OPPSUMMERING TRENINGSLEIREN TIL TYRKIA 2019

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 25. Mar 2019

GENERELL OPPSUMMERING

Etter lang tids planlegging og organisering var det lørdag 9.mars endelig tid for HFKs årlige treningsleir. De siste årene har vi reist til Spania, men med roligere tider i Tyrkia har vi nå valgt å reise tilbake dit gjennom det norske selskapet Inter-Training AS. 

Opplegget er svært bra der, både hotellet Atlantis, treningsforholdene og generelt god service. Vi reiste et følge på 80 stk bestående av fem lag og tilhørende ledere. Herrelaget med sitt A, B og jr. lag og damene med sitt A og B-lag. I tillegg hadde vi med vår egen keepertrener Per Erik Sæther som hadde felles keepergruppe for begge kjønn og alle lag. Det eneste var at været kunne vært noe bedre, men det er verre å styre 😉 

Det sportslige er svært viktig på en sånn tur, 

Treningsleiren er en viktig grunnstein i vårt treningsopplegg, spesielt med de vanskelige treningsforholdene vi har gjennom vinteren i Hallingdal. Enten trener vi inne i små gymsaler, ute på banen på brøytet bane og i minusgrader eller så pendler vi til Valdres. Det sistnevnte gir oss svært gode forhold, men reisebelastningen er tung i hverdagen. Derfor blir treningsleiren så utrolig viktig i sesongforberedelsene til alle våre lag, og den ene uka tilsvarer minst en måned med trening hjemme. Vi har to økter hver dag, med muligheter og god tid til blant annet samtaler, fordypning i formasjon og roller. I tillegg får lagene treningskamper. Kvaliteten og konsentrasjon blir også meget god. Men vi verdsetter like mye det sosiale og det fellesskapet vi knytter som klubb. Alder, kjønn eller ambisjonsnivå betyr ikke så mye, vi er ett fellesskap i HFK som reiser på tur sammen. For oss er det ikke aktuelt at kun A-lagene reiser, slik mange andre klubber gjør det. I år med hele 70 spillere av begge kjønn, samt 10 trenere og ledere. Så her bygger vi klubb på høyt nivå. Vi anbefaler alle å gjøre noe av det samme. 

Det er også generelt artig å møte utenlandske lag. På denne leiren møtte vi lag fra Tyrkia, Sveits og Ukraina. 


A-damene møtte et robust sveitsisk lag i Villmergen, men våre damer viste seg mer utholdende og fra en svært god side. Kampen endte med seier til HFK 6-1. B-damene møtte juniorlaget til Antalyaspor. Det var et teknisk og spillende lag som tok ledelsen 1-0 tidlig i 2.omg. Våre jenter ga aldri opp og og fikk sin utligning et par minutter før slutt. I begge kampene var det gøy å se at jentene hadde tatt til seg formasjonstreningen som de hadde hatt fokus på i forkant. Det ble gode treningskamper for begge våre lag.


OPPSUMMERING HERRER 

A-laget for herrer spilte to svært overbevisende kamper som lover godt før NM-kampene i helga og sesongstart. Først ut var Antalyaspor 2, rekruttene til laget som spiller i den tyrkiske eliteserien. Til tross for 0-2 tap viste guttene enormt fysisk trøkk, utholdenhet og innsatsvilje. Formasjonen satt og til tross for 0 mål fremover, skapte de flere gode muligheter. I sin andre kamp møtte de et ukrainsk nivå 2-lag med det spenstige navnet Prykarpattya Ivano-Frank. Det ble også en formidabel motstander som i forkant var redd for at vi ikke skulle gi de god nok motstand. Unggutten vår i mål, Johnas Ulshagen Jorde, sto en fantastisk omgang og holdt HFK inne i kampen, til de ukrainske proffenes store fortvilelse. Selv om kampen endte med tap 0-2 var det en godt fornøyd gjeng ved kampslutt. Et mer utfyllende referat følger lenger ned. 


Juniorlaget/B-laget fikk dessverre alt for tøff motstand i ukrainske nivå 3-laget Kalush. Det ble tosifret, men vi vi får prøve å dra mest mulig læring ut av det. Det ble i tillegg organisert en positiv internkamp siste økten på fredagen. I den internkampen, var det flere av spillerne som viste at de har tatt store steg i vinter. 


Til tross for mange timers trening og fotballøkter, har vi også kost oss med masse god mat, soling, bading, kortspill, spa, bowling, fotballtennis, sandvolleyball, dart m.m. Alle spillerne og lederne har storkost seg og er svært godt fornøyd med utbytte av denne uka, både sportslig og sosialt. 

