2/5 Barkåker- Hallingdal FK damer 3-0(1-0)

Cornere HFK 2, Barkåker 3

Gule kort HFK, Sunneiv 80 min

Startoppstilling; Ingvild G Bekken(Vilde Skrindo Granberg 45 min), HB Tonje Hagen(Helene Gjengedal 80), MS Camilla Livgård Jensen(kap)(75 min Helene G) , Ida Marie PretoriusVB Ingrid Stake, Def MB Hanne Vedvik, Sunneiv Syversrud, Off MB Monika Strand(Helene 25 min, Linnea JTJ 65 min) Anja Flæte, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Ingrid J Thorset(Tonje Intelhus 60 min) Reserver Vilde Granberg, Tonje Intelhus, Linnea J Thorset, Helene Gjengedal og Silje Modalen(sjuk)

HFK damene møtte et rutinert Barkåker fra Tønsberg på en svært ujamn bane som gjorde det vanskelig å holde ballen langs bakken. Barkåker er serieleder i 3 div og består av damer som har erfaring fra 1 og 2 div fotball i mange år. HFK slet med det ujamne gresset i starten av kampen og Barkåker tok raskt ledelsen på corner etter 5 minutter. HFK kom etter hvert inn i kampen og var betydelig raskere og mer bevegelige enn sin motstander. HFK hadde flere gode sjanser til utligning med bla. skudd i tverrliggeren av Sunneiv Syversrud, men en god Barkåker keeper tok alt av HFK forsøk. Barkåker damene viste mot slutten av omgangen tegn til å bli slitne, men vi gikk til pause med 0-1 til tross for flere gode HFK sjanser. Vi hadde derfor troa på utligning i 2:de omgangen. HFK klarte tidvis presse Barkåker med fart og raskt pasningsspill, men Barkåker damene greidde å holde unna ved å slå langt mot en svært rask og god høyre kant som stod for det meste av Barkåker sjanser. 2(80 min) og 3-0(87min) til Barkåker kom helt på slutten av kampen da HFK presset på for utligning. Barkåker var hele tiden farlige på overganger og ved å slå presist og langt mot den raske høgre kanten sin. HFK var med i hele kampen og prøvde å spille seg igjennom langs bakken, men vi var litt upresise i siste del av banen mye takkvare en rufsete bane. Vi er godt fornøgde med innsatsen, men kunne fint ha fått med oss minst 1 poeng fra denne kampen.

3 sterke poeng til HFK damene mot Stokke/Vear borte

3/5 Stokke/Vear- Hallingdal FK damer 2-3(2-1)

Mål HFK, Ingrid J Thorset(38), Anja Flæte(69), Ingvild Kvåle Myksvoll(79)

Cornere HFK 4, Stokke

Gule kort HFK, Anja 82 min

Startoppstilling: Vilde Skrindo Granberg(Ingvild G Bekken 45min) HB Tonje Hagen(Helene Gjengedal 80min) MS Marie Navrud Engdal, Ida Marie Pretorius, VB Tonje Intelhus(Ingrid Stake 60min) Def MB Camilla Livgård Jensen, Sunneiv Syversrud, Off MB Ingrid Stake(Linnea J Thorset 60min) Anja Flæte, Ingvild K Myksvoll, Spiss Ingrid J Thorset(Silje Modalen 65min)

Reserver Ingvild G Bekken, Monika Strand, Linnea J Thorset, Helene Gjengedal, Silje Modalen

HFK damene hadde for dagen flyttet opp kaptein og midtstopper Camilla Livgård Jensen og sin venstre back Ingrid Stake på midtbanen i håp om å sette press på Stokke/Vear sine damer til denne kampen. HFK startet kampen friskt og tok raskt kommando i kampen. Ingvild Kvåle Myksvoll fyrte av et skudd etter ca 5 min som Stokke keeperen så vitt fikk rydda unna. Det var der for overaskende når Stokke/Vear tok ledelsen 1-0 på sin første sjanse etter 7 minutter. HFK damene fortsatte det fine spillet og Camilla Livgård Jensen hadde et frispark rett utenfor mål etter 9 min. Like overaskende som 1-0 målet kom 2-0 til Stokke/Vear etter litt misforståelse mellom keeper og forsvar. 2-0 til Stokke/Vear var et resultat som ikke gjenspeila kampbilde. HFK damene gav aldri opp dei fortsatte å produsere sjanser jevnt og trutt. Det var derfor godt når Ingrid J Thorset kunne sette inn reduseringa til 2-1 etter fint gjennomspill av Anja Flæte etter 38 minutter spilt. Vi gikk til pause med 2-1 til Stokke/Vear, men fulle av optimisme og tru på eget spill. Andre omgangen fortsatte der den første slapp med HFK som dominerer og presser på for mål. I det 69 minutt slår Marie Navrud Engdal et frispark som Anja Flæte møter og dunder i mål til 2-2. Nå er det et voldsomt HFK press for utligning og vi kommer til flere store sjanser. Det er i det 79 minutt da innbytter Linnea J Thorset slår et frispark på bakre stolpe der Ingvild Kvåle Myksvoll dykker opp og setter ballen til venstre for en god Stokke/Vear keeper som HFK tar ledelsen i kampen. En ledelse som de holder til dommeren blåser av kampen og HFK damene vinner meget forkjent 3-2. Damene kjempet heroisk hele kampen og gav aldri opp til tross for tidlige baklengs mål og trette bein etter 2 harde kamper 2 dager på rad. HFK damene har fått en bra start på sesongen ligger p.t på 4:de plass i 3 div BFK/TFK/VFK.