​TRENINGSOPPLEGG SOMMEREN 2016 MED NORWAY CUP INFO

Postet av Hallingdal menn senior A den 3. Jul 2016

Se vedlagt fil hvis det kommer opp hulter til bulter på din nettleser, viktig at dere leser nøye igjennom all informasjon.

TRENINGSOPPLEGG SOMMEREN 2016.docx

Det blir godt med en liten pause nå for alle parter, vi trenger å lade batteriene, så vi er klare igjen til en spennende høstsesong.

Det har vært en lang og tung vinter og vår, dog med noen oppturer. Vi har slitt med dårlig treningsforhold, ekstremt mange skader, mye sykdom og karantener. Det har preget treningshverdagen, spillet og samhandlingen, vi har allikevel levert mange gode prestasjoner. Stemmingen i gruppen har vært god og mange unge spillere har fått nyttig og god erfaring i 3 divisjon. Vi må huske at vi med unntak av 2 og 3 lag til toppklubbene er helt klart et av de yngste lagene i hele 3 divisjon (i Norge). Selv om A- laget ikke har fått de resultatene vi ønsket, så har vi i flere kamper levert gode prestasjoner, men vi har ikke hatt marginene på vår side. Selv om det ikke har blitt så mye poeng, så hadde vi etter det gamle divisjonsoppsettet ligget på «trygg» plass etter vårsesongen. Det er verdt å tenke litt på det, det er tross alt bare andre sesongen vår på dette nivået. Selv om vi alle skulle ønsket at det hadde gått bedre, så har det tross alt ikke vært helsvart!! Et høydepunkt var vel kanskje det å møte Sogndal (tap 0-5) der jeg synes vi kommer godt i fra det sportslig sett. Hele opplegget var veldig gøy, med fotballskole, trenerforum og mye folk på tribunene i herlig vær. Vi er veldig glad for at Sogndal ville komme å besøke oss på den måten og vi håper på gjentakelse.

B-laget har levert en ok vårsesong, selv om slutten ikke gav de resultatene vi ønsket. Det blir også en slanking her, i 2017 blir det kun en 5 divisjons avdeling i Buskerud og vi må være blant topp 4-5(avhengig av nedrykket fra 3 div, som uansett blir stor) for å komme i den nye 5 div. Det har vi veldig lyst til og ligger pr dags dato på 4 plass, men det er jevnt både opp og ned. Så her må vi være skjerpet i høst!!

Junior NM laget har virkelig levert, vi har aldri tidligere kommet så langt i NM og eventyret er kanskje ikke helt over heller. Vi venter i spenning på hva avgjørelsen til NFF blir, ettersom MIF brukte enn spiller som skulle sonet for gule kort leverte vi protest. Men uansett, så er prestasjonen vi leverte mot Mjøndalen noe av det beste vi har levert med meg som trener og jeg har vært med lenge ;) Vi møtte et meget godt Mjøndalen lag, med flere spillere med erfaring fra å trene med A-laget, samt noen som spiller en del der i OBOS ligaen, i tillegg spiller resten på et 3 div lag som ligger mye bedre an enn vårt A-lag. Derfor var det meget gledelig at vi matchet dem godt. Hvis vi skal være helt ærlige kjørte vi tidvis over dem foran mye folk på tribunen, dessverre var vi altfor ineffektive og Mjøndalen fikk to mål på slutten. Bare det å være blant de 32 (av rundt 300!!) resterende lagene i NM er imponerende, det er også viktig å være klar over at dette er en cup topplagene også tar på alvor. Tenk hvis vi fortsatt er med i NM på høsten som et av bare 16 lag, vi vil være det laget med klart dårligst rangerte A-lag. Men når det er sagt føler vi at det bare er 4-6 lag vi er helt sjanseløse mot, så hvem vet hvor langt dette kan bære. MEN først må vi få avgjørelsen fra NFF.

