GUTTER MOT MENN. FORTJENT TAP FOR HFK MOT DBK

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 13. Mai 2023

Herrer:

HFK                -           DBK                (0-3) 1-4

HFK:                           92 min 1-4 str Sander Tyribakken (Kast Sander T sist)

DBK                            22 min 0-1 Magnus Styrmo, 35 min 0-2 Vemund Eskevik, 38 min 0-3 Marcus Haugland og 66 min 0-4 Jonas Aasen

HFK                            87 min Kevin Cruz

DBK:                           15 min Jonas Aasen

Cornere:                     (1-1) 2-3

Sjanser:                       (2-3) 5-6

Tilskuere:                   236 – veldig bra oppmøte i kronekampen, flott vær og god stemning.

Dommer:                    Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund IF) AD 1: Nam-Chun Chen (Ådal IL)  AD 2: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) – Dagens trio var nok det beste laget på banen. Godt gjennomført kamp.

DBK sitt fysiske og rutinerte lag ble en tøff utfordring for våre unggutter. HFK åpnet ganske bra, men spesielt etter 0-2 målet tok DBK kraftig over. Vi gjør lilleputt feil og serverer DBK mål. Vi har våre sjanser, men greier ikke sette dem. Nå er det en liten stund til neste kamp og vi håper at sykdommen slipper taket i gruppa, samt at knallviktige Mastrup og Storeskar er tilbake.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Johannes Dokken Kleppo (MS) Gaute Tollefsen og Ole Cato Stubberud Haugen (Mathias Jensen 56 min) (VB) Sander Tovsrud Brenno(Kevin Cruz 80 min) (Anker) Sander Tyribakken  (HK)Ammar Alhamdo (Jakub Pycyrek 80 min) (IL) Abbas Amir (Henrik Granhaug 71 min) og Simen Renslo (kap) (HK). Øyvind Tørrisplass (Erik Hjelmås Lien 56 min) (Spiss) David Torralba (Jakob Rønsen 56 min) Ubenyttet reserver: Gjermund Kvarteig og Anders Mastrup (skadet)

Referat

Grei start på kampen for HFK. Ruller opp flere gode muligheter, men vi er for unøyaktige i siste fasen av spillet. Etter 10 minutter skyter Torralba ett godt skudd, som DBK keeperen får avverget til corner. På corneren får Sander Tyribakken en god mulighet, men headingen går like utenfor. Like etterpå får DBK corner, her blir Per Oskar i HFK målet presset fremover og corneren skrus rett inn ved bakre stolpe og 0-1. Der er vi ikke smarte og rutinerte nok. Like etter har vi en halvsjanse ved Renslo. I det 35 minutt er en HFK forsvarer uheldig og udyktig, han header ballen rett til målfarlige Eskevik som alene med Stave ikke gjør feil og 0-2. Nå sprekker HFK litt opp og i det 38 minutt er det en annen HFK forsvarer som gir fra ballen til Marcus Haugland, som også alene med Stave gjør ingen feil og 0-3. DBK var effektive, men så store sjanser vi serverer dem, så er det ikke annet å vente. Dette står seg til pause.

I andre omgang åpner HFK bra og pusher DBK bakover. Etter 50 min får HFK en trippelmulighet etter et langt kast. Men to av forsøkene ble dessverre reddet av en DBK spiller innenfor 5 meteren. Like etter har HFK sitt flotteste angrep for dagen. Vi spiller oss fint opp og igjennom ledde, før Renslo får ballen midt på banehalvdelen til DBK. Han stikker den fint igjennom til Ammar, som kommer alene med keeper. Han forsøker å lobbe over keeperen, men den går dessverre like utenfor. Her kunne han nok valgt annerledes og gått forbi keeper. I det 66 min punkteres kampen, når DBK spilleren header ballen upresset i mål etter et flott innlegg og 0-4. Like etter har DBK to gode muligheter, som Stave redder mesterlig. HFK greier ikke å komme opp på nivå, men får en fortjent redusering på overtid på et straffespark som Tyribakken banker sikkert i mål og 1-4

Vi leverte ikke i nærheten av de vi ønsker. Men nå håper vi på en fin treningsperiode, samt det å få folk på plass igjen. Så skal vi greie å matche Hokksund på en god måte søndag 21 mai på Hokksund.

Ikke mange som var på nivå men Dagens Lie sport Halling ble Sander Tovsrud Brenno som leverte en grei kamp på venstrebacken. Dokken Kleppo og Tyribakken var også tidvis bra.

Vi ønsker DBK lykke til videre i sesongen.