brown, Helene Magnetun, Tonje Hagen

Dommer: Edehem Madesko, Sandar IL

Corner HFK 4, LIF 0

Kort: 0


Sunneiv Syversrud: Bildet er tatt under Norway Cup 2015

I høljeregn på Teie KG skulle det vise seg at Teie sin 9-plass på tabellen ikke gjorde at de hadde noen form respekt for HFK-damene som ligger på andre plass etter dagens kamp. Anført av to meget gode og raske spisser så spilte de med hjertet utenpå drakta og løpte på det meste og trøkket til godt i duellene.

HFK-damene får en skikkelig kalddusj allerede etter fire minutter da mangel på press og ubesluttsomhet i HFK-forsvaret gjør at Teie sin superspiss Marie Sundby kan sette sitt første av fire mål for dagen. HFK ser innledningsvis ut som de sliter med den regnvåte og glatte banen. Noen minutter senere så har HFK begynt å koble grepet om kampen og Sunneiv Syversrud finner Cheyenne Gonzalez alene i feltet som enkelt styrer allen forbi Teie-keeperen til 1-1. Nå har HFK kontroll på det meste og Syversrud scorer på egen hånd de to neste målene, først på et soloraid, så på et flott langskudd. HFK fortsetter å kjøre kampen. Mucho Lixene finner Syversrud alene på ti meter. Syversrud gjør ingen feil og banker den kontakt i mål til 1-4. Nå ser det veldig bra ut og HFK skaper flere gode sjanser, men det blir nok en gang Teie sin beste for dagen, Sundby som utnytter litt rot og kommunikasjonssvikt i HFK-forsvaret og reduserer rett før pause til 2-4.

Andre omgang starter med flere dueller og noen litt hasardiøse Teie taklinger der HFK heldigvis slipper uten skader. Det blir Syversrud som får åpne scoringsballet i andre omgang når hun mottar ballen sentralt på motstander sin halvdel, runder tre spillere og setter den uttakbart til høgre for Teies keeper. Så oppstår det en omdiskutert situasjon. Det blir slått en lang ball opp mot Teies spiss, vi bommer på en klarering og ballen ender tilslutt opp hos Sundby. HFKs keeper Ida Berg slår først unna ballen og tar med seg Sundby i fallet og dommeren dømmer straffe. Den setter Sundby enkelt bak Berg i HFK-målet etter seksti minutter spilt. Da klokka står på 70 minutt skyter Linnea J Thorset først en gang, men skuddet blir klarert av Teie-spillerne. Returen ender opp hos Thorset nok en gang, hun klinker til på volley og ballen går i en fin bue inn i nettveggen bak Teies keeper fra ca. 12 meter. Nå har HFK tilsynelatende kontroll på kampen og ser ut til å gå mot tre poeng. Men Teies spisser vil noe annet. De scorer ikke mindre enn 3 ganger på 10 minutt og 6-6 scoringen kommer berre minuttet før dommeren bles av kampen.

Dette var et meget surt poengtap helt på tampen av kampen. Offensivt var det mye bra i denne kampen, men defensivt har vi mye å gå på. Dette skal vi rette på til toppoppgjøret heime mot Hønefoss BK førstkommende torsdag.

Flere gode på HFK i dag. Blant annet hadde Hanne Vedvik og Ingvild Kvåle Myksvoll begge gode kamper, men DBC sin «bestemanns» pris gikk til firemålscorer Sunneiv Syversrud.

Ref. Henrik J Thorset

Bildet: Sunneiv Syversrud under Norway Cup 2015. Ble kåret til dagens bestemann mot Teie og mottok DBCs bestemannspremie, en flott glassbolle.
Damene vant generalprøven!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 7. Apr 2016

5/4 Hallingdal FK damer – Valdres damer 5-4(4-1)


Mål HFK: Linnea Johansson Thorset 2, Andrea Wall-Andersen, Cheyenne Gonzalez, Sunneiv Syversrud

Corner HFK (5), Valdres (2)

Kort HFK Camilla Livgård Jensen, Valdres nr 10
Dommer: Eivind Vestenfor(bra dømming:-)

