POENGDELING I KRONEKAMPEN. JEVN OG UNDERHOLDENE KAMP MOT KONNERUD, MED MYE FOLK PÅ TRIBUNENE.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 19. Okt 2023

HFK – Konnerud (2-0) 2-2

HFK                                   1 min 1-0 Øyvind Tørrisplass (Anders Mastrup) og 45 min 2-0 Tørrisplass (David Torralba)

Kon:                                  61 min 2-1 Axel Bull Røiseland og 81 min 2-2 Str Simen Ruud

HFK:                                  63 min Vegard Vedvik og 81 min Mikkel Storeskar

Kon:                                  34 min Philip Hennie Kristiansen og 83 min Axel Bull Røiseland.

Cornere:                            (0-2) 1-5

Sjanser:                             (3-1) 8-4

Tilskuere:                          323

Dommer:                          Rolf Kristian Tangen (Ådal IL), AD 1:  Nan- Chun Chen   (Ådal IL) og AD 2: Enes Erkøk (Solberg sk)   - Dømmer jevnt over bra. Men subjektivt sett følte vi oss snytt for et frispark vi mente Sander Tovsrud Brenno skulle hatt i forkant av straffesparket til Konnerud.

Selv om resultatet ikke ble som vi håpet og kanskje hadde fortjent, så ble det en veldig flott avslutning på hjemmebanesesongen. Vi var spente på været, men det ble heldigvis langt bedre enn på fredagen. Det kom hele 323 tilskuere, mye barn og ungdom som skapte god stemning. Det var til og med egen heiagjeng for vår kaptein Simen Andreas Hagberg Renslo. Kampen ble underholdene og spennende, selv om HFK ikke kom opp på ønsket nivå. Det ble skapt en del gode sjanser og kampen svingte godt helt ut. HFK hadde de største sjansene og de fineste angrepene, men Konnerud hadde ballen mest. Uansett en fin avslutning på hjemmebanesesongen, sikret andreplassen. Vi har hatt hele 171 tilskuere i snitt, snittet hadde vært høyere hadde det ikke vært for Stoppen kampen, som ble redusert pga flommen. Vi har hatt 11 seiere en uavgjort og et tap hjemme. Det er veldig sterkt.

Det er veldig artig med sånne kamper, klubben går ca 100 000 kr i pluss og det er viktige kroner i kassa til HFK. Vi må også takke Kantefølflak • Delikatessechips med ei historie frå Hardanger, Hallingdal og Valdres (kantefolflak.no) som sponset potetgull til hele gjengen, Flå McDonalds som sponset burgere til alle tilskuerne. I tillegg var det mange sponsorer som bidro med premier til kamp lotteriet.

Takk til Annie Therese og Hemsedal jentene som stilte som maskoter og ball jenter.

Vi vil tru at det er få klubber på vårt nivå som greier noe tilsvarende.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave(Kevin De Cruz 88 min) (HB) Anders Mastrup (Sander Tovsrud Brenno 38 min) (MS) Gaute Tollefsen  og Mikkel Storeskar (VB) Per Nyhus (Ammar Alhamdo 53 min)(Anker) Vegard Vedvik (VK) David Torralba (Sondre Sporan Tollefsen 80) (IL) Sander Tyribakken og Simen Andreas Renslo (kap) (HK). Abbas Amir Ahmed ( Jonas Rosten 79 min og Erik Lien 88 min) (Spiss) Øyvind Tørrisplass

Merk- Ble lag til 10 min i andre omgang pga skade.

Ubenyttet reserver

Referat

HFK stupte i angrep og allerede etter et minutt fikk HFK et kast høyt i banen. Den tas og blir lagt inn i feltet, her vinner Anders Mastrup ballen på hodet og finner Øyvind Tørrisplass, som header ballen utagbart i mål. 1-0 til HFK. Kampen etter den tidlige scoringen er forholdsvis jevn, mn Konnerud har ballen mest, mens HFK virker farligere. Selv om det ikke skjer så mye foran målene, så er det spenning i kampen og mye godt spill av begge lag. I det 24 minutt får Konnerud frispark i gunstig posisjon, den slåes flott inn i boksen og stusses videre. Per Oskar Stave redder flott. Veldig sjansefattig som sagt, men i det 45 minutt vinner vi ballen, kjører kjapp kontra. David Torralba slår en fin stikker igjennom til Tørrisplass og til tross for hardt press scorer han og 2-0. Dette var Tørrisplass sitt 32 mål for sesongen og med det troner han øverst på toppscorer listen. Men rett bak kommer Marcus Haugland med 31 mål. DBK har tøffe Modum borte i siste kamp. Det hadde vært utrolig gøy og hatt en HFK spiller som toppscorer i serien, det er det i tilfelle svært lenge siden at vi har hatt. Med den scoringen går HFK til pause på 2-0.

I andre omgang kommer Konnerud på banen for å revansjere første omgangen med ekstra medvind i ryggen. Kampbildet er ganske likt som første, men med litt mer press av Konnerud. Men det er HFK som har en megasjanse til å gå opp i 3-0. Først er det er frispark som keeper så vidt greier å avverge og Gaute Tollefsen får en stor sjanse i boksen like etter, men lyktes ikke. Det var derfor kjipt at Konnerud reduserte like etter at HFK mister ballen for lett på tur fremover. 2-1. Etter den scoringen bølger det frem og tilbake, men HFK skaper de største sjansene. I det 70 minutt har HFK en stor sjanse, Torralba finner Tørrisplass som dessverre header utenfor. Like etter har innbytter Jonas Rosten en kjempesjanse, Vegard Vedvik gjør alt riktig og drar seg innover dørlinja til Konnerud før han slår 45 til Rosten som fra meget god posisjon dessverre bommer på mål. Nevnte Rosten hadde enda en stor sjanse. Så vi skulle punktert kampen før Konnerud får en straffe på overtid. Straffen i seg selv er korrekt dømt, men vi mener backen Sander Tovsrud Brenno skulle hatt frispark i situasjonen i forkant.

Det var spennende ut, men ingen flere scoringer. Greit nok med uavgjort, men det er ikke til å unngå å tenke at med noe mer kynisme og trøkk foran må så hadde vi vunnet kampen.

Vår meget gode keeper Per Oskar Stave ble dessverre skadet i situasjonen som førte til 2-1 målet, men sto videre før han måtte gi seg rett før slutt. Alt står bra til med Stave, men han brakk 6 ribbein ☹

Tomålsscorer Øyvind Tørrisplass ble kåret til Dagens Lie sport Halling.  Sander Tyribakken og Vegard Vedvik hadde også en god kamp på et jevnt HFK lag. Sondre Tollefsen hadde et godt innhopp og Jonas Rosten et meget innholdsrikt innhopp.

Spelte med fleire ribbeinsbrot: – Eg hyperventilerte og kjente det stakk oppover i skuldra (hallingdolen.no)

Neste kamp er borte mot serievinneren Åssiden, lørdag kl. 1500. Dette er også årets siste kamp.

Nok en gang takk til alle som har stilt opp på våre hjemmekamper i år.