HFK                 -           Vestfossen        (0-0) 0-0

Vest:                    79 min Ilmi Sulimani

Rødt kort:

Cornere:             (5-1) 8-4

Sjanser:              (1-0) 4-1

Tilskuere:           255

Dommer:            Vegard Woll (Nesbyen IL) AD 1 Alexey Terekov(Slemmestad IF) og AD 2 Nils Gunnar Bjerke (Modum FK). Veldig bra dømming, får god flyt i en toppkamp verdig. Eneste man kan stille spørsmål ved, var gult kort bedømming.

INGRESS

Det ble en sjansefattig, men til tider spennende toppkamp på Nesbyen. Foran hele 255 tilskuere denne fine sommerkvelden. Det var god stemning, artig med mange unger, som Gaupa og Nesbyen IL sin maskot NILSI fikk god fart på. Hvis vi tar bort Godset kampen, så runder vi akkurat 200 tilskuere i snitt og det er fantastiske tall for et lag på vårt nivå, men vi har plass til så mange flere 😉

Kampen ble flyttet til Nesbyen pga Landskappleikan på Gol. Dessverre ble det ingen scoringer. Med forbehold om feil, så er det kun fjerde gang HFK spiller 0-0 under Jansen.

I første omgang styrte HFK det meste, mens Vestfossen styrte mye de første 25/30 min i andre omgang før HFK fikk til en liten sluttspurt. Vestfossen hadde knapt sjanser, mens HFK ikke greide å score på sine som var relativt store.

Nå blir det ferie etter en formidabel vårsesong. Det kommer mer stats etter helga. Men HFK har aldri gått 14 kamper fra start uten tap på dette nivået. Plusser man på cupeventyr og sterke junior prestasjoner, så er det ingen tvil om at HFK prestere bra for tiden. Vi går en spennende høstsesong i møte, hvor vi satser på sterke prestasjoner allerede under Norway cup i august.

Dette var siste A-kampen for Gaute Sporan Tollefsen, som over de siste sesongene har vokst til å bli en viktig støttespiller i HFK. Vi ønsker ham lykke til i USA. Han kommer tilbake i mai som sommervikar. Artig at han ble kåret til dagens Lie sport Halling. Inn har vi fått Adrian L Bredesen, som blir en spennende tilvekst. Han var cm fra å bli matchvinner rett før slutt.

Neste kamp er borte mot Slemmestad 12 august.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (VB) Sander Brenno(Per Nyhus 54 min Jakob Rønsen 80 min) ( min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (HB) Mathas Jensen (IL) Sander Tyribakken HK Abbas Amir (Sander Brenno 68 min, Johannes Kleppo Dokken 90 min) IL Simen Andreas Renslo (kap) (VK) Ammar Alhamdo (Jonas Rosten 58 min) (Anker) Vegard Vedvik (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Adrian Bredesen 80 min) Ubenyttet reserver: Dawid Pycyrek, Johnas Jorde, Henrik Granhaug og Mikkel Renslo.

Referat Ikke videogjennomgang

HFK kom godt i kampen og tok styringen. HFK var aggressive og vant ballen fort igjen. Men greide ikke å komme til de helt store sjansene mot et kompakt Vestfossen forsvar som kun har sluppet inn 8 mål på våren. HFK hadde noen småskumle cornere i første del av første omgang. I det 22 min kommer kampens første halvsjanse, Øyvind Tørrisplass drar seg fri på høyre side av Vestfossen målet, men fra litt dårlig posisjon skyter han ballen i nettveggen. Vestfossen kommer litt mer inn i kampen, men greier ikke å bygge opp noe angrep som førte til farligheter foran Stave i HFK målet. I det 35 min kommer et av kampens beste angrep. Abbas som hadde en veldig frisk første omgang, spilte vegg med Sander Tyribakken inni 16 meteren. Han kom seg fri og kunne skutt selv fra en ok posisjon, men uselvisk sentret han ballen forbi Vestfossen keeperen til Vegard Vedvik som sto på 5 meteren og bommet på ballen og det åpne målet. Den var stor. Resten av omgangen fortsatt med et HFK press, dog uten de helt store sjansene. Det betydde at lagene gikk til pause på 0-0.

