UBESEIREDE ÅSSIDEN KOM TIL KORT PÅ HALLINGMO

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 2. Jul 2023

Herrer:

HFK                      -             Åssiden (1-1) 4-2

HFK:                                    32 min 1-1 Simen Renslo(Gaute -tollefsen e/kast) 50 min 2-1 Ammar Alhamdo (Renslo) 63 min 3-2 Abbas Amir Ahmed (Alhamdo) og 77 min 4-1 Jakob Rønsen (Renslo))

Åss:                                     30 min 0-1 Viktor Langset og 60 min 2-2 Nicolai Njie

HFK                                     42 min Anders Mastrup, 69 min Sander Tovsrud Brenno, 79 min Mikkel Storeskar og 81 min Jonas Bergane

Åss                                      12 min Oliver Karlsen

Cornere:              (1-0) 5-0

Sjanser:                              (4-2) 8-6

Tilskuere:                          172 – I flott sommervær. Håpte på enda flere, MEN dette er bra det. God stemning og støtte i fansen i dag. Spesielt de aller yngste ; )

Dommer:                           Adrian Forsberg (Drammens BK) AD 1: Nan-Chun Chen (Ådal IL) AD 2: Joachim Bakkalia Buchmann (Uvdal IL) – God dømming i en tett og tøff kamp.

Fredag kveld var det klart for toppoppgjør mot et Åssiden lag som har vunnet alle de 12 kampene sine så langt denne sesongen. Men et formsterkt HFK lag stod klare til å gi dem en tøff kamp på Hallingmo.

Det ble en tett og god kamp mellom for tiden de to beste lagene i 4 div.

Med seieren her må HFK se oppover på tabellen og gå for opprykk!!

HFK har levert en av de beste vårsesongene på år og dag og er i god posisjon for høstsesongen. Dessverre ødelegger noen unødvendige og urettferdige tap for at vi ikke er langt nærmere på toppen av tabellen. Det er kun DBK av årets motstandere som fortjent har slått oss.

HFK avslutter med dette vårsesongen med sin fjerde strake seier og sjette på sine sju siste. Dessverre for

oss er det fotballferie, vi er i storform og kunne nok slått de aller fleste lagene i serien.

En oppsummering av sesongen kommer rett over helga. Her blir det stats for alle våre lag, som har levert

en veldig sterk vårsesong. Junior 2 vant sin 3 div avdeling, Junior 1 tok en sterk seier i

interkretskvalifiseringen og a-laget tar sommerferien som nummer 2 på tabellen. Tenk hva man kunne

fått il i Hallingdal med ordentlige treningsforhold på vinteren. Det er nok ikke mange lag som på vårt nivå

må trene i en liten håndballhall med jevnt over 30 spillere igjennom de 4 første måneder av

oppkjøringen.

Neste kamp kommer Eiker Kvikk på besøk, et lag vi skal ha revansje mot. Fredag 28 juli kl. 1930 på

Hallingmo.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Johannes Kleppo Dokken 45 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (Jakob Rønsen 70 min) (Anker) Sander Tyribakken (VK) Abbas Amir (Jonas Bergane 66 min) (IL) David Torralba(Mathias Jensen 86 min) og Simen Renslo (kap) (Kristian Svenkerud 95 min) (HK). Ammar Alhamdo (Sondre Sporan Tollefsen 82 min) (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Erik Lien 92 min) Ubenyttet reserver: Henrik Granhaug.

Referat

Åssiden tar kontroll over kampen etter de første minuttene, men takket være godt presspill og sterke forsvar prestasjoner fra HFK kommer de seg ikke til de store sjansene. Etter 10 minutter kommer HFK med det som ser ut som en potensielt god kontring, men Abbas takles kraftig på midten og Åssiden spilleren pådrar seg frispark og et soleklart gult kort. Åssiden fortsetter å ha kontroll over banespillet, men kommer seg ikke forbi forsvaret til HFK. Etter 20 minutter kommer HFK til en kjempesjanse. Tyribakken finner, Alhamdo som raskt slår til Tørrisplass, han kommer alene med keeper og drar seg forbi. Men i det han skal sette ballen i mål, greier Åssiden forsvareren å få foten på ballen og blokkerte den til corner. HFK fikk et par resultatløse cornere. Kampen er veldig jevn. I de 26 minutt kommer Åssiden til sin så langt største sjanse når de får slått ett innlegg fra høyre, men Per Oscar redder et hardt skudd fra kort hold, Åssiden får til en ny avslutning på returen men dommer dømmer til slutt frispark til HFK for hands. Etter 29 minutter har HFK et stygt balltap midt på banen, noe Åssiden utnytter fullt ut og kontrer inn 1-0. HFK er frampå kun minuttet senere når Sander Tyribakken får slått inn ett flott innlegg fra venstre, men keeper kommer først på ballen og får slått ut til corner. Corneren ble knallhardt slått av Torralba, men reddet på streken av en Åssiden forsvarer og ut til innkast. Brenno leverer ett langt innkast inn på nærmeste stolpe som blir stusset Tyribakken, før G. Tollefsen er knallsterk og får headet den videre til Renslo som fra kort hold banker ballen i mål. og det står 1-1 etter 32 minutter. To minutter senere kommer Øyvind Tørrisplass seg til en god avslutning etter en veldig smart pasning av Renslo, men keeper henger godt med og får reddet skuddet. Mot slutten av omgangen pådrar Anders Mastrup på seg ett gult kort for en kraftig takling på midtbanen, dommer dømmer fordel til Åssiden som får fortsatt angrepet sitt og de kommer seg til en avslutning fra spiss vinkel på venstrekanten som går utenfor mål. Med det står det 1-1 til pause etter en jevnspilt førsteomgang mellom to gode lag som begge ønsker å vinne. HFK følte til tross for en god omgang at de hadde mye mer inne. Noen justeringer i pausen, så satte spillet enda bedre mot et Åssiden lag som etter hvert ble slitne. De har nok ikke vært vandt med sånn type motstand i vår.

