Postet av Jan-Eirik Thorberg den 30. Aug 2021

Herrer:

Kongsberg        -             HFK      (0-1) 1-2

KIF:                     77 min Sverre Fjæra (frispark)

HFK:                    26 min 0-1 Ammar Alhamdo (Vegard Vedvik), 73 min 0-2 Sander Tyribakken (Frispark Vedvik)

KIF:                     63 min Jan Tore Kjørstad, 78 min Fjæra og 84 min Fredrik Brenna

HFK:                    62 min Ole Cato Stubberud Haugen (holding)

Rødt kort:        Ingen

Cornere:            (3-3) 4-3

Sjanser:              (2-3) 3-6

Tilskuere:         79

Dommer:           Adrian Forsberg (DBK) AD 1  Nils Gunnar Bjerke (Modum FK) AD 2– Mikkel Petter Skramstad (Skiold) – Jevnt over bra, men vi blir nok snytt for frispark i forkant av KIF reduseringen.

HFK ttok en fin fin borteseier mot Kongsberg. Det var en rotete kamp på et noe ujevnt underlag. Men HFK var solide og slapp Kongsberg sjeldent til.

Neste kamp er lørdag 4 september HFK- Jevnaker kl. 1600 –

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang

Lagoppstilling: Johnas Jordet (HB) Vetle Arnegård Kjøl(Gaute Tollefsen 69 min) (MS) Johannes Stave og Chris Magnetun (kap) (VB) Johannes Kleppo Dokken (Bendik Øen Strand 71 min) (Def) Sander Tyribakken og Vegard Vedvik (Off MB). Ammar Alhamdo (89 min Dokken inn igjen), Jonas Bergane og Ole Cato Stubberud Haugen (Spiss) Abbas Amir (Marius Helling 35 min) (Simen Andreas Renslo 81 min) RES: Ikke benyttet Per Oskar Stave- Skadet Anders Mastrup.

Referat

HFK tok tak i kampen og styrtet rett i angrep. Ole Cato Haugen fra cm fra en knallfarlig sjanse etter et min. Men den endte opp i corner etter litt rot. Rot var vel fellesnevneren for denne kampen. Begge lag sløste bort gode overganger på rot og unøyaktighet. Men HFK var best i starten av kampen. Etter 12 min kom HFK til en ok sjanse ved Jonas Bergane etter et godt slått frispark av Haugen. KIF er på noen visiter etter frispark eller corner, men greier ikke å skape ufarligheter foran Johnas Jordet i HFK målet. I det 25 min får HFK frispark i en god posisjon. Men Haugen blåser den over. Vi føler vi har litt overtaket, men greier ikke å komme oss til de helt store sjansene. Men i det 26 min skjer det. Først er det Magnetun som stopper en god KIF overgang, før ballen ender opp hos Vegard Vedvik. Han slår en flott ball i bakrommet, som det ser ut som KIF keeperen skal ta. Men han misser og Ammar får en enkel jobb med å trille ballen i det åpne målet og 1-0 til HFK. Ikke helt ufortjent, selv om det hadde vært en veldig sjansefattig start på kampen. Like etter kommer KIF på en god mulighet, dessverre for KIF lyktes de ikke. I det 33 min, finner Johannes Kleppo Dokken som hadde comeback start for HFK Jonas Bergane med en finurlig ball i boksen. Dessverre blir avslutningen til Bergane litt for svak alene foran keeper. Like etter kommer KIF til en stor mulighet, men Jordet i HFK buret presser KIF spissen til å skyte i nettveggen. Omgangen ebber ut med en grei 1-0 ledelse til pause.

I andre omgang åpner HFK med en stor sjanse etter nok et godt slått Vedvik frispark. Dokken får en meget god mulighet som han bør sette på mål. Etter det så skjer det ikke så mye før HFK kommer på en veldig god kontring. Bergane finne Ammar som med stor fart kommer seg i god skuddposisjon, dessverre slår man rett på keeper. Like etter ny god mulighet for Vedvik vinner ballen høyt i banen, finner Ammar, som fra litt skrått men god posisjon skyter like utenfor. HFK er i en god periode og i det 73 minutt får vi frispark på venstre side ca 40 meter fra mål, her server Vedvik igjen og han finner Sander Tyribakken som header på keeper som gir retur, før han pirker den i mål og 2-0. Etter den scoringen pøser KIF fremover og HFK får noen gode overganger vi ikke helt greier å utnytte. Istedenfor er det KIF som reduserer på et fantastisk langskudd ved Svein Fjæra. Her skulle vi nok hatt frispark i forkant da Ammar ble felt. Dommeren lot spillet gå og KIF reduserte til 1-2. heldigvis greier ikke KIF å skape noe mer ut omgangen og vi fikk rodd en velfortjent seier i land.

Dagens Halling og vinner av Lie sport1 gavekortet går til en meget solid Chris Magnetun. Kåret av en Hallingjury, bestående av tidligere HFK spillere.

Men det er flere som leverer bra nivå om dagen. Vedvik med to målgivende, Aktive Ammar. Vi må også trekke frem Vetle Kjøl og Johannes Stave som har tatt store steg i høst. Marius Helling hadde også et veldig friskt innhopp.

Det var en veldig er gode tendenser også i denne kampen, men at vi fortsatt har en del å gå på. Vi er hadde veldig uerfarent lag pr nå, med en del rutinerte fortsatt ute med skader. Så med mer erfaring kan vi bli riktig så gode utover høsten. Det må også nevnes at Simen Andrea Hagberg Renslo endelig var tilbake etter skade. Han viste på de 10 minuttene at han blir særs viktig utover høsten. Dette var også hans tangering av Sondre Hole Dokken sin rekord i serie og NM kamper på 206. Så på lørdagens kamp ryker rekorden.

Det blir en fin utfordring fredag på Kongsberg, men vi skal gjøre alt for å få med oss 3 poeng. Kongsberg-HFK fredag 27 august kl. 1930