NY GOD KAMP AV HFK, MEN IKKE NOK UTTELLING

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 19. Aug 2017

Slemmestad - HFK (0-1) 2-4

Slem:        46 min 1-1 Robin Berntsen Moe og 74 min 2-2 Simen Røine Johannsen

HFK:          9 min 0-1 Jørgen Hesla Berget (Mikkel Storeskar), 47 min 1-2 Berget (Mikkel Storeskar corner), 78 min 2-3 Berget (corner Storeskar) og 83 min 2-4 Alfred Scriven (Birk Bjerkreim fri)

Tilskuere: 40

Dommer: Telmen Undrakh (Skrim IL), Ad. 1 Aleksander Jæger (Åssiden IF) og Even Åmot (Skrim IL)

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (Per Nyhus 8 min) (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Mikkel Storeskar (kap) Def MB) Mohammad Al Kabra og Abdikafi Ahmed (Magnus M Bækken 23 min) (Off MB). (HK) Olav Kvåle Myksvoll (Birk Stian Bjerkreim), Alfred Scriven og Simen Andreas Renslo(Spiss) Jørgen Hesla Berget (Ahmed nye Ahmed)

HFK spilte nok en god kamp. Men var ikke effektive nok i spillet basert på possession og spill. Slemmestad med den alltid sympatiske treneren, Skeid og nå Slemmestad legenden Simen Røine Johannsen gjorde det tidvis veldig vanskelig for oss å bryte igjennom. Det vi er kanskje mest fornøyd med er at vi slår tilbake nesten umiddelbart begge gangene Slemmestad utlignet mot spillets gang, sterk kan knekke en del lag, men ikke vårt 😉

Tidvis spiller vi fantastisk god fotball, mens vi andre ganger misser på enkel ting. Jeg tror at når vi stabiliserer dette, blir vi svært vanskelig å slå. Men vi bør opp på det nivået allerede til fredag, når en av de tøffeste utfordrerne kommer på besøk til Gol i form av Kongsberg. Det som tyder godt er at vi bør være fulltallige til den kampen og da har vi en meget god bredde i troppen vår.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT.  Etter videogjennomgang, mangler siste

HFK tok kommandoen med en gang og styrte spillet i meget stor grad. I det 9 min tok vi ledelsen etter et vedvarende press. Litt frem og tilbake, før Mikkel Storeskar vant ballen høyt oppe i boksen i kamp med to noe nølende Slemmestad forsvarere. Han fosser inn i feltet og i det han blir felt for noe som hadde gitt straffe slår han inn til Jørgen Hesla Berget som fra kort hold skyter ballen i mål og 1-0. Noen minutter senere får vi corner som etterfulges av en til og litt frem og tilbake før ballen ender opp hos Anders Mastrup på 16 meteren som fyrer av et hardt skudd som Slemmestad keeperen på nød og neppe for slått til corner. I det 20 minutt, slår Storeskar et godt frispark og luftens baron Scriven stiger til værs og tar en Slemmestad spiller og keeperen i hodeduellen, dessverre sniker ballen seg like utenfor på headingen fra 16 meter. I det 24 minutt kommer Slemmestad på en farlig visitt etter frispark. Godt slått inn i boksen og headingen går like utenfor. Etter den muligenhet, styrte HFK mye uten de store sjansene før i det 38 minutt når Berget blir tredd fint igjennom av Renslo. Han går forbi keeperen, men blir holdt litt i avslutningsøyeblikket av Slemmestad kapteinen, så får ikke avsluttet ordentlig dessverre. Dermed ebber kampen ut med en fortjent 1-0 ledelse til HFK til pause, dog noe liten. HFK bytter ut Olav Kvåle Myksvoll med Birk Stian Bjerkreim. Myksvoll som kom bra fra det på en litt uvant kantplass i gårdagens match. Vi tror at dette på kort sikt skal utvikle han til å bli en bedre back og på lengre sikt en mer komplett fotballspiller.

2 omgangen starter med at HFK har ballen, men allerede tar de oss på en overgang hvor vi ikke henger med og utligner til 1-1 ved Robin Moe Berntsen. En god kontring, MEN her bør vi avverge tidligere. Heldigvis svarer vi umiddelbart på en meget god corner av Storeskar som Berget header rett i mål. Kampbilde ligner på første omgangen utover. Men til tross for at HFK har ballen mye, skaper vi ikke nok. I det 58 min får vi frispark på kanten, Renslo slår fint inn til Storeskar som header utenfor fra god posisjon. I det 60 minutt tar Dagens mann Hesla tak i ballen og drar seg fint nedover dørlinja forbi keeper og skyter fra nesten dø vinkel, så ballen triller forbi det åpne målet. I det 74 minutt kommer utligningen, på et frispark fra lang distanse er det ingen som går på den og den går rett i mål 2-2. En skikkelig kalddusj for HFk dette. Men nok en gang reiser vi oss fort opp på en ny dødball, corner går Berget opp og header inn 3-2 målet i det 78 minutt. Flott serverte av Storeskar. Da virket det som all luft gikk ut av Slemmestad og ikke lenge etter øker HFK til 4-2, kom etter et frispark som gikk litt frem og tilbake før Birk prøvde seg på brasse. Den fanget Scriven opp og drar forbi et par mann før han dunker den i mål. Fortjent. HFK somstort sett alltid har et ungt lag avsluttet med tre guttespillere på banen.

HFK gjennomførte en ny god kamp og på et godt HFK lag ble Jørgen Hesla Berget kåret til Dagens Halling etter tre mål og ellers oppfordrende spill igjennom hele kampen. Simen Renslo var mer enn en håndfull for Slemmestad forsvaret, samt at Storeskar hadde en meget god kamp med mange fine pasninger og dødballer som inkluderer 3 målgivende. En som sjeldent blir nevnt er Anders Mastrup som har tatt gigantsteg opp gjennom årene i HFK, fra å være en litt klumsete kantspiller til en stopper som holder høyt nivå og kanskje bør være aktuell for høyere nivå på sikt. Det må også nevnes at «detektiv» Røkkum stort sett finner ut hva han skal gjøre på banen, men kanskje ikke utenfor. Foreslår «Finn Aldo spillet» eller «hvor er bilen min» for å trene de ferdighetene utenfor banen 😉

Neste kamp er toppoppgjøret mot Kongsberg på Gol fredag 25 august kl. 1930. Kongsberg er et lag med store ambisjoner om opprykk og blir en hard nøtt å knekke. Vi håper på fulle hus og mye støtte på Hallingmo førstkommende fredag.