Mål HFK: Frida Strendo, Kristine Bekkestad, Cheyenne Gonzales

Cornere: HFK 6, LSK 5

Kort: 2 Gule/Rødt Svanhild Marie Stave. 1 rødt keeper LSK2

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida LJ, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Stave, VB Vilde Thorberg, Def MB Marte Botten, Emilia Tyribakken , Off MB Frida Strendo, Ingvild Kvåle Myksvoll, Kristine Bekkestad Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Berg, Sunniva M Bekkevold, Malin Mikelsplass Green, Åsne Børtnes, Katrine Eliasen Mikkelsen

HFK-damene går respektløst til verks mot en antatt bedre motstander og etter et relativt jevnt første kvarter så er det HFK-damene som tar ledelsen. Frida Strendo kriger godt rundt  LSK sin 16-meter og river seg løs når hun putter 0-1 bak en sjanseløs LSK-keeper. Det går heller ikke lenge før det står 0-2. Målet kommer etter et svært vakkert angrep som starter på høgre kant. Strendo raider sin kant og slår inn til Cheyenne Gonzales som flikker videre til en fint plassert Kristine Bekkestad som curler ballen på beste måte i nettveggen i LSK-målet. Nå er det en god periode for HFK-damene som gang på gang presser på for nye scoringer. I denne gode perioden glipper det to ganger i forsvaret til HFK og vi straffes nådeløst av LSKs angripere og det står plutselig 2-2 på to-tre minutter. HFK fortsetter det gode angrepsspillet og når Gonzales kommer alene med LSK-keeperen tar keeperen ballen med hendene utenfor 16-meteren og det blir direkte rødt kort. Rett før pause går HFK opp i en fortjent 2-3 ledelse.

HFK er gode også etter pausen til tross for at spillet bølger frem og tilbake. Gonzales er nære på flere ganger, men marginene og presisjonen mangler. I det 61. minuttet mister vi ballen litt enkelt på vår venstre kant og LSK fosser frem. Lillian Holden får se et langskudd gå bak seg i HFK-målet til 3-3. Med 7. minutter igjen av kampen feller Svanhild Marie Stave LSK sin gode høgre ving. Dette fører til gult kort og da Stave fikk gult tidligere i kampen så får hun marsj-order og det blir straffe til LSK.  Holden er nære ved å ta straffen, men den går dessverre i mål og 4-3 til LSK. HFK kjører opp mye folk i håp om kvittering, men det vil seg ikke og LSK vinner 4-3 etter at HFK var best i store deler av kampen. Best på HFK i dag var Frida Strendo. Nå venter Frigg på Majorstua neste helg.

Svak bortekamp mot Frigg

Frigg - Hallingdal FK damer 3-1(3-1)

Mål

HFK: Vilde Thorberg

Cornere: HFK 2, Frigg 3

Kort:

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida Livgård Jensen, MS Camilla Livgård Jensen, , Åsne Børtnes , VB Vilde Thorberg, Def MB Marte Botten, Emilia Tyribakken , Off MB Frida Strendo, Ingvild Kvåle Myksvoll, Kristine Bekkestad Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Berg, Sunniva M Bekkevold, Malin Mikkelsplass Green

Det var en revansjelysten gjeng fra Hallingdal som entra Tørteberg KG på Majorstua i Oslo. Frigg stilte med et relativt nytt lag og har nok hatt en god rekruttering av nye spillere i sommer.

Frigg sin stall av spillere er en rutinert og fysisk sterk gjeng av studenter og spillere fra ulike steder i landet.

Det blei fort klart at HFK-damene ikke maktet å komme opp på samme nivå som de var på mot Lillestrøm i forrige kamp. Frigg var meget duellsterke og trøkket til skikkelig mot vårt unge mannskap. Spillet bølget litt frem og tilbake, men det var Frigg som skapte de største sjansene. HFK faller ned litt dypt i banen og står alt for langt unna i duellene og det koster mye krefter å løpe etter ballen i store deler av kampen. Frigg scorer tre raske scoring i løpet av 15 minutter midtveis i omgangen og leder 3-0 når HFK får et frispark på hjørnet av Frigg sin 16-meter. Vilde Thorberg gjør som vanlig og plasserer ballen uttakbart bak Frigg sin keeper på et fantastisk vis med sin silkefot. Reduseringen betyr at lagene går til pause på stillinga 3-1 til Frigg.

Om det var mye dueller på midtbanen i første så blei det ikke mindre i andre. Spesielt midtbanekriger Ingvild Kvåle Myksvoll får ta imot mye smeller i duellene i denne kampen og blir hele tiden «pakket» inn av 2 tøffe Frigg-spillere. Frigg er best også i denne omgangen til tross for at det ikke blir flere scoringer i kampen. HFK taper i dag mot et meget fysisk godt og sterkt rutinert lag. Nå blir det et bikkjeslagsmål om nedrykksplassene mellom 6-7 lag i serien. Beste HFK-spiller var unge Ida Livgård Jensen som hadde en god kamp fra sin backposisjon. Også Ingvild Kvåle Myksvoll fortjener ros for at ho sto godt opp i duellene på en dag når vi som lag ikkje nådde opp til nivået vi kan. Neste helg trenger vi full støtte i kampen mot Stabæk 2 heime på Hallingmo. DA SKAL VI HA 3 POENG!

Ref: Henrik Johansson Thorset