INFO OG OPPSUMMERING VÅRSESONGEN 2015

Postet av Hallingdal menn senior A den 9. Jul 2015

INFO OG OPPSUMMERING VÅRSESONGEN 2015

FØRST LITT INFO

INNLEVERING DRAKTER

Det er viktig at de som ikke skal være med lenger leverer inn drakten sin, det øvrige utstyret kan man beholde. De som ikke leverer drakten må betale en avgift på 500 kr. De må også melde ifra til Arve Rustbergard på kontoret hans mail er arve@golil.no

Trening i sommer se link

Se link for treningsopplegget i sommer. http://www.hallingdalfk.no/blog/post/43814/trening...

TRENINGSLEIR 2016

Med erfaring fra i år med en veldig stor gruppe, så blir det nok garantert mindre gruppe som reiser på treningsleir 2016. Vi vurderer også andre alternativer av ulike årsaker, kom gjerne med forslag. England, Nederland, Spania vil være aktuelle reisemål.

Faktorer som vil spille inn på hvem som får dra, er seriøsitet, forpliktelser på og utenfor banen, treningsoppmøte og oppførsel. Vi starter kartleggingen allerede i høst. Tanken er at A og B laget reiser sammen med damelaget. Vi ser også på en løsning for en mindre treningsleir for eventuelt jr. bredde og jr. damer.

STATS FOR VÅRE HERRELAG VÅREN 2015

Gi et hint hvis noe er feil eller mangler!!

OPPSUMMERING 3 DIVISJON VÅREN 2015

Vi føler at vårsesongen har variert kraftig, vi har i enkelte kamper prestert meget bra, mens i andre langt under pari. Vi har sjelden stilt fullt lag på grunn av mange skader, mye sykdom og karantener. Det har ødelagt innkjøringen av en fastere stamme. Vi er også noe urutinerte både på nivået, men også i form av at vi har et ungt lag. Vi har sammen med Lyn 2 det klart yngste laget i divisjonen. Det er også et nytt og høyere nivå. Lagene og spillerne holder et høyere ferdighet og taktisk nivå enn i fjerde divisjon, det gjør at vi litt for ofte blir straffet for «juniorfeil» i større grad enn tidligere. Vi drar også på oss noen flere kort som da gir oss ugunstige karantener.

Med dette i betraktning må vi si oss greit fornøyd med vårsesongen. Poengmessig ligger vi i rute, men vi føler at vi burde og kunne tatt flere poeng i vår. Den sterke cupinnsatsen gjør at vi er godt fornøyd med totalen i vår.

Les mer for stats og kommentarer rundt de ulike lagene.

A-laget ligger på 10 plass etter første halvdel av sesongen med 16 poeng etter 5 seiere, 1 uavgjort og 7 tap. Med målforskjellen 20-34. Vi ligger 13 poeng bak lederlaget Valdres og 6 poeng foran Lyn 2 som innehar siste nedrykksplassen. Vi ser for oss å kjempe om 6 plassen i høst. Der ligger pr dags dato Nordstrand med 20 poeng og bør være innen rekkevidde hvis vi får sving på spillet utover høsten. Det vi må jobbe videre med er å sette sjansene, vi skaper nok, men er ikke effektive nok. I tillegg må vi bli flinkere til å stoppe motstanderens overganger.

Se link for fullstendig tabell http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell...

Junior 1 laget med flere av A-lags juniorene tok seg til andre runde i jr. NM. Men røk der på et fryktelig unødvendig tap mot Gjøvik Lyn med 3-1 borte. I kvalifiseringen slo vi først Kongsberg 4-0, deretter Eiker Kvikk 6-0, så Mjøndalen 5-1 før vi avsluttet med en sterk 6-1 seier borte mot Hønefoss SK. I første ordinære runde slo vi Valdres 8-0. Toppscorer ble Markus Thorberg med 7 mål, Chris Magnetun var rett bak med 6 mål.

Vi føler at vi ikke har fått ut alt vi kan med juniorlaget og håper at vi etter en god oppkjøring skal kunne kline til i Norway cup.

Jørund har lagd en oversikt for Geilo/HFK 2 laget i 5 divisjon lenger ned i dette dokumentet.

Men se link for fullstendig tabell http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell...

Vi har i vår stilt med to junior breddelag, noe som har vært en utfordring både på trener/ledersiden, men også spiller logistikken på grunn av mange skader og mye sykdom. Stian Bråten har hatt hovedansvaret, med litt hjelp av Mikkel Storeskar og Abdikafi Ahmed. Vi har samarbeidet med Geilo noe vi er meget fornøyd med. Førstelaget har levert en grei vårsesong og kvalifiserte seg for kretsen pokal til høsten som var målet.

Andrelaget har variert noe i sine prestasjoner, men vi må si oss alt i alt fornøyd med lagets resultater.

