Damene slo et godt Stabæk 2

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 21. Sep 2017

Hallingdal FK damer – Stabæk 2 5-3(4-0)

Mål

HFK: Cheyenne Gonzales 2, Ingvild Kvåle Myksvoll, Camilla Livgård Jensen,  Nora Engum Blakkestad,

Cornere: HFK 6, Stabæk 4

Kort:

Dommer: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) Ass.dommer 1: Adem Satici (Strømsgodset IF) Ass.dommer 2: Yakup Karagøz (Strømsgodset IF)

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida LJ, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Stave, VB Kristine Bekkestad, Def MB Marte Botten, Emilia Tyribakken, Off MB Frida Strendo, Ingvild Kvåle Myksvoll, Nora E Blakkestad Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Berg, Sunniva M Bekkevold, Åsne Børtnes, Ida Brenna, Vilde Thorberg

Hallingmo viste seg frem fra sin beste side med sensommer sol, mye publikum og en og annen litt innpåsliten veps :-). Publikum fikk se en meget spennende kamp med mange mål og til tider mye fint spill.

Sist gang lagene møttes tapte HFK stort nede på Nadderud stadion. Den gangen hadde Stabæk rustet opp laget med flere spillere som er med i troppen til klubben sin toppserietropp. Det var også tilfelle i dagens kamp på Hallingmo. Vi hadde venta mye fart på begge kantene der toppseriespillerne Rebecka Mykland og nyervervede Evelyn Pratt frå USA skulle spille. Pratt er fra tidligere friidrettsutøver i heimlandet sitt og har gått til Stabæk frå Røa nå i sommer og viste gang på gang frem sin ekstreme hurtighet.

Stabæk begynner omgangen med en del ballinnehav, men det er HFK som er farligst frempå flere ganger innledningsvis. Det er HFK som åpner målfesten på Hallingmo da Ingvild Kvåle Myksvoll får en pasning av Cheyenne Gonzales inne i Stabæk sin 16-meter. Ho drar seg forbi en spiller og plasserer ballen fint forbi Stabæk sin keeper. HFK er gode i første omgang. Laget står høyt og stresser Stabæk sine oppspill noe som gjør at bortelaget mister ballen i farlige posisjoner og HFK kan kontre. 2-0 setter Gonzalez etter fint forarbeid av debutant Nora Engum Blakkestad. Stabæk er også farlige frempå spesielt når vi gir mye rom på kantene. Med ca. 35 minutter spilt får HFK en av mange cornere. Marthe Botten slår den og finner en umarkert Camilla Livgård Jensen som slår den i mål på volley fra kort hold til 3-0. Stabæk fortsetter å spille med små marginer defensivt og HFK kommer gang på gang i brudd. 4-0 og Blakkestad og Gonzalez finner hverandre på nytt. Denne gangen er det Blakkestad som noterer seg for mål i debuten på Hallingmo. Til pause står det 4-0 til vertene og det mer meriterte mannskapet frå Stabæk virker litt lamslått av åpninga til HFK.

I pausen gjør Stabæk 6 stk bytter primært lavt i banen, men beholder de hurtige kantene og deler av midtbanen. HFK åpner godt i andre omgang og Frida Strendo er nære etter et skudd fra skrått hold. Så bølger det litt frem og tilbake de første 5-10 minuttene før Stabæk sin lynhurtige amerikaner løper frå alt og alle på sin venstre kant ca. 10 minutter ut i omgangen. Hun reduserer til 4-1 etter en god enkeltprestasjon. Stabæk dominerer alt en i en periode på ca. 20 minutter nå og det blir vanskeligere å kontrollere de raske kantene og 4-2 og 4-3 kommer tett etter hverandre. I denne tøffe perioden så kommer en ny HFK-scoring som ut av ingenting. Det er Gonzalez som scorer på et fantastisk langskudd og på stillinga 5-3 til HFK. Og da roer heldigvis Stabæk presset litt. Når også Lillian Holden i HFKs mål varter opp en kanonredning etter at amerikanske Pratt nok en gang kommer alene så virker Stabæks spillere litt oppgitt. HFK er rutinerte og tar seg god tid på alle dødballer og kontrollerer inn denne viktige seieren.

