HFK FIKK REVANSJE MOT HARDTKJEMPENDE KONGSBERG, ETTER EN FORRYKKENDE ANDRE OMGANG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 25. Sep 2023

HFK       -             Kongsberg                         (0-0) 4-0

HFK:                                    55 min 1-0 David Torralba (Tørrisplass), 59 min 2-0 Simen Andreas Hagberg Renslo (Øyvind Tørrisplass), 64 min 3-0 Tørrisplass (Renslo) og 76 min 4-0 Sander Tyribakken (Torralba).

KIF:

HFK:                                    19 min Vegard Vedvik

KIF                                       25 min Arsen Melnychuk og 92 min Anders Brekke Nilsen

Cornere:                             (2-0) 9-3

Sjanser:                                             (5-0) 20-2

Tilskuere:                          217

Dommer:                           Kristoffer Helgerud (Lier IL), AD 1:  Nan-Chun Chen (Ådal IL) AD 2: Henrik Moholdt (Holeværingen IL)  - Meget god trio. God kontroll igjennom hele kampen, slo ned når det trengtes og holdt flyten ellers.

HFK var revansjesugne etter det sure 3-2 tapet på Kongsberg i vår. Det var tydelig. HFK var best fra start til slutt. MEN Kongsberg var tøffe og vanskelig å bryte ned. En veldig bra andre omgang ble for mye for KIF. HFK løp og spilte dem i senk. Det kunne blitt så mye mere, men stoppet på kun 4-0. Dessverre vant også Åssiden, denne gang hele 6-0 mot DBK. Det virker vanskelig, men vi har ikke gitt opp. Vi skal gjøre vårt for å vinne resten, samt at vi håper på enda et feilskjær av Åssiden.

Dette blir en rekord sesong og alle rekordene er det stor sjans blir forbedret. Vi har nå 13 seiere på rad, forrige rekord var på 9. Øyvind scoret sitt 28 mål og er nå kun et mål bak DBK sin Marcus Haugland. Undertegnede tror ikke vi har hatt sammenlagstoppscoreren siden Tøppen sine dager. Med all respekt for Tøppen som var en kanonspiller, så regner vi tørrisplass sine 29 mål som rekord. Tøppen scoret 33 mål i 1995, men siden da har divisjonssystemet blitt slanket kraftig i 2012 og i 2017, så i teorien spiller vi minst en divisjon høyere enn i 1995. Men sønnen Simen Renslo har nok også satt en rekord, han har 24 assist og det er veldig bra, spesielt hvis man plusser på 9 scoringer. Publikumsrekord slår vi nok ikke 2000 tilskuere mot Godset i NM i 2015, MEN 14 oktober har vi siste seriekamp og det er i tillegg krone kamp. Her håper vi på mange folk og at vi bryter 300 grensen i kampen mot sterke Konnerud på Hallingmo 14 oktober kl. 1500.

Men før det har vi to tøffe bortekamper mot Jevnaker og Svelvik.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Sondre Tollefsen 80 min) (MS) Gaute Tollefsen (Per Nyhus 69 min) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (Johannes Dokken Kleppo 69 min) (Anker) Vegard Vedvik(Mathias Sætre Jensen 76 min) (VK) Ammar Alhamdo (Abbas Amir 69 min) (IL) Sander Tyribakken og Simen Andreas Renslo (kap) (HK). David Torralba (Erik Lien 76 min) Sander Tyribakken (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Kevin De Cruz 80 min) Ubenyttet reserver:

Referat

Kongsberg sliter på tabellen og har mistet en del spillere i løpet av sesongen. Men selv om poengene har uteblitt har kampene deres vært jevne. Kongsberg er vanskelig å bryte ned og det merket også vi denne fredags kvelden. HFK kom bra ut fra start, men vi merket tidlig at dette var et hakk opp fra Sande og ROS kampene. Etter 7 minutter leker Anders Mastrup Messi og smetter forbi to KIF-forsvarere før han legger perfekt inn 45 til Ammar Alhamdo, som skyter et godt skudd, men som dessverre blir blokkert på vei inn i målet. HFK styrer spillet, men sliter med å skape de helt store sjansene før i det 25 minutt. Et veldig godt angrep startet ved en av kampens beste spillere Mikkel Storeskar, som finner Vedvik, som sentrer til Renslo rett rundt 16 meteren til KIF, han setter opp Tørrisplass, som dessverre skyter over fra god posisjon. Utover i omgangen sprekker KIF mer og mer opp og i det 43 min er vi nærme Mastrup og Torralba kombinerer bra, men den unge KIF keeperen redder mesterlig. I det samme minuttet kommer Tørrisplass alene med keeper, men skyter like utenfor. I det 45 minutt kommer kaptein Renslo på et raid, men skuddet fra 15 meter går like over. Det betyr 0-0 til pause i en omgang hvor vi var klart best og burde ha ledet.

Andre omgangen var forrykende. Allerede i løpet av de 3 første minuttene hadde HFK 2 store sjanser og flere cornere. I det 52 minutt har Renslo en god sjanse, men nok en gang står keeperen i veien. I det 54 ruller vi opp et kjempeangrep som ender opp hos Ammar, keeperen må gi retur og Tørrisplass skyter i stolpen. Da begynte sikkert noen blant det store publikummet å bli redd for at vi ikke skulle greie å score. Men minuttet etterpå, ruller HFK opp som et håndballangrep, hvor Tørrisplass tilslutt finner Torralba som sikkert sender ballen i mål og 1-0. Veldig fortjent. I det 59 minutt øker Renslo til 2-0 etter glimrende forarbeid av Mastrup og Tørrisplass. Tørrisplass kan mer enn å score og har også 7 assist. HFK kjører nå på og KIF greier ikke å henge med. I det 64 vinner Gaute Tollefsen ballen høyt i banen og finner Renslo, som igjen finner Tørrisplass og 3-0. Like etter hopper Renslo over ballen og Tyribakken fanger den opp og finner Abbas alene på 16 meter, han kliner til like over krysset. I det 73 min finner Tyribakken Torralba, men keeper står i veien igjen. I det 76 minutt kommer 4-0 målet. Torralba setter opp Tyribakken som setter ballen utagbart i mål. HFK kjører på og skaper sjanser på løpende bånd. Den største skyter Abbas i stolpen og returen går i mellom beina til humørsprederen Kevin De Cruz som sto alene på 5 meteren. Hans første mål lar vente på seg, men kommer nok snart. Helt på slutten kommer Kongsberg til to store sjanser, men ingen flere mål. Kampen ender dermed 4-0 og HFK vant sin 13 seier på rad. KIF virker sterke og bør ha god sjanse til å holde seg. Uansett lykke til resten av sesongen.

Dagens Lie Sport Halling, kåret av publikum ble Simen Renslo. Men flere spilte en god kamp. Torralba på gang igjen etter en liten dupp. Mikkel Storeskar var knallsolid. Mastrup leverte bra, i tillegg Vedvik og Tyribakken solide.

Les Hallingdølen - Spelar med sjølvtillit: – Me er inne i ei god bølgje (hallingdolen.no)

Neste kamp er borte mot Jevnaker. Den blir tøff, en bane vi sjeldent vinner på. MEN det skal vi nå. Vi skal fortsette å sette Åssiden under press og håper de feiler.

Vår neste og årets siste hjemmekamp er mot Konnerud 14 oktober kl. 1500, det blir også kronekamp. Så kjørrrr !!!