HFK:21 min 1-0, Jonas Bergane (?) og 43 min 2-0 Bergane (Taaje)

Gule kort:Årdal: Christian Stedje (felling Av Paul Brevig)

HFK: Markus Thorberg 4 min(holding), Pawel 38 min (felling) og Erlend Hole Dokken 48 min (hands + 90 min sparket bort ballen)

Rødt kort: Årdal: Preben Strypet (sparket til Ahmed Ahmed)

HFK: To gule gir rødt på Erlend Dokken.

Cornere: (4-0) 14-3

Sjanser: (4-3) 9-7

Tilskuere: 175 (ca 20 støttende Hallinger, det hjalp veldig på slutten med oppmuntrende tilrop fra siden)

Dommer: Vegard Yndestad, Eikefjord, Asbjørn Håre og Oda Bjelde. Til tross for at hjemmelaget og publikummet ikke var helt fornøyd syntes vi trioen løste de fleste situasjonene på en god måte. Vi er nok litt uenig i det rød kortet på Dokken og noe annet småprik. Men alt i alt en god kamp av en trio som holdt høyere nivå enn de fleste spillere og ikke minst de dommerne vi hadde i Oslo området i fjor.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Erlend Hole Dokken (kap)(MS) Anders Mastrup(Paul Brevig 55 min) og Pawel Kaczorowski (Tobias Grangård 64 min)(VB) Mikkel Storeskar (Def MB) Markus Thorberg og Kyrre L Sataøen (Off MB). Ahmed Ahmed(73 min August Fosse), Jonas Bergane og Jørgen Hesla Berget(Vebjørn Brusletten 88 min) (Spiss) Jesper Taaje Reserver: Eivind Torpe Rullestad

Det ble en knallherlig seier i en veldig vanskelig bortekamp. Det smakte veldig godt, vi hadde endelig marginene litt på vår side. Det i kombinasjon med knallhard jobbing og disiplin er ofte en uslåelig kombinasjon. Vi var litt heldig sett i bakgrunn av at Årdal hadde ballen mest, de fleste sjansene og ikke minst en haug med cornere. HFK på sin side vartet opp med godt defensivt spill og gode overganger. Vi føler vel at vi hadde de fleste store sjansene. Vi stilte med 7 juniorspillere fra start og avsluttet med 9. Kampen i seg selv var ikke god, men på en litt ujevn kunstgress var det nok av trøkk, intensitetet og dramatikk. Dette var en herlig serieåpning for oss og smakte ekstremt godt, spesielt med tanke på den fæle seriepremieren i fjor mot Grei (4-0 tap). Nå venter en god treningsuke før vi tar imot et nytt bekjentskap i form av Hauerseter på DBC Hallingmo arena neste lørdag kl. 1600. Den kampen skal vi ha, vi skal stenge fortet på Gol. Vi får også forhåpentligvis tilbake noen flere spillere som av ulike årsaker ikke var aktuelle i helga. Vi har mye å gå på fra denne kampen, så dette kan bli gøy fremover.

Oppvarmingskampen er også verdt å ta med seg, damene møte Holmestrand/Re kl 1300

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Det ble en veldig rotete åpning på kampen. HFK sleit veldig med ball og dekket innledningsvis og sløste bort gode overgangsmuligheter. Dette gav Årdal trua på poeng og de kjørte på de første 15 minuttene var Årdal best. I det 2 minutt kommer Årdal fri på vår høyre side, innlegget har en fin dupp og faller ned mot krysset, men Jarle Stanes som sto en god kamp får fistet den til corner. I det 4 minutt kunne det blitt riktig farlig, men Thorberg holder igjen en av banens beste Truls Hovland som var i ferd med å bryte igjennom på en kontring. Thorberg fikk et fortjent gult kort. Ikke lenge etter får Årdal en av mange cornere, den ene fører til en god sjanse, men headingen går like tilside av mål. HFK sleit med å skape noe, men kaptein Sataøen fikk til et godt skudd i det 9 minutt fra 20 meter. Skuddet satte keeperen litt på prøve men returen fanget han opp selv. I det 13 minutt kommer kampens første virkelig store sjanse, alene igjennom skyter Årdal spilleren like utenfor. Der sklei de litt for lett igjennom. Etter denne innledningen så kommer HFK mer og mer inn i kampen. I det 20 minutt slår Thorberg en meget flott pasning opp til Jaeper Taaje som fra god posisjon header rett på keeperen. Men nå lå det litt i lufta og i minuttet etter scorer Jonas Bergane på et flott langskudd fra 20 meter 1-0 til HFK. Ikke helt fortjent men, men. Dessverre utligner Årdal bare 4 minutter etter, det var ekstra surt siden vi var i ferd med å få kampen inn i vårt spor. Føler den ble litt for enkel når Hovland sklir igjennom og triller ballen i mål etter 25 minutter og 1-1. I det 36 minutt har Årdal en god mulighet på frispark som Stanes slår til corner. Rett før pause får vi en viktig scoring ved Bergane igjen. Et flott angrep, Sataøen spiller ballen flott opp til Taaje som drar av to mann før han spiller til Bergane som skyter fra 10 meters hold. Ballen slår borti en Årdal forsvarer og utmanøvrer keeperen til Årdal og 2-1 til HFK, noe som sto seg til pause.

I andre omgang kommer Årdal best i gang, men uten å skape det helt store. HFK virker farligere på kontringene. I det 14 og det 18 minutt har Årdal to gode sjanser som Stanes avverger. Men HFK var enda nærmere i det 21 min. Det ble rullet opp på vår høyre side og 5 HFK spillere var involvert, ballen endte tilslutt opp hos Thorberg som skjøt fra 10 meters hold, men skuddet ble dessverre blokkert før det gikk i mål av en Årdal forsvarer. Nå gikk vi inn i en periode med mange Årdal cornere, men de ryddet vi forholdsvis greit opp. I det 30 minutt ble en Årdal spiller utvist etter å ha sparket til Ahmed Ahmed i brystet. Ahmed må byttes ut etter den knallharde behandlingen. Det siste kvarteret + 9 minutt tillegg ble dramatisk med mange gode muligheter til begge lag. Jonas Bergane som var en gigant i dag drar seg gjennom feltet i det 38 minutt men når han kommer alene med keeperen fra litt skrått hold skyter han like utenfor motsatt stolpe. Like etter får August Fosse en god mulighet, men skuddet hans går like over krysset. I det 88 minutt spiller Paul Brevig unggutten Jørgen Hesla Berget alene igjennom, men keeperen til Årdal får så vidt slått til corner. På overtid skjer det veldig mye og Årdal er nærme utligning på corner 5 minutt på overtid. I spill skaper ikke Årdal mye på slutten og HFK rir av stormen og vinner 2-1.

Det er veldig godt å komme fra en så vanskelig bortekamp med 3 poeng.

Best på et hardt kjempende HFK lag var Jonas Bergane som med sin oppfordrende stil er et forbildet for resten av laget. Han scoret to og vant nesten alle dueller i en tøff kamp. Jarle Stanes hadde også en god dag bakerst, vi må også nevne Tobias Grangård som kom inn i en hektisk kamp og spilte meget bra. Dette var vel kun hans andre ordentlig a kamp, blir nok flere ;).