5-3 mot dette Stabæk-laget er utrolig sterkt. Cheyenne Gonzalez kåres til dagens Halling av juryen, men alle i dagens tropp skal ha mye ros for innsatsen. Det er mye god læring for våre unge fremadstormende jenter å møte spillere som spiller og har spilt på øverste nivå. Neste kamp for HFK-damene går mot Skeid borte på Nordre Åsen stadion på lørdag.

Ref: Henrik Johansson Thorset 

 To sure tap for HFK-damene

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 11. Sep 2017

Nære mot LSK 2!

LSK 2 - Hallingdal FK damer 4-3(2-3)

Mål HFK: Frida Strendo, Kristine Bekkestad, Cheyenne Gonzales

Cornere: HFK 6, LSK 5

Kort: 2 Gule/Rødt Svanhild Marie Stave. 1 rødt keeper LSK2

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida LJ, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Stave, VB Vilde Thorberg, Def MB Marte Botten, Emilia Tyribakken , Off MB Frida Strendo, Ingvild Kvåle Myksvoll, Kristine Bekkestad Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Berg, Sunniva M Bekkevold, Malin Mikelsplass Green, Åsne Børtnes, Katrine Eliasen Mikkelsen

HFK-damene går respektløst til verks mot en antatt bedre motstander og etter et relativt jevnt første kvarter så er det HFK-damene som tar ledelsen. Frida Strendo kriger godt rundt  LSK sin 16-meter og river seg løs når hun putter 0-1 bak en sjanseløs LSK-keeper. Det går heller ikke lenge før det står 0-2. Målet kommer etter et svært vakkert angrep som starter på høgre kant. Strendo raider sin kant og slår inn til Cheyenne Gonzales som flikker videre til en fint plassert Kristine Bekkestad som curler ballen på beste måte i nettveggen i LSK-målet. Nå er det en god periode for HFK-damene som gang på gang presser på for nye scoringer. I denne gode perioden glipper det to ganger i forsvaret til HFK og vi straffes nådeløst av LSKs angripere og det står plutselig 2-2 på to-tre minutter. HFK fortsetter det gode angrepsspillet og når Gonzales kommer alene med LSK-keeperen tar keeperen ballen med hendene utenfor 16-meteren og det blir direkte rødt kort. Rett før pause går HFK opp i en fortjent 2-3 ledelse.

HFK er gode også etter pausen til tross for at spillet bølger frem og tilbake. Gonzales er nære på flere ganger, men marginene og presisjonen mangler. I det 61. minuttet mister vi ballen litt enkelt på vår venstre kant og LSK fosser frem. Lillian Holden får se et langskudd gå bak seg i HFK-målet til 3-3. Med 7. minutter igjen av kampen feller Svanhild Marie Stave LSK sin gode høgre ving. Dette fører til gult kort og da Stave fikk gult tidligere i kampen så får hun marsj-order og det blir straffe til LSK.  Holden er nære ved å ta straffen, men den går dessverre i mål og 4-3 til LSK. HFK kjører opp mye folk i håp om kvittering, men det vil seg ikke og LSK vinner 4-3 etter at HFK var best i store deler av kampen. Best på HFK i dag var Frida Strendo. Nå venter Frigg på Majorstua neste helg.

