HFK: 20 min Stian Bråten(Sondre Dokken), 25 min Kjetil Lien ( Bråten), 40 min Lien (Thorberg) og 82 min Kyrre Sataøen str (Thorberg felt)

Skårer:68 min Kristoffer Larsen, 74 min Larsen og 80 min Larsen

Skårer:47 min Anders Henriksen, 60 min og 87 min

Rødt kort:

Cornere: (0-4) 1-7

Sjanser: (7-0) 14-5

Tilskuere: 97

Dommer: Espen Samulsen Vestfossen, Ad 1 Nils Gunnar Bjerke og Ad 2 Hans Egil Drolsum Vikersund

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Sondre Dokken(kap) (MS) Fredrik Garnås og Jesper Taaje (VB) Chris Magnetun (Def MB) Kyrre Sataøen og Simen Renslo (Off MB). Kjetil Lien, Markus Thorberg og Jonas Bergane (Spiss) Stian Bråten (Alfred Scriven 73 min) Reserver: Torleif Rullestad, Ahmed Ahmed, Jonas Rodegård, August Fosse, Linus Hedlund og Pawel.

HFK tok en meget viktig seier hjemme mot Skårer lørdag ettermiddag, men ikke uten drama. HFK var egentlig klart best gjennom hele kampen, men slapp Skårer til i målprotokollen, faktisk helt inn til 3-3 i det 80 minutt. Det var stekt etter de tilbakeslagene å allikevel komme tilbake og ta alle tre poengene. Det avgjørende målet kom på straffe i det 82 minutt ved Sataøen.

KAMPREFERAT

HFK åpnet bra på hjemmebane mot tabellnabo Skårer. Selv om Skårer i en god medvind hadde en del cornere innledningsvis, så førte ingen av dem til farligheter foran målet til Jarle Stanes. Den første store sjansen er det Stian Bråten som får etter at Kjetil Lien har satt han opp alene igjennom, men tuppen går like utenfor. Bare to minutter etterpå har Bråten en nye sjanse etter en flott langpasning av Jesper Taaje kommer han i god posisjon på bakre, men header like over en utrusende keeper. HFK styrer spillet totalt mot et tamt Skårer lag og det var veldig fortjent da HFK tar ledelsen i det 20 minutt. Sataøen spiller Dokken igjennom på vår høyreside og han drar seg flott fremover før han legger inn til Bråten som setter ballen sikkert i mål 1-0. Det gikk bare 5 minutter før ledelsen var doblet, denne gang slår Bråten flott inn til Lien på bakre som bredsider den flott på volleyen i mål. HFK fortsetter å dominere med godt pasningsspill og aggressivt og godt forsvarsspill. Skårer får ikke låne ballen mye. I det 36 minutt drar Lien seg flott forbi på høyre side og slår inn til Bergane som ikke får klem på headingen fra kort hold. Her kunne det fort stått 3-0. Det tok dog ikke mange minuttene før 3-0 var et faktum. Thorberg drar seg fris fra et par mann, avventer løpet til Lien og vekter pasningen perfekt til Lien som alene med keeper gjør ingen feil. Det sto seg til pause selv om Lien hadde ytterlig en sjanse til øke rett før.

