HFK:21 min 1-0, Jesper Taaje (Markus Thorberg) og 26 min 2-0 Taaje

Dommer: Vegard Woll, god i en lettdømt kamp

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Sondre Hole Dokken (kap) (MS) Anders Mastrup og Pawel Kaczorowski(VB) Mikkel Storeskar (Def MB) Markus Thorberg og Kyrre L Sataøen (Off MB). Ahmed Ahmed, Jonas Bergane og Erlend Hole Dokken (Spiss) Jesper Taaje Reserver: August Fosse 45 min, Abdikafi Ahmed 25 min, Kristian Svenkerud 20 min, Jørgen Hesla Berget 20 min, Magnus Magnetun Bekken 8 min og Lasse Moen 16 min, Per Oscar Stave 12 min. Paul Brevig fikk strekk i pausen

Det ble en grei gjennomkjøring for HFK i dagens match mot Mjøndalen 2. Det var to unge lag som stilte til kamp og det ble en grei gjennomkjøring før det braker løs neste helg borte mot Årdal.

Selv etter en litt dårlig start på kampen tok HFK forholdsvis raskt tak og vant fortjent nok. Det var mye positivt å ta med fra denne kampen og det er betryggende å se at flere av nøkkelspillerne nærmer seg formen etter en litt traurig vintersesong.

Nå blir det å få trent bra til uka så vil kan spisse formen litt inn mot kampen mot Årdal.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK kom litt dårlig i gang og Mjøndalen var litt kjappere og bedre i sitt spill. Men forholdsvis tidlig snudde det og HFK tok over. Etter 12 minutter spilte HFK seg til kampen første store sjanse Erlend Dokken slår et tidlig innlegg opp mot Anders Mastrup som ganske upresset header rett på en utrusende keeperen. Den var stor. I det 21 minutt, tar HFK et raskt frispark på MIF sin banehalvdel. Etter et par fine vendinger og driblinger slår Ahmed flott foran mål, men ingen når helt opp. Sondre Dokken kjemper inn ballen på motsatt dørlinje. Han slår til Thorberg som finner Taaje som scorer greit fra ca 10 meters hold og 1-0. Fortjent nok. Ikke lenge etter i det 26 minutt plukker samme Taaje opp en feilpasning og alene med keeper gjør han ingen feil og øker til 2-0. Nå var Taaje i storform og bare minutter etterpå var han nære på et kjapt hat trick. Men skuddet fra god posisjon snek seg like utenfor. Etter 33 minutt er det Thorberg som snurrer rundt med MIF spilleren, men skuddet fra skrått hold går også like utenfor. I det 37 minutt er Sondre Dokken nærmer, på et hardt slått frispark på fremre stolpe hælflikker han frisparket fra Thorberg videre mot mål. Men keeperen til MIF er med på notene. HFK styrer det meste, men slipper MIF til litt enkelt på enkelte faser av kampen og på banen. Det står 2-0 til pause.

Andre omgang blir mer rotete, mistet rytme i kampen. Mye på grunn av en del bytter. HFK er nærme å øke til 3-0 etter 47 minutter, men headingen til Erlend Dokken på en god slått corner fra Fosse ender hårfint utenfor fra kort hold. Disse må vi sette!! I dett 55 minutt kommer HFK til en dobbelsjanse. Thorberg spiller igjennom Erlend som kommer i duell med keeper. Ballen er fortsatt fri, da Taaje fanger den opp han går ned mot dørlinjen innenfor 16 meteren før han slå ut til Samme Dokken som skyter like utenfor fra en meget god posisjon. I det 58 minutt kommer MIF til sin første sjanse. Men Jarle Stanes var sterk og trygg i den situasjonen og reddet greit. Nå hadde MIF en god periode og et par halvsjanser. Stanes måtte også varte opp med en kvalifisert redning i det 66 minutt. Nå bølget kampen veldig og det var gode muligheter i begge ender. I det 70 minutt er Hesla Berget aggressiv og god. Han vinner og binder opp forsvaret før han slår til Sataøen som fra 16 meter skyter hårfint utenfor. Fortsatt 2-0 men HFK burde ha trygget ledelsen, selv om MIF var mer med i kampen. I det 72 har Jonas Bergane en god sjanse og i det 75 er det Hesla Berget, som var et friskt pust. I det 87 minutt spiller Thorberg yngstemann på banen Magnus Magnetun Bækken igjennom på venstre siden. Han drar seg ned mot 16 meteren før han uselvisk spiller til en bedre plassert Fosse som skyter utenfor. Denne sjansen var stor i likhet med flere av de andre, sånne må vi sette i serien ellers kan poeng ryke. Det gjorde det nesten i dag også. I det 91 minutt får MIF noe unødvendig reduseringen og like etterpå er de på skuddhold igjen uten at det blir veldig farlig. Det skjer ikke mer i kampen før Woll blåste av og en meget fortjent 2-1 seier til HFK i vinterens siste treningskamp.

Best på et greit HFK lag var Pawel, Anders Mastrup og Jesper Taaje. Men som sagt var det flere av spillerne som viste prov på god form. Vi gleder oss til neste helg og satser på at vi skal reise over til Årdal for å gi dem hard kamp om poengene.