 

Svak bortekamp mot Frigg

Frigg - Hallingdal FK damer 3-1(3-1)

Mål

HFK: Vilde Thorberg

Cornere: HFK 2, Frigg 3

Kort:

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida Livgård Jensen, MS Camilla Livgård Jensen, , Åsne Børtnes , VB Vilde Thorberg, Def MB Marte Botten, Emilia Tyribakken , Off MB Frida Strendo, Ingvild Kvåle Myksvoll, Kristine Bekkestad Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Berg, Sunniva M Bekkevold, Malin Mikkelsplass Green

Det var en revansjelysten gjeng fra Hallingdal som entra Tørteberg KG på Majorstua i Oslo. Frigg stilte med et relativt nytt lag og har nok hatt en god rekruttering av nye spillere i sommer.

Frigg sin stall av spillere er en rutinert og fysisk sterk gjeng av studenter og spillere fra ulike steder i landet.

Det blei fort klart at HFK-damene ikke maktet å komme opp på samme nivå som de var på mot Lillestrøm i forrige kamp. Frigg var meget duellsterke og trøkket til skikkelig mot vårt unge mannskap. Spillet bølget litt frem og tilbake, men det var Frigg som skapte de største sjansene. HFK faller ned litt dypt i banen og står alt for langt unna i duellene og det koster mye krefter å løpe etter ballen i store deler av kampen. Frigg scorer tre raske scoring i løpet av 15 minutter midtveis i omgangen og leder 3-0 når HFK får et frispark på hjørnet av Frigg sin 16-meter. Vilde Thorberg gjør som vanlig og plasserer ballen uttakbart bak Frigg sin keeper på et fantastisk vis med sin silkefot. Reduseringen betyr at lagene går til pause på stillinga 3-1 til Frigg.

Om det var mye dueller på midtbanen i første så blei det ikke mindre i andre. Spesielt midtbanekriger Ingvild Kvåle Myksvoll får ta imot mye smeller i duellene i denne kampen og blir hele tiden «pakket» inn av 2 tøffe Frigg-spillere. Frigg er best også i denne omgangen til tross for at det ikke blir flere scoringer i kampen. HFK taper i dag mot et meget fysisk godt og sterkt rutinert lag. Nå blir det et bikkjeslagsmål om nedrykksplassene mellom 6-7 lag i serien. Beste HFK-spiller var unge Ida Livgård Jensen som hadde en god kamp fra sin backposisjon. Også Ingvild Kvåle Myksvoll fortjener ros for at ho sto godt opp i duellene på en dag når vi som lag ikkje nådde opp til nivået vi kan. Neste helg trenger vi full støtte i kampen mot Stabæk 2 heime på Hallingmo. DA SKAL VI HA 3 POENG!

Ref: Henrik Johansson Thorset

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Seier i siste seriekamp mot Åssiden!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 24. Okt 2016

Hallingdal FK-Åssiden 8-2(3-1)

MÅL HFK: Sunneiv Syversrud 4, Frida Strendo 2, Cheyenne Gonzales, selvmål Åssiden

Corner: HFK (12), Åssiden (0)

Kort: Gult, HFK Marthe Botten

Dagens dommer: Tor Jarle Hauge, Modum FK

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Katrine Mikkelsen, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Vilde Thorberg, DM Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Åsne Børtnes, Sunneiv Syversrud, Hanne Vedvik, Spiss Frida Strendo

Innbyttere; Ida Brenna, Helene Magnetun, Sunniva Bekkevold, Cheyenne Gonzalez

Årets siste kamp for HFK-damene gikk hjemme på Hallingmo og det var Åssiden som vertene skulle prøve å hamle opp med. Åssiden lå på 4. plass før dagens kamp og har hatt en god sesong, med unntak for noen kamper der de har prestert under pari. Vårens oppgjør mot HFK-damene var nok en av de kampene, og HFK vant hele 10-3 på Åssiden stadion. HFK-damene har hatt en formidabel høst og står med ett tap før dagens oppgjør. HFK og Gol IL hadde tidligere på dagen arrangert en jentefotballdag og mange av deltagerne på dagen var blitt igjen som publikum, så rammene rundt kampen var fine.

