SEIRSFORMEN TIL HFK FORTSETTER – 9 PÅ RAD NÅ

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 9. Sep 2023

HFK       -             Hokksund                         (6-1) 11-1

HFK:                                    3 min 1-0 Øyvind Tørrisplass (Simen Andreas Renslo), 7 min 2-0 Tørrisplass (Sander Tyribakken), 22 min 3-0 Selvmål Edvard Vrabel (Renslo), 26 min 4-1 Tørrisplass (Ammar Alhamdo felt), 28 min 5-1 Tørrisplass(Renslo), 29 min 6-1 Per Nyhus (Renslo), 66 min 7-1 Tyribakken (Jonas Rosten), 78 min 8-1 Abbas Amir Ahmed (Rosten), 81 min 9-1 Ahmed (Ammar), 86 min 10-1 Rosten(Ammar) og 89 min 11-1 Anders Mastrup (Mathias Jensen)

Hokk:                                 22 min 3-1 Ole Christian Kristiansen

HFK

Hokk

Cornere:                             (3-4) 10-5

Sjanser:                                             (8-1) 23-1

Tilskuere:                          162 –

Dommer:                           Didrik Johansen (Sjåstad/Vestre Lier IL) AD 1: Roar Fjeldheim (IBK IF) AD 2: Anders Dalby Paulsen (Bakke IF) – Full kontroll i en usedvanlig lettdømt kamp.

Det ble ikke den helt spennende kampen, men mye bra spill varmet nok hjerte til publikum. HFK leverte en solid match fra start til mål og vant en klar og meget fortjent seier.

På tirsdag blir det nok en helt annen kamp når topplaget Vestfossen kommer på besøk. Vestfossen slo Åssiden forrige helg og Eiker/Kvikk i går. De er i storform og er nok veldig interessert i å ta revansje mot oss etter vårens tap på Vestfossen.

For vår del virker det fortsatt langt opp til Åssiden, men så lenge det er mulig står vi på.

Neste utfordring er altså hjemme mot Vestfossen tirsdag kl. 2030 – Vel møtt.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Per Nyhus(Ammar Alhamdo 76 min) (MS) Gaute Tollefsen (Henrik Granhaug 62 min) og Mikkel Storeskar ( Johannes Dokken Kleppo 58 min) (VB) Sander Tovsrud Brenno (Anders Mastrup 58 min)  (Anker) Vegard Vedvik (VK) Ammar Alhamdo (62 min Mathias Sætre Jensen) (IL) David Torralba(Abbas Amir Ahmed 62 min) og Simen Andreas Renslo (kap)(Sondre Sporan Tollefsen 62 min) (HK). Sander Tyribakken (Spiss) Øyvind Tørrisplass(Jonas Rosten 67 min) Ubenyttet reserver: Erik Lien.

Referat

Hokksund kom til Gol etter to strake seiere mot henholdsvis Kongsberg og Modum. Så vi var klar for en tøff utfordring. Vi gikk tøft ut og scoret allerede etter 3 minutter. Renslo drbler av hele Hokksund forsvaret og server toppscorer Tørrisplass på åpent mål og 1-0. Like etter er det Tyribakken som finner Tørrisplass og 2-0. 3-0 målet kom etter 22 minutter etter at en heading av Renslo heades rett i eget mål av en Hokksund forsvarer. Rett etter det målet reduserer Hokksund på en corner, her sov vi litt. Bare noen få minutter etter får vi straffe etter at Alhamdo blir felt. Den setter Tørrisplass i mål og 4-1. Like etter setter Tørrisplass sin fjerde for dagen og 21 målet totalt, så langt i høst. Han er godt i rute for å slå fjorårets toppscorer Tobias Grangård 25 mål og Magnus Magnetun Bækken med 26 mål i 2019. 5-1 etter 28 min. I det 29 minutt scorer Per Nyhus i sitt comeback fra start. HFK skaper et par sjanser til før pause ved David Torralba og Vedvik, men de lyktes ikke og lagene gikk til pause med 6-1 ledelse til HFK.

Starten på andre omgang ble litt mer anstrengt, alle ville mye. Men vi manglet noe rytme og tempo i pasningsspillet. Sjanser skapte vi, men etter å ha vært hypereffektive i første omgang sløste vi mer i andre omgang. Renslo var stadig et uromoment og satte opp Torralba to ganger i løpet av de første 15 min. Rundt det 60 min bytter HFK inn 7 mann og det blir med et nytt liv i kampen. Abbas og debutanten Jonas Rosten kommer inn med voldsom energi. I det 66 minutt kommer omgangens første mål. Det er Rosten som finner Sander Tyribakken og 7-1. I det 71 min er Rosten nærme etter å ha blitt satt opp av eleven han Mathias Jensen, men skuddet ble blokket. I det 73 min er Rosten nære igjen, men det vil seg ikke. I det 78 minutt scorer Abbas sitt 10’ende målet for sesongen og med det slipper han å farge håret rosa 😉 Rosten hadde nok en gang assisten. Abbas øker til 9-1 etter at Ammar setter ham opp. I det 86 minutt kommer endelig Rosten sin fortjente scoring, men for en pasning av Ammar som finner lynraske Rosten på vei igjennom og alene med keeperen gjør han ingen feil og 10-1 til stor jubel for de mange fremmøte på Hallingmo denne flotte fredags kvelden. Sjansene renner på, men det er sjefen selv Anders Mastrup som får gleden av å sette det siste målet. Jensen setter opp Mastrup, men han gjør den største jobben selv. Han «fosser» inn i feltet og plasserer den forbi keeperen og 11-1.

Dette var en flott seier og HFK har ikke tapt siden 3 juni. Det er faktisk klubben sitt siste serietap. HFK er i ferd med å levere en sterk sesong og så langt ligger herrelaget på andre plass, jr 1 leder Kretsens Pokal og andrelaget leder 2 divisjon.

Det var veldig mange som leverte en sterk kamp. Men det var kapteinen Simen Renslo som ble kåret til Dagens Lie Sport Halling. Renslo har hatt en bra sesong, med en fantastisk høst. Tørrisplass med fire mål og i tillegg mye involvert var bra, Ammar med scoring og fire assist bør også nevnes. Det må også sies at reservene som kom inn gjorde sine saker bra. Det viser en fantastisk bredde i troppen. Debutanten Jonas Rosten viste prov på at han har mye å komme med. Selv om det i utgangspunktet var neste sesong han skulle bygges opp til, så kan han allerede i høst bli tungen på vektskålen i kampen om opprykk. Men realistisk sett er det vanskelig og de svært urettferdige og kjedelige tapene i vår svir nå. Abbas Amir var også veldig god, han kom inn med enrom energi og revansjelyst etter å ha måtte starte på benken etter en insidens forrige kamp.

Det er ikke sikkert det er et HFK lag som har prestert bedre enn dagens mannskap, så de fortjener din støtte. Kom og hei fram HFK til seier mot tøffe Vestfossen tirsdag kl. 2030.