STERK ANDREOMGANG BORTE MOT MODUM, SØRGET FOR NY SEIER. 9 PÅ RAD OG FORLENGELSE AV REKORDEN.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 26. Mai 2024

Herrer:

Modum – HFK (2-1) 2-4

MFK:                   25 min 1-1 Haakon Nyhus og 39 min 2-1 Nyhus76

HFK:                  18 min 0-1 Ammar Alhamdo (Mathias Jensen) 66 min 2-2 Mikkel Storeskar (e kast stuss Per Nyhus), 71 min 2-3 Øyvind Tørrisplass  (Vegard Vedvik ) og 76 min 2-4 Jonas Rosten  ( Tørrisplass)

MFK:                   82 min Sander Johansen

HFK:                   9 min Simen Renslo, 64 min Vegard Vedvik og 71 min Ammar Alhamdo

Cornere:             (2-1)  3-8

Sjanser:              (5-4)  5-15

Tilskuere:           72

Dommer:            Mikkel Petter Skramstad (Skiold) AD 1. Ole Alexander Lund Eriksen (Ådal IL) og AD 2 Sehmus Cicekdag (Herøya IF)- Gikk glipp av en del store situasjoner.

INGRESS

HFK kom godt i gang i kampen. Men etter hvert jevnet det seg ut. Mange feilpasninger preget oppgjøret i store deler av første omgang. Det gav Modum spesielt mange gode overgangsmuligheter. Modum ledet til pause, men uavgjort hadde kanskje vært greiest. I andre omgang var det HFK som etter hvert dominerte kraftig og snudde det til 4-2 seier. HFK hadde i tillegg flere store muligheter til å score og man må si at det til slutt var er veldig fortjent seier. Men Modum gav oss meget tøff motstand og viser tidvis at de har noe spennende på gang.

Neste kamp er toppkampen mot seriefavoritten Konnerud fredag 31 mai kl. 1930 på Gol. Så møt opp.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Johannes Kleppo Dokken 37 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Sander Brenno (Henrik Granhaug 85 min) (HK) Abbas Amir Ahmed (Per Nyhus så Øyvind Tørrisplass 73 min) IL Mathias Jensen (Morten Nerli 83 min) IL Simen Andreas Renslo (kap) (VK) Ammar Alhamdo (Abbas 76 min) (Anker). Vegard Vedvik (Spiss) Øyvind Tørrisplass(Jonas Rosten 46 min og Sondre Tollefsen 76 min) Ubenyttet reserver:

Referat etter videogjennomgang

HFK kom godt i gang i kampen. Vi var aggressive og på fra start, kom oss til corner, med et påfølgende volleyskudd av Mikkels Storeskar like over. Etter 4 minutter vinner Renslo ballen høyt i banen og fosser mot Modum målet. Skuddet fra 16 meter, må keeperen gi til corner. På Corneren skrues den nesten rett i mål, men reddes på streken. HFK er på og Modum greier ikke helt å komme seg ut. Etter 10 minutter blir HFK snytt for straffespark. Mathias Jensen vinner ballen høyt i banen. Ammar slår igjennom Renslo som blir taklet på beina bakfra i det han er i ferd med å gå forbi keeperen. Ekstra spesielt når han selv fikk gult kort midt på banen for lignende forseelse. I det 14 minutt skytes det og iden meget vanskelige sola må Stave gi retur, Modum spilleren snapper opp ballen og drar seg forbi Stave, men Stave feller Modum spilleren med armene og her skulle Modum hatt straffe. Ekstra ille ble det at HFK kontret og scoret på den. Flott pasning av Jensen til Ammar, som fint kipper den over keeperen og i mål 1-0 HFK. Fortjent nok, men her skjedde det mye på kort tid. Det var vel også ting som tydet på hands på Jensen når han forserte fremover i banen. I det 22 minutt kommer Modum på en av sine mange kontringer. Vi misset for mye på tur frem og etterlot oss mye plass. Et innlegg på bakre til en Modum spiller som var helt alene, burde gitt uttelling. Men heldigvis for oss bommet han på ballen. Like etter fikk de corner, her sover vi og de slår den ut til 16 meteren og skuddet går rett i mål 1-1. Modum er mer med nå og i det 27 minutt kom de til en god skuddmulighet som Stave redder fint. I det 38 minutt gjør Storeskar en generaltabbe i bakre rekker, først slurver vi i et etablert angrep høyt i banen. Avklaringen til Modum kommer høyt og i den vanskelige sola feilberegner Storeskar og mister ballen til Modums storscorer Nyhus. Han drar seg forbi Storeskar før han tar og finter Stave bort og 2-1 til Modum. Mer skjedde det ikke før pause og Modum gikk til pause på 2-1, i en omgang HFK var gode i starten og Modum best på slutten.

