FORTJENT SEIER I TOPPKAMPEN MOT STERKE KONNERUD, MEN DEN SATT LANGT INNE. REKORDEN FORLENGET TIL 10 STRAKE FRA SERIESTART.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 2. Jun 2024

Herrer:

HFK      -           Konnerud (1-0) 2-1

HFK:                   23 min 1-1 Jona Rosten(Mikkel Storeskar) og 95 min Abbas Amir Ahmed (Olav Berg)

Kon:                  86 min 1-1 Casper Sneltvedt

HFK:                    68 min Chris Magnetun, 90 min Simen Renslo og 94 min Abbas Amir Ahmed

Kon:                   48 min Aleksander Grøndahl Jagland

Cornere:             (1-4)  3-4

Sjanser:              (4-2)  8-5

Tilskuere:           195

Dommer:            Vegard Woll (Nesbyen IL), AD 1. Ismael Fakihi (Vikersund IF) og AD 2 Josof Askari)- La en fin list i en god toppkamp. Fikk veldig god flyt.

INGRESS

Konnerud kom best i gang, men etter få minutter tok HFK over på en humpete Hallingmo i strålende spillevær. HFK styrte og skapte de fleste sjansene i første omgang, spesielt i åpent spill, mens Konnerud var svært farlige på dødballer. I andre omgang var det jevnere og Konnerud tok gradvis over. Ved 1-1 scoringen virket det som Konnerud hadde mest å gi. Men HFK viste god moral og de siste 13 minuttene etter utligningen i det 86 min var det stort sett et lag på banen. HFK kjørte på for seiersmålet og før Abbas lyktes i det 95 min hadde HFK flere gode muligheter til å score. Alt i alt fortjent HFK seier, men den kunne fort vippet andre veien. Dette uten sentrale Sander Tyribakken(skadet) og storscorer Øyvind Tørrisplass(syk)

Neste kamp er borte mot Konnerud fredag 7 juni kl. 1930 på Gol. .

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Sondre Sporan tollefsen 75 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Sander Brenno (Chris Magnetun 54 min) (HK) Abbas Amir Ahmed IL Mathias Jensen (Morten Nerli 83 min) IL Simen Andreas Renslo (kap) (VK) Ammar Alhamdo (Johannes Dokken Kleppo 76 min) (Anker). Vegard Vedvik (Spiss) Jonas Rosten (29 min Per Nyhus, Rosten inn igjen 65 min og Olav Berg inn 75 min) Ubenyttet reserver: Noor Jamdar, Torjus Espe og Eirik Thorberg.

Referat etter videogjennomgang

Konnerud kom best i gang og var på et par småfarlige visitter de første minuttene. Men Stave i HFK målet hadde god kontroll på tilløpene. Etter 8 minutter kommer kampens første store sjanse. Et langt kast av Sander Brenno, stusses videre av Gaute Tollefsen. Her kommer Ammar Alhamdo seg fri på bakre stolpe og får skutt på volley. Godt skudd, men rett på Konnerud keeper fra 7 meters hold. Minuttet etterpå er Konnerud svært nærme på en corner. I det 18 minutt mister vi ballen like utenfor vår 16 meter, men Anders Mastrup får avverget det skumle tilløpet til corner. Den påfølgende corneren ble halvfarlig og førte til ny corner. Den ble en god sjanse til Konnerud. Etter 22 minutter bryter Storeskar fint midt på vår banehalvdel, han tar med ballen oppover og slår fint igjennom Jonas Rosten, som alene med keeper gjør ingen feil og 1-0 til HFK. I det 33 minutt er HFK svært nærme 2-0, men en svært marginal offsideavgjørelse hindret det. Konnerud sto høyt med forsvaret og våre hurtige angripere var svært nærme ved flere anledninger. På slutten av omgangen kommer HFK seg til to gode sjanser. I det 42 minutt lures offside fella og Renslo stikker Nyhus alene igjennom mot keeper, men den duellen vant Konnerud keeperen. Minuttet etter er det Abbas som fosser frem på vår høyre side, slår inn foran mål, litt klabb og babb før ballen ender opp hos Anders Mastrup, som fra god posisjon skyter rett på keeper. Dermed ble det med Rosten sin scoring til pause og HFK tok en hvil på en fortjent 1-0 ledelse. I det 90 minutt ropes det på Konnerud straffe, vi var spente i det, det skjedde. Men på videogjennomgangen så virket det som det var en god avgjørelse av kampens dommer og ikke dømme straffe. HFK pushet videre på for scoring og jobbet knallhardt. I det 93 minutt trodde vi skulle lykkes. Men Renslo som drar seg fint fri i boksen, skyter utenfor fra ca 7 meters hold. Her burde Captain Fantastic satt ballen i mål. Men fortsatt tid igjen. Dommeren hadde lagt til 6 minutter. I det 96 minutt finter Nerli bort Konnerud backen og slår inn i boksen, den duellen vinner Abbas til Olav Berg, som slår fint tilbake til Abbas som kan trille ballen i det åpne målet og 2-1 til HFK. Abbas drar av seg trøya til elleville jubelscener. Sjeldent at en spiller bukker og takker sommeren for det gule kortet 😉 Konnerud presser litt på slutten, men uten å komme seg til de helt store mulighetene. Så i 98 min blåser dommer Wold av kampen og HFK vinner fortjent 2-1 mot et godt Konnerud lag. Vi ønsker Konnerud lykke til med resten av sesongen.

Se referat i Hallingdølen Nervepirrande overtidsdrama då HFK sette ny rekord: – Eit teikn på veldig god moral (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble Gaute Sporan Tollefsen som hadde en sterk kamp på stopper plass. En annen som hadde en knallkamp var Anders Mastrup, som hadde god kontroll på Konneruds store stjerne Albert Thorsen. Vi må også trekke frem Rosten og Nyhus, som skapte mye trøbbel på topp mot Konnerud forsvaret. Men først og fremst var dette en voldsom lagseier. Gutta står på hele kampen og jobber knallhardt for hverandre.

Nå venter Hokksund neste fredag kl. 1930 på Hokksund. Neste hjemmekamp har vi kalt «Barnas dag» søndag 16 juni på Gol kl. 1500 mot Kongsberg. Det kommer mer info i løpet av uka, men det blir mange artige aktiviteter for barna.