GOD KAMP HJEMME MOT TOPPLAGET DBK

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 17. Okt 2021

Herrer:

HFK      -             DBK      (1-2) 2-2

HFK:                    1-1  36 min Tobias Grangård(Ammar Alhamdo) og 2-2 70 min Anders Mastrup (Johannes Dokken)

DBK:                   0-1 26 min Prince Ntabwe Kabeye og 1-2  41 min Didrik Brown Storskogen

Tilskuere:         30 i regnvær.

Dommer:           Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) AD 1 Nils Gunnar Bjerke (Modum IF) og AD 2–  Joachim Buchmann (Uvdal IL)– Får god flyt i en kamp som var av den gode gamledags sorten. Trøkk, tempo og temperament uten at dommeren brøt det opp. Kan selvfølgelig vurdert noen flere gule kort.

Lagoppstilling: Johnas Jordet (HB) Vetle Kjøl (MS) Ole Cato Stubberud Haugen og Anders Mastrup (VB) Johannes Kleppo Dokken (SMB) Sander Tyribakken og Vegard Vedvik(HK). Morten Nerli( Marius Helling 70 min) (Fri) Ammar Alhamdo (VK) Simen Andreas Renslo (Spiss) Tobias Grangård(Johannes Luksengard Stave 73 min)

Res: Sykdom Jonas Bergane i forkant av kampstart.  Per Oskar Stave, Øyvind Tørrisplass, Einar Espeland Roa, Gaute Sporan Tollefsen, Mikkel Evan Hagberg, og Sindre Kaspersen.

God kamp av HFK mot et av topplagene. Dette var en kamp som fort kunne vippet begge veier.

Neste kamp lørdag 23/10 kl. 1500 Stoppen – HFK

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

RES

Referat

HFK kom godt ut av startblokkene og skapte en stor sjanse allerede etter 2 minutter. Et godt slått frispark av Vegard Vedvik fant Tobias Grangård som stusset den rett i en utrusende keeper. Etter 5 minutter får DBK en frispark fra 22 meter. Men den tar Johnas jordet i HFK målet seg greit av. Like etter har HFK corner Ole Cato Stubberud Haugen slår perfekt inn og anders Mastrup header i tverrliggeren. Her var HFK nærme. HFK er gode og i det 8 minutt blir HFK og Grangård snyt for en kjempemulighet alene med keeper. Men Ad Bjerke vinker for offside. MEN det skal sies at denne ikke var lett og AD kan ikke klandres. I det 15 minutt mister Jordet et innlegg, det blir nesten stor sjanse ut av det før HFK får avklart. I det 21 min får HFK frispark i god posisjon, stor sjanse som avvinkes hårfint for offside. I det 25 min kommer DBK opp på sin høyreside. Flott legg og grei heading av DBK spissen. Men Johnas Jordet redder mesterlig. Det avklares til corner som de etter en rekke tøffe dueller i boksen får satt i mål og 0-1. Ikke helt fortjent. Kampen bølger. HFK slår tilbake etter 35 minutter. En meget god Alhamdo vinner ballen høyt oppe på banen og fosser nedover vår høyre side, et perfekt innlegg finner Grangård som hadde revet seg løs i boksen og header noe uforstyrret rett i mål og 1-1. Etter den scoringen presser DBK på uten å skape sjanser, vi er litt urutinerte og får ikke avklart ordentlig. Det ender opp med et unødvendig frispark ca 30 meter fra mål. Mens DBK spilleren gjør seg klar sover vi i forsvaret og han tar frisparket raskt. Skuddet ble ikke bra, men utmanøvrerer hele HFK forsvaret og 1-2 til DBK. Dette er mål vi ikke kan slippe inn!! I det 43 min får HFK corner, godt slått av Vedvik med en DBK spiller avverger like ved streken. En jevn første omgang ender med 1-2 ledelse til DBK.

I pausen blir vi enige om å øke aggressiviteten og tempoet i alt vi gjør. HFK står opp og vinner ballen oftere og høyere i banen. I det 55 min vinner Grangård ballen rett ved midtstreken, han finner Renslo som fosser fremover og slår en fin stikker til Alhamdo. Han drar seg alene igjennom og avslutter bra. Men DBK keeperen redder. Her kunne han kanskje sett Grangård i god posisjon. Like etter får vi en megasjanse etter et langt kast av Dokken. Ballen ender til slutt opp hos Renslo som skyter over fra 5 meters hold. I det 64 min kunne DBK punktert kampen, en veldig stor sjanse på deres venstre side. Men skuddet går heldigvis utenfor. Isteden er det HFK som utligner til 2-2. Anders Mastrup er i ferd med å ta opp arven etter HFK legender som Espen Bjørnsen Garnås, Alfred Scriven og Jesper Taaje. Han header inn et Vedvik frispark, som Dokken stusser videre og med det utligner til 2-2, med sitt tredje mål på to kamper. Etter 79 min er vi veldig nærme 3-2 på et frispark fra Vedvik, vinner Mastrup duellen med keeperen. Men headingen går like utenfor. Resten av omgangen blir det mest kriging uten de helt store sjansene. Det ender med 2-2 i en kamp som kunne vippet begge veier. HFK viser til tross for at sentrale spillere som Jonas Bergane og Chris Magnetun er ute, god stigning. Denne formen må vi ta med oss videre inn i de tre siste kampene, som blir meget viktige og ikke minst spennende. Det er deilig når sesongen lever helt ut.

Alt i alt leverte HFK en meget god kamp og spesielt andre omgang var sterk. Dagens Halling ble Ammar Alhamdo som var et uromoment gjennom hele kampen. Dette er en spiller med stort potensialet og hvis utviklingen fortsetter kan han nå langt. Vegard Vedvik og Simen Renslo hadde begge en god andre omgang med mye energi. I tillegg leverer stopperne Anders Mastrup og Ole Cato Stubberud Haugen en god kamp. Haugen er faktisk en spiller som kan bekle alle posisjoner på banen og løse dem på en god måte. Kanskje med unntak av høyre back 😉

Neste kamp nå er borte mot Stoppen lørdag 23 oktober kl. 1500.