HFK SEIER PÅ OVERTID

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 15. Apr 2023

Herrer:

HFK - Sande               (0-0) 1-0

HFK:                             92 min 1-0 Jakob Rønsen ( Simen Renslo frispark)

Sjanser:                       (2-4) 7-5

Tilskuere:                   130 – Herlig oppmøte i et trist vårvær.

Dommer:            Hans Egil Drolsum ( AD 1: Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund IF) AD 2: Enes Erkøk (Solberg SK)    - Greide seg bra i en lettdømt kamp, selv om det var noe uenighet om en straffesituasjon og fargen på kortet-

Langt nede sist helg og høyt oppe denne. I fotball snur det fort. Sande bøy på store utfordringer og kampen kunne vippet begge veier. Selv om man til syvende og sist si at det var en fortjent seier.

Neste kamp er Vestfossen borte 21 april kl. 1930

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Johannes Kleppo Dokken 59 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Sander Brenno (Anker) Simen Renslo (kap) (HK)Ammar Alhamdo(Erik Hjelmås Lien 78 min) (IL) Sander Tyribakken og Øyvind Tørrisplass (Jakob Rønsen 70 min) (HK). Abbas Amir (Spiss) David Torralba (Sondre Sporan Tollefsen 59 min) Ubenyttet reserver: Henrik Granhaug (skadet på oppvarming), Mathias Jensen og Kevin Cruz).

Referat

Åpningen på kampen var jevn. Det bølget frem og tilbake uten de helt store sjansene. Etter de 5-6 første minuttene tok HFK grep om kampen og kampens første sjanse kom etter 13 minutter. Det var Sander Tyribakken som satte opp Abbas Amir som dessverre ikke greide å utnytte muligheten bra nok. Like etter roter vi det til litt og Sande kommer på to gode muligheter som Per Oskar Stave redder mesterlig. Nå var Sande på hugget og like etter ruller de opp på sin høyre side, godt innlegg, men avslutningen går heldigvis til side for mål. Nå ble det rotete av begge lag fram til Rammadanpausen. Nytt for året har NFF åpnet for en pause når muslimene har lov til å spise igjen. Etter den pausen var det HFK som trøkket på og hadde halvfarlige cornere og en stor sjanse ved David Perez, som dessverre gikk utenfor.

Lagene gikk til pause på 0-0- Der Sande burde ledet ut i fra sjanser, mens HFK nok var det styrende laget i banespillet. Så greit nok med uavgjort til pause.

Andre omgang åpner med at HFK tar godt grep om spillet. Uten å skape de helt store sjansene, manglet litt i siste fasen av spillet. Samhandlingen sitter ikke helt enda. Vi får tro at trening under bedre forhold vil rette på det fremover. Sande får omgangens første gode sjanse, i det 64 minutte etter et rotete balltap kommer Sande nesten helt igjennom, men Stave står som en vegg igjen, før returen blir reddet på streken. Her var Sande veldig nærme. HFK er fortsatt best i banespillet og Sande virker mer og mer slitne. I det 73 minutt, spiller Abbas Ammar helt igjennom, men keeperen gjør en mesterlig redning. I det 82 minutt er vi veldig nærme en Sande forsvarer sleiver et HFK innlegg mot mål, men der sto det en Sande forsvarer på streken og fikk med nød og neppe avverget. HFK pusher på, men vi greier ikke å komme til helt store sjansene. I det 90 har Renslo en god mulighet. På overtid får HFK frispark og Renslo curler inn i boksen. Her blir det litt klabb og babb, før ballen ender opp hos innbytter Jakob Rønsen som skyter et godt skudd fra 14 meters hold rett i mål og 1-0!!! Fortjent sett under ett, MEN. Etter den scoringen ble det ikke mye til spill og kampen endte 1-0 til HFK. Viktig seier og selvtillit boost før vi skal ut i en vanskelig bortekamp mot Vestfossen.

Som tidligere nevnt synes vi at vi fortjent seieren, men at den fort kunne vippet andre veien. Det var et hakk opp fra forrige helg og flere spillere leverte gode prestasjoner. Abbas Amir utrettelig jobbing. Simen Renslo styrte bra. Mikkel Storeskar sikkerheten selv i forsvaret. Det må også nevnes at innbytterne var med på å gi laget ekstra energi og da spesielt Jakob Rønsen som var et uromoment for Sande forsvaret. Bakerst sto sikkerheten selv Per Oskar Stave, som også ble kåret til Dagens Lie sport Halling av en lokal jury.

Vi ønsker Sande lykke til videre i sesongen.