HFK TAPTE BORTE MOT KONGSBERG ETTER EN ENORM SJANSESLØSING

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 15. Mai 2022

Herrer:

KIF        -             HFK       (1-0) 2-1

KIF:                      21 min 1-0 Sondre Gundersen Hakavik og 81 min 2-1 Håvard Aaby Bergan

HFK:                    63 min 1-1 Tobias Grangård (Anders Mastrup)

KIF                       83 min Ezat Ismat Jakob og 87 min Niklas Hamilton

HFK:                    Ingen

Cornere:            (1-1) 2-6

Sjanser:              (4-4) 5-10

Tilskuere:         77

Dommer:           Kristoffer Helgerud (Lier IL), AD 1 Richard Nerdrum (Hokksund) og AD 2 Joachim Bakkalia Buchman (Uvdal IL) – Meget bra dømt, sjeldent vi har såpass til dommer på dette nivået. Men en situasjon tidlig i andre ville med HFK øyne ført til utvisning på KIF stopperen og da hadde kanskje kampen gått annerledes. .

HFK gjennomførte en grei bortekamp sett under ett. En litt svak, men jevn første omgang, før en meget god andre omgang hvor vi tidvis kjørte over Kongsberg. Men vi sløste dessverre bort vanvittig store sjanser og da er det vanskelig å vinne kamper. Helt klart en kamp vi hadde fortjent alle tre poengene

Vi har hatt en utfordrende periode, med en russetid som preger laget og ikke minst mye sykdom og skader. Nå går vi forhåpentligvis inn i en periode med litt mer faste rammer, struktur og kanskje litt flaks også 😉

Neste kamp hjemme mot Sande fredag 20 mai kl. 2000

Lagoppstilling: Johnas Jordet (HB) Vetle Kjøl(Stave 74 min)(MS) Anders Mastrup og Kjartan Wall Andersen (VB) Sander Brenno (Gaute Tollefsen 30 min) (Anker) Vegard Vedvik 4’er MB), Øyvind Tørrisplass(Mikkel Evan Renslo 82 min), Sander Tyribakken og Johannes Dokken Kleppo(Sondre Sporan Tollefsen 82 min) (Spiss) Tobias Grangård (kap) Reserver: Per Oskar Stave.

Referat

Jevn åpning, men HFK var litt passive. Etter 4 minutter kommer kampens første sjanse et flott legg ender på hodet til Tobias Grangård, som header utenfor i meget god posisjon. Like etter, mister vi struktur bakerst og KIF kommer alene med Jordet i HFK målet, men skyter like utenfor. Etter 15 minutter går KIF spilleren alt for lett igjennom forbi vår venstre side. Og fra skrått hold plasserer Hakavik ballen flott nede ved stanga og 1-0 til Kongsberg. Vi sliter litt nå, mangler trøkk og intensitet. KIF er farlig frempå etter 25 minutter også men heldigvis ikke scoring. Vi tar noen taktiske grep, inn kommer Tollefsen for klassekompis Brenno. Som leverte en god kamp i første fra start, men som vi valgte å ta ut for å foreta noen taktiske endringer. Brenno har tatt store steg i det siste og banker hardt på døra for en fastere plass på laget. Tollefsen tar plass på midten og viser tidlig at han er på hugget. Han vinner dueller og trøkker til, noe vi manglet den første halvtimen. KIF var litt bedre første 30, men herfra og ut styrer vi. I det 36 min ruller vi bra opp og Tyribakken får en god sjanse, men skuddet går like over. I det 43 minuttruller vi opp et strålende angrep. Tørrisplass dribler seg forbi et par KIF spillere finner Grangård som hælflikker Tyribakken alene igjennom. Han skyter et godt skudd alene med keeper og skuddet smeller på innsiden av stanga men returen ender rett opp i fanget på en liggende KIF keeper. Lagene gikk til pause på 1-0 til Kongsberg i en omgang HFK gradvis tok over og bedret spillet sitt.

I andre omgang kommer HFK ut med bra trøkk. Inn har også Ammar Alhamdo kommet og han blir vanskelig for KIF forsvaret å håndtere. HFK åpner med flere halv farlige situasjoner og cornere. I det 52 min stusser Grangård nevnte Ammar alene igjennom, men viper ballen enkelt opp i fanget til KIF keeperen. Her hadde også Ammar, Tørrisplass alene på 16 meteren på åpent mål og burde nok valgt å slå dit. I det 62 minutt utligner HFK etter en dødball, Tollefsen vinner ballen på bakre, header inn til Mastrup som stusser videre til Grangård som header ballen i mål og 1-1 veldig fortjent. Minuttet etter er KIF på en farlig visitt, men Jordet avverger. I det 67 min kommer Grangård seg alene igjennom og banker ballen i stolpen, Men her skulle han sett en Tyribakken som sto helt alene på blankt mål. HFK jobber bra på og styrer kampen. Men KIF kommer på en kontring og går på ny opp i ledelsen i det 77 min 2-1 KIF, veldig ufortjent ☹ - Herfra og ut blir det et voldsomt press fra HFK, halvsjanser og trøkk og ikke minst to vanvittig store sjanser som utrolig nok ikke førte til scoring. I det 87 min drar Ammar seg fint forbi alt og alle og fra litt skrått hold velger han denne gangen å slå Mikkel Renslo, som dessverre snubler i ballen på åpent må fra 5 meter. På overtid slår Vedvik et godt frispark. Mastrup bør kanskje score på sin heading fra tre meter, men kommer litt skeivt på og headingen går inn til Stave som dessverre header over fra 3 meters hold. Mer rekker vi ikke og KIF rir av og vinner 2-1. Her hadde vi fortjent å få med oss så mye mer enn 0 poeng. Tungt dette, men vi skal greie å snu dette og spillet i flere kamper har vært veldig bra. Vi må bare stabilisere prestasjonen, det kommer og fredag skal vi ta Sande hjemme.

Dagens Halling Lie Sport spilleren ble innbytter og unggutten Gaute Tollefsen som leverte en veldig god kamp. Han var sterkt delaktig at HFK tok over spillet.

Laget hevet seg bra utover i kampen, noe som gjør oss trygge på at vi snart får uttelling.

Vi ønsker KIF lykke til videre i sesongen og ser frem til revansje på Gol til høsten.

Neste kamp er hjemme mot Sande, forhåpentligvis med skadde Abbas, Ole Cato Haugen og ikke minst kaptein Renslo tilbake. Kl. 2000 på Gol fredag 20 mai.