HFK TIL FØRSTE RUNDE FOR FØRSTE GANG PÅ 9 ÅR.  VI ØNSKER OSS TAAJE OG GODSET ELLER GARNÅS OG LILLESTRØM 😊

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 24. Mar 2024

Herrer:

HFK                    -             Åssiden       (0-0) 4-0

HFK:                 52 min 1-0 Olav Berg (Tørrisplass), 71 min 2-0 Olav Berg (Tørrisplass), 90 min 3-0 Tørrisplass (ingen) og 94 min 4-0 Simen Andreas Renslo(Torjus Espe etter Chris M kast)

Åss:

HFK:                  86 min Per Oskar Stave

Åss:                  52 min Tobias W Karlsen

Cornere:          (1-4) 3-9

Sjanser:           (1-2) 5-4

Tilskuere:       183- Håper på 10 dobling eller ny publikumsrekord (2000 tilskuere i 2013)

til første runde 😊

Dommer:        Adrian Forsberg (DBK), AD 1. Joachim Bakkalia Buchmann (Uvdal IL) og Didrik

Johansen (Sjåstad/Vestre Lier). Kom godt i fra det i en veldig lettdømt match. Ingen kontroversielle avgjørelser, selv om Åssiden ropte på straffe ved en anledning.

INGRESS

Åssiden kom til Hallingmo som knepne favoritter, men kom til kort mot hardt kjempende Hallinger. Det ble en ganske så rotete førsteomgang. Spesielt i starten florerte det med mange pasningsfeil og det var tydelig at det var tidlig på sesongen for begge lag. Etter en jevn første omgang fikk HFK mer rytme på angrepsspillet sitt, samtidig som Åssiden sleit med å stå imot aggressiviteten til Hallingene. Men det var jevnt lenge og det ble ikke avgjort før 3-0 målet, som kom først i det 90 minutt. Alt i alt var det en fortjent seier til HFK etter en sterk andre omgang.

Herlig og viktig seier. Dette blir et løft for hele klubben og fotballen i Hallingdal. Vi ser frem til «trekningen» førstkommende tirsdag. Kampen er berammet til onsdag 10 eller torsdag 11 april. Vi får garantert hjemmekamp og meget sannsynlig motstand fra Eliteserien.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Dawid Pychereck 85 min) (MS) Gaute Tollefsen (Henrik Granhaug 92 min) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Brenno(Chris Magnetun 92 min) (HK) Abbas Amir (Ammar Alhamdo 83 min), Sander Tyribakken, Simen Andreas Renslo (kap) og (VK) Olav Berg(Torjus Espe 92 min) (Anker). Vegard Vedvik (Spiss) Øyvind Tørrisplass Ubenyttet reserver: Johnas Jorde, Morten Neerli, Sondre Tollefsen og Johannes Kleppo Dokken.

Referat

Veldig rotete start på kampen, men HFK viste mye energi. Dessverre florerte det med feilpasninger fra begge lag. I det 13 minutter misset en av banens giganter Mikkel Storeskar ballen til Mads Gundersen, som kommer til en halvsjanse med et noe for løst skudd fra 16 meter. Den tar en annen viktig HFK spiller, keeper Per Oskar Stave seg enkelt av. Kampen bølger, men mest pga dårlig spill. I denne perioden er Åssiden det førende laget. I det 37 minutt kommer Åssiden til en stor sjanse, men Stave er på plass. Egentlig i en periode HFK begynner å få mer tak på kampen. I det 42 minutt får de en av litt for mange unødvendige cornere. Her får Åssiden spilleren gå opp noe uforstyrret, men headingen går heldigvis over fra kort hold. Rett før pause kommer HFK sin første sjanse. En flott opprulling på vår høyre side, setter Olav Berg opp alene på bakre, han slår den hardt inn foran mål og ballen går på en eller annen måte i ryggen til Tørrisplass og like utenfor fra kort hold. Det betyr at lagene gikk til pause på 0-0, greit nok, men tvilsomt om lagene var fornøyd med prestasjonene i første omgang. HFK var stresset i oppbygningen av spillet og det ble alt for mange lange pasninger uten mål og mening.

I andre omgang tok HFK mer tak i ballen og kampen. I det 52 minutt kommer en av kampens aller fineste angrep. Vedvik blir satt opp midt på banen og sendte en fin gjennombruddspasning igjennom på alltid løpsvillige Brenno. Han finner Tørrisplass på grensa av 16 meteren, som igjen stikker igjennom Berg som scorer sikkert alene med keeper og 1-0. HFK er gode nå og det er vanskelig for Åssiden å få etablert angrep. Men i det 55 minutt kommer de til en stor sjanse, et godt skudd ble reddet av Stave ut til corner. Knallredning og utrolig viktig. Kampen er i sporet til HFK, HFK vil mest. Åssiden kommer seg ikke ordentlig ut. I det 70 minutt vinner Abbas ballen på vår høyre side, han drar seg fint innover i banen før han skyter like utenfor fra ca 18 meters hold. Vi jakter 2-0, mens Åssiden sliter med å skape noe. I det 72 minutt drar Tørissplass av et par Åssiden forsvarere før han sender ballen til Olav, som alene med keeper kipper den fin over beina på Åssiden keeperen og 2-0. HFK har relativt sett god kontroll og gutta jobber knallhardt. I det 77 minutt kommer Åssiden litt for lett igjennom på vår høyre side, et flott innlegg blir headet i stanga og ut.  I det 90 minutt kommer spikeren i kista, Åssiden ellers gode keeper roter det til og Tørrisplass snapper ballen før han setter ballen mellom beina på keeperen og 3-0 HFK. Kampen er i realiteten avgjort, men HFK pynter på resultatet med en typisk HFK scoring. Det fjerde målet kom etter et langt kast, som unggutten Torjus Espe headet ut til Simen Renslo, som på hel volley dundrer den i mål og 4-0, fire minutter på overtid.

HFK vinner fortjent, men resultatet var noe flatterende. HFK var som Åssiden skriver i sin oppsummering best i begge bokser. Vi ønsker Kenneth Karlsen og Åssiden lykke til i årets tredjedivisjon.

Dette smakte veldig godt, gutta ville veldig mye og går fortjent til første runde. Det blir spennende å se hvem vi får i første runde 10 april. Men før det kommer nyopprykkede Graabein/Sætre på besøk i serieåpningen 6 april kl. 1400 på Hallingmo.

Se referat i hallingdølen Maktdemonstrasjon då HFK tok seg til NM for første gong på ni år: – Veldig fortent, me er gode heime (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling i hard konkurranse med mange andre ble Olav Berg.

Mange kan trekkes frem, men det er klart at keeper Per Oskar Stave er knallviktig og at stopper Mikkel Storeskar som til tross for et par sleiver viser høy klasse.