To av to for HFK-damene!

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 4. Mai 2016

30/4 Langesund IF damer-Hallingdal FK damer 0-3(0-2)

Mål for HFK: Mucho Lixiene 10min, Cheyenne Gonzalez 40 min, Marte Botten 75 min

Startoppstilling HFK: Ida Berg(keeper), Hanne Vedvik(HB), Camilla L Jensen(MS), Ida Marie Pretorius(MS), Katrine Mikkelsen(VB), Marte Botten(DM) Ingvild K Myksvoll(MB), Anja Flæthe(OffMB), Linnea J Thorset(OffMB), Frida Strendo(OffMB), Mucho Lixiene(Spiss)Innbyttere: Cheyenne Gonzalez, Helene Magnetun

Dommer: Pavel Breivik Grenland, Bra dømming, bortsett fra noen situasjoner hvor han med "HFK-briller"burde ha brukt kortet

Corner: HFK 5, LIF 3

Kort: 2 gule til LIF

Et litt skadeskutt og sjukdomsramma HFK-damer reiste til Langesund for sesongens andre seriekamp. Langesund, som er en ny bekjentskap i 3 div VFK/TFK/BFK hadde to strake seirer bak seg og stod uten tap før kampen mot Hallingdamene.

HFK damene startet kampen bra og hadde mye ballinnehav i starten av første omgangen. Det skulle vise seg at Langesund hadde et godt lag med en tøff spillestil og det gikk tidvis litt over grensen uten at det blev delt ut noen kort innledningsvis. Da HFK lar ballen gå fort mellom seg på 1-2 touch så sliter Langesund damene med tempoet og de må stadig vekk ty til ulovlige midler, noe som resulterte i flere frispark og det er nære scoring flere ganger. Det er spesielt vanskelig for Langesund forsvaret og henge med når HFK sin raske spiss Mucho Lixiene setter fart gang på gang. Og i det 10 minutt så kan Lixiene sette 1-0 bak LIF keeperen assistert av Linnea Thorset. HFK fortsett det fine spillet og skaper flere gode sjanser, men Langesund er ikke ufarlige og kontrer med stor iver når HFK damen er litt upresise i pasningsspillet innimellom. HFK keeper Ida Berg får gjøre et par viktige redninger midtveis i omgangen. Ny HFK scoring drøyer helt til de siste 5 minuttene av første omgangen da Innbytter Cheyenne Gonzalez putter 2-0 til gjestene fullt fortjent. Denne gangen er det Anja Flæte som assisterer scoringen.

Andre omgangen starter med et Langesund lag som står høyere opp i banen. Noe som resulterer i at de i større grad klarer å forstyrre HFK damene sine oppspill og kampen er i en periode ganske jamn med sjanser til begge lag. 25 minutter ut i andre omgangen så kommer Lixiene nok en gang alene med keeper og Langesund sin midtstopper ser seg nøgd til å springe henne ned uten mulighet til å nå ballen. Også denne gangen burde dette ha resultert i rødt kort, men HFK før nøye seg med straffe og et gult kort til Langesund stopperen. Den påfølgende straffen plasserer Marte Botten sikkert i mål og HFK sitt 3 mål er et faktum. Siste del av andre omgangen er HFK helt overlegne vertene og kunne ha scora flere mål, men litt unøyaktighet og stolpene redder Langesund fra et større tap. Kampen ender 0-3 og HFK damene har dermed fått en god start på årets serie.

Dette var en kamp med mange gode prestasjonen jevnt over, men ønsker å fremheve forsvarsrekka som var gode i spillets alle faser både offensivt og defensivt. Beste kvinne for dagen var keeper Ida Berg som mottar DBC sin beste mans pris for en solid innsats gjennom hele kampen.

Nå venter Modum BK hjemme på DBC Hallingmo arena den 22/5.