HFK VANT GREIT MOT ET SYKDOM OG SKADEREDUSERT VALDRES

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 8. Feb 2022

Herrer:

Valdres              -             HFK      (0-1) 2-4

Val:                      63 min 1-2 ?? og 90 min 2-4 ???

HFK:                    6 min 0-1 Abbas Amir(Simen Andreas Renslo), 46 min 0-2 Renslo (Morten Nerli), 74 min Tobias Grangård (Renslo) og 84 min Erik Hjelmås Lien (Grangård)

Val:                      Et gult

HFK:                    87 min Ole Einar Espeland Roa

Cornere:            (1-4) 2-9

Sjanser:              (3-6) 5-14

Tilskuere:         74

Dommer:

Et noe redusert Valdres lag ble en fin motstander for oss i årets første økt på full bane. Vi fikk testet mange spillere og ulike kombinasjoner. Flere av spillerne hadde også en kamp i beina fra dagen i forveien. Flotte debuter på flere unge spillere (15 år de yngste), ser lovende ut. Også artig med evigunge Torleif Rullestad (45 år) som var nærme scoring. Rullestad betyr veldig mye for oss i HFK, på og utenfor banen og når han holder så god form som han gjør, er det en sann glede å ha ham med.

Vi sitter igjen med mange gode opplevelser selv om motstanden ikke var all verden og ser frem til fortsettelsen.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (Vetle Hvitsand 20 min) (HB) Vetle Arnegård Kjøl (Torleif Rullestad 25 min) (MS) Kjartan Wall Andersen (Johannes Stave 45 min) og Anders Mastrup (Mathias Jensen 20 min) (VB) Morten Nerli (Roa Espeland 5 min) (4’er) Einar Espeland Roa (Ammar Alhamdo 50 min, Jakob Rønsen 20 min) Sander Tyribakken (Erik Lien 20 min), Vegard Vedvik(Mikkel Renslo 20 min) og Simen Andreas Renslo(kap) (Spiss) Tobias Grangård og Abbas Amir (Gaute Tollefsen 57 min)  RES: Ikke benyttet Nils Egil Vedvik

Referat

HFK fikk en veldig god start på kampen, Simen Renslo dribler seg forbi et par mann og rett i det han blir tatt utenfor 16 meteren får han vippet igjennom Abbas Amir. Alene med keeper gjør han ingen feil og klinker ballen med venstrebeinet i motsatt hjørnet 1-0 etter 6 minutter. HFK styrer det meste av spillet, men Valdres er skumle på kontra. I det 8 minutt, har HFK corner. Et våpen som er veldig effektivt. Men det ble med lobben i krysstanga fra Morten Nerli. Valdres meget gode keeper hadde god kontroll på den. I det 10 minutt så var Nerli i egen boks og reddet en meget farlig Valdres sjanse på streken. I det 21 min var Valdre nærme utligning etter et godt slått frispark, men heldigvis snek den på rett side av stolpen for HFK sin del. I det 22 minutt gjør Grangård en kjempejobb og finner Amir som ikke lykkes på vei igjennom. I det 35 minutt slår Renslo et godt frispark, Grangård er nærme scoring. HFK er dominerende i banespillet og Valdres virket slitent. I starten var de mer på hugget og vant mange dueller. I det 39 minutt kontrer HFK nesten inn 2-0 scoringen, Grangård finner Abbas igjen. Men Abbas taper duellen alene med keeper. I det 42 min er Valdres nærme utligning etter corner, men en fantastisk redning av Per Oskar Stave forhindret scoring. På overtid burde Grangård økt til 2-0, men Valdres keeperen er på pletten igjen. HFK gikk til pause med en 1-0 ledelse, ut i fra spill og sjanser burde den vært noe større.

I andre omgang tar HFK fullstendig kontroll og øker kjapt til 2-0. Et strålende angrep, opprulling på vår venstre side, Nerli legger inn til Renslo som header flott i mål. Like etter får HFK straffe, Ammar Alhamdo blir felt. Straffen bommer Grangård på, et greit forsøk, men nok en god redning. I det 49 minutt er Sander Tyribakken nærme på et frispark. HFK dominerer, men utnytter ikke overtaket bra nok. Valdres reduserer på en kontring i det 63 minutt og game on. I det 68 minutt har Valdres mulighet til å utligne, men Stave har god kontroll. I det 74 minutt setter HFK spikeren, Renslo finner fjorårets toppscorer Grangård som øker HFK ledelsen til 3-1. HFK er gode i denne perioden og ruller opp flere sjanser. Men kombinasjonen unøyaktige avslutninger og en god Valdres keeper hindrer flere mål. I det 84 kontrer HFK inn 4-1 målet. Rønsen og Grangård kommer alene med keeperen, keeperen redder avslutningen til Grangård, men returen setter debutanten Erik Lien flott i mål. HFK presser på videre og Rullstad er veldig nærme på en lobb etter 89 min. På overtid får Valdres en ny redusering etter kommunikasjonssvikt i HFK forsvaret.

Mange gode opplevelser for våre gutter. Veldig artig med 15 åringene Mathias Jensen og Jakob Rønsen som sto på med ungt pågangsmot i debuten sin. Keeperne Stave og Hvitsand leverte hver sin kjemperedning. Vi fikk mange gode svar i denne kampen og vi ser lyst på tiden som kommer.

Kaptein Simen Andreas Renslo var solid med scoring, to assist og ellers mange gode involveringer.