HFK      -             Mjøndalen        (1-1) 2-5

HFK:                    74 min 1-0 Øyvind Tørrisplass (Johnas Jordet)

HFK:                    65 min Vetle Arnegård Kjøl og  82 min Ammar Mohamad Alhamdo

Rødt kort:

Cornere:            (5-4) 5-8

Sjanser:              (4-0) 6-2

Tilskuere:         62

Dommer:           Hans Egil Drolsum (vikersund IF) AD 1 Nan-Chun Chen (Ådal IL) AD 2– Ole Alexander Lund Eriksen (Ådal IL). De leverte en solid kamp.

Vi er stolt over å ta oss videre til tredje runde i NM. Ikke mange småklubber igjen nå. Dette er tredje gang vi har greid denne prestasjonen, sist i 2017 tapte mot Sogndal og 2016 hvor vi tapte for Lillestrøm i 4 runde.

Vi hadde ikke den oppladningen vi burde hatt pga sykdom og russetiden, men fikk til økter rett i forkant som rustet oss bra til kampen mot storebror Mjøndalen. Mjøndalen manglet sikkert et par spillere, men er jo en stor klubb og mønstret et solid lag med erfaring fra Nasjonal liga og eller norsk tipping ligaen.

Vi leverte en meget solid kamp, men god struktur, dedikasjon og vilje. Fortjent seier. HFK var best i første omgang og MIF i andre. HFK skapte klart flest sjanser, men MIF vært svært nærme på et stolpeskudd på 0-0. Med scoring der, så hadde nok vært en annen historie 😉

Det blir spennende å se hvem vi får i tredje runde, hadde vært kult med Vålerenga eller Brann. Kampene blir klare 18/19 mai og spilles i midten av juni.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde (HB) Vetle Arnegård Kjøl (MS) Kjartan Wall Andersn og Johannes Luksengard Stave (kap) (VB) Sander Tovsrud Brenno (Anker) Vegard Vedvik (4’er MB) , Mikkel Evan Renslo (Jakob Rønsen), Gaute Tollefsen (Sondre Tollefsen), Sander Stensrud Tyribakken og Øyvind Tørrisplass (Spiss) Ammar Alhamdo Ikke benyttet res:  Mathias Jensen, Erik Hjelmås Lien og Jakub Pychyrek

Referat

HFK gikk ut i et mellomhøyt press, tett i og mellom lagdelene. Med solid trøkk og jobbing. MIF sleit med å komme seg gjennom våre lagdeler og HFK fikk gunstige brudd. I den 6 minutt kom kampens første gode mulighet. Ammar finner Vedvik som kom på et fint løp. Han drar seg ned mot 16 meteren og skyter et godt skudd. Men MIF keeperen redder greit. HFK får en del cornere og en av de holder MIF stopperen på å legge i eget mål. Men den går i tverrliggeren og over. I banespillet er det ganske jevnt, men MIF har nok ballen noe mer. Mens HFK virker mye skarpere på overgangene og evnen til å skape halvsjanser og sjanser. I det 36 min finner Renslo, Tørrisplass med en utsøkt pasning. Sjansen er god men avverges av MIF. I det 37 minutt får HFK corner og den header kaptein Stave like over. Lagene gikk dermed til pause på 0-0, en omgang som nesten var prikkfri av HFK. Vi skapte sjanser og holdt en veldig god defensiv struktur, så keeper Jordet hadde ingenting å gjøre. Vi burde nok hatt en ledelse.

Vi regnet med at MIF kom hardt ut i andre omgang og det gjorde de. De fikk mer tempo på ballen og vendte spillet raskere. De «scoret» etter 47 min, men den ble korrekt avvinket for offside. Like etter smalt det i stolpen bak en sjanseløs Jordet, men heldigvis ikke i mål. Det var MIF sin første sjanse i kampen. Vi økte frekvensen i seideforskyvingen og det ble igjen mindre rom for MIF. Utover i omgangen begynner den å se ut som i første omgang. Og det er bra for HFK, MIF ender opp med å slåp mye langt, som vi har god kontroll på med stopper paret Wall Andersen og Stave. I det 61 minutt kommer MIF til en ny sjanse, men heldigvis går den utenfor. HFK spillerne begynner å bli slitne, men jobber med en enorm innsats og vilje. Ekte Hallingtrøkk i denne kampen. Det er noe vi ikke har sett for ofte de siste årene. I det 74 min, finner Jorde Tørrisplass med et langt utspill. Tørrisplass og Rønsen som har kommet inn fosser mot MIF målet. Tørrisplass tar et par triks og er plutselig alene med en utrusende MIF keeper. Han vipper ballen over og i målet den sprett 1-0!! til HFK. Deilig og fortjent sett under ett. Resten av kampen blir det et lite press av MIF uten at de greier å skape noe særlig til sjanser. Nervene er like vel til å ta og føle på og det er først når Dommer Drolsum blåser av i det 95 minutt at vi kan slippe jubelen løs.

HFK leverte en nesten prikkfri kamp, god disiplin og god organisering. Vegard Vedvik er sentral i den fasen av spillet. Men dagens Lie sport spiller ble målscorer og matchvinner Øyvind Tørrisplass. Han er noe ujevn i prestasjonene, men på sitt beste holder han svært høyt nivå, noe MIF-forsvarerne fikk merke titt og ofte. Stopperparet Wall Andersen og Stave var også meget gode i det som først og fremst ble en lagseier.

Alt i alt føler vi at vi gikk fortjent videre i NM og ser nå frem til oppsettet for tredje runde blir klart. Uansett en fin kveld for klubben og noe HFK skal være stolte av. Den eneste skuffelsen var tilskuer tallet, vi håper på langt flere i neste runde.