I andre omgang er det Vestfossen som kommer best ut. De er mye mer aggressive og får trøkket HFK bakover. Men de store sjansene uteblir, kun noen halvfarligheter på dødballer. Den ene traff tverrliggeren, men på oversiden og Stave hadde god kontroll. I det 24 min roter vi med ballen på egen halvdel, Vestfossen spiller hurtig fra sin høyre side til venstre, her kommer Sulimani seg fri, men Storeskar blokkerer skuddet på ekte Garnås vis. Kanskje inspirert av at Garnås scoret et viktig mål i torsdagens Eliteserie kamp mot KFUM. Det er gøy når gamle helter vender hjem, han var veldig populær blant barna på tribunen. Men sterkt av Storeskar, som spilte så å si en prikkfri kamp for HFK. HFK gjorde noen justeringer og fikk mer fart og trøkk inn i laget igjen. I det 27 min er det unggutten Mathias Jensen som leverer nok en god kamp for HFK som finner Vedvik. Han er plutselig alene igjennom på 16 meteren, han ser keeperen står langt ute og prøver en lobb. Men den ble for løs. HFK er mye mer med i kampen og de siste 10-15 minuttene blir Vestfossen presset bakover. I det 36 minutt ruller vi oss fint fremover på vår venstre side, før Tyribakken som spilte nok en god kamp legger ballen inn på bakre hvor Jonas Rosten kommer i stor fart. Fra kort hold og god posisjon header han dessverre like utenfor. Nå pushes det på og HFK hadde fortjent en scoring. I det 87 minutt ser de fleste ballen i mål. Nok en gang rulles det fint opp på vår venstre side og nok en gang er det Tyribakken som setter opp. Her kunne han kanskje like gjerne skutt selv, men sender ballen til Bredesen i enda bedre posisjon. Han kommer i litt ubalanse og faller litt bakpå, men får foten på ballen og den ser ut til å gå i mål, men dessverre for HFK går den via en liggende Vestfossen spiller og ut til corner. Det blir med dette. HFK hadde nok fortjent 3 poeng totalt sett, men det var et jevnt toppoppgjør mellom to gode 4 div lag.

Vi ønsker Vestfossen lykke til videre med sesongen.

Se referat i Hallingdølen For ein sesong - tek sommarferie utan tap: – Aldri hatt så god start nokon gong (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble Gaute Tollefsen han og midtstopper kollega Mikkel Storeskar leverte en bunnsolid kamp ette den noe shaky prestasjonen forrige helg mot Eiker Kvikk. Simen Renslo og Sander Tyribakken leverte nok en god kamp på et sterkt HFK lag.

Nå blir det 3 uker med noen fellestreninger, samt egentreninger for å bygge motor inn mot et av sesongens hovedmål, nemlig Norway Cup. Som vi håper skal gi klubben en ny boost inn mot denne spennende høstsesongen, hvor vi har et lag i fjerde div som skal kjempe i toppen, et lag i junior interkrets og et lag i 2 div.

Det kommer mest sannsynlig å stå mellom Konnerud, Vestfossen og HFK. Men DBK ligger også i posisjon. Jeg vil tro det vil bli noe mer poengtap på topplagene til høsten, flere lag virker sterkere og sterkere.

En stor takk til Nesbyen IL og fotballgruppa for å legge forholdene så godt til rette for oss i denne viktige kampen. Det var gøy å spille på Nesbyen igjen etter 13 år. Det er faktisk det stedet det er lengst siden vi har spilt A-lags fotball i Hallingdal, det er veldig gøy når man ser den store fotballinteressen der. Både i denne kampen, men også hvordan store og små fra Nesbyen stiller opp på kamper jevnlig på Gol.

I morgen kommer det en liten evaluering av vårsesongen for våre lag på herresiden.