I forhold til junior serielaget vårt, som er et breddelag, så har det vært noe ujevnt, men i enkelte kamper har de virkelig prestert godt. Det blir noen endringer både på trenersiden og treningsopplegget til høsten. Noe vi er helt overbevist om skal slå meget positivt ut.

Samarbeidslaget med Hemsedal har gitt en del av våre spillere et nyttig kamptilbud. Men vi har noe å gå på i forhold til organiseringen. Laget ligger på en ok 9 plass, men det er tett.

Med dette i tankene er det viktig at vi bruker sommerukene godt. Vi har mange spennende kamper på alle våre lag til høsten, så håper alle er knallmotivert for å sette HFK enda mer på kartet i høst!!

Men før selve høstsesongen setter ordentlig i gang har vi en gulrot. Det er Norway Cup, selv om vi har levert gode prestasjoner i de senere årene er vi allikevel meget revansjesugne etter det bitre finaletapet i fjor mot Kurdistan FC. Nå vil vi ha pokalen hjem til Hallingdal, selv om det er et meget tøft mål så tror jeg at årets juniorlag er det beste vi har sendt nedover noensinne. Men Norway cup er også mye tilfeldigheter, flaks og flyt. Vi stiller med to lag i år igjen og tar sikte på A- sluttspillet også for andrelaget, i fjor var det første gangen vi greide det.

Så jo bedre form vi kommer i til oppkjøringen, jo mer får vi gjort. Så ta dette på alvor!! Vi ønsker også å forberede oss til å være klare til å kjempe i toppen av en tøff 4 div neste år, samt nå første runde i NM. Derfor er det viktig at vi ikke pakker sammen nå i høst.

Vi tenker at tredje divisjons laget i hvert fall skal holde seg over bunn tre i høst, så vi kan vise til at vi ville holdt plassen med det gamle divisjonssystemet. Det vil også gjøre jobben med sponsorer lettere, nesten alle må reforhandles etter sesongen. Vi håper at 5 divisjonslaget greier topp 4, tror det er grensen for å holde seg i divisjonen, slik det ser ut nå. Det blir bare en 5 div avdeling i 2017 og den blir tøff. Vi håper at juniorlaget kan bite godt fra seg i sin serie. Vi ønsker at dere lader opp og kommer i storform til en meget spennende høstsesong. Sammenlignet med tidligere år har vi hatt vel mye marginer imot i vår, så det må vel snu??

Vi tar fellestreningsfri i uke 27, 28 og 29, MEN med følgende egentrening. Dere må ikke gjennomføre dem på akkurat den dagen det står. Denne kommende perioden er også en gylden mulighet for de som ligger litt etter av ulike årsaker til å komme dere i toppform til høstsesongen. Dere må heller ikke gjøre akkurat det som står i planen, det viktigste for oss er at dere kommer i god form når vi starter opp.

Første økt + et kort møte på oppkjøringen til høstsesongen og Norway cup er mandag 25/7 kl. 1930 på Gol. Presiserer nok engang hvor viktig det er å komme i god form til oppstarten, det kan også være avgjørende for hvilken stall du kommer i.

STALLER HØSTEN 2016

Stallene skal vi se litt nærmere på, vi jobber også videre med trenerkabalen. Det kan også bli endringer på treningsgruppene (kanskje bare to grupper) og treningstidene (ikke store endringer her, men kan bli sein mandag og torsdag og tidlig tirsdag, dette pga skolen og Toppidrett). Slik det ser ut nå blir trenerkabalen som følgende; A-laget Pawel og Jansen B –laget Stian og Arek? Og Jr-laget Pawel, Jansen og Jørgen Hagen. JR NM Stian og Jansen

Vi ønsker også å holde på spillere som flytter og at vi lager til et treningsopplegg for dem. Eventuelt cage ball – inn i klubb etc. Kan bli en treningsgruppe i Oslo, vi sjekker ut.

