OPPSUMMERING FØRSTE HALVDEL 2019, MED BØRS OG INFO FREMOVER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 3. Jul 2019

OPPSUMMERING FØRSTE HALVDEL 2019 

Vi har hatt våre sportslige utfordringer i førstehalvdel av sesongen. Jeg synes vi til tider har spilt bra, men sliter i begge boksene. Vi har nok heller ikke vært gode nok til å presse oss opp mot max, ofre oss for laget. Vise ekte Hallingtrøkk, her har vi mye å gå på. Vi har hatt voldsomme utfordringer på sykdomsfronten, i forhold til skader er det noe bedre enn i fjor. Men nesten alle kampene hadde vi til dels mange ute. Dette har også påvirket treningshverdagen vår dessverre. 

A-laget har levert en vårsesong noe under pari, men spilte tre veldig gode kamper på slutten, noe som tyder på at ting er på gang. Vi er dessverre i en posisjon som er utsatt i forhold til nedrykk, så her må det skjerpes fremover. Vi har hatt våre utfordringer på sykdomsfronten, så det er først på slutten vi har virket friske og raske igjen. Det supplert med noen nygamle spillere har hevet nivået betraktelig på trening og kamp. Selv om vi har sanket litt færre poeng enn ønsket er vi aller høyeste grad også med når det gjelder å greie kvalikk plassen. Vi ligger 6 poeng unna (Solberg) og har gjennomført veldig mange bortekamper allerede. Det er kun Konnerud kampen vi har blitt kjørt i, ellers har vi vært i nærheten i alle de andre. 

 Vi var langt unna NM i år igjen dessverre, det ble et solid tap for DBK 0-5 dessverre. Drømmen er fortsatt 2 runde, så det må vi jobbe hardt for å nå. Det i tillegg til seier i Norway Cup er det eneste av målene vi ikke har innfridd, som vi satte før vi hadde startet opp igjen med a-lag i 2006. Vi satser på å ta NC i år og få det ut av liste 😉 

Vi føler at Geilo/HFK 2-laget har hatt store utfordringer i vår til tross for veldig mange hjemmekamper. Vi er nok avhengig av 3 div lagene holder seg for at vi ikke skal rykke ned. Divisjonen er tøff og utfordrende. Det har blitt i overkant hardt for de lagene vi har stilt, vi har manglet rutine, samspill og trøkk i spillet vårt til å hamle opp med de fleste lag i avdelingen. Men vi må bare jobbe hardt videre, vi får satse på en god høstsesong som i fjor.  

Jr laget – her føler vi at prestasjonene har vært ok, men at vi mangler litt trøkk og samhandling for å få den ballen i mål. Samt at vi er litt dårlig i egen boks. Flere av kampene har HFK vært best, men taper på at man er svakere foran begge mål. En positiv ting er at det har vært litt konkurranse om å komme med på kampene i år, men på en annen side har vi vært litt for mange. For det er mange i denne gruppen som stiller opp på trening. Flott seier og skikkelig opptur i siste kampen før ferien, hvor vi slo Haugsbygd på Nesbyen hele 5-1. Det blir også flere kamper i seriespillet i høst, noe som er veldig positivt. 

Junior NM laget har levert en god prestasjon med 2. runde, kronet med en veldig god kamp mot Sogndal, i en periode vi sleit med sykdom. Sogndal hadde et sterkt lag som bare et par uker i forveien hadde slått Valdres sitt 3 div lag 4-0 i Valdres (med to unntak). Jeg vi må si at det å komme til første runde for 8 år på rad er veldig bra for en liten klubb, samt minst andre runde for 5 året på rad. Vi ser også konturene av et Norway Cup lag som kan nå langt. Vi har mange spillere med mange kamper fra 4 div og flere som har høstet nyttig erfaring nå i vår. Det vil gi oss et fortrinn i forhold til mange lag på NC, det i tillegg til at vi «kjenner» turneringen. 

Vi satser på en god sommer og oppkjøring, så vil resultatene komme. De første ukene av ferien blir det egentrening og fri fra fellesøktene, før vi som vanlig bruker uka før NC som oppkjøring til NC og høstsesongen. 

Topp 7 og NM kvalikk plass er målet for 4 div, 5 div laget skal prøve å komme se unna nedrykk striden. Vi satser på at juniorlaget kan bite godt fra seg i sin serie, vi tror topp 3 bør være mulig. 

4 div stats

10 plass av 13 lag. Holeværingen lag nr. 14 har trukket seg.

12 kamper 4 seiere 0 uavgjort og 8 tap 33-28 i målforskjell. Hjemme 4 av 5 seiere som er bra, borte 7 tap ☹  

Sjanser 113-77 Snitt sjanser pr mål 3,42 – snitt sluppet inn 2,75 

Cornere 58-52

MÅL

Magnus Bækken er toppscorer med 12 mål, Johannes Dokken Kleppo 4, Eirik Reime Thorberg, Simen Andreas Renslo og Birk Stian Bjerkrheim med 3. 

