HFK VANT STORT MOT TOPPLAGET DBK.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 8. Okt 2022

Herrer:

HFK        -             DBK       (3-1) 6-3

HFK:                     1 min 1-0 Tobias Grangård (fanger opp selv), 18 min 2-0 Grangård (David Torralba), 43 min 3-0 Øyvind Tørrisplass (Johannes Dokken Kleppo), 53 min 4-1 Kleppo (Markus Thorberg corner), 5-2 69 min Grangård (Kleppo kast) og 70 min 6-2 Thorberg (str) (Abbas Amir Ahmed felt)

DBK:                     45 min 3-1 Prince Kabeya , 65 min 4-2 Marius Dokka  og  93 min 6-3 Kabeya

HFK:                     58 min Simen Renslo

DBK:                     74 min Jørgen Oland

Rødt kort:           Ingen

Cornere:             (3-1) 7-3

Sjanser:               (8-2) 15-9

Tilskuere:            102

Dommer:            Adem Satici (Strømsgodet IF), AD 1 Rolf Kristian Tangen (Ådal) og AD 2 Yakup Karagøz (Strømsgodset IF) – God innsats i en forbløffende lettdømt kamp.

5 år siden sist seier mot DBK, så det smakte veldig gøtt. DBK er et godt lag og kjemper om å bli nr 2 i serien, vi på vår side er nå i førersete om 5 plassen vi så for oss før høstsesongen tok fatt. Etter et lite tilbakeslag forrige helg var vi på fra start og så å si hele kampen var vi DBK overlegne. Mange flott opprullinger og angrep endte i hele 6 mål. Det er ikke hverdagskost for DBK å slippe inn hele 6 mål.

Nå gjenstår det to kamper, først borte på den flott gressbanen til Huringen, deretter hjemmekamp mot Svelvik. Med full pott i de to kampene vil 5 plassen være vår og vi kan si oss fornøyd med sesongen. Det er alltid vanskelig å si, men uten så mye sykdom og annet i vår, så burde vi hatt opp mot 15 poeng til og kunne kjempet om topplassene i årets serie.

Det som kanskje er viktigst er at med gårdagens seier kan vi dårligst bli nr 6 og NM plassen som alltid er årets mål er sikret 😊

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (Johnas Jordet 80 min) (HB) Johannes Dokken Kleppo (MS) Anders Mastrup  og Mikkel Storeskar (Mathias Jensen 80 min) (VB) Ole Cato Stubberud Haugen ( 75 min Sondre Tollefsen) (Anker) Markus Thorberg (HK) Øyvind Tørrisplass (76 min Vebjørn Brusletten)  (IL)   Ammar Alhamdo(76 min Sander Brenno) og Simen Renslo (VK) David Torralba Perez (70 min Abbas Amir) (Spiss) Tobias Grangård (78 min Jakob Rønsen) Reserver

Referat.

Vi fikk en drømmestart på kampen. Allerede etter 1 minutt, roter DBK det til i eget forsvar. Høyrebacken spiller ballen rett til Grangård som sier takk skal du ha og tar med ballen i stor fart mot 16 meteren før han skyter et greit skudd som går via keeperen og i mål 1-0. Like etter ruller vi opp et godt angrep. Thorberg og Torralba kombinerer bra. Sistnevnte tar med seg ballen inn i boksen og blir etter vårt syn lagt i bakken. Men dommeren vinker spillet videre. HFK kjører på og styrer kampen totalt. I det 7 minutt har vi en halvsjanse etter kast. I det 12 min slår Thorberg et godt frispark, men headingen fra Mastrup går like utenfor. I det 16 minutt ropes det nok en gang på straffe, denne gang er det snakk om hands. Ballen ender opp hos Storeskar som skyter knallhardt like utenfor fra ca. 13 meters hold. I det 18 min drar Torralba seg fint for et par DBK forsvarere før han fyrer av et godt skudd som DBK keeper John Sandqvist mesterlig redder i det som skal være 50 åringens siste kamp. Alltid vært gøy å spille mot ham, selv om han som regel har gått seirende ut av duellene. Men denne gangen skulle det ikke lykkes for Sandqvist, heldigvis 😉 Han måtte gi retur på skuddet og Grangård er på og pirker inn 2-0 målet. Fullt fortjent etter spill og sjanser. I det 23 min slår Kleppo et flott innlegg til Torralba som header utenfor fra en god posisjon. I det 24 minutt, drar Torralba seg nok engang fint opp på vår venstre side. Han serverer en fantastisk pasning som skrur perfekt inn på bakre til Ammar. Ammar skyter, men dessverre i stolpen. Men hva med DBK? De hadde ikke mye å komme med selv om Eskevik og Prince på topp viste kvaliteter. Sistnevnte Prince kom seg fri og skjøt fra 14 meter, men Stave i HFK målet hadde en suveren redning ut til corner som ble resultatløs. I det 43 minuttet kommer 3-0 målet. Litt vanskelig å rekonstruere 😉 Men Grangård, Thorberg og Torralba var sterkt involvert før Kleppo finner Tørrisplass på 5 meteren. Dessverre så roter vi det til på overtid og slipper til Prince og 1-3. Det var kjipt og flatterende for DBK i en omgang HFK var klart best.

I andre omgang forventet vi et trøkk fra DBK, men de greide ikke å heve spillet sitt nevneverdig. I det 53 min øker HFK på en corner fra Thorberg som Kleppo setter i mål og 4-1 I det 57 minutt leker Thorberg Maradona og dribler seg forbi 3 mann innenfor 16 meteren før han finner Grangård men skuddet går dessverre utenfor. I det 60 min er det Grangård som setter opp Torralba som skyter et godt skudd som blir blokkert, før Thorberg får returen men dessverre blir den også blokkert. DBK henger i tauene. Men i det 65 minutt er vi unøyaktig i eget forsvar og Dokka kommer til en enkel redusering til 2-4. Men HFK er ikke nevneverdig rystet, de kjører på. I det 68 minutt blir Alhamdo satt opp alene med DBK keeperen, som redder med en fin beinparade. Like etter fører et langt Kleppo kast til 5-2 ved Grangård. I det 70 min får Abbas som akkurat har kommet inn straffe etter dytt i ryggen. Den setter Thorberg sikkert i mål og kontoen er åpnet. På slutten slipper vi opp og DBK kommer til mange store sjanser deriblant et skudd i tverrliggeren. På overtid scorer DBK sin beste spiller for dagen Prince igjen og fastsetter sluttresultatet til 6-3. HFK leverte en veldig god kamp, selv om vi rusket litt i det defensive til tider, så var vi totalt overlegne og vant veldig fortjent mot DBK.

Vi ønsker DBK lykke til videre i sesongen.

Dagens Lie Sport Halling ble Johannes Dokken Kleppo som slo hardt tilbake etter et par kamper på den jevne. Han var involvert i mye av det offensive i tillegg til å være bunnsolid defensivt. Markus Thorberg spilte også en meget god kamp og leverte sin beste kamp i HFK i denne perioden. Ammar løste også en ny rolle som indreløper på en god måte. En må også nevne Grangård som med nok et hattrick har kommet seg opp i 21 mål for sesongen. Men det må sies at alle HFK spillerne leverte en veldig god kamp, på et lag som avsluttet med 3 G 16 spillere.

Vi gleder oss kommende lørdags kamp mot Huringen på deres strøkene gressbane. Etter den kampen er det Svelvik som kommer på besøk i årets siste hjemmekamp lørdag 22 oktober.

Se link til Hallingdølen. Grangård-hat trick då HFK herja med topplag (hallingdolen.no)