Det å holde på spillere som flytter ut vil kanskje i tiden som kommer være høyere prioritert enn tidligere. Det er vanskelig nok å holde oss på det nivået vi er pr dags dato uten at vi stadig mister spillerne våre før de når den beste fotballalderen. Vi må kanskje tenke mer kreativt i forhold til treningssteder og tider for å få til et godt opplegg for alle.

Gi beskjed hvis dere har annen info enn det som står under, samt om noen er glemt.

SPILLERE SOM DESSVERRE FORSVINNER

Lasse Moen – Flytter til Hønefoss og melder overgang før høstsesongen.

Jesper Taaje – Flytter til Oslo melder overgang til Kjelsås etter NM, eventuelt to A-kamper på høsten

Markus Thorberg – Flytter til Sogndal melder overgang til Sogndal etter NM, eventuelt 2 A-kamper på høsten

Christian Nesselqvist – Har flyttet tilbake til USA

Chris MagnetunTrondheim skole.

Nils Olav Tuv – millitæret

Håvard Gåsterud, studier Sogndal

Andreas Finnerud – slutter – lærling

Simen Brenna – slutter

Simen Smestad – Slutter – Men skal spille for Hemsedal i høst.

Mathias Fleten – FHS i Trondhjem reiser rundt 20 august

Martin Haraldset – Aktuell for treningsgruppe i Oslo

Kjell Sung militæret Troms fra 10 august.

Paul Olav Brevig – militæret fra 2 august.

Jan Åge Hermudsgård militæret 4 august.

USIKRE

Adrian Aaserud skal på folkehøyskole i Oslo, MEN kan være aktuell for spill på våre lag og i trening.

Simen Marcussen usikker, men skal i utgangspunktet bo på Gol.

Karl Fredrik Sjølie på grunn av skadesituasjonen.

Abdirazak Isak Mohamed, usikker. Men skal gå på Gol vgs skoleåret.

SPILLERE SOM FLYTTER, MEN BLIR MED.

Disse skal vi jobbe for å fikse et treningsopplegg til.

Anders Mastrup – blir med, MEN flytter kanskje til Oslo – Skole eller eventuelt jobb i dalen

Mikkel Storeskar – blir med. Men flytter til Oslo for å gå på fhs- Kjelsås

Erlend Dokken – Millitæret, 26 juli Elverum 8 uker – Oslo Garden fra midt september- Blir med

Simen Renslo – skolen flytter ca ?? lærerhøyskole

DE SOM BLIR I DALEN

Birk Stian Bjerkrheim

Torbjørn Skjelseth Brusletten

Sander Kirkebøen

Ola Alex Tvedt

Tøllev Brøndbo Kirkebøen

Andreas Dideriksen

Nikolai Ro

Vegard Isungset

Eirik Halstensgård

Gaute Trøim

Olav Drønen Kaupang

Idar Fyksen Øyo

Erlend Stegavik Rygg

Tor Olav Eriksen

Erlend Hille-Bekkestad

Bonsa Bati

Frits Emanuel Gerhardsen

Mohammad Ibrahim Al Kabra

Abdallha Laith – Må ordne overgang???? Se an, blir værende??

Ahmed Ahmed

Kristian Svenkerud

Kyrre Sataøen

Jørgen Hesla Berget

Alfred Scriven

Sondre Rodegård – Blir i dalen

Henrik Søgård – Jobbe frem til jul

Gjermund Kvarteig – Jobbe på slakteriet

Jonas Bergane - 1 april 2017– Madla -

Tobias Grangård – Jobbe på Prestegardsjordet -

Torleif Rullestad – September til England

Eivind Torpe Rullestad – august/september

Pawel Kaczorowski

Steffen Haugstad

Wilhelm Thorset

Jarle Stanes

Per Oskar Stave

Marius Lerberg

Arild Slåtto

Vebjørn Brusletten

Sondre Hole Dokken

Magnus Magnetun Bekken

Olav Kvåle Myksvoll

August Fosse

SPILLERE VI ØNSKER BLIR MED FRA HØSTEN, MEN MÅ SJEKKES UT

Fredrik Garnås

Jonathan Fhager Karlson

Thomas Nygård

Blazej Jankowski

Stian Bråten – Trener avhengig av skole. Ikke klar som spiller foreløpig

EGENTRENING

Mengden som er viktigst, dere kan gjerne kjøre tilsvarende økter hvis det passer dere bedre. Det vi ønsker er at dere kommer tilbake i god form, men samtidig med batteriene ladet.

