SKUFFENDE POENGTAP BORTE MOT JEVNAKER, TROSS IMPONERENDE OPPHENTING.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 1. Okt 2023

JIF         -             HFK       (2-0) 4-4

JIF:                                     40 min 1-0 Joakim Nilsen, 44 min 2-0 Aleksander Bakken Tveter, 51 min 3-0 Tveter, 69 min 4-2 Markus Øverby

HFK:                                  56 min 3-1 Abbas Amir Ahmed (Johannes Dokken Kleppo), 57 min 3-2 Simen Andreas Hagberg Renslo (Kleppo), 77 min 4-3 Øyvind Tørrisplass og 93 min 4-4 Sander Stensrud Tyribakken (Jonas Rosten).

KIF:

JIF:                                    8 min Joakim Nilsen og 85 min Bendik Svensbråten

HFK:                                  33 min Ammar Alhamdo og 52 min Vegard Vedvik

Cornere:                            (0-3) 1-5

Sjanser:                                           (2-5) 7-12

Tilskuere:                          97

Dommer:                          Didirik Johansen (Sjåstad Vestre Lier) AD 1:  Thea Røsholt Heyerdahl (Kongsberg IF)  og AD 2: Nan-Chun Chen (Ådal IL)   - La lista noe lavt, noe som ikke favoriserer oss, siden vi ønsker noe mer flyt i kampen. Men er rettferdig i dømmingen, er myndig og god. Kortene var nok greie. Den største uenigheten gikk på 2-0 målet til Jevnaker, hvor vår kaptein Renslo fikk en litt trang fordel på deres banehalvdel, og vi stoppet litt opp mens JIF banket ballen rett i bakrom og scoring. Det ble ropt på offside, men der føler vi unge Chen dessverre hadde rett 😉

Godt plassert på VIP’en med Halling legenden Jens Plassen satt sjøvaste Ole Herman Borgan som dommerveileder.

Det ble en veldig spennende og underholdene kamp på Jevnaker fredag kveld. Ca. 100 tilskuere fikk valuta for pengene i denne dramatiske 4-4 kampen. Selv med poengtap, må man si at HFK spillerne imponerer og gir aldri opp. Dette er den femte kampen i år vi «tar» poeng på overtid. Selv om det var veldig fortjent, viser det karakter.

Rekordene detter inn eller forlenges. Vi har aldri gått 14 kamper på rad uten tap på dette nivået. Øyvind Tørrisplass brøt milepelen med sin 30 scoring. Renslo har 24 målgivende. Vi nærmer oss 100 scoringer (94 pr nå) og vi har aldri kommet høyere på tabellen enn det vi er nå. Vi har svært gode muligheter for å bli nr. 2, førsteplassen virker veldig urealistisk nå, men vi gir ikke opp. Ved å komme på andreplass, så har aldri et Hallinglag vært høyere, hvis man hadde lagd en nasjonal tabell. Vi har 3 mann med tosifret antall scoringer (Tørrisplass 30, Abbas 14 og Renslo 10. I tillegg er det gode sjanser for Torralba og Tyribakken også kommer over ti, de har 9 nå)

Vi har som klubb gått ubeseiret i seriespillet med alle våre 3 hovedlag siden 3 juni, det er smått imponerende.

En ting vi ikke slår er publikumsrekorden på 2000 tilskuere som stammer fra 17 april 2013. MEN 14 oktober har vi siste hjemmekamp i serien og det er i tillegg krone kamp. Her håper vi på mange folk og at vi bryter 300 grensen i kampen mot sterke Konnerud på Hallingmo 14 oktober kl. 1500. Inntektene går til å subsidiere neste års treningsleir, så kjør på. Dere kan støtte ved å betale en kronesum pr tilskuer, engangsbeløp eller annet.

