NY KLUBBREKORD 10 PÅ RAD FOR HFK- VI PUSHER ÅSSIDEN

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 14. Sep 2023

HFK       -             Vestfossen                        (0-0) 2-0

HFK:                                    73 min 1-0 Sander Tyribakken (Vegard Vedvik corner) og 83 min Gaute Sporan Tollefsen (corner Vedvik)

Vest:

HFK

Vestf:                                 26 min Stian Rebo, 75 min Kevin Smith og 83 min Ilmi Sulimani

Cornere:                             (3-0) 8-2

Sjanser:                                             (0-0) 4-1

Tilskuere:                          132 –

Dommer:                           Mats Gunnar Eriksson (Mjøndalen IF) AD 1: Joakim Bakkalia Buchman (Uvdal IL) AD 2: Vegard Woll (Nesbyen IL) – Dommerveileder- Ole Herman Borgan

Rettferdig og bra dømt. Legger lista høyt og får god flyt. Ingen matchavgjørende situasjoner.

Det ble en veldig tett og spennende kamp. HFK styrte mye, men Vestfossen virket alltid skumle på overgangene. Og det fikk de litt for mange av. Det var to av divisjonens beste lag som endelig fikk gjennomført kampen, som ble utsatt pga «Hans»

Artig med såpass med tilskuere på en litt sur kveld kl. 2030 og i tillegg til å konkurrere mot landslaget.

Det er veldig artig å sette rekorder og denne gangen er det en veldig god en som vi håper skal bli bedre og bedre utover høsten. Vi har for første gang i HFK sin historie på 4 div eller høyere vunnet 10 kamper på rad. Vi skal gjøre alt for å lage rekorden enda vanskeligere å slå i fremtiden. Dette er nok det laget undertegnede har hatt mest tid med og de har grodd seg bedre og bedre. Vi har kanskje ikke de aller største stjernene, som vi har hatt tidligere, men vi har et LAG som er relativt sett veldig godt trent og samspilt. I tillegg har vi en bredde som vi sjeldent har hatt i HFK og veldig godt samhold. Mange ser på våre lange reiser på bortekamper som en ulempe, men det er ofte på de turene vi bygger lag og miljø. Det må også sies at mange spillere trener mye og variert om dagen.

Vi henger med rett bak Åssiden. Vi må levere feilfritt og håpe på et feilskjær av Åssiden i innspurten.

Neste kamp, borte mot ROS fredag kl. 2000

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Per Nyhus 72 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (Johannes Kleppo Dokken 78 min)  (Anker) Vegard Vedvik(Mathias Sætre Jensen 89 min) (VK) Ammar Alhamdo (60 min Abbas Amir) (IL) David Torralba(Jonas Rosten 70 min(Sondre Sporan Tollefsen 89 min) og Simen Andreas Renslo (kap) (HK). Sander Tyribakken (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Erik Hjelmås Lien 88 min) Ubenyttet reserver:

Referat

Vestfossen har vært en av høstens beste lag og knuste blant annet serieleder Åssiden forrige runde med 3-0. Vi forventet en knallvanskelig kamp og det fikk vi. De har kvalitet over hele linja og er en meget tøff utfordring. HFK startet bra og tok kontroll på ballen, men det var vanskelig å bryte dem ned, samtidig som de virket godt forberedt på hvordan vi spiller. Utover i omgangen tok Vestfossen litt over, før HFK var best igjen mot slutten av omgangen.

Litt uvandt til å være oss og 4 div i Buskerud, så ble det ikke skapt en eneste sjanse i førsteomgangen. Det ble med noen cornere til HFK. Men kampen var allikevel spennende og det var flere gode prestasjoner i den målløse første omgangen.

I andre omgang kom HFK enda bedre ut og Vestfossen fikk mindre og mindre ball. HFK satset også mer fremover, kun seier er godt nok i den situasjonen vi er nå. HFK rullet opp et strålende angrep og toppscorer Øyvind Tørrisplass fyrte av et godt skudd, men keeper Elias Midtgarden i Åssiden målet reddet det vanskelige skuddet på en mesterlig måte. HFK styrte, men fikk noen unødvendige balltap, som Vestfossen fikk gode overganger på, men som de heldigvis ikke greide å utnytte. Selv om det var veldig sjansefattig, så lå HFK over i banespillet og det var ikke urettferdig at HFK tok ledelsen etter en corner som Vedvik slo perfekt inn til Sander Tyribakken og 1-0 HFK etter 73 minutter. I 76 minutt vant spissen deres ballen fra en av forsvarsspillerne våre, men skjøt i nettveggen i veldig spiss posisjon. Dette var faktisk Vestfossen sin eneste sjanse i kampen. Det er vi veldig fornøyd med at vi greide å holde et så godt lag på avstand fra vårt mål. I det 83 minutt ble kampen i realiteten punktert, ny corner fra Vedvik, som denne gang finner Tørrisplass på bakre som header inn til Gaute Tollefsen som header inn 2-0 målet. I det 88 minutt ropes det på straffe for Vestfossen, men det var umulig for undertegnede å se. Men scoring der hadde nok gjort slutten veldig spennende.

Isteden ror HFK kampen greit i land og vinner fortjent 2-0.

De som er interessert i stats, så har HFK 21-5 siste kvarteret av kampene. De viser at vi evner godt til å stå hele distansen.

HFK levert jevnt over en god kamp og flere av spillerne viste at de har godt nivå inne. Det var løpssterke Sander Tyribakken som ble kåret til Dagens Lie Sport Halling. Han var solid begge veier og legger ned et enormt stykke arbeid på midten for HFK. Renslo er stort sett vanskelig for enhver motstander på dette nivået. Vedvik var tidvis veldig god og også svært delaktige med to assister. Veldig kjekt at HFK har dødballkvaliteter som Vedvik og Torralba, når man stanger litt. Fint med flere strenger å spille på. Sander Brenno hadde en solid kamp på venstreback og stopper Storeskar er stort sett veldig solid. Men nok engang må vi trekke frem innbytterne som kommer inn med enrom energi og har i flere kamper vippet kampen i vår favør. Eksemplifisert ved Jonas Rosten og Abbas Amir, som er med på å kjøre et mer og mer slitent Vestfossen lag enda hardere. Det er også godt å se at Erik Lien som får 6-7 minutter på slutten løper og løper og er med på gjøre det svært vanskelig for Vestfossen å få etablert spill, når de må fremover.

Det virker langt frem til Åssiden, men vi gir oss ikke før det eventuelt er umulig. Hadde vært gøy med en seriefinale i siste runden.