HFK starter i godt tempo og skaper flere sjanser rett etter kampstart. 1-0 til HFK kommer etter fire minutter da Marthe Botten sin corner går i en Åssiden spiller og i mål. Åssiden reduserer ca. fem minutter senere på sin første sjanse. En lang ball når opp til Åssidens spiss som greier å score på et ikke alt for hardt skudd som HFKs keeper Ida Berg er litt uheldig på. HFK svarer umiddelbart og Sunneiv Syversrud viser nok en gang hvorfor ho er toppscorer på laget. Ho fører ballen forbi et par spillere og fyrer av et skudd fra ca. 20 meter. Det er godt plassert og umulig å ta for Åssidens keeper og HFK er i ledelsen igjen. Frida Strendo vil ikke være dårligere og prøver også på det samme som Syversrud. Fra ca 17 meter setter hun 3-1, like vakkert som forrige HFK-scoring. Åssiden sliter veldig med HFK sin raske og pasningsdyktige midtbane og setter da sin beste spiller, Tonje Simensen som «frimerke» på Syversrud. Dette resulterer i tøffe dueller og at Syversrud gang på gang går ut som vinner av disse. Simensen blir mer og mer frustrert og må ty til stadig mer ufine triks i forsøk på å stoppe vår midtbanespiller. Dette lykkes hun dårlig med og HFK dominerer spillet omgangen ut uten at det blir flere scoringer. Lagene går til pause på stillinga 3-1 etter en omgang der HFK har dominert stort.

2. omgang er fem minutt gammel når HFK får straffe. Den plasserer som «vanlig» Syversrud sikkert bak Åssidens keeper. Åssiden får så et litt tvilsomt frispark rett utenfor 16-meterslinjen. Kaptein på Åssiden Tonje Simensen setter den i mål mellom HFK-muren og vår keeper i 2.omgang, Ida Brenna. HFK fortsetter presset og er nære flere ganger, men både tverrliggeren og en god keeper forhindrer dette foreløpig. 5-2 scoringen kommer på nok en straffe ved Syversrud. 6-2 er det innbytter Cheyenne Gonzalez som setter. 7-2 er en lekkerbisken av HFK-damene. Gonzalez kommer rundt på høgre kant, slår et perfekt innlegg som Strendo slår på volley i nettveggen bak Åssidens keeper. Syversrud er i storform om dagen og det viser hun med sin fjerde scoring da hun setter 8-2, etter nok et godt forarbeid av sine medspillere. Kampen ender 8-2 til HFK, en seier som kunne vært mye større med litt mer marginer på vår side.

Damene har hatt en fantastisk sesong og det er nesten synd at sesongen er over, for nå er damene i storform :-). Sesongen har vært jevnt god og begge opprykkslaga Hønefoss og Hallingdal FK har vært i en klasse for seg selv i 3 div.

Vi vil takke sponsorer, publikum, foreldre, sjåfører mfl. for støtten i år. Vil også takke Hallingdølen som har gitt damene oppmerksomhet i lokalavisa og på nettsida. Det setter vi stor pris på! Nå skal vi lade batteriene og jobbe godt videre frem mot neste sesong. Takk for oss..


Referat: Henrik Johansson Thorset
Seier og opprykk til 2.divisjon for HFK-damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 26. Sep 2016


Hallingdal FK- Teie IF 6-2(4-1)

MÅL HFK: Sunneiv Syversrud 3, Frida Strendo, Cheyenne Gonzales, Ida Berg

Corner HFK (9), Teie (0)

Kort 0

Dagens dommer: Hans Erik Drolsum Vikersund IL

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Hanne Vedvik, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Åsne Børtnes, DM Marte Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syvers Rud, Anja Flæthe, Spiss Cheyenne Gonzales

Innbyttere; Connie Skredderberget, Ida Brenna, Helene Magnetun, Vilde Thorberg


Med seier i dagens kamp vil HFK-damene sikre opprykk til 2 divisjon til tross for at det gjenstår 4 runder i årets serie. Da lagene møttes i vår var HFK klart best, men Teie sin superspiss Marie Sundby var meget god og klarte nærmest på egen hånd å sikre et poeng til Teie da kampen ende 6-6. Hfk-damene har hatt en formidabel høst og har nå 8 strake seirer på rad.