Nå ser vi frem til seriestarten for a-laget på Hallingmo 6 april kl. 1500, b laget møter Haugsbygd borte 7 april kl. 1530. Juniorlaget har ikke seriestart før 1 mai, hjemme mot Haugsbygd kl. 1930


Vi føler vi har et meget sterkt trenerteam i år og mest sannsynlige det beste noensinne i HFK. Jansen er sjefen for en gjeng meget kompetente og interesserte trenere. Vi jobber tett i team på tvers av lagene og utfyller hverandre på en veldig god måte. Jansen (UEFA A lisens) har hovedansvaret for sport, samt hovedtrener på a-laget. Nils Egil Vevdvik (UEFA B lisens) jobber tett med Jansen på a og b laget. Blazej Jankowski (UEFA A lisens) som har lang erfaring som profesjonell fotball spiller i Polen og Hellas har hovedansvaret for b laget. I tillegg har vi Vebjørn Haug (Lektor i idrettsfag)  som spillerutvikler og spesialist på fysisk trening. Jørgen Hagen(UEFA C lisens) er også med, han er primært involvert rundt juniorlaget. Selv om han ikke er med i trenerteamet så må vi også nevne Birger Jordet, som skal være lagleder for våre lag i år. Han har allerede gjort en kjempejobb for oss, det at han tar av en del av arbeidsoppgavene som tidligere lå hos trenerne fører til at vi kan optimalisere det sportslige opplegget. Geir Kaspersen var også med på treningsleiren, selv om han i utgangspunktet ikke hadde noen oppgaver, steppet han inn på enkelte økter, samt tok mange bilder. Takk til Kaspersen. 

Vi bruker tiden veldig godt på disse leirene og med så mange ferske spillere, var dette en perfekt anledning til å gjøre spillerne forberedt på måten vi ønsker å spille og fremstå. Alt forankret i Sportsplanen. Siden vi de senere årene har avgitt mange spillere til høyere nivå, i tillegg enda flere til skoler ++ er dette en kjent utfordring, men med kun 2 mann igjen fra fjorårets 11 på samme leir sier det seg selv at det blir en formidabel utfordring i år. Derfor er det veldig greit med kontinuitet i spillestil osv. Vi kjører samme stil fra akademiet og opp til a-laget. Det gjør at spillerne raskere adapterer taktisk og trenger kortere tid til å ta nivået.  

Vi føler oss tryggere på at vi er på rett vei med denne unge gjengen og at denne treningsleiren gav oss god grunn til å tro at vi kan bite godt fra oss i årets 4 divisjon. Topp 6 bør være innenfor rekkevidde. 

FOTBALLTENNIS 

Vi kjørte også i år fotballtennis, den foregikk etter utslagsmetoden. Vi var nærmere 45 deltagere og vinneren ble evigunge Torleif Rullestad, som slo en tidligere vinner og veteran i finalen Blazej Jankowski. 

MESTERENS MESTER

Vi kjører også en Mesterens Mester, med mange ulike konkurranser. Speeddrikking av vann, presisjon, fotballtennisen m.m Her ble vinneren Daniel Ward med 32 poeng, foran Torleif Rullestad og Jørgen Hagen på 31 poeng. Tobias Grangård og Simen Renslo 30 poeng. Nils Olav Smestad og Gaute Vedvik hakk i hæl med 29 poeng. 

KAMPER 

A laget fikk to meget gode men tøffe treningskamper, mot tyrkiske Antalyaspor 2 og Ukrainske nivå 2 laget Prykarpattya Ivano-Frank. B laget fikk en alt for hard motstander i form av nivå 3 laget Kalush fra Ukraina,. Vi kjørte i tillegg en internmatch for de som spilte litt lite i øvrige kamper. Det ble en veldig god og positiv kamp i et pøsende regnvær. 

Antalyaspor Rekrutt – HFK (1-0) 2-0 

Antalya:             14 min 1-0 og 66 min 2-0

HFK:                   

Gule kort:          Tre til Antalyspor – Et som siste mann, hadde normalt vært rødt. 

Rødt kort: 

Cornere:            (3-3) 4-5

Sjanser:             (3-3) 6-9

Tilskuere:          145

Dommer:           Dommer fra Tyrkia – Bra standard på trioen.

KAMPREFERAT

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde (HB) Torleif Rullestad (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård(VB) Daniel Ward(Def MB) Lasse Moen og Gaute Vedvik (Off MB). Nils Olav Smestad, Vegard Vedvik og Johannes Dokken Kleppo. (Spiss) Simen Renslo (kap) Reserver: Magnus jorde, Adrian Lugo Bredesen, Eirik Thorberg, Johannes Stave, Sander Tyribakken og Jarand Ugulen. 

