FORTJENT BORTESEIER MOT JEVNAKER I NM KVAL.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 11. Mar 2024

Herrer:

Jevnaker        -             HFK        (1-1) 2-3

JIF:                     32 min 1-0 Marcus Andre Aslaksen  og 71 min 2-1 Aslaksen

HFK:                 39 min 1-1 Øyvind Tørrisplass (Vegard Vedvik frispark), 46 min 1-2 Sander Tyribakken (Tørrisplass) og Olav Berg (Tørrisplass)

JIF:                                  38 min Ragnar Wendelborg og 58 min Oddur Heidardsson

HFK:                 61 min Vegard Vedvik og 65 min Mikkel Storeskar.

Cornere:          (3-5) 3-8

Sjanser:           (3-3) 5-11

Tilskuere:       72 – En del hallinger.

Dommer:        Håvard Bjerkelund (IBK), Edvard Helgerud (Lier) og Henrik Moholdt (Holevæ)

Kom veldig bra i fra det. God kontroll på matchen og fikk fin flyt. God trio.

Etter en jevn første omgang fikk HFK mer rytme på angrepsspillet sitt, samtidig som Jevnaker sprakk noe opp. Dessverre greier vi ikke å utnytte det i stor nok grad, kampen burde vært helt punktert før Jevnaker reduserer til 2-3. Etter reduseringen blir det straks mer spenning uten at Jevnaker greie rå skape de helt store sjansene. Vi på vår side setter ikke gedigne sjanser, mye takket være en god Jevnaker keeper.

Vi merker at vi fortsatt er noe tunge etter treningsleiren i Tyrkia og en forholdsvis hard treningsuke.

Herlig og viktig seier. Vi ser frem til «trekningen» førstkommende torsdag. Kampen er berammet til onsdag 20 mars. Vi regner med å få hjemmekamp.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Dawid Pychereck 83 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Sander Brenno (Mathias Sætre Jensen 60 min) (HK)Ammar Alhamdo(Abbas Amir 45 min), Sander Tyribakken, Simen Andreas Renslo (kap) og (VK) Olav Berg (Anker). Vegard Vedvik (Spiss) Øyvind Tørrisplass Ubenyttet reserver: Henrik Granhaug, Wizam Alhamdo, Johnas Jorde, Torjus Espe og Mikkel Renslo.

Referat

HFK tok raskt styring i kampen. Men litt mye unøyaktige pasninger førte ikke til store sjanser de første minuttene. I det 6 min rullet vi opp et godt angrep og avslutningen til Simen Renslo ble blokket ut til corner. Der var vi veldig nærme å ta ledelsen. Corneren førte til en veldig god kontring til Jevnaker, men Stave i HFK målet sto godt imot. En lignende situasjon oppstår i det 9 minutt. Vi er for sløve og lite taktiske, så Jevnaker kontrer nesten inn et mål. Dette i en god periode til HFK. Etter de første 10-12 minuttene kommer Jevnaker mer med i kampen og har en stor sjanse etter 14 minutter, som de heldigvis misbruker. Det er jevnt nå og HFK roter bort mange gode overganger på grunn av upresist pasningsspill. I det 20 minutt kommer vi rundt på vår venstre side ved unggutten Olav Berg og han finner Øyvind Tørrisplass, men avslutningen fra god posisjon blir for løs. I det 28 minutt tar Jevnaker ledelsen på et flott skudd av Aslaksen. To gode muligheter til å avklare før Aslaksen får ballen på volley like utenfor 16 meteren og banker den i mål. Flott scoring, men litt mot spillets gang. I det 40 minutt får vi frispark i god posisjon på hjørnet av 16 meteren. Vedvik slår inn og keeperen slår den i tverrliggeren, før Tørrisplass dytter den over streken og 1-1. Det gav en vitamininnsprøyting i HFK laget og de siste minuttene før pause dominerte HFK uten de helt store sjansene. Dermed gikk lagene til pause på 1-1.

HFK stupte ut av startblokkene i 2 omg og gikk opp i ledelsen etter 36 minutter, etter et par halvsjanser og klabb og babb ender ballen opp hos Tyribakken som skyter via en JIF spiller og i mål. 2-1 til HFK. Like etter kommer JIF på en megasjanse, her sover HFK. I det 60 minutt har Tørrisplass en stor sjanse, men ballen sniker seg utenfor. HFK pusher på og ønsker flere mål. I denne fasen er HFK best. I det 68 minutt har Renslo en kjempesjanse med lykkes ikke. Det gjør derimot Berg minuttet etterpå. Etter litt klabb og babb ender ballen opp hos Berg som fra kort hold plasserer ballen kontant i mål og 3-1. Kampen virker avgjort. Det burde den vært punktert i det 70 min kommer Abbas helt alene med JIF keeperen, som redder mesterlig. Det var ekstra surt, for scoring der hadde kampen vært avgjort. Istedenfor slipper vi til Aslaksen og Jevnaker til på en kontring som scorer nok engang 2-3. Nå ble det litt mer spenning i kampen. Selv om Jevnaker gjør alt de kan, så er det vi som skaper de store sjansene. Først ved Abbas som går opp alene på et innlegg og header utenfor fra kort hold. Like etter har HFK dagens angrep, raskt i lengden, med flikker og hæler setter Jensen opp alene med keeper. Men nok en gang trekker Jevnaker keeperen det lengste strået.

I det 85 min føler vi oss snytt for straffe, blir spennende å se den på video. I det 88 min bør HFK punktere kampen, men Tørrisplass og Berg som stadig vekk kombinerte bra greier ikke å få ballen i mål.

Selv om HFK sløste med sjansene i andre omgang, rodde vi i land en veldig fortjent seier. En middels første omgang, ble avløst av en del bedre andre omgang. En omgang som viste tendenser av det vi kan på det beste. Men fortsatt mye å gå på. Så med mer nøyaktighet vil vi ta store steg, som gjør oss svært konkurransedyktige til neste kvalifiseringsrunde uansett hvem vi møter.

Nå er det bare å lade opp til neste kamp den 20 mars. Vi ønsker Frode Lafton og gutta lykke til videre i sesongen.

Se referat i Ringblad Sport, Jevnaker | Se bildene fra Frode Laftons første kamp som JIF-trener (ringblad.no)

Kommer sikkert referat her Jevnaker Fotball (jif.no)

ble stadig større for Jevnaker mot slutten av kampen, men HFK klarte å stå imot og sikre seg seieren med en solid innsats og tett forsvarsspill. Nå ser de frem til neste kamp i NM-kvalifiseringen og håper å bygge videre på den positive trenden.(Tab for å godta)