Bærum 2           -             HFK      (1-0) 2-1

Bærum:             16 min 1-0 ??? og 61 min 2-1

HFK:                    56 min 1-1 Tobias Grangård (Vegard Vedvik frispark)

HFK:                    28 min Vegard Vedvik,

Cornere:            (4-3) 7-6

Sjanser:              (5-1) 9-6

Tilskuere:         35

Dommer:           Oslo trio- Ok dømt, men snøt nok Bærum for en straffe.

Generalprøven var ok, selv om det ble tap. Spillerne virker fortsatt noe redusert etter koronaperioden og greier fortsatt ikke å stå i det i 90 min, men vi regner med at en uke med god trening vil gjøre oss klar til seriestarten mot Åssiden til fredag. Bærum 2 var en fin motstander og er et lag som kommer til å være på øvre halvdel av sin 4 div avdeling i Oslo.

Neste kamp er da seriestarten mot en av opprykksfavorittene Åssiden 1 april kl. 1900 på Hallingmo.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde (HB) Vetle Arnegård Kjøl (MS) Anders Mastrup og Johannes Luksengard Stave (VB) Ole Cato Stubberud Haugen  (4’er MB) Marius Helling. , Sander Tyribakken, Vegard Vedvik og Simen Andreas Renslo (kap)(Fri). Øyvind Tørrisplass (Spiss) Tobias Grangård. RES: Morten Nerli 67 min, Kjartan Wall Andersen 61 min, Per Oskar Stave 45 min, Gaute Sporan Tollefsen 30 min, Mikkel Renslo og Erik Lien 25 min. Ikke benyttet.

Referat

Vi kom oss ikke skikkelig ut av startblokkene og ble tidlig presset bakover av Bærum. Vi flyttet beina for seint og var ikke aggressiv nok, det gav Bærum litt for stor plass til å boltre seg på. Vi kan takke en meget god keeper i Johans Ulshagen Jordet for at vi ikke kom skeivere ut. Bærum kom seg til en halvsjanse etter to minutter, men den endte opp i en resultatløs corner. Like etter er vi på farten, flott rullet opp av Resnlo og Tørrisplass, men Grangård er dessverre centimeter fra å bryte igjennom alene mot keeperen. Det ble med den ene visitten i starten, etter dette var det stort sett Bærum. I det 6 minutt roter vi i pasningsspillet og setter opp Bærum alene igjennom mot Jordet som redder strålende. Og han var enda bedre minuttet etterpå, her kom Bærum seg til to store sjanser fra kort hold. Men to flotte reaksjonsredninger gjorde at det utrolig nok sto fortsatt 0-0 etter 7 minutter. Vi sleit veldig med å komme i gang og virket noe energiløst i varmen på kadettangen. Men vi kom allikevel noe mer med. I det 15 minutt ruller Bærum flott opp på sin høyre side, men skuddet ble blåst over. I det 16 minutt gir vi dem ballen ikke bare en gang med to ganger i løpet av 10 sekunder og det setter dem opp helt alene med Jordet, som denne gangen var sjanseløs og 1-0 til Bærum. Etter scoringer kom vi litt mer med, men det var fortsatt Bærum som var det førende laget. Rundt det 25 minutt gjør vi noen taktiske endringer, samt at Morten Nerli kommer inn med mer verbal og fysisk energi. Det gjør at vi er mer med. Utover i omgangen skjedde det ikke mye foran målene.

I pausen blir det tydelig gått igjennom hva som kreves for å konkurrere mot lag som Bærum. Det fører til en bedring og HFK tar tak i andre omgangen. Etter 49 minutter kommer vi til en god sjanse, Vedvik som var vår beste fant Grangård med en perfekt vektet pasning, men han greier dessverre ikke å omsette sjansen i mål. Keeperen avverger til corner, corneren blir farlig og Haugen header, men en Bærum spiller får avverget til en ny corner. I det 51 minutt skulle nok Bærum hatt straffe etter en god kontring, taklingen fra wall Andersen var nok litt i overkant, så der var vi heldige. Like etter har Bærum en god mulighet, men Per Oskar Stave som har kommet inn i målet gjør en strålende redning. Fint med to gode keepere. I det 10 minutt får vi frispark på 30 meter, den curler Vedvik perfekt inn på hodet til Grangård som header den flott i mål og 1-1. Vi har kampen i vår bane, men dessverre gjør vi noen grove feil så Bærum på ny kommer i ledelsen etter 61 min. Etter det har vi ok tak i kampen, men vi greier ikke å skape de helt store sjansene. Bærum er alltid farlig på kontringene. Nærmest scoring er vel når Mastrup avklarer i tverrliggeren 😉 Stave har også en nye flott redning på en god Bærum sjanse i det 78 minutt. Vi gjør noen justeringer på slutten og satser fremover, det førte nesten til utligning. I det 78 minutt utligner vi nesten etter et langt kast. Men keeperen får til slutt tak i ballen nesten på streken. På et par dødballer på overtid er vi veldig nærme utligning, men vi lyktes dessverre ikke. Det ebber ut med en fortjent 2-1 seier til Bærum.

Vi regner med mer sprut og at vi skal gi Åssiden hard kamp om poengene når alvoret starter fredag.

Som tidligere nevnt var Vegard Vedvik veldig solid i dagens kamp. Han viser styrke, pasningskvalitet og ikke minst en veldig god dødballfot. Grangård er et uromoment, Nerli kom inn med fin energi og Renslo bidro på en god måte i mange faser/deler av spillet. Dagens Halling var vel kanskje Johnas Jordet som leverte en veldig god kamp i HFK målet. Stave sto også en veldig god andre omgang i målet til HFK.

Neste kamp HFK-Åssiden fredag 1 april kl. 1900.