FORTJENT SEIER PÅ GEILO FOR HFK A MOT SANDER

Postet av Hallingdal menn senior A den 5. Jun 2016

Geilo Stadion

HFK – Sander (2-0) 3-2

HFK:40 min 1-0 Alfred Scriven (Erlend Dokken), 42 min 2-0 Mikkel Storeskar (frispark) og 60 min 3-1 Kyrre Sataøen (felt Markus Thorberg)

Sander:59 min 2-1 Morten Saugnes og 74 min 3-2 robin radford (frispark)

Gule kort:HFK: Ingen

Sander: Ingen

Cornere: (4-1) 4-4

Sjanser: (5-2) 9-6

Tilskuere: 30

Dommer: Vegard Wold, Nesbyen, AD 1 Hens Egil Drolsum og AD. 2 Per Noste Holeværingen – Med feilfrie Ad’er ble det en lett kamp for hoveddommer Wold. Noe småprik, men traff godt på de avgjørende situasjonene.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Sondre Hole Dokken (Ole Cato Haugen 82 min) (kap) (MS) Jesper Taaje og Pawel Kaczorowski(VB) Mikkel Storeskar (MB) Markus Thorberg og Kyrre L Sataøen (OMB) Erlend Hole Dokken (Jørgen Hesla Berget 65 min), Jonas Bergane (Abdikafi Ahmed 88 min) og Simen Renslo. (Spiss) Alfred Scriven (Mohammad Alkabra 80 min) Reserver: Tobias Grangård, Christian Nesselqvist og Ahmed Ahmed

Vi spilte kampen på vår lykkebane på Geilo, vi er ubeseiret der med vårt A-lag – Det var strålende rammer, godt hjulpet av Geilo brannvesen som vannet banen. Morten Mastrup og Jørund Brekke som var to fantastiske kamp, kiosk og speakerverter på praktfulle Geilo stadion. Det var strålende sol og dessverre kolliderte denne kampen med flere arrangement i dalen, så publikumsoppmøte var litt labert. Kampen i seg selv var ujevn, i enkelte perioder leverte HFK mye bra, mens andre perioder var vi under pari. Uansett var det veldig «gøtt» med tre poeng og seier.

Neste kamp nå er allerede på onsdag da vi får storfint besøk av Sogndal sitt Tippeligalag – Kampstart er tidlig allerede kl. 1730. Neste A kamp er borte mot ULL/KISA 2 mandag 13 juni. Et lag jeg tror vi skal ha mulighet mot, selv om det er ofte veldig uforutsigbart å møte disse andrelagene. Vi skal uansett gå for tre poeng for å posisjonere oss bedre før høstsesongen.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Det var veldig varmt på Geilo denne lørdagen og det bar kampen preg av. Vanskelig å holde høy intensitet gjennom hele kampen. Innledningsvis tok HFK god kontroll og fikk tidlig et par cornere. Det kunne på en corner blitt 1-0 allerede etter 1 minutt. Da en flott corner ble headet av Jesper Taaje, men dessverre via en Sander forsvarer og til ny corner som ble resultatløs. HFK styrte og kontrollerte kampen, men unøyaktighet på siste tredel gav ikke de sjansene vi burde hatt. Det måtte en ny corner til etter 9 minutter, etter mye klabb og babb ender ballen opp hos Sataøen, men avslutningen reddet Sander keeperen og fortsatt 0-0. Sander på sin side, jobbet hardt, de lå kompakt og prøvde å komme kjapt på kontraen. Det lyktes de nesten med i det 12 minutt, men avslutningen på volley fra litt skrått hold fra ca 12 meter gikk i nettveggen. I det 17 minutt er Alfred Scriven nærme i hans første kamp fra start på A-laget etter skaden han pådro seg før jul. Han har vært savnet. Dokken kommer oppover vår høyre side og slår et knallhardt innlegg som keeperen må gi retur på, den snapper Scriven og fra skrått hold vipper han ballen i stanga. Etter denne gode HFK perioden jevner kampen seg noe ut og Sander er mer med. I det 34 minutt kan de ta ledelsen, men avslutningen blir blokket. I det 34 minutt er det Erlend Dokken som fyrer av et skudd og ballen ender opp hos Scriven som fra skrått hold skyter ballen via en Sander forsvarer og i mål 1-0. Fortjent nok. Bare et par minutter etterpå øker HFK til 2-0 Mikkel Storeskar slår et godt frispark, Sander keeperen løper i Jonas Bergane og da blir ofte motstanderen liggende ;) ballen fortsetter derfor rett i mål og 2-0. Det var en god ledelse å ta med seg til pause.

I andre omgang åpner kampen seg veldig og HFK er best, men er fortsatt ikke gode nok i siste fasen. Det blir slurvet bort mange meget gode muligheter med dårlige valg og pasninger. Dessverre slipper vi Sander inn i kampen med et veldig billig mål 2-1. Vi har flere muligheter til å avklare, men dessverre er vi ikke gode nok og reduseringen er et faktum. Det var veldig synd, for Sander var i ferd med å gi opp. Like etter er Mikkel Storeskar som spilte en veldig god kamp i dag og har vært en av våre jevneste og beste spillere i vårens noe trøblete innledning som hadde en stor sjanse. En god kontring rullet opp mot vår venstre side, der Storeskar alene med keeper klinte til et hardt og forholdsvis godt skudd, men skuddet gikk i tverrliggeren og over. Det gikk bare et par minutter til før HFK fikk straffe. En litt håpløs pasning inn i bakrommet ble forfulgt av Thorberg, en passiv Sander keeper nøler litt og Thorberg kommer først på ballen før han blir feid i bakken. Straffen setter Sataøen sikkert i mål og 3-1. Nå begynner spillerne og bli slitne og begge lag kommer til litt større muligheter. Sander har to som vi får avverget i siste liten. Men i det 74 minutt, får Sander et frispark fra 30 meter og Radford kliner til, skuddet er hardt og uberegnelig men bør tas- 3-2 målet er et faktum. Det skaper en litt mer nervepirrende avslutning enn nødvendig, Vi bør først punktere kampen i det 81 minutt, da Jonas Bergane etter ett godt angrep kommer alene igjennom et ok skudd blir avverget av Sander keeperen – Men returen går til Hesla Berget som dessverre stresser litt mye og blåser ballen over foran blankt mål. Her skulle kampen vært avgjort. Istedenfor lever kampen helt ut, selv om det ikke blir de helt store sjansene før dommer Wold blåser av 6 minutter på overtid, er det flere dødballer og litt rot som kunne ført til utligning for Sander. Det skjedde heldigvis ikke og hadde i tillegg vært blodig urettferdig. Selv om det ikke var den beste kampen, var seieren veldig fortjent og vi tar med oss dette inn i den neste viktige kampen mot Ull/Kisa. Vi er i en god steam nå, både på trening og i kamp så vi skal fighte knallhardt for å fortsette denne gode trenden.

DBC bestemannspris gikk til utrettelige Kyrre Lerøy Sataøen som leverte en god kamp. I tillegg må også Storeskar nevnes. Stopperene Pawel og Taaje var også gode og spesielt viktige i siste fasen av kampen, da de ryddet opp i stor stil.

Jeg vil også avslutningsvis nok engang takke Geilo fotballgruppe for meget god hjelp med arrangementet som kom til på kort varsel. De tok godt vare på begge lag og kampens dommer. I tillegg styrte de arrangementet på en god måte, med ekstra service med vanning av banen. Det er helt konge å spille på Geilo, burde spille der oftere siden vi alltid vinner ;)