I andre omgang er Skårer mer på hugget og spiller mer aggressivt, men det er allikevel HFK som styrer det meste. I det 51 minutt spiller Thorberg Bråten alene igjennom litt til venstre på mål, han går forbi keeperen og skyter. Ballen triller dessverre ut på feil side av streken, samt at Lien på bakre ikke rekker helt frem til å sette den i mål. I det 53 minutt spiller Magnetun og Thorberg godt sammen før Bråten får ballen i god posisjon, men han skyter dessverre like utenfor. I det det 66 minutt, blir Bråten spilt igjennom rett på mål av Thorberg. Bråten blir holdt kraftig av Skårer stopperen og alene med keeperen vinner keeperen duellen. Skårer keeper Truls Ballangby var nok banens beste spiller i lørdagens kamp. Her er nok Skårer heldig som slipper rødt kort. Hva med Skårer, jo de hadde frem til det 68 minutt ikke en sjanse. Men i det 68 minutt kommer de til to, det ene skuddet avverger Stanes, mens vi ikke er gode nok til å få returen ut, kommer det et legg inn på bakre til Kristoffer Larsen som skyter et bra langskudd nede ved stolpen og 1-3. Det målet stresser nok HFK spillerne litt, i e n kamp som skulle vært punktert for lenge siden. Dette gav også Skårer trua og de var enda mer på hugget og kampen jevnet seg ut. Like etter har HFK corner og Fredrik Garnås gjør nesten som mot Ready, men headingen sniker seg dessverre over. I det 74 minutt har vi frispark i god posisjon, men utnytter den svært dårlig. I tillegg skyter keeperen raskt ut og Skårer sin gode kant Larsen drar seg lett forbi vår forsvarer og alene med Stanes gjør han ingen feil og 2-3. Det ble virkelig nerve i kampen nå og bare minuttet etter er HFK på farten mot et offensivt Skårer lag får HFK all den plass man kan ønske. Jonas Bergane drar seg flott innover i banen og setter Lien opp alene med keeper. Her bør avgjørelsen komme, MEN han kliner ballen over. Det gir Skårer fortsatt trua og i det 80 minutt utligner Skårer på et nytt langskudd ved samme Larsen og 3-3. Det var forferdelig surt i kampen vi stort sett hadde vært best hele veien. Nå så det det ut som Skårer skulle få med seg minst et poeng med seg hjem. Men i det 82 minutt blir prøver Thorberg å dra seg fri inne i boksen til Skårer og blir holdt ganske kraftig. Dommeren dømmer straffe til store protester. Men bilder viser at Skårer stopperen som kanskje burde vært utvist litt tidligere i kampen har godt grep om unge Thorberg. Det er veldig nervøs stemning på banen, benken og tribunen i det Sataøen går frem, men ingen grunn til uro, selv om keeperen går til riktig side er straffen utagbar og 4-3. Det gav gutta ny tro på seier. Men det var fortsatt nervøst og i det 86 minutt kunne det fort går galt. Et frispark blir slått i boksen, det hele er veldig uoversiktlig men ballen treffer vist Jonas Bergane i armen og Skårer vil ha straffe. Men den var nok vanskelig og se og samtidig langt fra bevisst. På den påfølgende situasjonen header scorer spilleren mot mål og «alle» tror det blir utligning til 4-4, men giganten Jarle Stanes tydelig inspirert av David Seaman redningen vi så på før kampen, avverger med en «kjempelang arm». Den var matchavgjørende. Men fortsatt 10 minutter igjen og spenningen er stor. Det er store rom for HFK, mens Skårer presser på. Vi sliter litt med å komme oss ut, men i det 91 minutt blir Scriven satt opp alene med keeper, men misser. Her burde han nok sett opp og slått til en langt bedre plassert Thorberg. Dette gav Skårer en ny sjanse og med corner 4 minutter på overtid, frykter vi på benken det verste. Men hjørnesparket blir heldigvis ufarlig og dommeren som hadde en stri tørn på Hallingmo lørdag blåser av.

Det blir mye følelser etter en sånn kamp og selv om man kan irritere seg grenseløst over at vi slapp Skårer unødvendig inn i kampen er vi meget fornøyd med tre viktige poeng. Dette var også en kamp i positiv retning etter en rekke kamper uten det helt store. Men vi har fortsatt en del å jobbe med på trening fremover. Heldigvis virker det som de fleste er på vei tilbake etter skader og sykdom og det trenger vi fremover. To tøffe kamper til helga, borte mot Nordstrand i 3 divisjon, samt den meget spennende cupkampen mot Gjøvik søndag i andre runde i junior NM. Vi har veldig lyst til å ta begge de to kampene!!

Best på et meget godt HFK lag i 70 minutter var Kjetil Lien. Simen Renslo viser også gode tendenser i sin nye ankerrolle. Det var uansett flere av spillerne som tok et skritt i riktig retning.

Minner om at neste hjemmekamp er mot Oldenborg på Geilo 6 juni. Det måtte flyttes fra Gol på grunn av et nasjonalt turnstevne.