HERLIG REVANSJE MOT EIKER/KVIKK

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 21. Aug 2022

Herrer:

HFK        -             Eiker/Kvikk        (2-0) 2-1

HFK:                     15 min 1-0 Abbas Amir (Ole Cato Haugen) og 28 min 2-0 Kristian Svenkerud (Ammar Alhamdo)

E/K:                      50 min 2-1 Lirigzon Abdullahu.

HFK:                     67 min Abbas Amir, 81 min Nils Egil Vedvik (trener) og 90 min Jansen (trener)

E/K:                      67 min Kaan Osman Demirel, 82 min Alexander Fevik, 90 min Hemen Zangana og 93 min Fredrik Nyheim.

Rødt kort:           Ingen

Cornere:             (2-0) 3-1

Sjanser:               (3-1) 8-3

Tilskuere:            73

Dommer:            Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund IF) AD 1 Joachim Buchmann (Uvdal IL) og AD 2 Henrik Moholdt (Holeværingen IL) – Ikke helt på høyden denne fredags kvelden. Ujevn linje, glipp av rødt kort og merkelig fordelsbehandling. Kunne også slått tøffere ned på drittslenging. Selv om ting blir sagt i kampens hete så bør man ikke tillate homofobiske og bodyshaming uttrykk.

I flott spillevær på Hallingmo var det duket for et nytt revansjeoppgjør. Denne gangen var det Eiker/Kvikk som kom på besøk. Et forsmedelig bortetap etter en litt uheldig opptakt til kampen i vår, var vi veldig klare til å sende E/K hjem med 0 poeng. Vi fikk også noen kjedelig sykdomsforfall inn mot kampen, men troppen vi har nå er forholdsvis sterk. Vi gikk ut i 100 og hold så å si hele kampen. Det eneste som manglet var mer effektivitet foran mål. Fullt fortjent seier og HFK fortsetter den gode formen. Vi har 5-1-2 på de siste 8 og er i rute til å greie NM plassen som er årets mål. Det er gøy etter en tung vårsesong, med mye sykdom og skader. Men fortsatt mange tøffe kamper igjen i denne jevne serien.

Det var en svært deilig seier, men dessverre ble kampen skjemmet av at Eikerspillere slengte homofobiske og bodyshaming uttrykk mot våre spillere

Lagoppstilling: Johnas Jorde (HB)Gaute Tollefsen (MS) Anders Mastrup (27 min inn igjen med Kristian Svenkerud) og Mikkel Storeskar (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (HK) Ammar Alhamdo (SMB) Vegard Vedvik, Sander Tyribakken og Kristian Svenkerud (13 min Abbas Amir (75 min Mikkel Renslo) (VK) Øyvind Tørrisplass (80 min Erik Lien) (Spiss) Simen Renslo (kap) Reserver: Per Oskar Stave, Chris Magnetun og Jakub Pychyrek.

Referat.

HFK kom veldig bra i gang, men E/K holdt bra med de første 10-12 min. Etter hvert tok vi mer og mer over kampen. Kristian Svenkerud måtte ut å ordne skoen sin som hadde sprekket opp og inn med Abbas. Her skulle egentlig Abbas spille til Svenkerud fikk orden på utstyret. Men Abbas var veldig frisk fra første sekund og scoret etter en kjempeavslutning etter kun to minutter på banen og 1-0 til HFK etter et flott forarbeid av Ole Cato Haugen. Det var kampens første sjanse, men HFK var det førende laget på banen. Det betydde at vi ikke kunne sette inn Svenkerud med en gang 😉 Men dessverre måtte Anders Mastrup ut med en overtråkk i det 28 min, men nok et superinnbytte. Svenkerud kom inn igjen og brukte bare et minutt på å øke HFK sin ledelse til 2-0 etter et strålende legg av Mikkel Storeskar. E/K hadde ikke mye å komme med, men HFK skapte heller ikke altfor mange sjanser. Manglet litt på siste tredel. I det 42 min hadde E/K en ok sjanse etter en dødball, men Jorde i HFK målet var våken og tok avslutningen med stoisk ro. HFK hadde en god sjanse på overtid etter et frispark, men ikke mål. Lagene gikk til pause på 2-0 til HFK etter en omgang med høyt tempo og mye godt og variert spill av HFK.

HFK tar tak også i andre omgang, dessverre roter vi det til i det 50 minutt og E/K får en unødvendig redusering til 1-2. Men vi faller ikke sammen og har fortsatt god kontroll på kampen. I det 60 min ruller vi opp et flott angrep. Svenkerud til Ammar som fosser frem på høyre side, slår 45 til Abbas, som nesten på blank skyter like utenfor. Etter den så har vi flere halvsjanser, men manglet litt på siste pasning og avslutningen for å få ballen i mål. I det 70 min er E/K spiller heldig at han slipper utvisning. Etter først å ha fått gult kort i en tidligere situasjon, tar han å stopper Tørrisplass på en god overgang med et livtak, men ikke nytt gult og dermed rødt kort. Litt merkelig avgjørelse av dommertrioen. I det 79 min får Tyribakken en god mulighet etter et langt kast, men headingen går like over. Rundt det 80 min kommer ungguttene Erik Lien og Mikkel Renslo inn. De skaper ny fart og energi i laget. Men selv om det står «kun» 2-1 så har HFK vært gode og holdt et energisk nivå så å si gjennom hele kampen. I det 85 min dribler Lien seg igjennom E/K forsvaret og slår til M Renslo som skyter et godt skudd som blir blokkert. Returen ender opp hos Tyribakken som sender av gårde et godt skudd som fyker i tverrliggeren. Returen førte til en god overgangsmulighet til E/K som de heldigvis ikke greide å utnytte. Det var mange situasjoner på slutten, men ikke flere sjanser eller mål og kampen endte med en meget fortjent 2-1 seier til HFK.

Dagens Halling Lie Sport spiller ble Mikkel Storeskar kåret av publikum. Han leverte en ny solid kamp. Storeskar har vært en solid forsterkning for HFK. Ole Cato Haugen, som ikke var helt heldig på Eiker leverte en bunnsolid kamp. Vegard Vedvik og keeper Jorde leverte også meget solide prestasjoner på et sterkt HFK lag. Innbyttere Abbas, M Renslo og Erik Lien viste også at de vil ha mer spilltid med flott og viktige innhopp. Det er egentlig urettferdig å ikke nevne hele laget, for dette var en lagseier. Flott, trøkk, energi og spill.

Neste kamp er førstkommende fredag borte mot Konnerud, den blir tøff. Men vi skal gi alt for å fortsette den gode trenden vår.