HFK TAP MOT VESTFOSSEN I SISTE OPPKJØRINGSKAMP FØR NM

Postet av Hallingdal menn senior A den 2. Mar 2016

Vestfossen - HFK (2-2) 6-2

VIL:30 min 1-1, 46 min 2-2, 53 min 3-2, 65 min 4-2, 69 min 5-2 og 92 6-2

HFK: 8 min. 0-1 Erlend Hole Dokken (Jørgen Hesla Berget) og 31 min 2-2 Jesper Taaje (August Fosse)

Gule kort:HFK: Erlend Dokken

Cornere: (4-2) 8-5

Sjanser: (3-5) 10-9

Tilskuere: 35, tipper det var noen spioner fra Modum ;)

Dommer: Drolsum Ok dømt på et litt vanskelig føre.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Sondre Hole Dokken (kap) (MS) Anders Mastrup og Jesper Taaje(VB) Linus Hedlund. (Def MB) August Fosse og Kyrre L Sataøen (Off MB). Jonas Bergane, Simen Renslo og Erlend Hole Dokken (Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Ahmed Ahmed 62 min for Jørgen Berget, Kristian Svenkerud 65 min for Anders Mastrup, 70 min Pawel for August Fosse og 70 min Abdikafi Ahmed for Simen Renslo

HFK skulle egentlig spilt mot Vestfossen på Gol, men på grunn av baneforholdene måtte vi ta turen ned til Åmot. Banen var bar, men glatt «under» gresset. Det førte til en del situasjoner. Vi satser på at banen blir bra til NM kampen mot Modum der neste tirsdag. Vestfossen er et godt lag og ville gi oss en pekepinn på hvilket nivå vi må opp på for å greie oss i årets sesong. Med den store divisjonsomleggingen.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Det var en jevn åpning på kampen. HFK kom til den første store sjansen etter 6 minutter et flott angrep ble avverget av et langt Vestfossen bein like før Erlend Dokken fikk vippet den i mål. Corneren førte til en trippelsjanse etter en godt slått corner av Fosse. Men ballen ville ikke inn, Berganes avslutning ble avverget på streken. Like etter vinner vi ballen høyt oppe i banen og unggutten Jørgen Hesla Berget drar seg fint forbi to mann før han spiller igjennom Erlend Hole Dokken. Erlend kippet ballen elegant over en utrusende Vestfossen keeper og 1-0 til HFK. Det var fortjent etter sjansene innledningsvis. I det 14 minutt har Vestfossen sin første sjansen, men Jarle Stanes i HFK målet får avverget til corner. Kampen er forholdsvis jevn, samt at det litt glatte føre fører til noen tilfeldigheter.

I det 25 minutt ruller vi igjen bra opp, men den nestsiste pasningen svikter, noe den gjorde litt for ofte i kampen. Spesielt i andre omgang. I det 28 minutt er det Linus Hedlund og Berget som kombinerer bra. Men avslutningen til Berget sniker seg like utenfor. 1-1 målet kom etter litt tafatt forsvarsspill. En lobb inn i bakrommet førte en alene med keeper. Like etter går HFK igjen i ledelsen etter corner. En flott slått corner ender opp hos Jepser Taaje på bakre som lett scorer 2-1 målet. Resten av omgangen er det ganske jevnt. Det ser ut til å ebbe ut med 2-1 ledelse til HFK til pause. Men noe urutinert slipper vi fri en langt inne i vår boks, Vestfossen spilleren tar ballen flott ned og skyter utagbart i mål 2-2. Det var også det siste som skjedde før pause.

I andre omgang kommer Vestfossen noe tøffere ut og vi får problemer uten at de på noe tidspunkt spiller oss rundt. I det 53 minutt er vi for trege oppe i presset og et langskudd går i mål 3-2 til Vestfossen. I det 61 minutt har HFK en stor sjanse, Renslo spiller fri Berget men Vestfossen keeperen får avverget. Han setter også i gang en rask og god kontring som Stanes så vidt får avverget til corner. I det 67 minutt har Vestfossen en ny god mulighet som Stanes tar seg av. Men like etter øker Vestfossen til både 4 og 5-2 og kampen er avgjort. Selv om HFK spillere seg til store sjanser på slutten av kampen, så er det kun Vestfossen som får ballen i mål til 6-2. Det ble et voldsomt sluttresultat, men ut i fra spill og sjanser så var det mye jevnere. Kampen i seg selv var av middels kvalitet og vi følte at vi matchet Vestfossen bra. De var bedre enn oss foran begge mål, samt at de var langt flinkere til å utnytte overgangene.

Best på et ok HFK lag var Erlend Dokke, Simen Renslo og Jesper Taaje. Pawel Kaczorowski hadde også et godt innhopp. Men alle har en del å gå på i tillegg til å supplere troppen litt før NM kampen så har vi god tro på å gi Modum kamp om avansement. Vestfossen virker på sin side som et solid 3 div lag, men vi føler oss ikke langt bak. Vi ønsker Frode og gutta lykke til i årets sesong.