FORTJENT HFK SEIER I EN SVÆRT INNHOLDSRIK KAMP I JOHANNES DOKKEN KLEPPO SITT 100 KAMPERS JUBILEUM.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 9. Mai 2024

Herrer:

HFK                 -           DBK     (2-0) 6-4

HFK:                   33 min 1-0 Simen Andreas Hagberg Renslo (Corner rett i mål) 45 min 2-0  Øyvind Tørrisplass (corner Vedvik), 62 min 3-1 Ammar Alhamdo ( Renslo) 65 min 4-1 Olav Berg (Vedvik), 73 min 5-2 Renslo (Olav Berg) og 81 min 6-2 Johannes Dokken Kleppo(Chris Magnetun)

DBK:                   57 min 2-1 Marcus Haugland, 71 min 5-2 Haugland, 86 min 6-3 Zobeir Pour og 90 min 6-4 Haugland

HFK:

DBK:                   32 min Akash Deep Singh

Cornere:             (8-6) 8-6

Sjanser:              (7-5) 12-9

Tilskuere:           184

Dommer:            Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund), AD 1. Mikkel Petter Skramstad (Skiold) og

Yavuzhan Yel (Skiold). Innholdsrik og utfordrende kamp.

INGRESS

Først vil jeg fremheve vår spiller Johannes Dokken Kleppo som nådde en HFK milepæl med 100 kamper. Han kronet kampen med scoring og kapteinsbindet på armen. Jeg vil også fremheve trenerteamet, som legger ned mye arbeid og som fungerer veldig bra sammen. Nils Vedvik, Knut M Renslo og Paul Tollefsen.

6 på rad for HFK, 9 poeng foren fjorårets skjema. Vi er i rute, men fortsatt en del ting å ta tak i. DBK har flere gode spillere, som fikk litt for fritt spillerom i dagens kamp. DBK kom også med en mer offensiv innstilling enn noen av de andre lagene vi har møtt i vår og gav oss lenge hard kamp om poengene. Vi håper DBK kan skape litt krøll for våre konkurrenter fremover.

Neste kamp er vår store jubileumskamp (30 år) hjemme mot Jevnaker på fotballens festdag 16 mai kl. 1930 på Hallingmo. Vi håper å komme opp mot 500 tilskuere til denne kampen.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave(Noor Jamder 88 min) (HB) Mathias Jensen (Anders Mastrup 65 min) (MS) Gaute Tollefsen (Henrik Granheim 88 min) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Brenno (Chris Magnetun 74 min) (HK) Abbas Amir (Olav Berg 65 min) IL Sander Tyribakken, Simen Andreas Renslo (kap) (VK) Ammar Alhamdo (Johannes Kleppo Dokken 74 min) (Anker). Vegard Vedvik (Sondre Tollefsen 81 min) (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Mikkel Renslo 88 min) Ubenyttet reserver: Per Nyhus

