HFK FIKK DET TØFT BORTE MOT HOKKSUND, MEN VANT. REKORDEN FORLENGET TIL 11 STRAKE FRA SERIESTART.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 8. Jun 2024

Herrer:

Hokksund          -           HFK      (0-0) 0-2

Hokk:

HFK:                  59 min 0-1 Sander Tyribakken (corner Simen Renslo) og 61 min 0-2 Anders Mastrup (Renslo)

Hokk:                   84 min Joakim Tandberg

HFK:                   54 min Gaute Tollefsen og 55 min Sander Tyribakken

Cornere:             (0-5)  3-9

Sjanser:              (2-4)  4-7

Tilskuere:           60

Dommer:            Fredrik Gravdal (Lier Il ), AD 1. Lahbib Elkhalil (Eiker Kvikk IF) og AD 2 Vegar Eriksen (Tofte Fremad) – Solid kamp av dagens hoveddommer.

INGRESS

Hokksund var et fysisk godt lag, som vi visste ble tøffe hvis vi gav dem for mye tid på ballen. Det gjorde vi dessverre til tider. Hokksund var nærme ledelsen med skudd i stolpen etter kort tid og kom også til flere gode sjanser i løpet av kampen. Til tross for dette vant HFK fortjent, og i noen små perioder viste HFK godt spill.

Neste kamp er «Barnas kamp» hjemme mot Kongsberg søndag 16 juni kl. 1500 på Gol.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Olav Berg 75 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Chris Magnetun (Sander Brenno 11 min) (HK) Abbas Amir Ahmed (Jonas Rosten 46 min og Per Nyhus 68 min) IL Mathias Jensen (Sondre Tollefsen 80 min) IL Simen Andreas Renslo (kap) (VK) Ammar Alhamdo (Sander Tyribakken 46 min) (Anker). Vegard Vedvik(Morten Nerli 75 min) (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Johannes Dokken Kleppo 80 min) Ubenyttet reserver: Eirik Thorberg.

Referat etter videogjennomgang

Jevn start på kampen, men Hokksund kom til stor sjanse ved Ajeti etter 4 minutter når han drar seg forbi backen og skyter hardt i stanga. Rett etter blir Chris Magnetun stygt taklet i en luftduell, han brekker nesa. Men var i godt mot etter besøk på sykehuset. Men vi er redd for at resten av vårsesongen ryker for Magnetun. HFK er noe bedre i banespillet. Etter 15 minutter kommer Abbas seg delevis fri på vår høyre side. Fyrer av et godt skudd som Hokksund keeperen må slå til corner. I det 20 min mistet vi ballen på 30 meter og Hokksund utnytter det nesten max. Men skuddet sniker seg heldigvis like utenfor stolpen. I det 24 minutt er Tørrisplass nærme på corner, men Hokksund sin gode keeper fikk slått til corner. I det 28 minutt så vender vi fint fra høyre til venstre. Her får Renslo tak i ballen, han drar seg forbi 3 mann i boksen, men avslutningen går på keeper og ut til corner. HFK er på nå og i det 33 min slår Vedvik et strålende innlegg inn til Abbas som header over fra en meget god posisjon. Resten av omgangen er HFK styrende, men uten å skape de store sjansene. Dermed ender det 0-0 til pause.

I pausen kommer Sander Tyribakken inn etter en kortere skadeperiode, han viste meget gode tendenser i den omgangen han fikk spille. HFK styrer, men som i første omgang er det Hokksund som kommer til omgangens første sjanse. Et skudd fra skrått hold, redder Stave med en fin beinparade. Etter 59 min går HFK opp i ledelsen på en corner som nevnte Tyribakken headet i mål og 1-0. Fortjent nok, men HFK har ikke vært mye bedre enn Hokksund. Like etter økes ledelsen til 2-0 etter litt klabb og babb i boksen og knallhard jobbing ender ballen hos Anders Mastrup som banker ballen i mål. I det 67 minutt blir Per Nyhus slått perfekt igjennom av Renslo, dessverre blir den avvinket for offside. I det 80 min bør Tørrisplass punktere kampen. Tyribakken finner Tørrisplass som kommer på et kjempeløp alene igjennom skyter han på keeperen, men her burde han trillet til Nyhus som kunne scoret i det åpne målet. I det 87 min header Hokksund i tverrliggeren på en corner. Men nærmere kommer ingen av lagene på slutten og kampen ender med en tøff men fortjent seier til HFK. Vi ønsker Hokksund lykke til med resten av sesongen.

Se referat i Hallingdølen Ny rekord med 11. siger på rad - plukka poeng på bortebane (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble Sander Tyribakken som kom inn og viste mye bra i andre omgangen.

Stave var solid i HFK målet, ellers leverte Jensen og Storskar bra på et HFK lag som jobbet bra, men varierte veldig i prestasjonene.

Nå venter Kongsberg neste søndag kl. 1500 på Gol. Denne kampen er satt av til barna og kalles «Barnas kamp» i dette jubileumsåret til HFK.