Antalyaspor(AP) kom best i gang og vi brukte litt tid til å tilpasse oss nivået. Men de skapte ikke de helt store sjansene. Etter hvert er vi fullt på høyde, men i det 14 minutt er Per Nyhus uheldig etter å ha brutt først en god AP mulighet på en fremragende måte mister han ballen og AP scorer enkelt 1-0. Vi kommer stadig vekk på gode overganger og 15 årige Vegard Vedvik som fikk sin ilddåp var virkelig på. Han satte AP forsvaret på prøve gang på gang. Så noen ganger ble virkemidlene for tøffe og gult kort. I det 32 minutt kommer HFK første virkelige store sjanse. Først Simen Renslo som skjøt bra fra kort hold, returen er Johannes Dokken Kleppo millimeterne fra å få pirket ballen i mål. Like etter er AP på farten, men får ikke ballen i mål. I det 37 minutt, luktes nesten Torleif Rullestad etter et langt kast. Og to minutter etter er Kleppo på farten igjen på et nytt kast, men headingen går i tverrliggeren. Kampen er veldig fartsfylt og bølger frem og tilbake. Herlig atmosfære også på tribunen. AP har en sjanse til før pause og de går også til pause på ledelsen 1-0 i en jevnspilt og god omgang. 

I andre omgang kjører HFK kampen. Flere gode sjanser blir produsert, men vi sliter med å få ballen i mål. AP er også på noen farlig visiter, men de tar unggutten Jorde seg av i HFK målet. Lasse Moen er svært nærme på frispark, et nytt forsøk ender i tverrliggeren og Grangård scorer nestenpå returen. Gaute Vedvik har en god mulighet. Den største ble på kynisk vis stoppet av AP stopperen. Renslo alene igjennom mot en utrusende keeper bli dratt ned på 20 meter. Kun gult, siden det var avtalen ☹ AP scorer på sin neste store sjanse og går opp til 2-0 mist i omgangen. Derfra og ut er det kun HFK på banen. Sander Tyribakken og Ward har megasjanser som dessverre ikke omsettes i mål. 

Blir vanskelig å vinne uten å score, men meget positivt spill. Skaper mange sjanser mot et godt lag. 

Per Nyhus har tatt nye steg og fremstår som en nøkkelspiller til tross for sin unge alder, litt uryddig i enkelt situasjoner, så når det blir luket bort 😉 Nyhus og stopperkollega Grangård har virkelig funnet formen, de viste mye bra i denne kampen. Simen Renslo leverte en sterk kamp, det var kaptein sin beste for sesongen. Vegard Vedvik imponerte også, uredd til tross for sin unge alder (15 år). Men alt i alt en sterk prestasjon av dette nykomponerte laget. 

KJEMPEKAMP MOT PRYKARPATTYA – FRANK 

Pry – HFK (0-0) 2-0

Pat:                    57 min 1-0 og 87 min 2-0.

HFK:                   

Gule kort:          Pry 2 gule 

Rødt kort: 

Cornere:            (5-0) 9-0 

Sjanser:             (6-1) 11-2

Tilskuere:          120

Dommer:           God dommertrio fra Tyrkia.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde (HB) Torleif Rullestad (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård(VB) Daniel Ward(Def MB) Lasse Moen og Adrian Bredesen (Off MB). Simen Renslo (kap), Eirik Thorberg og Johannes Dokken Kleppo. (Spiss) Nils Olav Smestad Reserver: Gaute Vedvik, Sander Tyribakken, Sølve Midtskogen, Marius Østro, Sondre Tangen og Ådne Kjøl.

En meget tøff kamp mot Prykarpattya ventet. De ligger på 10 plass i Ukrainsk 1 divisjon (nivå 2) så en formidable motstander. Men dette ble en gylden mulighet til å ligge lavt og teste ut de vi har terpet på trening. Det fungerte til de grader, til toss for 0-2 tap, leverte vi en meget solid prestasjon. 

Les mer for kampreferat. 

KAMPREFERAT

HFK åpnet meget bra. Lå fint i ramma og holdt Pry unna sjanser. Vi hadde ikke ballen mye, men viste tendenser på gode overganger etter brudd i gunstige posisjoner. Vi løp og jobbet knallhardt. Vi må være ærlige å si at vi kan også takke Johnas Jorde for fremragende keeperspill, han holdt de Ukrainske proffene på avstand med en rekke feberredninger. Men det er lov til å ha god keeper 😉 Pry ble frustrerte og greide ikke å skape de helt store sjansene utover i omgangen. Vi hadde fått dem i det sporet vi ønsket. De ble frustrerte og vi fikk mer og mer tak i ballen. Vi holdt dem til 0-0 til pause og det er meget sterkt. Man skal huske at disse spillerne er full profesjonelle og flere av dem spiller på ulike Ukrainske landslag. 

Andre omgangen var lik avslutningen av omgangen. De har ballen, mens vi kommer på noen farlige visiter, spesielt dødballer er vi nærme. I det 57 minutt går de fortjent opp i ledelsen, dessverre et litt for enkelt mål etter corner. Vi holder stand helt til det 87 minutt hvor vi roter det til bak og de øker til 2-0. 

Dette var en veldig sterk kamp av hele laget, men Per Nyhus var en gigant i forsvaret i tillegg til den elleville gode keeperen Johnas Jordet. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.