Forslag til sirkeltrening

SIRKELTRENING: Arbeid 45 sek, hvile 30 sekunder. 3 serier 3 minutt pause imellom.

 • Push ups. 2. Planken vanlig 3. Sit ups rette 4. Hundeøvelsen for ryggen 5. Tåhev 6. Telemark utslag (hoppnedslag) 7. Sit ups skrå 8. Triceps på benk 9. Planken variere med å løfte et og et bein 10. Sideplanke i stjerne 11. Sideplanke i stjerne andre siden 12. Robåt for ryggen. 13. Hoppe ut i stjerne.

Noen av øvelsene kan dere bruke vektbelastning på hvis det føles mest riktig. Har dere andre sirkelrunde eller at dere følger et styrkeprogram på studio så kan dere heller kjøre det.

Send Snap fra trening jansenxxx, tren gjerne sammen det vil gi god motivasjon.

UKE 27 4-10 Juli: Første uken kobler vi av, trener alternativt og koser oss. Lader batteriene. Men de som føler de har mye å gå på, bør trene bra denne uken. Det er også mange som har vært ute med skade/sykdom og div som bør trene bra selv første uka.

28

1107

ET 1

Langkjøring

45 min ca.

puls 140-150

+ Sirkel

/styrke

1207

1307

ET 2

Langkjøring

45 min ca.

puls 140-150

+ Sirkel

/styrke

1407

1507

ET 3

«Pawels korva»

Varme opp 20 min rolig jogg, 10 min med noen drag med ulike bevegelser.

30 sek løp 80-90 % 30 sek hvile * 6

Tøyning imellom i 4 min pause

3 serier av 6 min

Stretching og sirkel.

1607

Alternativ økt

Sykling, svømming, tennis, fotball tennis o.l

1707

29

1807

ET 4

«Pawels korva»

Varme opp 20 min rolig jogg, 10 min med noen drag med ulike bevegelser.

30 sek løp 80-90 % 30 sek hvile * 6

Tøyning imellom i 4 min pause

3 serier av 6 min

Stretching og sirkel.

1907

2007

ET 5

Varme opp 20 min rolig jogg, 10 min med tempodrag. Med ulike bevegelser

10 sek løp i bane(ikke bare rett frem) 90-100 % 8 ganger

Pause 4 minutter

* 3 serier.

Stretching og sirkel.

2107

2207

ET 6

Varme opp 20 min rolig jogg, 10 min med tempodrag. Med ulike bevegelser

10 sek løp i bane(ikke bare rett frem) 90-100 % 8 ganger

Pause 4 minutter

* 3 serier.

Stretching og sirkel

2307

Alt

økt

24070

29

2507

Tren alle

Gol

Kjører internkamper

Kl. 1930

2607

Tren alle

Nes

Troppene er klare

Kl. 1930

2707

Tren alle

Nes

Kl. 1930

2807

Tren

Nes

Kamper?

A – Jr 1

Jr 2 - ????

Kl. 1930

2907

3007

Avreise NC

Ca Kl. 12

Spiller-møte på kvelden

Med Løken og Jusufi

3107

Oppstart Norway cup

30

NC

0108

0208

A tren

Gol

Kl. 1930

Kyrre

0308

0408

A tren

Gol

Kl. 1930

Kyrre

0508

0608

0708

Seriestart

Hauerseter

HFK

Kl. 1600

Vi starter opp igjen med oppkjøringsuke til Norway cup, men dette er økter for hele HFK gjengen!! Hvis du er borte under oppkjøringen til Norway cup kan/vil det få konsekvenser for uttak til a eller b troppen på Norway cup. Hvis dere er allikevel er borte dere følge egentreningsprogrammet, samt gi beskjed.