Startoppstilling; MV Vilde Granberg VB Tonje Hagen, MS Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pretorius, HB Hanne Vedvik, Def MB Sunneiv Syversrud, Marte Botten, Off. MB, Frida Strendo, Linnea Johansson Thorset, Ingvild Kvåle Myksvoll Spiss Cheyenne Gonzalez

Reserver: Inga Køso, Andrea Wall-Andersen, Tonje Intelhus, Vilde Thorberg, Anja Flæte

Når lagene møttes i februar i fjor var det Valdres som trakk det lengste strået og vant hele 7-2. Valdres damer har et lag ikke helt ulikt HFK som består av unge juniorspillere og et par rutinerte spillere. Valdres spiller i 3 div i indre Østland krets. Dette er derfor en fin referanse for HFK i generalprøven. HFK damene hadde som mål å ha god balanse i laget, opprettholde struktur og være bevisste og litt kyniske i offensivt og defensivt press denne kampen. Dette fungerte meget godt i første omgangen, men glapp en del første halvdel av andre omgangen.

HFK starter kampen bra og produserer flere gode sjanser innledningsvis og etter 5 minutter skyter Camilla Livgård Jensen i tverrliggeren fra 16 meter. HFK jobber godt i press på Valdres sin banehalvdel og Linnea Johansson Thorset kan sette både 1-0 og 2-0 i det 12 og 15 spille minutt. HKF fortsett det gode spillet og det gir på nytt uttelling når Andrea Wall-Andresen flott plasserer ballen til side for en meget god Valdres keeper, etter bra forarbeid av bla Frida Strendo til 3-0 for HFK ca 25 minutter ut i omgangen. Valdres kommer så på et relativt sjeldent besøk på HFK sin halvdel og når vi glipper litt i press og kommunikasjon så reduserer Valdres til 3-1. HFK fortsett sitt gode spill og ny scoring kommer etter et innlegg mot bakre stolpe som Cheyenne Gonzalez møter til 4-1. Så blir Gonzalez tatt hardt inne i Valdres sin 16 meter dette fører til gult kort og straffe til vertene. Den ellers sikre straffeskytteren Sunneiv Syversrud får denne gangen se seg slått av Valdres keeperen som på godt vis kan ta et relativt bra plassert skudd. Stillingen til pause er 4-1 med et klart overtak til HFK damene.

Andre omgangen starter med et mye kvikkere Valdres lag. De står høgere og stresser HFK damene mer. HFK på sin side klarer ikke å opprettholde balansen i laget, pasningene går litt for seint og bevegelse er litt for få. Det tar ca. 10 minutt av andre omgangen så scorer Valdres på et langskudd. Rett etter det så kommer seg den gode Valdresspissen fri på høgre kant og kaptein Jensen er uheldig og feller valdresspilleren i egen 16 meter hvorpå Valdres får straffe og Jensen får gult kort. Den påfølgende straffen plasseres sikkert bak Vilde Granberg i HFK målet til 4-3. Kampen er på dette tidspunktet mye jevnere og det er en del halvsjanser til begge lag. Det nok en gang Valdres som litt heldig scorer litt enkelt etter et brudd på midtbanen. På stillinga 4-4 så hever seg HFK damene et hakk igjen. De siste 10 minuttene så kjører HFK kampen og er nær scoring flere ganger. Det blir fjorårets toppscorer Syversrud som setter punktum for kampen med et raid i det 82 minutt når hun drar seg forbi 3-4 spillere og plasserer ballen til siden for keeper til 5-4 seier til HFK damene.

Dette var en nyttig gjennomføring for HFK damene hvor vi fikk «øvd» på tinga vi på forhand hadde avtalt. Valdres FK er klare for revansje og vil gjerne møte oss til sommeren hvilket kan bli en fin oppkjøring til bla Norway cup. Mange av spillerne leverte en god første omgang og som lag oppnår vi stort sett det vi ønsker å få til. Nå venter Holmestrand/Re i serieåpninga heime på Hallingmo den 16/4.