Referat

DBK var på fra start og allerede etter 40 sekunder kommer Dokka seg fri litt til venstre inn i vår 16 meter, skuddet har Stave i HFK målet god kontroll på og slår ut til corner. Etter 2 minutter, slåes en grov feilpasning i våre egne rekker som sender den notoriske målscoreren Vemund Eskevik opp mot vårt forsvar som er i ubalanse. Tyribakken prøver å ta tak i ham, men Eskevik er knallsterk, han får slått ballen videre til en DBK spiller som sender ballen i mål. Men i tiendelene i forkant blåser dommer frispark og frarøver DBK en klar fordel som burde ført til 0-1. Her var vi griseheldige. I det 9 minutt er Eskevik i nærheten av scoring etter rot i HFK forsvaret. Vi er ikke veldig bra organisert i starten av kampen og vi er heldig som ikke ligger under så langt i kampen. I banespillet er vi litt styrende, men DBK virker alltid farlige på overgangene. Etter 11 min kommer HFK sin første sjanse, etter corner fra Renslo kommer Tørrisplass seg fri på bakre, men Helen i DBK målet reagerer raskt og redder. I det 15 min kommer HFK til en kjempesjanse. Abbas vinner ballen høyt i banen litt til høyre for deres 16 meter. Han finner Vedvik som kobinerer hurtig og strålende med Tyribakken, før han legger inne til Abbas som får skyte upresset fra straffemerket. Men dessverre blir skuddet løst og keeper redder enkelt. I det 20 min drar Abbas seg fint fri på vår høyre side og slår et flott innlegg, som Tørrisplass får hodet på, dessverre sniker avslutningen seg like utenfor. HFK dominerer det meste nå. I det 23 minutt er det Vedvik og Abbas som ikke får en stor dobbelsjanse. Nå burde HFK ledet og i det 24 minutt blir Tørrisplass og HFK snytt for et klart straffespark. I det 26 min legger Abbas flott inn til Ammar og keeper til DBK må ut i full strekk for avverge scoring. I det 31 minutt tar HFK fortjent ledelsen i det Renslo skrur en corner via en DBK spiller og i mål 1-0. I det 40 min kommer Haugland på DBK til en stor mulighet, som nok skulle vært avblåst for hands. Like etter er DBK på farten igjen, vi er litt slappe i duellspillet og de kommer til en megasjanse som Sander Brenno redder på streken. I det 45 min får vi corner på ny og Vedvik slår perfekt inn til Øyvind Tørrisplass som header ballen via tverrligger og en DBK spiller og i mål 2-0.Det blir også pauseresultatet. En veldig innholdsrik omgang med mange situasjoner. Litt overkant med 2 måls ledelse, men at HFK ledet til pause var fortjent nok.

(NB! Mangler video fra starten av omgangen) Starten på andre omgang var langt tammere og DBK virket mer og mer slitne, de hadde kamp på mandag også. HFK dominerte banespillet, men i det 56 minutt roter vi det til i eget forsvar og Haugland får en enkel jobb å redusere til 1-2, det gav blod på tann og kampen økte umiddelbart både i trøkk og intensitet.  I det 61 minutt sender Renslo, Ammar alene igjennom og med en strålende avslutning fører han HFK opp i en 3-1 ledelse. Like etter har Olav Berg kommet inn og etter ca 30 sekunder scorer han på en flott gjennombruddspasning av Vegard Vedvik og 4-1. I det 70 minutt er det dårlig press i ballfører som får lagt uforstyrret inn på bakre til Haugland, som heller ikke blir fulgt bra nok. Dette var ikke bra og 4-2. I det 73 minutt punkteres kampen. Olav Berg drar seg strålende inn i boksen boksen, finner Renslo på 45 og han drar av en motstander, før han scorer sikkert med høyrefoten!! Og 5-2. I det 81 minutt scorer jubilanten Dokken Kleppo, Chris Magnetun viser fremragende skills og drar seg inn i 16 meteren som i gamle dager etter et flott fremspill av en av dagens beste spillere Sander Tyribakken. 6-2. Dessverre roter vi til litt på slutten og DBK reduserer 2 ganger til 6-4, selv om det ene skulle vært frispark til Sander Tyribakken etter å ha blitt dratt ned rett i forkant av 6-3 målet. Men alt i alt en bra gjennomført kamp og fortjent seier. Nå skal vi med noen små justeringer være klare til toppoppgjøret mot Jevnaker på 16 mai på Hallingmo kl. 1930.

Se referat i hallingdølen Realt målshow på Hallingmo: HFK festa grepet om tabelltoppen (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble nok en gang Simen Andreas Renslo. Flott kamp av kapteinen. Men det var flere gode. Sander Tyribakken leverer gode kamper på rekke og rad i tillegg til Mikkel Storeskar. Bra innhopp av Anders Mastrup, Olav Berg og Chris Magnetun. Vi har god bredde i stallen om dagen.