KNEPEN HFK SEIER I EN VANSKELIG BORTEKAMP.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 16. Okt 2022

Herrer:

Huringen            -             HFK        (1-2) 2-3

Huringen:           23 min 1-0 Tony Egon Rørvik Johannesson og 66 min 2-3 Johannesson

HFK:                     35 min 1-1 Tobias Grangård (David), 45 min 1-2 David Perez (Ole Cato Stubberud Haugen) og 62 min 1-3 Ammar Alhamdo (Perez).

Tilskuere:            54 – Mye hallinger 😉

Dommer:            Mariell Hatlelid Naustdal (Skodje IL), AD 1 Kristoffer Helgerud (Lier IL) og AD 2 Yakup Karagøz (Strømsgodset IF) – Litt uklar linje

Det er alltid vanskelig å spille borte mot lag som kjemper for overlevelse. Dette ble ingen unntak, Huringen ofret mye i de fleste duellene på deres store og flotte gressbane. Vi ble kjempet litt ut av stilen og greidde ikke helt å følge opp det gode spillet fra de foregående kampene. Men vi var solide og vant en veldig fortjent seier, selv om det ble litt hektisk på slutten.

Nå gjenstår kun hjemmekampen og kronekampen mot Svelvik i en sesong som til slutt ble ganske bra. Vi sikret oss 5 plassen og helt sikkert NM med seieren borte mot Huringen og da er primærmålet nådd. Men det er ikke til å legge under en stol at med mindre sykdom i vår, så hadde vi hatt en del flere poeng og hadde kjempet helt i toppen. Høsten har gitt oss 9 seiere, en uavgjort og 2 tap og med det så har vi vært et av de beste lagene i høst. Dette gir ekstra energi inn i opptreningen til 2023 sesongen 😊

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Johannes Dokken Kleppo(Torleif Rullestad 73 min) (MS) Anders Mastrup  og Mikkel Storeskar (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (Anker) Markus Thorberg (HK) Øyvind Tørrisplass (82 min August Fosse)  (IL)  Ammar Alhamdo(75 min Olav Myksvoll) og Simen Renslo (VK) David Torralba Perez (66 min Vebjørn Brusletten (Spiss) Tobias Grangård Reserver: Noor Jamdar, Henrik Glesne Granhaug og Tarjei Bakke.

Referat.

Det var en rotete innledning på kampen og ingen av lagene greide å tilrive seg overtaket. Men etter 10 minutter har HFK en megasjanse etter en corner, først fikk Tørrisplass skuddet sitt blokkert og returen sendte Renslo over fra kort hold. Etter den tok HFK mer og mer over, men uten å skape de helt store sjansene. Annet et et ok langskudd av Perez og noen farligheter på kast. Huringen fikk nesten noen store, men rotet bort to mega overganger på grunn av svake valg. I det 22 minutt har David en god mulighet, men skuddet ble for løst og Huringen keeperen reddet greit. I det 23 minutt, kommer det en lang pasning, hvor litt kommunikasjonssvikt fører til at Huringen sin tøffe og gode spiss Tony Johannsson headet ballen i mål mellom Stave og Storeskar og 1-0 til Huringen. I det 25 minutt får vi en stor sjanse etter et frispark av Thorberg som Huringenkeeperen må gi retur på den snapper Tørrisplass opp, men greier ikke å få ballen i mål fra kort hold. I det 35 minutt ruller vi opp et flott angrep og det er til slutt Perez som finner Grangård og 1-1. Fullt fortjent. I det 37 minutt har vi ny stor sjanse, så det var veldig fortjent at vi tok ledelsen med det siste spark på ballen i omgangen. Det var et flott angrep. Vi spiller oss fint, med hårfine pasninger 😉 Kleppo finner Haugen på motsatt back. Han drar seg fint forbi to mann og finner Perez som banker ballen i mål og 2-1 HFK.

I andre omgang tar vi tak i kampen og styrer det meste. I det 48 minutt setter Grangård opp Thorberg, men fra kort hold greier han ikke å pirke ballen i mål. I det 62 minutt ruller vi fint opp på vår venstre side og Ammar er siste HFK spiller på ballen og 3-1. Det burde punktert kampen, Huringen virket resignert og slitne. Men i det 66 minutt roter vi det til i eget forsvar og Johannesson kommer alene igjennom og scorer sitt 15 mål for sesongen 2-3. Det gir Huringen ekstra energi og ut omgangen blir det en krig. Men det er HFK som fortsatt har det meste av spillet og flere store sjanser. På overtid blir det ampert og Grangård blir taklet veldig stygt på vei alene igjennom. Grangård blir dessverre litt for heit i toppen og dytter ned Huringen spilleren og korrekt rødt kort. MEN det burde nok vært slått hardere ned både på foranledningen og en rekke andre stygge taklinger tidligere i kampen. Heldigvis ror vi av dette og vinner fortjent 3-2 til slutt.

Vi ønsker Huringen lykke til i siste kampen.

Dagens Lie Sport Halling på et jevnt over greit HFK lag ble Markus Thorberg. Det var ikke mange som briljerte, men det ble jobbet hardt. Storeskar må også nevnes han har vært vår beste og viktigste spiller i høst både på og utenfor banen.

Vi skulle vel egentlig ønsket at sesongen var noe lengre, men vi ser allikevel frem til siste kampen lørdag kl. 1500 på Hallingmo. Dette er kronekamp, så jo flere tilskuere jo mer penger i kassa 😉 Dere kan også støtte oss ved å betale en avtalt sum pr tilskuer.