VFK:16 min 1-0, 44 min 2-0, 58 min 3-0, 82 min 4-0 og 86 min 5-0

Rødt kort: Ingen

Cornere: (-5-1) 9-3

Sjanser: (9-2) 13-2

Tilskuere: 525

Dommer: Pål Berg, AD 1 Vidar Hilmen og AD 2 Adrianus Teunis Nugteren. Dømte en god kamp, selv om vi mente de kunne brutt inn på 0-3 målet og at vi også ble snytt for en straffe rett i forkant av det samme målet.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes(Eivninfd Torpe Rullestad 9 min) (HB) Linus Hedlund(Steffen Haugstad 27 min) (MS) Jesper Taaje og Sondre Hole Dokken (Kap) (VB) Mikkel Storeskar(Tobias Grangård 13 min) (SMB) Kyrre Sataøen(Fredrik Røkkum 19 min) og Pawel Kaczorowski (OMB) Erlend Hole Dokken, Jonas Bergane og Ahmed Ahmed (Vebjørn Brusletten 23 min)( Spiss) Simen Renslo Reserver: Anders Mastrup og Paul Brevig

Det ble en tung 16 mai på Blåbærmyra, selv om vi hang med tidvis. Valdres har en del individuelle spillere som tar frem det lille ekstra når det trengs. Selv om vi tapte klart og ikke minst fortjent, er det gøy med sånne kamper og sånn stemning. Dragene og ikke minst Gaupene var suverene, artig med sånne oppgjør i 3 divisjon. Nå må vi få til en god rekke med seiere fremover, hvis ikke tror jeg det blir veldig mange år til neste gang vi møtes igjen i seriespill.

Neste kamp nå for A laget er lørdag 1600 på DBC Hallingmo Arena. Det er en meget viktig kamp mot et lag som ligger forholdsvis likt med oss på tabellen. Vi har trua på seier og skal gi alt for tre nye poeng på lørdag. Vi håper Gaupene greier å mobilisere der også, det trenger vi.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Valdres tok tak fra start med hjelp av en god medvind og kom til et par gode muligheter før vi hadde spilt 10 minutter. Det var i ferd med å jevne seg noe ut da vi unødvendig mister ballen på tur fremover. Valdres setter kontra, men slår en ball inn i bakrommet på en rask engelskmann, men den burde vi ha fått avverget før han kom til ballen og fikk vippet over Stanes og 0-1. Etter det målet har de et par store sjanser, men Stanes redder glimrende gang på gang. HFK har ikke de store sjansene, men fra det 30 min og ut omgangen er vi absolutt med på notene. Først sjansen vår kommer etter 34 minutter på en corner. Taaje kommer høyest og header ballen på mål forbi en utrusende keeper. Men der står en Valdres spiller og får reddet så vidt. Dessverre greier Valdres å øke rett før pause, dårlig press gjør at den svenske spissen får skutt et god skudd fra 12 meters hold. Stanes redder. Valdres spiller plukker opp ballen rundt 16 meter fra mål, han får altfor god tid og curler ballen flott i krysset. Dette var en tung kalddusj rett før pause. På overtid av omgangen, skaper vi vår andre og i kampen siste sjanse. Et frispark går opp i boksen og vi vinner flere dueller før ballen ender opp hos Dokken som drar seg igjennom. Dessverre ender den gode skuddmuligheten opp på hans venstrefot og selv med kun keeperen igjen tar den Latviske keeperen greit skuddet til Dokken.

Vi gikk til pause og var nok ikke helt fornøyd, selv om vi tidvis hang med. Vi savnet trøkk, vilje og individuelle ferdigheter til å bryte igjennom.

I andre omgang var det mer trøkk i HFK og vi kjører på og tar mer kontroll på ballen og kampen. Det var derfor meget surt det som skjer i det 58 minutt. Først presser vi godt etter i boksen og Kyrre Sataøen blir dyttet hardt i ryggen, noe som burde gitt straffe og ville i nesten alle tilfeller gitt frispark ute på banen. Det gjør at Valdres får til en kontring, men kontringen greier vi å demme opp. I den første fasen av kontringen blir Linus Hedlund tråkket på beinet og blir liggende. Vi tror og forventer at Valdres spiller ballen ut. I det, det ser ut at Valdres spiller ut ballen setter han heller fart mot målet vårt og Valdres spiller to kjappe pasninger før ballen går i mål. Vi er dessverre altfor naive her og bør kjøre på i større grad. Ikke stoppe før de eventuelt spiller ballen ut eller at dommeren blåser av. Men vi er samtidig skuffet over Valdres opptreden i denne situasjonen og håper vi ikke ville ha opptrådd på samme måte. Vi har faktisk gjort det motsatte mot Hauerseter tidligere i år. Men jeg understreker at Valdres gjorde ingenting ulovlig i situasjonen. Det målet var nok samtidig spikeren i kista vår. Etter scoringen dabber kampen av og vi skaper kun noen halvsjanser, mens et meget effektivt Valdres lag putter på to mål til i sluttminuttene. Eivind Torpe Rullestad får sin debut i målet på slutten av kampen og varter opp med en flott redning.

Av DBC juryen ble Jesper Taaje kåret til HFK bestemann og fikk den flott DBC bollen som bevis på det. Jesper hadde en god kamp, det hadde også Jarle Stanes selv om han ikke var helt på topp på første målet. Pawel spilte en god andre omgang.

Sånn sett under et blir vi litt for lette i en sånn kamp og Valdres vinner fullt fortjent. Selv om vi har nærmet oss kraftig de senere årene er de fortsatt et godt stykke foran oss både administrativt, sportslig og ikke minst økonomisk. Vi har ikke noe annet valg enn å brette ermene opp og prøve å ta noen flere skritt i retning av Valdres. Kanskje vi kan få til en revansj allerede til høsten?

Det var også et flott arrangement (mange hyggelige kampverter), med god stemning og en flott ramme rundt kampen. Vi ser frem til neste gang vi møtes.

Selv om vi ikke har så mange poeng som vi hadde håpt på etter 6 kamper har vi allikevel troen på å holde plassen, MEN da må vi starte poengfangsten allerede til lørdag hjemme mot Gran kl. 1600 på DBC Hallingmo Arena. Vi har frem til nå møtt 5 av de 6 best plasserte lagene og vil i neste fase av sesongen møte flere av de lagene som ligger rundt oss på tabellen. Men det blir nok uansett tøffe kamper som vi må jobbe knallhardt for å vinne. Med det gamle seriesystemet hadde vi vært 5 poeng fra nedrykk, så helsvart har det ikke vært. Vi har trua og håper publikum gir oss den støtten vi trenger ;)