KAMPOPPSETT NORWAYCUP PR DAGS DATO

Vi stiller i år to sterke lag til Norway cup. Begge lag forventer vi mye av.

Vi blir til en dag etter at siste lag er slått ut. Det blir ikke mulighet til å være lenger uten voksne ledere tilstede. Unntaket er hvis det blir finalespill, da reiser vi hjem samme dag. På grunn av A kamp søndag, blir det nok aktuelt å bli igjen til da for de som blir tatt ut til A-kampen, men kan bli en liten egenandel.

Vi skal bo på Thon hotell ved Ullevål stadion. Se link http://www.booking.com/hotel/no/thon-ullevaal-stadion.no.html

Oppsettet under kan forandres, se på norwaycup.no for mer info. Det er også mye annen interessant info på denne siden om Norway cup

Førstelaget har foreløpig oppsett, pulje 1:

Mandag 1/8 Bjølsen kl. 1200 HFK 1 - Lizzy

Tirsdag 2/8 Bjølsen kl. 1315 Senja - HFK 1

Tirsdag 2/8 Bjølsen kl. 1945 Kolbotn - HFK 1

Andrelaget har følgende oppsett, pulje 4:

Søndag 31/7 Ekeberg kl. 1830 HFK 2 - BSK

Mandag 1/8 Ekeberg kl. 1945 Os - HFK 2

Tirsdag 2/8 Ekeberg Kl. 1200 HFK - Jambers

BRUTTOTROPPEN TIL NORWAY CUP

TRENERE: Lag 1 Stian og Jansen Lag 2 Pawel og Espen Garnås(bor privat)

LAGLEDER: Are Fosse alle lag

 • Anders Mastrup
 • Jonas Bergane
 • Jørgen Hesla Berget
 • Vebjørn Brusletten
 • Tobias Grangård
 • Alfred Scriven
 • Ahmed Ahmed
 • August Fosse
 • Mikkel Storeskar
 • Jesper Taaje (bor privat)
 • Birk Stian Bjerkreim. Får ikke med seg oppkjøringen
 • Linus Hedlund
 • Torbjørn Skjellseth Brusletten
 • Sondre Tollefsen Rodegård
 • Kristian Svenkerud
 • Per Oskar Stave
 • Markus Thorberg
 • Mohammad Ibrahim Al kabra
 • Chris Magnetun
 • Ola Alex Tvedt
 • Tor Olav Eriksen
 • Magnus Magnetun
 • Idar Fysken Øyo
 • Bendik Øen – Usikker som keeper, eventuelt utespiller
 • Sander Kirkebøen
 • Tøllev Kirkebøen
 • Henrik Søgård
 • Willhelm Thorset (privat)
 • Olav Myksvoll
 • Erlend Stegavik Rygg –
 • Gjermund Kvarteig
 • Jørgen Toppen Moen
 • Nicolai Ro
 • Gaute Trøim
 • Eirik Halsteinsgård
 • Adrian Aaserud – usikker på grunn av kneskade (bor privat)
 • Frits Gerhardsen
 • Bjørn Bakkan

Reserve, men kan få plass uavhengig av forfall.

JENTENE

Otta, Tynset og Lillestrøm. Men oppsettet er ikke i orden enda.

HØSTSESONGEN

Nå er det viktig at dere ikke «tror» at det er ferie mellom Norway cup og seriestart, merk dere at seriestarten er en god stund før vi begynner på skolen igjen.

A-laget

Under følger de fire første kampene på høsten, samt en link for resten av høsten

Kommende kamper

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fiksId=11777

B-Laget

Under følger høstens fire første kamper, samt en link for hele høsten.

Kommende kamper

Se link for oppsett til høsten https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fiksId=11766

JUNIOR KRETSENS POKAL

Serieoppsettet er ikke klart enda. Men tipper oppstart er rundt 15 august.

God sommer fra trenerne.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.