Men før det har vi kamp borte mot Svelvik søndag 8 oktober kl. 1630, den blir som alltid tøff.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Per Nyhus 58 min) (MS) Gaute Tollefsen (Mathias Sætre Jensen 86 min) og Mikkel Storeskar (VB) Johannes Dokken Kleppo (Anker) Vegard Vedvik (Erik Lien 86 min) (VK) Ammar Alhamdo (Jonas Rosten 65 min)(IL) Sander Tyribakken og Simen Andreas Renslo (kap) (HK). Abbas Amir Ahmed (Sondre Sporan Tollefsen 80 min) (Spiss) Øyvind Tørrisplass Ubenyttet reserver: Eirik Reime Thorberg og Kevin Da Cruz Da Cruz

Referat

Vi forventet en tøff kamp borte mot et Jevnaker-lag i stadig forbedring. Men vi kom veldig bra i gang og styrte og kontrollerte kampen. Etter 7 minutter er vi svært nærme 1-0 men ballen fra Johannes Dokken Kleppo ender opp i stolpen. Like etter er det Tørrisplass som setter opp Renslo alene igjennom, men skuddet sniker seg like utenfor. I tillegg er vi nærme på noen lange kast. I det 16 min er det nok en gang Tørrisplass som setter opp Renslo, men nok en gang går skuddet like utenfor. Vi hadde ut ifra banespill og sjanser fortjent ledelsen.  I det 18 min greier nesten en av banens giganter kaptein Renslo å overliste keeperen, keeperen gir retur som Abbas setter i mål. Men målet annulleres for offside. Etter den gode starten kom JIF mer inn i kampen, men det ble mest med skudd fra 25 meter. Men når man har taket og ikke greie rå score får man ofte en på trynet og det skjedde nå også. 1-0 etter 40 minutt på et flott skudd fra 20 meter. Det var langt fra riktig ut ifra kampbildet, men enda verre skulle det bli. I det 42 minutt fosser Renslo fremover og JIF spillerne må ty til uregelmessigheter, men dommeren kjører en veldig trang fordel og nå vi stopper litt opp og venter på frispark blir vi brutalt straffet ved at de banker ballen rett i bakrommet til den alltid løpsvillige Aleksander Bakken Tveter, alene med Stave i HFK målet gjør han ingen feil og 0-2. Dette var tungt å svelge, like etter gjør Ammar en kjempejobb og jobber seg alene med keeper, men avslutningen går i stolpen. Vi leverte en ok omgang og burde ledet komfortabelt, men gikk til pause på smått utrolige 2-0 til Jevnaker.

I pausen er vi veldig klare for å kline til i andre omgang, men istedenfor er det Jevnaker som kom best i gang. Og hadde den første store sjansen allerede i det 47 minutt. Vi greier ikke å komme i gang og når Jevnaker går opp i 3-0 etter 55 minutt virker det kjørt. Men HFK gir seg aldr og i det 57 minutt kommer redusering og en veldig fortjent scoring. Etter god fighting i boksen til Jevnaker header Kleppo til Abbas som reduserer til 1-3. Det gav blod på tann og like etter scorer Renslo på en fin enkeltprestasjon 2-3. Nå virker det som vi kan score 10 mål. Dessverre går vi inn en litt stressende fase av kampen, hvor vi vil mye men evner ikke helt og det er Jevnaker som er nærmest ved en par anledninger. I det 71 minutt øker Jevnaker til 4-2 og nok en gang virker løpet litt kjørt. Men nå følger en sterk HFK periode og JIF virker kjørt. Store sjanser misbrukes dessverre. Men i det 77 minutt kommer 3-4 reduseringen, denne gang ved toppscorer Tørrisplass som scorer sitt 30 for året. Vi pusher på, men det virker som vi skal gå på et tap. Men på overtid dukker Tyribakken opp og utligner til 4-4 i det 93 minutt. Det er fortsatt tid igjen og vi kjører på, dessverre kommer vi ikke til flere store sjanser og kampen ender 4-4. Vi fortjente mer, men er fornøyd med at vi slår tilbake. Artig og underholdene kamp mot hardt kjempende JIF som vi ønsker lykke til videre i sesongen til.

Vi gjennomførte en grei kamp, men noe under pari var det. Vi må heise oss til neste søndag for å ta Svelvik borte. HFK leverte jevnt over en ok kamp, hvor Renslo og Tyribakken var litt over resten. Mens det var Johannes Dokken Kleppo som ble kåret til Dagens Lie sport  Halling, av noen Halling supportere.

Les Hallingdølen - Måtte grave djupt for poeng mot rivalane. – Me har ein brei tropp, med gode spelarar (hallingdolen.no)

Neste kamp er borte mot Svelvik. Det blir nok en tøff bortekamp på gresset i Svelvik. De er et lag under poengpress, og samtidig et lag med flere klassespillere. Men vi skal gjøre alt for å vinne den og sikre andreplassen.

Vår neste og årets siste hjemmekamp er mot Konnerud 14 oktober kl. 1500, det blir også kronekamp. Så kjørrrr !!!