ASSIST

Magnus Bækken har også flest her med 9, Simen Andreas Renslo 6 og Adrian Bredesen 4. 

GULE KORT 

Simen Andreas Renslo 3, August Fosse 3 (2 fra Sverresborg) og Lasse Moen 3 (en fra NM) 

RØDT KORT 

Per Nyhus

ÅRETS SPILLER BØRS VÅR. (Kamper) Inkludert NM senior

Magnus Bækken                 89,75 poeng (13)

Lasse Solum Moen              80,75 poeng (12) 

Joakim Skaret                      78,75 poeng (12)

Ole Cato Haugen                 78,5 poeng (13) 

Per Nyhus                             76,50 poeng (11)

Nils Olav Smestad               74,75 poeng (12)

Simen Renslo                       72,25 poeng (11)

ÅRETS BESTE SPILLER. SNITT BØRS.Inkludert NM senior

Anders Mastrup 6.95 og August Fosse 7 har for få kamper foreløpig.

Per Nyhus                             6,95 poeng

Magnus M Bækken             6,90 poeng

Lasse Moen                          6,73 poeng

Olav Myksvoll                      6,67 poeng

Torleif Rullestad                  6,65 poeng

Simen Renslo                       6,57 poeng

Joakim Skaret                      6,54 poeng

Birk Bjerkrheim                   6,54 poeng

SJANSER 

HFK:       113 sjanser 33 mål sjanser pr mål 3,42 – snitt sluppet inn 2,75 

                Det er meget bra, MEN tallene lyver en del siden vi var veldig effektive mot Steinberg. 

Motstander trenger 2.75 sjanser for å score i snitt, det er i laveste laget. Men kommer ofte av at vi spiller så åpent og kjører mange frem i angrep. Så sjansene vi får imot er ofte veldig store. 

    

TILSKUERE (kun serie)

Hjemme  378/5    = 75,6 i fjor 103,5 snitt – Negativ utvikling. Veldig dårlig vær på 2 av hjemmekampene. Smt noe dårlig markedsført. 

Borte      413/7     = 59 i fjor 62,14 snitt – 

DØDBALLMÅL

HFK 

3 straffer

2 corner av 58 = 29 pr scoring  

1 på kast

3 frispark 

6 av 33 mål kommer på dødball

MOTSTANDERE

2 straffer

3 cornere av 52 = 17,33 cornere i snitt pr mål. 

2 frispark

2 kast 

9 av 28 mål kommer på dødball. 

Forholdsvis lite dødball mål for og imot. 

NÅR KOMMER MÅLENE (for-imot) 

0-15 = 4-8 i fjor 2-2

16-30 = 6-7 i fjor 5-1

31-45+ = 4-4 i fjor 4-6

45-60 = 4- 2 i fjor 7-2

61-75 = 11– 3 i fjor 6-1 – Her er vi sterke 😉 

76-90+ = 4– I  fjor 13-4 

DAGENS HALLING (inkludert NM)

Per Nyhus 3, Magnus Bækken 3, Ole Cato Haugen 2, Torleif Rullestad 2, Lasse Moen, August Fosse og Birk Bjerkreim alle 1  

SR NM

1 kval runde. DBK (H) 0-5 43 tilskuere. Dagens Halling Per 

Her ble vi utspilt dessverre og tapte meget fortjent. 

JR NM 

Sterk kvalikk, vi kom skeivt ut mot HBK borte. Men spilte 3-3 tilslutt i en kamp vi var det beste laget. Allikevel sterkt å ta igjen 1-3, dette var også vår første økt på stor bane for året. Mål av Eirik Thorberg, Lasse Moen og Magnus Bækken. I den andre NM kampen «hjemme» i Valdres Storhall møtte vi Jevnaker. Her merket vi at de to kampene vi hadde mot Kjelsås og Stabæk førte til at mye mer satt enn f.eks mot HBK. Vi var tidvis veldig gode og en meget god Magnus Bækken herjet med Jevnaker. Det ble hele 7-2 tilslutt etter scoringer av Eirik Thorberg, Magnus Bækken 2, Adrian Bredesen, Lasse Moen(str), Sølve Midtskogen og Ådne Kjøl.

Den siste og avgjørende kampen var hjemme mot Holeværingen på Gol. Her måtte vi vinne for å vinne puljen. Det gjorde vi. Vi vant 5-1 etter å ha vært det klart beste laget hele veien. Her scoret Eirik Thorberg, Daniel Ward, Håvard Lothe, Jarand Ugulen og Magnus Bækken ( i sitt comeback etter langtidsskade). 

Kreativt nok fikk vi HBK borte i første runde. Det var en motstander vi visste vi hadde gode muligheter til å slå. Så ok med borte og mot HBK. MEN kjipt oppsett. Vi fikk revansje for 3-3 kampen i vinter og vant komfortabelt 4-1 etter to scoringer av Magnus Bækken, et av Lasse Moen og Eirik Thorberg. Dagens Halling ble Per Nyhus. Dette var også en kamp i en periode hvor vi hadde store utfordringer i forhold til sykdom. 

