HFK VINNER FOR FØRSTE GANG BORTE MOT VESTFOSSEN

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 23. Apr 2023

Herrer:

Vestfossen    -           HFK                 (0-3) 2-6

Vestf:

HFK:                             7 min 0-1 Sander Tyribakken (ingen), 32 min 0-2 Abbas Amir, 35 min 0-3 Mikkel Storeskar(David Perez), 72 min 0-4 Amir (Anders Mastrup e/fri), 79 min 1-5 Jakob Rønsen (Øyvind Tørrisplass) og 90 min 2-6 Erik Lien (Kevin Cruz)

Vestf:                         55 min Ilmi Sulimani og 60 min Pince Monga

HFK:                           22 min Simen Renslo

Cornere:                     (3-1) 6-3

Sjanser:                       (2-4) 11-10

Tilskuere:                   79 – En del Hallinger.

Dommer:            Adrian Forsberg (DBK) AD 1: Geir Johannesen (Stoppen SK) AD 2: Jonas Røsholt Heyerdahl (KIF) – God i en lettdømt kamp.

For en seier, helt rått å slå en av divisjons favorittene hele 6-2 borte. Dette blir noe å ta med seg videre i sesongen. En strålende første omgang, hvor vi hadde veldig god defensiv kontroll og i tillegg effektiv på våre sjanser. Andre omgang åpnet seg veldig og det bølget frem og tilbake, med mange store sjanser til begge lag. Men til slutt en veldig sterk og viktig seier til HFK.

Neste kamp er Modum hjemme 28 april kl. 2000

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup(Henrik Granhuag 85 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Johannes Kleppo Dokken (Anker) Vegard (HK)Ammar Alhamdo(Øyvind Tørrisplass 75 min) (IL) Sander Tyribakken(Sondre Tollefsen 80 min) og Vedvik  Simen Renslo (kap)(Tyribakken inn igjen 85 min) (HK). Abbas Amir(Erik Hjelmås Lien 75 min) (Spiss) David Torralba (Jakob Rønsen 65 min) Ubenyttet reserver:

Referat

Åpningen på kampen var jevn. Vestfossen hadde ballen mest, men vi lå strukturert og bra uten å slippe dem til. Vi viste også tendenser til å komme bra på overgangene. Ingen stor sjanser før Sander Tyribakken presser Vestfossen keeperen, som nok var blendet av solenn og pirket ballen i mål fra kort hold 1-0 etter 8 minutter. I 12 min slipper Vestfossen fri på siden, men skuddet blir løst og Per Oskar Stave redder lett. I det 15 minutt kom de på en stor sjanse, men fra skrått hold gikk heldigvis skuddet utenfor. I det 17 minutt, kom vi på en god overgang, Tyribakken slår en strålende stikker igjennom til Ammar, men Vestfossen keeperen gjør en god redning alene med Ammar. Kampbildet er ganske likt som innledningen. HFK har god kontroll, til tross for at Vestfossen har ballen mest. I det 32 minutt er det Vedvik som stikker en flott pasning igjennom til Abbas Amir, han er rolig alene med keeperen og skyter utagbart ned i hjørnet og 2-0 til HFK. Like etter kommer vi på en veldig god kontring, midtstopper Storeskar er med hele veien og David Perez finner ham fint på 16 meteren. Storeskar tupper ballen utagbart i mål. Et mål etter undertegnedes hjerte 😉. Det skjedde ikke særlig mye mer i første omgang. Et par skumle cornere til begge lag. Det betydde at HFK gikk til pause med en solid 3-0 ledelse.

I andre omgang kommer Vestfossen ut som vi forventet med høyere tempo og aggressivitet. De kommer til en god mulighet etter 47 minutter, etter rot i HFK forsvaret. I det 50 minutt er vi på farten, den løpsvillige backen Mastrup er med opp, men skuddet fra god posisjon blir ikke bra nok. I det 52 minutt, ruller HFK opp et kjempeangrep, med mange kjappe offensive pasninger som gjør at ballen til slutt ender opp hos Sander Tyribakken. Han skyter ett godt skudd fra kort hold, men Vestfossen keeperen gjør en kjemperedning som avverger nok et HFK mål. Like etter er det Ammar som skyter et godt skudd, men keeperen redder igjen ut til corner. Som ble resultatløst. I det 56 min har Vestfossen en stor sjanse, men Stave fortsetter der han slapp forrige helg mot Sande og redder mesterlig. I det 62 min har Vestfossen en veldig god sjanse, men nok en gang står Stave i veien. I det 67 minutt skjer det igjen. HFK forsvaret sprekker litt mer opp enn i første omgang, samt at Vestfossen er raskere og bedre i pasningsspillet sitt. Det fører til flere gode Vestfossen sjanser. I det 70 minutt har Vestfossen en stor dobbeltsjanse, Stave er nok en gang sterk. Stave holder oss nå. I det 74 minutt får HFK frispark ved midtstreken, Vedvik med gullfoten gjør seg klar. Han slår en skummel ball inn i feltet og Mastrup legger flott ned til Abbas med «juvelene» sine 😉 og Abbas skyter flott ned i hjørnet og 4-0. Dette avgjør på mange måter kampen. Men Vestfossen får en fortjent redusering i det 79 minutt på et gjennombrudd. Men vi svarer kjapt med lynvingen vår Jakob Rønsen. Tørrisplass finner Rønsen, som dribler forsvareren 2-3 ganger og keeperen før han triller ballen i det åpne målet og 5-1. Dette var hans 3 mål på en uke, ikke verst av en 16 åring. Like etter reduserer Vestfossen til 2-5, men kampen er nok avgjort. Erik Lien får æren av å sette sluttstrek for kampen med en flott 6-2 scoring etter at debutanten Kevin Cruz hadde funnet ham. Artig med Cruz som til daglig jobber i baren på Fyri. Vært en utrolig positiv tilvekst i laget med sitt gode og smittende humør. Det at han er en sterk reservekeeper i tillegg til en lynhurtig utespiller er ikke et minus. Vi kommer nok til å se og høre mer om han. Kampen endte dermed med en knallsterk 6-2 seier til HFK

Veldig fortjent seier, men noe flatterende. Vestfossen var tidvis veldig gode og kommer nok til å kjempe høyt oppe på tabellen i år også. Laget vårt er også godt forspent, men kommer nok til å variere noe i prestasjonene med mange unge spillere på laget.

Veldig mange gode på HFK. Stave solid i mål, Vedvik, Renslo og Tyribakken lenge en sterk trio på midten. Løpsvillige kanter. Men vi ender opp på Abbas Amir som Dagens Lie sport Halling, to flotte mål og iherdig jobbing. Abbas har tatt store steg i vinter og kommer nok til å bli en håndfull for de fleste motstanderne i år.

Vi ønsker Vestfossen med Rindsem og Hichem lykke til videre i sesongen.

Seieren ble feiret med sponset pizza fra «Onkel Thor» på Vestfossen, tusen takk til Espen Samulsen og de andre som lagde knallgod pizza til oss. Nå vet vi hvor vi skal etter kamper i nabolaget 😊

Neste kamp er på Gol fredag mot «rivalen» Modum kl. 2000- Vi håper mange tar turen 😊