STORSEIER HJEMME MOT SANDE.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 20. Apr 2024

Herrer:

HFK                 -           Sande     (1-1) 7-1

HFK:                   14 min 1-0 Olav Berg (Simen Renslo), 49 min 2-1 str Sander Tyribakken (Tørrisplass  felt), 54 min 3-1 Olav Berg (Tørrisplass), 67 min 4-1 Gaute Tollefsen (Mathias Jensen 45 min frispark), 74 min 5-1 Jensen (Renslo), 76 min 6-1 Gaute (Renslo corner) og 90 min 7-1 Ammar Alhamdo (Jensen)

BILDER av Øyvin Andre Brusletten

Dommer:            Ken Roger Solberg (Askøy), AD 1. Roar Fjeldheim (Birkebeineren) og

Anders Dalby Paulsen (Bakke). God kontroll i en lettdømt kamp. Men kunne kanskje gitt noen kort på holdinger på overganger. I tillegg virker det som på videogjennomgangen at HFK skulle hatt straffe på overtid i første omgang.

INGRESS

Etter at Slemmestad ikke kom sist helg, var det godt å endelig få seg en kamp igjen. Sande var ubeseiret før de kom til Hallingmo. De viste seg frem som et lag med selvtillitt og med spillere som holder høy klasse i 4 div. Starten på kampen var jevn, men etter hvert tok HFK over og burde ledet til pause. I andre omgang var det ingen tvil og HFK vant tilslutt ganske komfortabelt. Det er godt oppmøte fra publikum på kampene våre, men det er plass til så mange mange flere. Det fortjener dette spennende laget.

Neste kamp er hjemme mot Stoppen fredag 19 april kl. 1930.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Mathias Jensen 45 min) (MS) Gaute Tollefsen (Sondre Tollefsen 81 min) og Mikkel Storeskar (Johannes Kleppo Dokken 81 min) (VB) Sander Brenno (Chris Magnetun 72 min) (HK) Abbas Amir (Ammar Alhamdo 72 min) , IL Sander Tyribakken (Per Nyhus 66 min) Simen Andreas Renslo (kap) (VK) Olav Berg (Jonas Rosten 72 min) (Anker). Vegard Vedvik (Morten Nerli 81 min) (Spiss) Øyvind Tørrisplass(Mikkel Renslo 81 min) Ubenyttet reserver: Noor Jamdar

Referat

Jevn start på kampen, men HFK virket litt farligere. Det var der imot Sande som kom til den første halvsjansen. Deres gode spiss Mats Pedersen ble spilt igjennom på vår venstre side. Litt skrått på fra 16 meter fyrer han av et skudd, som Stave i HFK målet har god kontroll på. I samme minutt kontrer HFK og uromomentet Øyvind Tørrisplass kom seg fri på 16 meteren og skjøt knallhardt. Den gikk rett på keeper, som fikk den rett ut til corner. Corneren ble resultatløs. I det 14 minutt lyktes HFK godt med det høye presset. Renslo vant først ballen høyt i banen. Før ballen ender opp i en duell på 16 meteren, som Tørrisplass vinner til Tyribakken. Tyribakken sender den videre til Renslo, som stikker unggutten Olav Berg igjennom litt til venstre i 16 meteren, han drar seg elegant forbi oppasseren og får den forbi keeperen og i mål. 1-0 til HFK. Like etter i det 16 minutt. Vinner Brenno ballen ved midtstreken han finner Berg på samme side. Berg og Tørrisplass setter opp et fint kombinasjonsspill, som ender ved at Berg kommer alene igjennom. Avslutningen blir dessverre blokkert av en Sande spiller og ut til corner. I det 23 minutt blir Tørrisplass spilt opp på vår høyre side, han drar seg fint inn mot mål forbi et par spillere, før han fyrer av et knallhardt skudd som tar pusten fra keeperen. HFK presser på og burde ledet mer. I det 25 minutt kommer Anders Mastrup på en god sjanse, men han vipper den like over mål. I det 33 minutt lager HFK et noe unødvendig frispark like utenfor 16 meter, den klinker Sande sin beste utespiller Mads Andre Hansen rett i mål og 1-1. Ikke helt riktig beskrivelse av kampen. I det 35 min dribler Berg seg fint forbi på venstre side, han finner Renslo på straffemerket, før ballen triller til Tørrisplass, som klinker ballen rett i mål!! Nei det stemte ikke det harde og gode skuddet redder Sande keeperen, med en vanvittig beinparade etter undertegnedes mening dagens prestasjon. 41 år gamle Kjell Magnus Bjørløw har i flere sesonger vært en av divisjonens beste keepere og her beviste han hvorfor. I det 38 minutt kommer Berg igjennom på vår venstre side, men valgte å sentre inn istedenfor å avslutte fra god posisjon.