Andre omgang starter med en sjanse for Simen Renslo etter ett innlegg fra venstre, men avslutningen sitter ikke helt og Åssiden forsvaret får blokkert avslutningen. HFK har en god start på omgangen, og etter 50 spilte minutter forsøker Ammar seg på et langskudd fra 20 meter, ballen slår borti en Åssiden forsvarer og får en god dupp over keeper og han fører HFK på nytt i ledelsen. Tre minutter senere roper Åssiden laget på straffe etter at Johannes Kleppo feller en spiller inne i feltet, men dommer vinker spillet videre. Usikker på om det kunne blitt straffe, men Åssiden spilleren falt noe lett. Åssiden får derimot utlignet etter 60 minutter, etter litt om og men i feltet kommer bortelaget seg til en avslutning fra 12 meter som setter Per Oscar litt ut av spill, og med det står det 2-2. Her roter HFK forsvaret det kraftig til og mot et så godt lag som Åssiden så blir man hardt straffet. HFK gir seg ikke, og to minutter senere kommer Renslo på et raid nedover høyrekanten hvor han til slutt sender ballen videre til Torralba som får til ett skudd på mål som keeper redder, men Abbas er raskest i oppfatningen og kommer først på returen og sender HFK opp i en 3-2 ledelse. Sander Brenno pådrar seg et gult kort, og blir skadet i samme situasjon etter et hardt sammenstøt med en Åssiden spiller på kanten av HFK’s 16-meter. Utover i omgangen er Åssiden avhengig av cornere og dødballer for å komme seg til muligheter, men HFK forsvaret står godt, og Stave får tak i det meste innenfor 5 meter feltet. Etter 78 minutter kommer Stave med ett langt utspill opp mot Renslo som kommer seirende ut av duellen mot Åssiden forsvareren og kommer på et raid nedover høyrekanten, han får etter hvert sendt inn ett innlegg langs bakken som finner Jakob Rønsen på 8 meter som kan sette ballen i et tilnærmet åpent mål, og øker med det til 4-2. Åssiden forsøker å presse frem en redusering, men HFK forsvaret leverer en meget god kamp og hindrer gang etter gang angrepene til Åssiden. Og etter 83 minutter kommer Mikkel Storeskar med en potensielt matchavgjørende takling når han setter inn en perfekt sklitakling innenfor feltet på en Åssiden spiller som er på full fart mot målet til Per Oscar. Men det høye presset til Åssiden gjør det også vidåpent bak i forsvaret deres som fører til et par brukbare muligheter og overganger for HFK uten at man klarer å utnytte dette. Åssiden går til slutt litt tom for krefter i sluttminuttene, og etter 97 lange minutter blåser dommer av kampen til stor jubel fra tilskuerne og HFK spillerne. Til syvende og sist fortjent HFK seier, laget ville mer i begge boksene.

Det ble en lang og tøff kamp mot ett Åssiden lag som har virket uslåelige så langt denne sesongen ender i en meget sterk 4-2 seier til HFK, som nå kan ta seg sommerferie trygt plassert på 2.plass på tabellen med første plassen i sikte 😉

Dette var en solid lagseier. Utrolig mye energi denne gjengen greier å få ut på sitt beste. Dagens Lie Sport spiller ble fortjent nok Simen Renslo, som viser seg nok en gang som en av divisjonens beste spillere. Det samme kan man si om Mikkel Storeskar, nok en solid prestasjon i tospann med unggutten Gaute Tollefsen som har tatt store steg. Sander Brenno var veldig god mot en tøff motstander. Men det som kanskje er matchavgjørende er løpskraften og ikke minst bredden i laget. Når man kan sette inn Kleppo, Bergane og Rønsen ++ er det klart at det er en styrke 😉

Vi ønsker Åssiden lykke til videre i sesongen.

Vi tar nå en ferie og neste kamp er hjemme mot Eiker Kvikk fredag 28 juli kl. 1930

Vi vil også benytte mulighetene til å takke publikum for en enorm støtte i vår på hjemme og bortebane.

Se Hallingdølen referat  Her har HFK serieleiaren i kne – med god grunn: Heimelaget ville ikkje gi frå seg initiativet (hallingdolen.no)