Se link for tabell til junior 1 http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell...

Junior 2 http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell...

STATS 3. DIVISJON ETTER 13 KAMPER.

Vi ligger på 10 plass etter 13 kamper med 20-34 i målforskjell og 5 seiere, 1 uavgjort og 7 tap. Vi ligger 13 poeng fra førsteplassen og seks fra nedrykk. Vi har sju hjemmekamper som har endt med tre seiere, en uavgjort og tre tap målforskjell 12-14. Borte har vi spilt seks kamper; vunnet to og tapt fire, målforskjellen er 8-20

Vi går en spennende høst i møte, med alle muligheter til å klatre på tabellen. I år mister vi også svært få sentrale spillere i løpet av sommermåneden. Det bør borge for en super avslutningsdel av sesongen.

Gule kort til HFK:

Følgende spillere har dratt på seg gule kort; Fredrik Bjørnsen Garnås 4 gule, Jonas Bergane 2, Markus Thorberg, Pawel Kaczorowski 2, Kjetil Lien 2, Kyrre L Sataøen 2 og Blaxej Jankowski, Jesper Taaje, Stian Bråten, Sondre Dokken og Simen Renslo alle med et hver.

Vi har også pådratt oss hele 5 røde kort, to ved Jesper Taaje, et ved Chris Magnetun, Sondre Dokken og Fredrik Garnås. Alle fikk en kamp i karantene for det røde kortet.

Dvs. at vi har pådratt oss karantener ved seks anledninger. Det gjør situasjonen straks mye verre for å ta de poengene vi trenger, så til høsten må vi skjerpe betraktelig.

I fjor hadde vi 15 gule kort på 13 kamper. Det gav et snitt på 1.15 kort. I år har vi dratt på oss 19 som gir 1.47 gule i snitt. Så antall gule er ikke urovekkende mye.

Gule kort til motstander: Totalt 22 på 13 kamper gir 1,69 i snitt. Faktisk det samme som i fjor.

Flest mål: Kjetil Lien 7, Kyrre 3, Markus Thorberg 2, Sondre Dokken 2, Jonas Bergane 2 og Simen Renslo, Fredrik Garnås, Stian Bråten, Alfred Scriven et mål.

Dødballmål: Vi har fått to straffer og scoret på begge. Vi har scoret to mål etter corner, fire etter frispark og et etter kast.

Flest Ass: Markus Thorberg 7, Simen Renslo 3, Stian Bråten 3, Pawel Kaczorowski 2, Chris Magnetun 2 og Fredrik Garnås, Sondre Dokken og Jesper Taaje et hver.

Målforskjell:

Målforskjell (11-10) 20-34, Vi har vært noe svakere i andre omgang. Flere av baklengs målene har kommet helt på slutten av kampene når vi har satset mye på utligning. Målsnitt etter 13 kamper(0,85-0,77) 1,54 – 2,6 i snitt. Vi ser tydelig på tallene at vi scorer alt for lite, samt at vi også må redusere antall baklengs.

Sjanser HFK: Vi har hatt 32 sjanser til pause og scoret 11 mål. Det gir et snitt på 2,9 sjanser pr mål. Noe som i og for seg ikke er dårlig. Motstanderen har hatt 45 sjanser til pause og scoret 10. det gir et snitt på 4.5 sjanser pr scoring. Inkludert andre omgangen har vi hatt 75 sjanser noen som betyr at vi trenger 3,75 sjanser pr scoring, det betyr at vi er betydelig svakere enn i fjor(2,79). Mens motstanderen scorer 34 mål på sine 96 sjanser, som betyr at de trenger 2,82 i snitt på å score på oss. Første omgangen er grei i forhold til normal uttelling både baklengs og forlengs. Men i andre omgang har vi negativ utvikling både i forhold til utnytte sjanser men også at vi slipper for lett inn.

Cornere HFK: Vi har hatt 54 cornere. Vi scoret 2 mål på cornere noe som gir et snitt på 27 cornere pr mål, det er en del svakere enn i fjor. Men vi har derimot god uttelling på frispark/kast med 5 mål. Det med straffer gir oss 9 mål etter dødball, noe som må sies å være tilfredsstillende.

Tilskuere:

Vi har i serien spilt 7 hjemmekamper og trukket hele 1475 tilskuere, kampen mot Valdres trakk veldig opp med 750 i et øsende regnvær. Det gir et snitt på 206, noe er opp fra 140 etter vårsesongen i fjor. Borte er det noe mer tilskuere på kampene våre, men nesten brorparten har vært Hallinger!! I fjor hadde vi på våren 76 i snitt, mens i år har snittet økt til 96 etter å ha 575 tilskuere på 6 bortekamper.

