ET INNEFFEKTIVT HFK VANT TIL SLUTT MEGET FORTJENT MOT KONGSBERG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 16. Jun 2024

Herrer:

HFK      .           Kongsberg        (0-0) 4-0

HFK:                   48 min 1-0 Sander Tyribakken str (Vegard Vedvik felt), 53 min 2-0 Ammar Alhamdo (Simen Renslo), 75 min Per Nyhus (Ingen) og 81 min Abbas Amir Ahmed (??)

KIF:

HFK:

KIF:

Cornere:             (4-0)  8-1

Sjanser:              (10-0) 20-1

Tilskuere:           203

Dommer:            Adem Satici (SIF), AD 1. Joachim Buchmann (Uvdal) og AD 2 Melih Satici (SIF)- Artig ed far og sønn i trioen. En meget solid kamp av dagens hoveddommer.

INGRESS

Det ble en fin dag for barna som kom på kamp i dag, dessverre ødela nok været litt for antallet som dukket opp. Men gode tilbakemeldinger fra de som kom. Vi prøver nok igjen neste år også med @Barnas dag» 😉 Takk til alle som kom og til ungdommen som hjalp til. Takk også til Helge Hafsås som stilte som speaker på kort varsel i dag, det løste han utmerket.

HFK gjennomførte en god kamp og spilte tidvis meget god fotball. Men var fryktelig ineffektive, spesielt i første omgang. Straffen tidlig i første omgang, gjorde at det løsnet litt. På 2-0 tok KIF litt større sjanser og det åpnet seg mer i begge ender. Seieren var aldri truet for HFK og Vi vant fortjent. 12 seiere fra start er solid.  En litt annen merkelig statestikk er at vi har 5 kamper med 0-0 til pause så langt i år.

Neste kamp er borte mot Eiker/Kvikk fredag kl. 1930.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Morten Nerli (Johannes Dokken Kleppo 69 min) (MS) Gaute Tollefsen(Henrik Granhaug 84 min) og Mikkel Storeskar (VB)  Anders Mastrup (Sander Tovsrud Brenno 60 min) (IL) Sander Tyribakken (Vetle Kjøl 84 min) HK Mathias Jensen (Sondre Tollefsen 79 min) IL Simen Andreas Renslo (kap) (Abbas Amir 65 min) (VK) Ammar Alhamdo (Per Nyhus 69 min Olav Berg 77 min) (Anker) Vegard Vedvik (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Emil Rue 84 min) Ubenyttet reserver: Johnas Jordet

Referat etter videogjennomgang

HFK tok tak fra første minutt og dominerte med ball. Første sjanse kom etter 8 minutter, Sander Tyribakken legger inn til Ammar som header den fint til Anders Mastrup. Mastrup legger til rette, men brenner den dessverre over fra kort hold. Etter 11 minutter er det nok en gang Tyribakken som setter opp, han finner Ammar med en fin 45 i feltet. Men skuddet fra godt hold ble ikke bra nok. Etter 12 minutter er det Tørrisplass som blir spilt fint fri innenfor 16 meteren, litt skrått hold, fyrer han av et godt skudd, som dessverre for HFK sniker seg like utenfor. HFK dominerer kraftig i banespillet, men greier ikke å få ballen i mål. Etter 24 minutter, tar vi et kort kast og Mikkel Storeskar curler inn en flott ball, som faller ned hos Mastrup alene  på 12 meters hold, men skuddet går utenfor. I det 26 minutt, drar Renslo seg forbi flere KIF spillere, setter opp Ammar alene igjennom, men han skyter utenfor. Nå hadde vi fortjent både et og to mål ut i fra sjanser og ikke minst banespill. I det 26 minutt får vi annullert et mål for offside, som på videogjennomgangen ser ut som hårfin onside. I det 28 minutt er det Mathias Jensen som drar seg fint inn i boksen, han slår en perfekt ball inn til Ammar, som på et eller annet vis greier å sleive ballen utenfor på åpent mål. Etter 29 minutter bryter Mastrup ballen flott oppe ved midtstreken, han drar med seg ballen oppover mot KIF målet. Der finner han Renslo, som fyrer av et godt skudd som Kongsberg sin gode keeper må gi til corner. KIF keeperen gjør en ny strålende redning minuttet etter. Jensen finner Tørrisplass, som drar seg fint inn i feltet og skyter et skudd som keeperen får tåspissen på og ut til corner. I det 39 minutt, fyrer Vedvik av et godt langskudd, men keeperen får vippet den over tverrliggeren til corner. Etter 42 min drar Tørrisplass alene igjennom i midten, men dessverre greier en KIF spiller å pirke bort i ballen i det Tørrisplass skal skyte og skyte triller utenfor. Det betyr at lagene gikk til pause på 0-0 til tross for total HFK dominans. Med normal uttelling burde HFK ledet 3-0 til pause.

HFK kommer bra ut i andre omgang også, og etter 46 minutter lager KIF på klønete vis straffe. Vedvik blir hektet og Tyribakken setter ballen i mål. 1-0 meget fortjent. I det 52 minutt er første visitten til KIF, men skuddet skrått fra 16 meteren går over. Minuttet etterpå vinner Vedvik ballen på midtstreken, ballen går så til Renslo, som fosser fremover. Han stikker igjennom Ammar som alene med keeper gjør ingen feil og 2-0. I det 55 minutt er det Tørrisplass som setter opp Renslo, men han får ikke stokket beina sine alene igjennom. I det 56 min kommer KIF til sin første sjanse. Men den er stor. De kommer igjennom på sin høyre side, legger fint inn og en KIF-spiller skyter i stolpen fra kort hold. I perioden som kommer nå er det rotete og KIF kommer mer med i spillet. I det 73 minutt skulle vi punktert kampen. Jensen stikker Tørrisplass alene igjennom, fra litt skrått hold skyter han på keeper. Med Nyhus og Abbas alene inne i midten, skulle man kanskje sentret. I det 74 minutt slurver en KIF spiller og sender ballen til hurtige Per Nyhus, han drar seg forbi stopperen og etter hvert keeperen, før han triller ballen i det åpne målet og 3-0. Etter 79 minutter, fosser Brenno frem på vår venstre side, slår ballen perfekt inn foran mål til Tørrisplass, som avslutter bra. MEN nok en gang står KIF keeperen i veien. Etter 85 minutter punkterer HFK kampen. Etter en corner blir det mye klabb og babb i boksen, før Sander Tyribakken stusser ballen til Abbas som kjemper inn ballen i mål. I det 85 minutt kombinerer Abbas, Olav Berg og debutanten Emil Rue veldig bra. Rue kommer alene mot keeper, men skyter utenfor. Minuttet etterpå vinner Abbas ballen fra KIF keeperen nede ved corner flagget, han slår inn til Rue som skyter like utenfor på så å si åpent mål. Men KIF forsvareren taklet han i site øyeblikk. På overtid slår Vedvik et flott innlegg som Dokken Kleppo header utenfor.

Det ble med dette, 4-0 til HFK ny seier og nr 12 i rekken. Vi er gode om dagen, MEN har mye å gå på.

Vi ønsker Kongsberg lykke til videre med sesongen.