Det var HFK som startet kampen best og Cheyenne Gonzales er nære scoring da hun kommer alene med keeper et par minutter ut i omgangen, men det blir Teie som scorer kampens første mål på et av sine sjeldne besøk rundt HFK-målet. Og det er ikke overraskende at det er Marie Sundby som løper i fra HFK-jentene og fyrer av en kanon som ender bak Ida Berg i HFK-målet. HFK svarer raskt og få minutter etterpå så scorer Sunneiv Syversrud vakkert på hodet etter en corner fra Marthe Botten. Like etter er det dags igjen. Denne gangen er Hanne Vedvik som fører ballen langs sin høgre kant og slår et perfekt innlegg mot bakre stolpe. Der dukker Frida Strendo opp og banker ballen i mål. 3-1 er nok en flott heading fra Syversrud. Denne gangen er det Gonzalez som slår et perfekt innlegg fra venstre kant. HFK er gode og produserer mange sjanser i denne omgangen og Teie sin keeper må varte opp med flere gode redninger. Rett før pause er det dags igjen. Ingvild Kvåle Myksvoll skyter og keeperen må gi retur, der er Gonzales og snapper opp ballen og plasserer den til side for keeper. Lagene går til pause på stillinga 4-1 etter en meget god omgang av HFK damene.

Andre omgangen åpner med HFK-trøkk og skudd fra bla. Myksvoll og Livgård Jensen stryker tverliggeren og stolpene. Mot spillets gang så scorer Teie nok en gang. Det er Sundby som løper seg fri på venstre kant og slår et vakkert innlegg som blir møtt på bakre stolpe av Teie sin nysignering fra Eik Tønsberg, Siv Kaarstad som kan sette inn 4-2 bak Ida Berg i HFK-målet. HFK svarer umiddelbart. Kaptein Camilla Livgård Jensen finner Syversrud med en lang pasning på venstre kant. Syversrud runder 3 spillere og plasserer ballen til side for keeper. Dette er Syversrud sin 3:de scoring i dag og hennes 33:de(!) i år. HFK bytter keeper og Ida Brenna erstatter Ida Berg i HFK-målet. Berg trer på seg utedrakt og går rett inn på spiss-plassen i HFK-laget. Det går ikke lang tid før også Berg tegner seg for scoring i sin nye rolle. Hun mottar en nydelig pasning fra Syversrud på ca 9 meter, og der gjør hun ingen feil. Berg skyter HFK opp i en 6-2 ledelse. Denne ledelsen står seg ut omgangen og HFK vinner kampen fortjent.

3 målscorer Sunneiv Syversrud kåres til banens beste. Hun mottar DBC sin bestemannpris for fjerde gang i år.

Seier og 3 poeng betyr at jentene kan slippe jubelen løs på Hallingmo. Laget er klare for opprykk til 2 div neste år! HFK var solide i denne kampen mot Teie og viser at høstformen holder i seg. Neste fredag skal damene til Hønefoss for å møte serieleder Hønefoss på AKA arena. Vi har stor tru på at vi skal bite godt i fra oss der.


Referat: Henrik Johansson Thorset

Åttende strake seieren for damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 19. Sep 2016

Åttende strake seieren for damene!