HFK gjorde to bytter i pausen og fikk inn Rosten og Nyhus, som skapte mer trøkk og fart på kantene.

Allerede i det 47 minutt kom Nyhus på en kjempesjanse, men bommet dessverre på ballen. I det 52 min er Modum nærme. Men HFK har åpnet klart best og styrer kampen. Etter 53 minutt, burde Ammar doblet dagens scorkonto, men brenner skuddet over fra god posisjon. I det 55 minutt er Ammar mye nærmere. Vedvik slår en flott ball til Brenno som slår inn på direkten. Her kommer Ammar og stupheader like utenfor. HFK kjører på for utligning. I det 57 minutt er Vedvik nærme, et godt langskudd treffer tverrliggeren og går over. I det 60 min får HFK frispark i god posisjon, Vedvik slår flott inn, men Rosten bommer på ballen i meget god posisjon. Nå burde HFK minst hatt uavgjort. I det 66 min får HFK endelig uttelling. Et langt kast av Johannes Dokken Kleppo stusses av Per Nyhus og Mikkel Storeskar får en enkel jobb med å headde den i mål fra kort hold 2-2 Veldig fortjent. I det 70 minutt har Tørrisplass kommet inn igjen han fører HFK opp i en 3-2 ledelse. Flott avslutning, men forarbeidet var også veldig bra. Sander Brenno vinner på egen banehalvdel. Slår til Vedvik, som virkelig våknet til livet ut i kampen etter å ha vært litt uggen. Han dobbeltkombinerer med Tørrisplass og strålende angrep og scoring. I det 75 minutt vinner Mathias ballen midt på banen, han kombinerer fint med Brenno før han finner Abbas på 16 meteren, Abbas slår ut på siden til Tørrisplass som slåt flott inn til Rosten, som setter den sikkert i mål fra kort hold og 4-2. I det 78 minutt kommer Renslo til en ok mulighet, men skuddet sniker like utenfor. I det 83 vinner vi ballen høyt i banen igjen. Renslo finner Tørrisplass, som avslutter bra. Men Modum keeperen er med på notene og får avverget til corner. I det 86 minutt er vi knall nærme, et langt kast ender opp hos Nerli på bakre som fra kort hold header over. HFK er veldig gode nå og kjører over Modum. I det 89 min kommer Abbas til en mega mulighet. Tørrisplass fosser igjennom på venstre side og slår perfekt 45 til Abbas, som dessverre skyter utenfor fra kort hold. Helt på slutten av omgangen, fyrer Renslo av et knallskudd, men det fyker i tverrliggeren bak en sjanseløs Modum keeper.

HFK gjennomførte en god kamp borte mot Modum og virker til å være i rute til toppoppgjøret mot Konnerud til fredag. Vi må nok opp i tempo og trøkk, men det er det all grunn til å tro at vi kan få til. Spesielt andre omgangen var veldig god og av det beste vi har prestert i år, med 11-1 i målsjanser på en omgang borte mot Modum lar seg høre.

Vi takker Modum for kampen og ønsker dem lykke til videre i sesongen.

Se referat i Hallingdølen Tok tak etter pause - har vunne ni av ni kampar denne sesongen (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble unggutten Mathias Jensen som en veldig god kamp. Det ble en lagseier til slutt, men fint å se at Vedvik og Tørrisplass våknet skikkelig til livet ut over i kampen. Samt mange gode innhopp fra benken, viser bredde og mulighet til å endre kampbildet.

Nå venter et knalloppgjør mot opprykksfavoritten Konnerud på Gol fredag kl. 1930, vel møtt. Hvis vi greier 300 like entusiastiske tilskuere, som de vi hadde på Modum, blir det knalltrøkk 😉