 

2 runde ble mot fjorårets mestere. Vi visste at med max uttelling og trøkk så hadde vi en sjanse. Vi var også noe redusert i denne kampen dessverre. Men Sogndal manglet også et par sentrale spillere. Vi tapte 0-2 etter en god kamp. Sogndal hadde i 3 div uka i forveien knust Valdres 4-0 i Valdres. Vi hadde våre muligheter, men Sogndal var best og vant fortjent. Dagens Halling ble keeper Johnas Ulshagen Jorde. 

Vi må si oss meget godt fornøyd med årets NM innsats. Nå venter NC for dette laget. 

 

5 div

Geilo/HFK ligger helt sist. Men her har Haugsbygd trukket laget sitt og Holeværingen i 4 div har gått helt ned i 6 div. Så bør være sjans til å holde seg, men avhengig av at ingen av 3 div lagene går ned. Men det er ikke til å lege skjul på at det har vært en tøff vår. 

HFK G 19

 

HFK junior bredde fikk dessverre litt for få kamper i vår. Det ble 6 plass og kun en seier. Men den seieren som kom var god. Sterk kamp mot Haugsbygd i siste runde. Flere av de andre kampene var jevne, men vi manglet noe på samspillet. Vi er også ikke så gode i egen og motstanderens boks. 

Til høsten blir det flere kamper slik det ser ut nå. 

KAMPOPPSETT NORWAYCUP PR DAGS DATO

Vi føler vi stiller to gode lag i årets Norway cup. Begge lag forventer vi mye av. 

Vi blir til en dag etter at siste lag er slått ut. Det blir ikke mulighet til å være lenger uten voksne ledere tilstede. Unntaket er hvis det blir finalespill, da reiser vi hjem samme dag. 

Vi skal bo på Børsparken hotel Se link https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/oslo/comfort-hotel-borsparken/  

Oppsettet under kan forandres, se på norwaycup.no for mer info. Det er også mye annen interessant info på denne siden om Norway cup

Vi har fått tilpasset kampoppsettet, så trenere og spillere har muligheter til å følge begge lag. 

 

Førstelaget har foreløpig oppsett, pulje 12: 

 

 

 

 

 

 

 

 

søndag 28/7         Ekb 31                   kl. 1925                 HFK 1                -               Greengen 

Mandag 29/7       Ekb 6                      kl. 1240                 HFK 1                -               Vardeneset

Tirsdag 30/7         Valle 2                   kl. 1240                 Langevåg-             HFK 1

 

Andrelaget har følgende oppsett, pulje 10:

Søndag 28/7         Ekb 29                    kl. 1240                 Austreim-              HFK/Nes

Mandag 29/7       Ekb 31                    kl. 1925                 HFK/Nes -              Soccer Stars

Tirsdag 30/7         Ekb 2                      Kl. 1810                 Kjelsås                -               HFK/Nes

Damer junior

Søndag 28/7         Ekb 2                      Kl. 1810                 HFK                -               Skjold

Mandag 29/7       Ekb 27                   Kl. 1925                 HFK                -               Strindheim            

Tirsdag   30/7       Ekb 31                   Kl. 1355                 Stordal                -               HFK

                

BRUTTOTROPPEN TIL NORWAY CUP – Kommer

Vi tar ut de endelige troppene tirsdag under oppkjøringen. Ser an formen m.m 

TRENERE:              Simen Renslo, Nils Egil Vedvik, Vebjørn Haug og Jansen

LAGLEDER:            Birger Jorde

Lag 1 Lag 2  

Vi er 37 spillere og stiller 2 lag. Vi pleier å få til at alle minimum får spille ca en hel kamp til sammen. 

 

HØSTSESONGEN

A-laget

Under følger de fem første kampene på høsten, samt en link for resten av høsten. 

Kommende kamper

Tirsdag 6 august kl. 1930  Steinberg -  HFK A – NB! Et sterkt forsterket lag, med nye trenere nok en gang. Men denne gangen ser det bra ut. 

9 august kl. 1930  HFK A - Konnerud 

16 august             kl. 1930  Huringen - HFK A

24 august              kl. 1500  HFK A - Solberg

30 august              kl. 1930  Kongsberg - HFK A

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fiksId=11777 

B-Laget

Under følger høstens fem første kamper, samt en link for hele høsten. 

Kommende kamper

10 august             kl. 1500 Drafn – Geilo/HFK 2 

17 august              kl. 1300  Åskollen – Geilo/HFK 2 

24 august              kl. 1500  Austad – Geilo/HFK 2

31 august             kl. 1500 Haugfoss – Geilo/HFK 2

7 september        kl. 1300 Geilo/HFK 2 - Slemmestad 

Resten av oppsettet. https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fiksId=11766 

JR-LAGET 

Ikke klart oppsett, men følgende lag er med. Vi kom i første divisjon, så det blir en konkurransedyktig serie 😉 

Følgende lag er med i tillegg til HFK. Bakke/Hokksund, Drammens BK, Eiker/Kvikk, Holeværingen, Kongsberg, Lier, ROS, Slemmestad og Stoppen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.