18/9 Snøgg 2-Hallingdal FK

MÅL HFK: Cheyenne Gonzales 3, Marthe Botten, Sunneiv Syversrud

Corner HFK (12!), Snøgg 2 (1)

Kort 0

Dagens dommer: Pavel Breivik, Folkets IL

Startoppstilling; MV Ida Brenna, HB Helene Magnetun, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Hanne Vedvik, DM Marte Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syvers Rud, Anja Flæthe, Spiss Cheyenne Gonzales

Innbyttere og spilletid; Åsne Børtnes(45), Sunniva Bekkevold(40), Vilde Thorberg(35)

HFK damene er i en fin flyt om dagen og mot Snøgg 2 i Notodden tok laget sin 8 strake seier. Snøgg 2 stilte med 5 av damene som var i troppen i 2 div kampen mot Grei Elite 2 dagen før. En kamp som f.ø. Snøgg vant 1-0. HFK stilte stort sett med samme troppen som tidligere i uken vant mot Modum FK. Unntaket var Hanne Vedvik og keeper Ida Brenna. Brenna spilte sin første kamp i HFK-drakt.

Kampen starter forrykende. Allerede i første angrep så finner Ingvild Kvåle Myksvoll Cheyenne Gonzales med en nydelig stikker. Gonzales er sterk og løper fra Snøggs forsvar og plasserer ballen knallhardt til side for keeperen i Snøgg målet. Så sover HFK litt i timen. Det starter med at damene lager et unødvendig frispark nede ved cornerflagget på høgre side. Frisparket slås parallelt med vår 5 meter og når en umarkert Snøgg spiller på bakre stolpe som enkelt kan kvittere til 1-1. Da viser kampklokken 3 minutt. HFK- damene tar raskt tak igjen og viser gang på gang styrke og fart. Det er spesielt når Gonzales kommer rundt på vår venstre side og slår gode innlegg HFK er farlige. Vi får vente til det 15:de minuttet på neste HFK scoring. Det blir Marthe Botten som skrur den rett inn fra venstre cornerflagg og HFK leder 1-2. 1-3 kommer etter at Gonzales skyter fra ca. 5 meter i tverrliggeren og ballen går via keeper i mål. Snøgg er tidvis farlige frempå med raske kantspillere, men et godt forsvar og ikke minst en meget god debutant i HFK målet Ida Brenna sørger for at det ikke blir mål. Rett før pause er det dags igjen. Denne gangen på en av de 12(!) cornerne som HFK har denne dagen. Botten finner Gonzales som header ballen via en aktiv Snøgg hand i mål. Dommer Breivik velger å dømme mål i stedet for rødt kort til en av Snøggs spillere og straffe. HFK-damene leder 1-4 til pause, men vi er ikke helt fornøgde med deler av omgangen da vi slepper til Snøgg litt for lett langs kantene.

I andre omgang er det nesten berre et lag på banen. HFK kjører til tider over sine motstandere. Snøgg spillerne blir stadig vekk springende mye i mellom pasningssikre og bevegelige HFK damer. Omgangen er ca. 10 minutt gammal når 1- 5 scoringen kommer. Angrepet starter med en pasning langt ut på venstre kant som Gonzales møter. Hun veggspiller med Sunniva Bekkevold, og ballen går raskt mellom flere HFK spillere før Myksvoll trer igjennom ballen til Syversrud som på lekkert vis plasserer ballen til side for keeperen. Resten av omgangen forsett i samme spor og HFK er nær scoring flere ganger ved bla. Thorberg, Gonzales og Syversrud. Snøgg på sin side er farlig frem på ved et par tilfeller, men Ida Brenna i HFK målet er tidlig ute og avverger alt av lange oppspill inn i egen 16 meter. Kampen ender 1-5 etter en meget god andre omgang av HFK-damene.

HFK-damene er nå hele 11 poeng foran Modum FK på tredje plass med 5 kamper igjen å spille. Dette betyr at neste helgs kamp mot Teie kan bli en opprykkskamp dersom damene får med seg alle poengene. Dagens beste en dag hvor alle presterte godt var 3-målscorer Cheyenne Gonzales. Gonzales var en konstant trussel mot Snøggs forsvar med sin fart, styrke og gode skuddfot. Hun mottar DBC sin bestemannspris for innsatsen.


Referat: Henrik Johansson Thorset