STERK KAMP AV HFK HJEMME MOT ROS

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 28. Mai 2023

Herrer:

HFK    -           ROS     (2-0) 6-1

HFK:                           5 min 1-0 David Torralba (Simen Renslo), 30 min 2-0 Renslo, 50 min 3-0 Renslo (Øyvind Tørrisplass e/corner), 51 min 4-0 Abbas Amir (Torralba), 56 min 5-0 Torralba (Ammar) og 81 min 6-1 Gaute Tollefsen (Torralba e/corner)

ROS:                             10 min 5-1 Adrian Larsen og 82 min 6-2 Eric Hagmann

HFK:

ROS:                           35 min Paal Kjekstad, 64 min Magnus Frøyland, 66 min Dennis Johnasen (trener) og Alf Runar Høybråten (kontaktperson)

Cornere:                     (4-3) 13-4

Sjanser:                       (9-0) 21-4

Tilskuere:                   107 – I litt surt vårvær.

Dommer:                    Adem Satici (Strømsgodset IF) AD 1: Enes Erkøk (Solberg SK) AD 2: Nan-Chun Chen (Ådal) – Veldig bra løst av trioen i en lettdømt kamp.

HFK leverte tidvis en imponerende prestasjon mot ROS. Variert og godt angrepsspill, kronet

med flere vakre scoringer. HFK har funnet formen nå og det blir spennende og se ut

vårsesongen.

Neste kamp er borte mot Kongsberg på gress fredag 2 juni kl. 1930

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Erik Lien 60 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (Henrik Granhaug 83 min) (VB) Sander Tovsrud Brenno(Ole Cato Haugen 70 min) (Anker) Sondre Tollefsen (Jakob Rønsen 60 min) (HK)Ammar Alhamdo  (IL) Abbas Amir (Erik Lien 60 min) og Simen Renslo (kap) (Abbas 87 min) (HK). Øyvind Tørrisplass(Gjermund Kvarteig 83 min) (Spiss) David Torralba(Morten Hagen 83 min) Ubenyttet reserver:

Referat

HFK tar tidlig kontroll på kampen, og får til et bra pasningsspill. Allerede etter 3 minutter kommer den første sjansen til HFK når Simen Renslo prøver seg på en avslutning som går like utenfor mål etter gjennomspill på høyre side. To minutter senere kommer HFK nok en gang nedover høyresiden, innlegget fra Renslo som havner hos Torralba som står umarkert inne i 16-meteren og setter den kontrollert i mål, og med det står det 1-0 etter 5 spilte minutter. HFK fortsetter å kontrollere kampen med mye bra pasningsspill og gode kombinasjoner på kantene uten at man kommer til de store sjansene. Etter 10 minutter sender Tørrisplass Renslo alene igjennom, men dagens beste spiller ROS keeper Karsten Bak redder med en glimrende beinparade. I det 19 minutt er det Tørrisplass, som var et uromoment for ROS forsvaret som kom til en stor sjanse. I det 24 min burde Anders Mastrup scoret på en av mange gode Torralba cornere. ROS kommer med enkelte direkte gjennomspill midtveis i omgangen, men HFK forsvarer seg godt og får avverget ut til corner ved et par anledninger. Når 30 minutter er spilt spiller HFK seg gjennom etter nydelig pasningsspill, Først Abbas til Tørrisplass som finner til slutt Renslo som leverer en god avslutning forbi keeper og øker til 2-0.

Etter 34 minutter kommer kampens første gule kort når Renslo takles midt på banen. I det 34 minutt har Ammar et flott innlegg til Abbas, men han utnytter ikke sjansen. HFK fortsetter å holde kontroll på kampen utover hele omgangen, og er spesielt friske på kantene. Omgangen avsluttes av at Ammar spilles gjennom alene med keeper, men avslutningen reddes av keeper, Toralba snapper opp den påfølgende returen, men avslutningen går like over. Med det står det 2-0 til pause.

Det er et tent HFK lag som kommer ut etter pause, og går rett i angrep på ROS som fører til flere cornere med korte mellomrom etter gode sjanser av Tørrisplass og Renslo. Etter 49 spilte minutter får HFK nok en gang corner, keeper får ikke kontroll over ballen som til slutt havner hos Renslo som setter inn sitt andre for kvelden og øker til 3-0. Nå går det virkelig unna, for to minutter senere bestemmer Abbas seg for å prøve seg fra rundt 20 meter, og får et skikkelig drømmetreff på ballen som går rett i  krysset, FOR ET SKUDD!! 4-0. Men det stoppet ikke der, for knappe fem minutter senere vinner HFK ballen høyt når ROS prøver å spille seg ut bakfra, Toralba spilles gjennom og får med det sitt andre mål. HFK øker dermed til 5-0 56 minutt ut i kampen. ROS kommer seg til en sjelden sjanse like etterpå, men etter noe kaos i feltet blir ballen til slutt klarert ut til corner etter en glimrende redning av Stave i HFK målet. Når 63 minutter er spilt roter HFK ballen bort på egen banehalvdel som resulterer i utligning for ROS til 5-1.

Til tross for reduseringen er det et tydelig frustrert ROS lag, og kun minuttet senere krangler en ROS spiller på seg gult kort, og også to på trenerbenken til ROS blir vist det gule kortet for munnbruk. HFK lar seg ikke stoppe og produserer sjanser på løpende bånd. Ett av dagens flotteste angrep er når HFK ruller opp på høyre side og Ammar sender et perfekt innlegg til Jakob Rønsen som stormer inn på bakre og header på mål, men dessverre leverer ROS keeperen kanskje dagens prestasjon med en fabelaktig reaksjonsredning. Like etter kommer Erik Lien til en stor sjanse, men avslutningen blir litt for løs.

Det er stadig HFK som kontrollerer kampen, men de kommer inn i en litt rotete periode midtveis i andre omgang med et par enkle balltap, men ROS klarer ikke utnytte dette. HFK får derimot fort litt mer kontroll over pasningsspillet igjen og kommer til flere brukbare sjanser rundt 80 minutters merket. På en påfølgende corner fra høyre etter 81 minutter havner ballen til slutt opp hos Gaute Tollefsen som noe uventet tegner seg på scoringslisten, og det står 6-1. hans første seniormål for klubben, i hvert fall rett vei 😉  Men det stoppet ikke med det, for ROS går rett i angrep, og selv om Per Oskar får reddet første skuddet via stolpen, havner returen hos en ROS spiller som får headet ballen i mål og utlignet til 6-2 etter 82 minutter som også blir sluttresultatet.

HFK leverer en meget god kamp og vinner fortjent. Med sine to mål og flere gode sjanse skapninger var det David Toralba som ble kåret til dagens Lie sport Halling. Men her var det et godt kollektivt HFK lag som hadde god kontroll gjennom hele kampen og seieren var aldri særlig truet.

HFK viste med dette at de er et lag som bør kjempe i toppen av årets 4 div, men for å få til det må de stabilisere prestasjonene noe mer.

Vi ønsker ROS lykke til videre i sesongen.

Neste kamp er borte mot Kongsberg fredag kl. 1930 - Vi skal revansjere det sure tapet mot dem i fjor. 😊