På den påfølgende corneren kontrer Sande, og kommer frem til en megasjanse, som Stave først redder og returen som Pedersen header over fra god posisjon. Rett før slutt vinner Renslo og Tyribakken ballen på midtstreken. Renslo og Tørrisplass kombinerer fint. Før Tørrisplass blir lagt i bakken rett rundt 16 meteren, ballen triller til Abbas som setter den i mål. Den annulleres korrekt for offside. Dommer Solberg trekker tilbake og dømmer frispark på forseelsen på Tørrisplass. Bra gjort av dommeren, men her skjedde nok forseelsen innenfor 16 meteren og skulle vært straffe. Frisparket blåser Renslo over.

Lagene gikk til pause på 1-1, noe Sande bør være mest fornøyd med.

I andre omgang går HFK rett i strupen på Sande. Etter 49 min finner Jensen Tyribakken med en flott pasning inn i bakrommet. Tyribakken overlater ballen til Tørrisplass innenfor 16 meteren og han blir felt. Korrekt i dømt straffe, som Tyribakken setter i mål og 2-1 til HFK. Veldig fortjent. Etter 52 minutter er Tørrisplass nærme til å øke til 3-1, men skuddet fra kort hold går over. Etter 54 minutter øker HFK til 3-1, Tørrisplass vinner ballen litt inn på vår banehalvdel og slår en fantastisk ball inn i bakrommet til Olav Berg som fosser igjennom og scorer sikkert alene med keeper. Vi er heldig som har Tørrisplass i laget, både som målscorer og ikke minst tilrettelegger. Han er et stadig uromoment og løper 11-14 km pr kamp. Etter den scoringen slapper HFK litt av og slipper Sande inn, i det 58 min kommer de til store sjanser etter et frispark. Men Stave og Tollefsen rydder opp. Minuttet etterpå skaper de en god sjanse på en corner, men Stave redder mesterlig. Dette ble en wakeup call, så etter disse mulighetene ble det stort sett HFK igjen. I det 67 minutt punkteres kampen. Vedvik får frispark. Renslo tar et lurt et til Jensen til venstre innenfor Sande sin 16 meter, han slår til Tollefsen som alene på 5 meteren pirker den i mål 4-1. Vi er litt sløve på cornere i mot i dag og i det 70 min kommer Sande til en ny sjanse etter corner. I det 74 min hiver Stave kjapt i gang til Storeskar, han slår en flott langpasning til Ammar Alhamdo, som kom inn med mye energi i dagens kamp. Han finner Renslo med et fint førstetouch. Renslo drar seg oppover og slår inn til Jensen som scorer fra kort hold etter et flott løp fra dypet. 5-1. Minuttet etter øker HFK på Renslo sitt tredje målgivende, denne gang en corner som finner Dagens Halling Gaute Tollefsen på bakre og 6-1. Rett i forkant av corneren ble Jensen slått igjennom alene, men Sande keeperen sto i veien. I det 93 minutt, finner Jensen Ammar med en flott pasning. Ammar drar seg fint forbi og banker ballen fint i mål. 7-1. Det ble også sluttresultatet.

En ny god kamp av HFK og vi gleder oss til Stoppen neste fredag.

Se referat i hallingdølen Etter ein jamn førsteomgang, sette HFK full gass (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble Gaute Tollefsen, som var sterk og meget god i dagens kamp. En kamp han kronet med to scoringer. Men flere gode spillere på et solid HFK lag. Innbytter Mathias Sætre Jensen var meget god, to fine målgivende og hans første scoring i HFK drakta. Det var også gøy å få Tyribakken i gang igjen etter at han måtte ut mot Godset med en strekk. Renslo var også meget god, løper mye, vinner mange dueller og er en kreativ drivkraft på linje med Tørrisplass. Det er også godt å se at flere av reservene kommer inn med mye energi og er med på å gjøre siste halvdel av kampen svært utfordrende for Sande.

Men vi har litt å jobbe med for å henge helt med i toppen, enda bedre effektivitet og at vi er på hele kampen. Vi har litt for mange og litt for lange down perioder.