HFK:52 min Tobias grangård og 89 min Christian Nesselqvist

Grei:2 gule

Cornere: (3-0) 7-4

Sjanser: (3-3) 8-5

Tilskuere: 138

Dommer: Kristoffer Helgerud Lier IL, Nesbyen Ad 1 Ole Johnny Ullberg Skrim og AD 2 Jan Robin Antonsen. God kontroll på en lettdømt kamp. Fin tone med gutta på og utenfor banen. Men spørs om keeperen til Grei skulle vært utvist. Men når det er sagt så har ikke dommerne hjelp av tv bilder i etterkant!!

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Tobias Grangård (MS) Sondre Dokken (kap) og Blazej Jankowski (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (Def MB) Kyrre Sataøen og Simen Renslo (Off MB). Kjetil Lien, Pawel Kaczorowski (Markus Thorberg 84 min) og Christian Nesselqvist (Spiss) Joakim Havikhagen (Jesper Taaje 78 min) Reserver: Kristian Svenkerud, Birk Bjerkrheim, Jonas Bergane, Alfred Scriven og Paul Olav Brevig.

Etter en meget hektisk uke så smakte denne seieren meget godt. All ære til gamlegutta som tok tak på og utenfor banen, b -lagspillerne som spilte en fantastisk kamp. Jeg er også meget imponert over debutant som bokstavelig blir kastet i det, samt Christian Nesselqvist som virker å være i storform.

Jeg har bevisst ikke fokusert på viktigheten av denne kampen, men den var særdeles høy. Så tre poeng her betyr mye for høsten!!

Selv om Grei hadde sine sjanser føler jeg at det var en fortjent seier.

KAMPREFERAT

HFK var på fra første sekund og allerede etter et minutt satte vi et støkk i Grei. Pawel som virket i god form etter mye sykdom i vår vant ballen høyt i banen og satte opp Joakim Havikhagen som var nærme å føre HFK opp i ledelsen. Selv om man ikke lyktes der så satte dette standarden. HFK lå litt lavere enn vanlig og det var nok lurt mot et ballsikkert Grei lag. Det var ingen tvil om at vårsesongens 0-4 tap skulle revansjeres. Det ble en sjansefattig innledning og neste sjanse kom i det 18 minutt. Denne gang er det Christian Nesselqvist som blir satt opp av Pawel, men fortsatt står det 0-0. Grei skaper sin første farlighet når vi sover litt på en corner og nesten 0-1. Like etter er vi veldig nærme på en corner. I det 33 minutt går HFK opp i ledelsen ved Joakim Havikhagen, først har Blazej en stor sjanse på corneren som like etter blir avklart. Returen blir slått rett inn igjen av Sataøen og Havikhagen stanger ballen i mål 1-0. Det sto seg til pause og HFK ledet etter en jevnspilt første omgang.

I andre omgangen opptrer HFK på en veldig solid måte. I det 52 minutt har debutanten Tobias Grangård en stor sjanse etter frispark, men avslutningen gikk rett på keeper. Tobias var for øvrig eneste junior på banen fra start av naturlige årsaker og i min tid som hovedtrener har vi aldri sent utpå et så «gammelt» lag. Like etter drar samme mann på seg gult kort etter en sein takling. I det 55 minutt har Sataøen sjansen til å øke til 2-0. Han tok stort ansvar på og utenfor banen i denne kampen og fortjener ekstra honnør for det. I det 69 minutt blir en MEGET sterk Havikhagen slått igjennom av Pawel etter at Sataøen først hadde vunnet ballen høyt i banen. Han fighter seg forbi backen til Grei og går forbi keeperen før han blir dratt ned. Straffe!! Keeperen slapp unna med gult kort. Men straffen gikk heldigvis i mål ved Sataøen 2-0. Litt ekstra nervøs der vi på siden etter dramaet på Norway cup fra litt tidligere på dagen. Etter den scoringen åpner det seg veldig i forsvaret til Grei og HFK får noen store overgangsmuligheter. Den største sjansen kommer i det 78 minutt når Sataøen og Renslo kommer alene med keeperen. Dessverre velger Sataøen å drible keeperen, men i den duellen kommer Grei keeperen seirende ut. Her burde du passet til Renslo på åpent mål!! I sluttminuttene kom Grei seg til to megasjanser og hadde nok fortjent en redusering. På slutten kom også cupheltene Jesper Taaje og Markus Thorberg innpå. Det ble tilslutt 2-0 og alt i alt en fortjent seier til Hallingdal. Dette gir oss trua på en god høstsesong og at vi kan klatre litt fra vår sterke 7 plass.

Synes det er vanskelig å trekke frem enkeltspillere i en sånn kamp alle leverer varene ut i fra sine forutsetninger. Sterk innsats og lagmoral.

Neste kamp nå er borte mot et Lyn 2 lag som på slutten av våren tok en del poeng. Men det er et lag vi skal slå og vi reiser ned til Oslo neste søndag med trua på tre poeng. Håper supporterne stiller opp i samme grad som sist vi var i Oslo ;)