BESTE SPILLER: Spillerne med flest poeng på «Jansens børs», antall kamper i parentes. I fjor hadde vi benyttet 27 spillere på de 13 første kampene. Et forholdsvis høyt tall, men noe av forklaringen er at vi kunne bytte inn 5 reserver i hver kamp, noen vi gjorde ofte siden kampene tidlig ble avgjort. Vi har i år hatt 29 spillere i troppen av de har vi benyttet oss av 26 spillere. Vi har et veldig ungt lag sammen med Lyn 2, sammenlignet med de øvrige lagene i vår avdeling. Vi har hatt hele 14 juniorspillere i troppen derav 14 av dem har vært benyttet. Tre av spillerne er født i 1998 og hele 7 født i 1997. Det høye antallet kommer av mye sykdom, skader og karantener.

Under følger de mest høyst poengsum totalt på børsen, her lønner det seg å ha spilt flest mulig kamper. Antall kamper står i parentes.

1. Simen Andreas Renslo 87 (13), Jonas Bergane 83,5 (13), Jarle Stanes 82 (12), Markus Thorberg 82 (12) 5. Kjetil Lien 76,75 (12).

Under følger de som har fått flest poeng i snitt på samme børs, her er ikke antall kamper like viktig. Men for å vinne denne børsen tilslutt i år må man ha spilt minimum 60 % av kampene.

HØYEST SNITT: 1. Jarle Stanes (12) 6.83 og Markus Thorberg (12) 6,83 3. Simen Renslo (13) 6,69 4. Fredrik Garnås (11) 6,66 (mmm merkelig tall??) 5. Linus Hedlund (10) 6,52. Det er veldig jevnt her, den som har vært best de siste kampene er Simen Renslo. I tillegg kommer flere spillere rett bak.STATS 5. DIVISJON ETTER 10 KAMPER.

Oppsummering vårsesongen 2015 for Geilo/HFK2 (B-laget). Vårsesongen har ikke gitt resultatene som vi håpet og ønsket. Spillet derimot er bedre enn i fjor, men vi får ikke uttelling på sjansene våre. Dette løsner på høsten..

Vi har spilt 11 kamper, tatt 12 poeng (1,1 i snitt). Skåret 27 mål, 2,5 i snitt Sluppet inn 24 mål, 2,2 i snitt. Jonas Rodegård er toppscorer med 8 mål. 3 på straffe, 3 på frispark og 2 spillermål.

35 spillere har fått prøvd seg på B, den yngste født i 1998, den eldste født i 1968. Den yngste har skåret mål, Birk Stian, den eldste gjorde det ikke….

11 spillere har skåret mål, Jonas nevnt, andre: Goldberg med 3, Kaafi med 2, Teodor med 2, Lasse med 2, August med 2, Anders M med 2, disse med 1: Birk Stian, Arild, Adrian, Ole Cato pluss et selvmål. ( Mangler 1 mål å gjøre rede for, noen som føler seg forbigått?)

Assister: Lasse 4 Teodor 4 Goldberg 3 (2 straffer) Jonas 2 Paul 2 August 2 Kalle 2 Ahmed Joachim Alfred Ole Cato Mastrup Mikkel

(Her mangler også, 2 assister anyone?)

Gule kort: 10 August 3 Lasse 2 Teodor 2 Adrian Kjell Marius

Ingen røde! Det er delt ut totalt 14 røde kort til våre motstandere.

JUNIOR

Håper vi å få plass etterhvert

FORVENTINGER TIL HØSTSESONGEN

Vi håper å få stigning i prestasjonene, som vi har hatt som vane å ha på høsten i de senere år. Vi har et godt håp om mer stabile trening og kamp prestasjoner. Vi ønsker å kjempe om en topp 6 plassering for A-laget. Det er ikke mye som skiller og vi har det innen rekkevidde. I forhold til B laget så er Topp 4 fortsatt realistisk. Vi har hatt lite flyt på dette laget i vår og med bedre uttelling på det spillemessige overtaket vi har hatt i de fleste kampene bør det vær meget realistisk. I forhold til juniorlaget så hadde det vært fantastisk gøy å tatt «Kretsens pokal» heimat.

NORWAY CUP

Vi har store forventinger til Norway Cup, men her spiller mye inn. Ikke minst flaks både i forhold til den enkelte kamp, men også trekningen. Men uansett føler vi oss trygge på at vi stiller to meget sterke lag i år. Geilo/HFK 2 bør ha mulighet til å kjempe om å nå a-sluttspillet, men Geilo/HFK 1 vil med litt hell kunne kjempe om seieren. Det hadde vært ufattelig gøy å dratt pokalen til Hallingdal. Spesielt siden vi var så nærme i 2013.

Men nå er det viktig at alle tar egentreningsperioden meget seriøst, hvis vi gjør det kan vi garantere en meget spennende høst!!

Pawel, Jørund, Jonas, Stian, Abdikafi og Jansen
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.