HFK GAV TOPPLAGET VALDRES HARD KAMP OM POENGENE

Postet av Hallingdal menn senior A den 6. Sep 2015

Valdres – HFK (3-0) 4-2

VFK: 34 min 1-0 min Simen Høglien, 36 min 2-0 Haris Heremic, 43 min 3-0 Dan Monell 81 min 4-2 Monell

HFK: 62 min 3-1 Pawel Kaczorwski(Linus Heldund) og 3-2 68 min 3-2 Stian Bråten (Pawel)

VFK:

HFK: 88 min Anders Golberg.

Rødt kort: Cornere: (2-1) 5-7

Sjanser: (7-2) 9-5

Tilskuere: 342

Dommer: Neco Darian, Klemetsrud AD 1 Rene Nahas, Hauketo IF og AD 2 Kim Minh Nguyen Abildsø IL. Dømte en god kamp, godt med en dommer som ikke brukte kortene for moro skyld.

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Linus Hedlund (MS) Fredrik Garnås og sondre Dokken (kap) (VB) Jesper Taaje (Mikkel Storeskar 59 min)(Def MB) Kyrre Sataøen(Anders golberg 83 min) og Simen Renslo (Off MB). Christian Nesselqvist(Kristian Svenkerud 45 min), Pawel Kaczorowski og Jonas Bergane (Spiss) Stian Bråten Reserver: Tord Magnus Fagermo, Ahmed Ahmed, August Fosse og Abdikafi Ahmed.

Dette er kamper som det virkelig er artig å spille. Bra trøkk, gode dommere og full fart på tribunen. Vi har siden 2007 nærmet oss Valdres skritt for skritt. Fra å være naboen Valdres FK ikke «gadd» spille treningskamper mot til at vi er i nærheten av å ta poeng mot dem på bortebane i seriespill. Vi har nærmet oss kraftig hvert eneste år siden restarten vår i 2007 med i all hovedsak egenproduserte spillere. Selv med tapet lørdag på Blåbærmyra er det gøy at vi med 9 juniorspillere i troppen gir Valdres hard kamp om poengene. Valdres har bare den siste tiden hentet inn 4 kraftige forsterkninger fra inn og utland, noe som gjør dem bedre rustet før den tøffe opprykkstriden i høst. Det er 5 lag innenfor 2!! poeng som kjemper om opprykk, kun 7 runder før slutt.

Vi ønsker Valdres lykke til resten av sesongen, MEN at de ikke rykker opp. Vi vil helst møte dem til neste år også og da skal vi ta rotta på dem.

KAMPREFERAT

HFK gikk rett i strupen fra start og på avsparket til Valdres, snappet en meget frisk Stian Bråten ballen og spilte først en tunnel før han nærmet seg 16 meteren, der han tredde ballen i mellom beina på nok en Valdres forsvarer før han fra litt skrått hold skjøt like utenfor Valdresmålet. I det 5 minutt er Valdres i nærheten på en corner som fører til litt kaos i HFK forsvaret får en presset Valdres spiller skutt, men heldigvis høyt over. Det samme gjentar seg etter 10 minutter. HFK er hakket bedre enn Valdres innledningsvis, men er skjøre defensivt. Utover omgangen kommer Valdres mer inn i det, men kampen er jevnspilt. I det 20 minutt er det Thorberg som la ned et solid stykke arbeid på HFK sin midtbane som kom seg til en god mulighet, men skuddet ble dessverre blokkert på vei mot mål. I det 23 minutt kommer Valdres spissen Heremic alene igjennom mot Jarle Stanes men han varter opp med en klasseredning og avverger scoring. Det var ingenting som tydet på at resultatet fra vårkampen skulle gjenta seg, men så kom det et kvarter fra helvette. Valdres var i ferd med å feste grepet da de fikk frispark på ca 30 meters hold litt ute på vår venstre side. Simen Høglien får godt treff på ballen som med litt ekstra medvind fyker over en feilberegnende men ellers gode sisteskanse og 1-0 til Valdres. Det skaper litt uro i laget og da vi veldig unødvendig mister ballen et par minutter etterpå til Heremic som sekundet etter banker ballen i mål fra 16 meter til 2-0 ser det stygt ut. Et meget effektivt Valdres lag har mye spisskompetanse på topp og når HFK forsvaret åpner seg som en låvedør rett før pause så toppscorer Dan Monell kan spasere ballen helt inn til 5 meteren før han dundrer ballen i mål og 3-0 ser det unektelig stygt ut. Det blir også pauseresultatet. Et resultat Valdres bør være meget fornøyd med for ut i fra spill så var de langt fra 3 mål bedre.

I pausen blir vi enige om å stå opp igjen å kline til. HFK gjør også et par endringer, debutanten Kristian Svenkerud(født 98) kommer inn og spiller en meget god kamp på ankeret, mens Pawel Kaczorowski skyves opp på venstre kanten. En posisjon han kjenner godt fra sin proffkarriere. HFK tar tak i kampen fra starten av første omgang, mot et noe mer forsiktig Valdreslag. HFK åpner med et ok press og et par resultatløse cornere. I det 15 minutt kommer Pawel seg fri på vår venstre og dribler seg helt inn til 5 meteren før han slår ballen 45 grader, der går ballen dessverre forbi alle HFK spillerne og muligheten renner ut i sanden. I det 63 minutt får HFK kast på høyden av 16 meteren til Valdres og Fredrik Garnås kaster langt til Hedlund som stusser til Pawel som tar den på halvvolley rett i mål 3-1. Det gjør Valdres usikre og HFK fortsetter trøkket. I det 65 minutt blir Markus Thorberg satt opp av Pawel som hadde en meget god andre omgang, Thorberg drar seg fint fremover og skyter fra 20 meter like utenfor. I det 68 minutt blir Bråten satt fint opp av Pawel og med en meget fin avslutning fra 20 meter som han curler ned i venstre hjørnet for en sjanseløs Valdreskeeper står det plutselig 3-2. Når var det stor usikkerhet i Valdresforsvaret. HFK trøkker på med en del cornere uten at ballen vil i mål. HFK styrer kampen, men Valdres er hele tiden farlig på kontringer. I det 81 minutt mister vi ballen litt for lett på midten og Monell kommer alene mot en av våre forsvarere og han får kranglet ballen forbi før han alene mot Stanes setter ballen i mål 4-2. Det var spikeren og ekstra surt med tanke på at de scorer på sin første sjanse i omgangen. Etter den scoringen bølger spillet noe mer uten at noen av lagene får puttet ballen i mål. Det endte med 2-4 tap mot et av topplagene på bortebane, selv om det er meget surt å sitte igjen med 0 poeng. Må vi si oss godt fornøyd med prestasjonene. Det var et kvarter i første omgang som ødela kampen for oss.

Det var mange gode på HFK denne lørdagen, men Kyrre Sataøen spilte nok sin beste kamp for året. Han i tillegg til Stian Bråten og Markus Thorberg var nok de aller beste. Men Pawel sin andre omgang luktet det svidd av. Det må også nevnes at Mikkel Storeskar som har hatt mye motgang på skadefronten i år kom meget godt fra sin første ordentlig ilddåp for året. Debutanten Kristian Svenkerud kom også godt fra det. Dette lover godt før fredagens neste «lokaloppgjør» mot Jevnaker. Det ser ut som vi for første gang i høst kan stille tilnærmet fullt lag og det skal Jevnaker få merke!! Kom og hei oss frem i kampen om tre nye poeng hjemme på Gol fredag kl. 1930 mot Jevnaker.